>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

17 kolejka T- Mobile Ekstraklasy 01.03 - 04.03.2013

Status
Zamknięty.
cavior 85

cavior

Użytkownik
Skąd takie kursy na Polonie?! Lech u siebie ma bilans 2-2-3, gra z 4 drużyną która ma jedynie 4 punkty straty do lidera i do samego Lecha tylko 3. Lech jest tak wysoko bo ma bilans 8-0-1 na wyjazdach ale dzisiaj grają u siebie, nie zagrają Arboleda, Wolski, Reiss i Teodorczyk. Granie na Lecha po takich kursach to czysta głupota, bo jak można w polskiej lidze grać takie kursy gdzie gra druga drużyna z czwartą, a 1,60 to mogłoby być jakby grali z jakąś Pogonią czy Bełchatowem.... Poza tym jak można się sugerować wysoką wygraną na słabym Ruchem który wygrał w ostatnich 10 meczach aż... jeden mecz i aż 1:0 i aż z Rozwójem Katowice. Polonia może nie zachwyciła w meczu z Lechią, ale w końcówce grali naprawdę dobrze.
Po co tak sugerujesz się tą czwartą pozycją? Drużyna w obecnym składzie nawet by się do niej nie zbliżyła.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Bilans ogólny: 37 spotkań, 13 wygranych Polonii, 13 zwycięstwa Lecha, 11 remisów. A więc Lech wcale takim faworytem nie jest jak podają statystyki
Zawsze mnie śmieszy taki punkt patrzenia na piłkę. Końcówka rundy jesiennej i mecz Lecha w Łodzi. Nie wygrali z Widzewem od x lat. Wiesz jaki był wynik?
W czwartek zmarł Theo Bos - były trener Polonii. Piłkarze Czarnych Koszul zapowiadają, że oddadzą hołd trenerowi poprzez zaangażowanie się w mecz z Lechem na maksimum możliwości..
Kolejny argument pod typ. Czy to ma jakieś znaczenie? Jakby nie umarł to piłkarze by grali na 80%, a nie na 100? Czy to faktycznie była tak znacząca postać dla zespołu Czarnych Koszul. Pomijam już fakt, że dla większości piłkarzy w naszej lidze nie istnieje takie coś jak przywiązanie do klubu/szacunek/honor.
Polonia 3 ostatnie mecze ligowe nie przegrała na wyjeździe, natomiast Lech 3 ostatnie mecze ligowe u siebie = 3 porażki
Jesteśmy po jednej kolejce &quot;na wiosnę&quot;. Z Polonii odeszło już wielu graczy, którzy budowali twój bilans nieprzegranych meczów na wyjeździe. Obie ekipy również inaczej przepracowały okres przygotowawczy i póki co to Polonia zapowiada się na tragedię wiosny. Z Lechią meczu nie dało się oglądać (obie ekipy uprawiały patologię). Jednak końcówka spotkania i te dwa gole były warte uwagi, ale biorąc pod uwagę całość spotkania to jakość sportowa była marna.
Nie gram Lecha, ale argumenty są słabe.
Lepiej napisać, że przed sezonem Polonii też nie dawali wiele szans, a jednak Wszołek z Teodorczykiem wystrzelili więc może i teraz ktoś wystrzeli jak ten kolejny młodzian co gola strzelił? To tylko przykład.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Pozdrawiam wszystkich ktorzy stawiali dzisiaj na Lecha...ladnie nas zrobili w ***... :/
Co do meczow tej kolejki to ja koncentruje sie na kilku spotkaniach.
1. Ruch vs Widzew
Pomimo slabego poczatku tej rundy i przegranej z Lechem 0:4 Ruch gra bardzo ofensywna pilke. Po stracie pierwszej bramki nadal trzymali pilke i starali sie atakowac Lecha juz pod polem karnym gosci. Ruch gra szybko, agresywnie a u siebie jak to zawsze bywa walczy o kazdy centymetr boiska. Ruch gra pilke bardziej fizyczna, bark w bark, nie boi sie atakowac ostro, faulowac gdy sytuacja tego wymaga. 4 zolte kartki w meczu z Lechem, 3 juz w pierwszej polowie. Czerwona kartka w meczu z Zaglebiem w PP to wszystko pokazuje, ze determinacja w Ruchu jest na wysokim poziomie. Trzeba sobie tez powiedziec, ze kibice Ruchu i dzialacze tego klubu maja granice cierpliwosci. Ruch nie wygrywa. Liga w tym sezonie w ich wykonaniu to tragedia. PP tez nie lepiej, choc tam maja jeszcze szanse. Zawodnicy musza z siebie dac wszystko co moga by kibice mieli na co przychodzic. Kolejne porazki moga mocno zamieszac w klubie ktory przed sezonem mial zupelnie inne cele niz walka o pierwsza 10tke. Z drugiej strony mamy Widzew, ktory gra dosyc techniczna pilke, duzo podan w srodku pola, gra przechodzi przez Dudka ktory ani nie jest szybki, ani nie trzym asi emocno na nogach. Moim zdaniem technicznie Widzew goruje nad Ruchem ale w dzisiejszym meczu technika Widzewa bedzie musiala sie przeciwstawic sie twardej i silowej pilce Ruchu. Moim zdaniem Ruch ten mecz wygra, a dla odwaznych wygra z handicapem
Moje typy:
Ruch vs Widzew / gospodarze strzela w obu polowach @ 3,6
Ruch vs Widzew / 1 (0-1) @ 5,8
2. Korona vs Slask
Moim zdaniem w tym meczu ciezko szukac zwyciezcy. Pewne dla mnei jest jedno - obrona Slaska jest dziurawa i niepewna i puszcza bramki w kazdym meczu od 9 spotkan czyli od ostatniego meczu z Legia w lidze...Slaskowi strzelic potrafia amatorzy i choc to sparingi to jednak cos mi to mowi o obronie mistrza Polski. Korona to nie sa amatorzy lecz bandyci ktorzy u siebie beda walczyc do samego konca. Legii strzelili 3 bramki. Korona to zespol ktory bedzie walczyl, rozpychal sie, bil, skrobal po kostkach, zeby tylko wygrac a z takimi przeciwnikami Slask sobie nie radzi. Gdy tylko rywal przycisnie Slask na jego wlasnej polowie obroncy popelniaja bledy. Z calym szacunkiem do Wasiluka, Sochy, Spahicia i Kowalczyka (wyjsciowi obroncy na mecz z WIdzewem) to nie sa to swietni zawodnicy lecz co najwyzej przecietni jak na polska lige. Kokoszka podpisal kontrakt ze Slaskiem ale nie wiadomo czy zagra a nawet jesli to z pewnoscia nie bedzie zgrany z reszta zespolu. To kolejna szansa na bledy ktore moga popelniac wroclawianie. Defensywny pomocnik ktorego gra Kazmierczak to dla mnie zenujaca atrapa pomocnika. Przemek prawie wcale nie pomaga obroncom, gdy straci pilke (co mu sie zdarza) nie wraca do obrony by pomoc jak defensywny pomocnik powinien robic. Przeplata super podania z tragicznymi stratami. Ciezko oczekiwac od Soboty, Cwielonga, Mili, Stevanovicia czy Diaza by cofali sie do obrony wiec zakladam, ze cala obrona Slaska bedzie opierac sie na tych ktorych wymienilem ktorzy grali w meczu z Widzewem. Jedyny pewny (czy w tej rundzie tez?) puntk to Kelemen ale bez szczelnej obrony nawet Kelemen nic nie poradzi.
Moje typy:
Korona vs Slask / Gospodarz strzeli over 1,5 @ 2,65
Korona vs Slask / Czerwona kartka w meczu? Tak @ 4
Korona vs Slask / Korona strzeli w obu polowach @ 3,7
O Legii nie ma co pisac, bo kto to kurde wie. Jakbym stawial, to bym postawil Legie z handicupem (0-2) @ 2,85 ale raczej dam sobie spokoj
3. Gornik vs Jagielonia
Patrzac na nieporadnosc Jagieloni pod bramka przeciwnika i jeszcze wieksza nieporadnosc pod swoja mam wrazenie, ze Tomek Hajto olal oboz przygotowawczy. 2 przegrane mecze, 0-6 w bramkach to bilans Jagi w tej rundzie (liga i PP). Patrze sobie na atak Jagi i widze...Franka ktory ledwo co biega. W meczu z Podbeskidziem musial byc zmieniony juz po pierwszej plowie co o czym swiadczy. Za Franka wchodzi gwiazda Smolarek i...no wlasnie i tutaj moje spostrzezenie z meczu PP. Jest 2-0 dla Wisly po pierwszej polowie. Wisla przewaza. Jaga nie stwarza nic pod bramka gospodarzy. 3 bramka dla Wisly wisi w powietrzu i pewny koniec marzen o sukcesie w PP. Trzeba dzialac wiec trener daje szanse Smolarkowi wpuszczajac go w ...85 minucie meczu...wczesniej wchodzi Franek ktory nic nie pokazal. Pytanie do inteligentnych. Dlaczego Smolarek dostaje 5 minut w meczu PP gdy w lidze gral tylko 45, nie jest zmeczony, jest mlodszy, szybszy, bardziej wypoczety od Franka ktory dostaje 30 min? Kazdy odpowie sobie na to pytanie jak chce. DLa mnie sprawa jest oczywista. Wracajac wiec do ligi i meczu z Gornikiem, Jaga nie ma nikogo w napadzie kto bylby w 50% pewny wykonczenia akcji. Pomimo nowych twarzy w pomocy i starych Kupisza, Plizgi czy Grzyba w druzynie Jagi nie ma komu akci wykanczac chyba, ze podanie do Franka bedzie dokladne na minimetry. Z taka ofensywa jadac do Zabrza ktory w 16 meczach stracil zaledwie 11 bramek Jagi szanse na strzelenie gola sa bardzo, ale to bardzo male.
Moje typy:
Gornik vs Jaga / gospodarze over 1,5 @ 1,95
Gornik vs Jaga / under 1,5 @ 2,9

Otrzymane punkty reputacji: +1
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Zawsze mnie śmieszy taki punkt patrzenia na piłkę.
A mnie zawsze śmieszy, jak ktoś sugeruje się tylko ostatnim meczem drużyny. Lech wygrał wysoko z Ruchem = Lech wygra wysoko z Polonia. BZDURAA! Dlatego między innymi prawie każdy wczoraj poległ na Lechu...
argumenty są słabe.
Oczywiście że słabe argumenty. To w zasadzie nie były żadne argumenty, tylko nic nie znaczące statystyki ???? zdaje sobie z tego sprawę.
Kolejny argument pod typ.
Pod jaki znowu typ??? Chciałem wczoraj przez swój post wprowadzić nieco zamieszania i powstrzymać ludzi grających ślepo na Lech. Mam nadzieję, że niektórych przed tym powstrzymałem.. Czasami pokazanie pewnej alternatywy i znalezienie małych nieistotnych plusików drugiej drużyny potrafi nieco zmienić myślenie i nastawienie. Wielki szacun dla dawid1892 masz ode mnie mega wielkie . Nie każdy ma siłę woli taką jak Ty, żeby zagrać przeciwko masówce.

amagicw 120

amagicw

Użytkownik
Ruch vs Widzew typ powyżej 2
kurs: 1.709 (pinnacle)
stawka:4/10

Analiza
Calanau-&gt;
1. Ruch vs Widzew

Pomimo slabego poczatku tej rundy i przegranej z Lechem 0:4 Ruch gra bardzo ofensywna pilke. Po stracie pierwszej bramki nadal trzymali pilke i starali sie atakowac Lecha juz pod polem karnym gosci. Ruch gra szybko, agresywnie a u siebie jak to zawsze bywa walczy o kazdy centymetr boiska. Ruch gra pilke bardziej fizyczna, bark w bark, nie boi sie atakowac ostro, faulowac gdy sytuacja tego wymaga. 4 zolte kartki w meczu z Lechem, 3 juz w pierwszej polowie. Czerwona kartka w meczu z Zaglebiem w PP to wszystko pokazuje, ze determinacja w Ruchu jest na wysokim poziomie. Trzeba sobie tez powiedziec, ze kibice Ruchu i dzialacze tego klubu maja granice cierpliwosci. Ruch nie wygrywa. Liga w tym sezonie w ich wykonaniu to tragedia. PP tez nie lepiej, choc tam maja jeszcze szanse. Zawodnicy musza z siebie dac wszystko co moga by kibice mieli na co przychodzic. Kolejne porazki moga mocno zamieszac w klubie ktory przed sezonem mial zupelnie inne cele niz walka o pierwsza 10tke. Z drugiej strony mamy Widzew, ktory gra dosyc techniczna pilke, duzo podan w srodku pola, gra przechodzi przez Dudka ktory ani nie jest szybki, ani nie trzym asi emocno na nogach. Moim zdaniem technicznie Widzew goruje nad Ruchem ale w dzisiejszym meczu technika Widzewa bedzie musiala sie przeciwstawic sie twardej i silowej pilce Ruchu. Moim zdaniem Ruch ten mecz wygra, a dla odwaznych wygra z handicapem

Moje typy:

Ruch vs Widzew / gospodarze strzela w obu polowach @ 3,6
Ruch vs Widzew / 1 (0-1) @ 5,8
Pod względem siłowej gry Ruchu zgadzam się z tobą, ale moim zdaniem nie wynika ona z taktyki objętej przez Zielińskiego tylko po prostu z nieporadności wyników, im wynik gorszy tym gra się agresywniej i brutalniej. Moim zdaniem to z tego wynika ta &quot;angielska piłka&quot; Ruchu. Osobiście bardziej skłaniam się do win Widzewa, aczkolwiek mecz ten wydaje mi się trudny do typowania pod względem zwycięzcy. Oglądałem ostatni mecz Widzewa z WKS i przyznam nie powalił mnie na kolana, do tego słaby początek Ruchu. Ogólnie każda ekipa może tutaj pokazać się z dobrej strony. Wg mnie Ruch meczem w pucharze mógł się strzelecko odblokować. Dziurawa obrona niebieskich, 3 miejsce w niechlubnej klasyfikacji ligi(26 straconych), jak i przeciętna Widzewa (21 straconych), powinny nam sprzyjać w overowej ilości goli. Na koniec poprę statystykami, 5/8 meczy widzewa wyjazdowych powyżej 2.5, Niebiescy w domu co drugi mecz notują powyżej 2.5. Na 11 meczy pomiędzy nimi tylko 2 razy kupon do kosza.

1 02-03-2013 13:30 Ekstraklasa 2012/2013 Ruch Chorzow - Widzew Łódź - -
2 25-08-2012 15:45 Ekstraklasa 2012/2013 Widzew Łódź - Ruch Chorzow 2-0 1-0
3 31-03-2012 13:30 Ekstraklasa 2011/2012 Widzew Łódź - Ruch Chorzow 1-2 0-1
4 01-10-2011 13:30 Ekstraklasa 2011/2012 Ruch Chorzow - Widzew Łódź 3-1 1-0
5 16-04-2011 17:00 Ekstraklasa 2010/2011 Widzew Łódź - Ruch Chorzow 0-0 0-0
6 25-09-2010 19:15 Ekstraklasa 2010/2011 Ruch Chorzow - Widzew Łódź 1-1 0-1
7 15-03-2008 16:00 Ekstraklasa 2007/2008 Ruch Chorzow - Widzew Łódź 1-1 0-0 - - -
8 30-10-2007 18:00 FA Cup 2007/2008 Ruch Chorzow - Widzew Łódź 1-0 0-0 - - -
9 01-09-2007 18:00 Ekstraklasa 2007/2008 Widzew Łódź - Ruch Chorzow 2-2 0-0 - - -
10 26-04-2003 19:00 Ekstraklasa 2002/2003 Ruch Chorzow - Widzew Łódź 1-2 0-1 - - -
11 29-09-2002 16:30 Ekstraklasa 2002/2003 Widzew Łódź - Ruch Chorzow 2-0 1-0 - - -

memfisek 97

memfisek

Użytkownik
Spotkanie sąsiadów w tabeli, tak można poniekąd nazwać dzisiejszą potyczke Piasta Gliwice z Zagłębiem Lubin. Oba zespoły zaczęły rundę wiosenną całkiem inaczej, Piast poniósł porażkę z Górnikiem 1:0, natomiast Miedziowi ograli Pogoń Szczecin 3:0. Warto nadmienić, że Zagłębie w ciągu tygodnia rozegrało jeszcze jeden mecz w ramach Pucharu Polski z Ruchem Chorzów gdzie padł wynik remisowy 2:2. Zagłębie po odważnych ruchach w zimowym okienku transferowym, gra naprawdę ciekawą piłkę. Trener Hapal nie bał się zrezygnować z zawodników o renomowanym nazwisku(Sernas, Reina). Podoba mi się postawa A. Błąda, którego ściągneli z wypożyczenia Miedziowi, ten młodzian naprawdę może byc niezłym materiałem na dobrego piłkarza.
W Gliwicach spory zawrót głowy ma trener Piasta M. Brosz, gdyż w dzisiejszym meczu zabraknie Kędziory, Jurado, Zganiacza, Świerczoka, Oleksego i Lazdinsa. Przede wszystkim brak pierwszych trzech zawodników może być kluczowy w dzisiejszym meczu, bo to właśnie ta trójka kreowała gre w zespole Piasta.
Zagłębie w tamtym sezonie świetnie zaczęło runde wiosenną, więc dlaczego by tego nie powtórzyć w tym sezonie? Dzisiaj stawiam na zawodników z Lubina, nie wierzę żeby mogli ponieść porażke w dzisiejszym meczu.

Piast Gliwice - Zagłębie Lubin Zakład bez remisu @ 1.89 Pinnacle
ZWROT
Dla bardziej odważnych oczywiście polecam zagrać na czysty win Miedziowych 2.68 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 0

lapa1984

Użytkownik
witam
na dzisiaj proponuje dubel z naszej e-klasy
Ruch Chorzów - Widzew
Niebiescy po sromotnej porazce u siebie w pierwszym meczu nie moga pozwolic sobie na ponowne przegranie na wlasnych smieciach bo zrobilo by sie cieplutko z uwagi na czujace krew Podbeskidzie.
Zwiastun lepszej gry chorzowian moglismy zaobserwowac w tygodniu w PP z Zagłebiem
smierdzi remisem ale licze tez na przelamanie wiec moj typ 1X
Drugi mecz to takze dzisiejsze spotkanie na Łazienkowskiej
Nie wyobrazam sobie aby Legia dzis mogla stracic jakies punty
siła rażenia z przodu imponujaca mimo braku Radovicia
Łukasika w srodku godnie zastapi prawdopodobnie Furman
Wawrzyniaka z boku Brzyski ktory dzis pokaze swoja wartosc
dla mnie pewna 1 i tak tez zagram
Ruch-Widzew 1X 1,37
Legia-Belchatow1 1,25
Millenium

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Ruch - Widzew DNB 2,1 pinnacle
Progresu w grze Ruchu nie zauważam, Lech na Cichej zagrał z kontry i szybko ustawił sobie mecz,
podobnie zagra Widzew.
We Wrocławiu po ciekawym widowisku przegrał ze Śląskiem 1-2,
Widzew miał w tym meczu sporo okazji, dwie poprzeczki, słupek i mnóstwo miejsca na skrzydłach,
które powinien lepiej wykorzystac.
W tym meczu zagram też over 2, ale poczekam kilka minut na lepszy kurs.
Widzew dobrze przygotował się do tej rundy i grając dziś z kontry nie stoi na straconej pozycji.
Piast - Zagłębie DNB 2,05 pinnacle
Piast traci na jakości bez Zganiacza, Kędziory oraz Izvolta, co widac było w meczu w Zabrzu,
tam drugi raz Trela w tym sezonie rozegrał mecz życia z Górnikiem.
Zagłębie ma świetnych graczy do kontrataku, lubi tak grac na wyjazdach i dziś
to powinno znowu przynieśc efekty.
Over 2 do gry po kilku minutach.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Legia Warszawa - GKS Bełchatów Dwaliszwili gol - 1,85 - unibet ⛔⛔⛔
beczka a raczej beka!!!
Krótko bo w sumie ma nie co się rozpisywać. Kurs może nie zachwyca ale jest adekwatny do szans powodzenia. Gruzin widać, że wpasował się w drużynę Legii i od początku odgrywa w niej ważną rolę. W ostatnim meczu pucharowym z Olimpią był wyróżniającym się piłkarzem na boisku co udokumentował bramką. Dzisiaj do Warszawy zawita przeciwnik może ciut lepszy niż Olimpia ale jakiegoś wielkiego oporu z jego strony bym się nie spodziewał. Legia chcąc zrehabilitować się za ostatnią ligową porażkę na pewno będzie roznieść bełchatowian co będzie skutkowało sytuacjami tworzonymi przez Dwaliszwilego i któraś na pewno będzie musiała skończyć się jego bramką. Dodatkowo dziś nie zagra Ljuboja co otwiera furtkę dla Władimera na bycie żądłem numer jeden.​

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
No i stało się to przed czym kilka kilka osób, nas forumowiczów przestrzegało. Posypała się masówka zarówno na Lecha jak i na Legie, a jak to się skończyło wszyscy dobrze wiemy. No ale cóż taki urok piłki , że słabszy potrafi wygrać z teoretycznie lepszym. Mam tylko nadzieje , że w kolejnych meczach szanse od pierwszej minuty dostanie zarówno Linetty jak i Kędziora.

KORONA KIELCE - ŚLĄSK WROCŁAW

Korona po dość sensacyjnym zwycięstwie nad Legią podejmie na własnym stadionie Śląsk Wrocław. Jak dla mnie jest to absolutny hit tego weekendu bowiem zmierzą się ze sobą dwie ofensywnie grające drużyny. Z tego też względu powinniśmy spodziewać się dużej ilości strzelonych bramek bowiem obie defensywy do czołówki nie należą. Granie na zwycięstwo , którejś z tych drużyn odpuszczam na starcie ponieważ nie widzę tu wyraźnego faworyta. Owszem ,jak pokazuje historia Śląsk w lidze nigdy nie wygrał na obiekcie Scyzorów, lecz nie jest to wystarczający argument by grać na gospodarzy. W Śląsku brak osłabień z kolei w Koronie nie zagra kontuzjowany od dłuższego czasu Vukovic oraz Paweł Sobolewski, który tuż przed przerwą w meczu z Legią musiał opuścić boisko.

Mój typ: BTS - 1.83 (bet365) ✅

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Górnik - Jagiellonia 1,81 pinnacle
Jedynie co mnie martwi to, że Jaga bardzo często remisuje, Górnik remisów też ma sporo.
Co do obecnej dyspozycji obu ekip (Górnik jutro w przypadku wygranej zrówna się z Legią punktami)
ta jest po stronie gospodarzy, Zabrzanie z Piastem wygrali 1-0,
cały czas kontrolował mecz, miał sporo okazji, zabrakło tylko wykończenia, by wygra wyżej.
Jagiellonia wygląda jakby była martwa, przegrała ostatnio 0-4 poza domem,
w obronie popełnia mnóstwo błędów, ze słabą Wisła nie pokazała nic na tygodniu,
dlatego gram na Zabrzan.

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok 1.75 (tobet) ⛔⛔⛔
Typ na tu i teraz z bezwarunkowym wskazaniem na zwycięstwo ekipy Adama Nawałki. Mimo paru braków w składzie (z powodu kontuzji nie zagrają dziś m.in. Nakoulma, Oziębała, Magiera oraz Nowak) są faworytem dzisiejszej potyczki z białostoczanami, którzy w tym sezonie grają kompletny &quot;piach&quot;.
Porażka 0:4 z czerwoną latarnią ligi, oraz 0:2 w PP ze słabą w tym sezonie Wisłą Kraków dają pogląd na obecną formę Jagi. Filozofia efektywnej oraz efektownej gry rodem z zachodnich boisk, którą próbuje wcielać Tomasz Hajto nie daje żadnych efektów. W grze Jagiellonii panuje jeden wielki haos. Brak zgrania w obronie (zbyt częste rotacje tej formacji w sparingach przed rudną wiosenną), oraz wypalona siła ataku (bezformie Kupisza, kontuzja Dżalamidze) dają podstawy do tego by grać na niekorzystny rezultat dla gości. Tym bardziej, że w dzisiejszym meczu nie wystąpi ostoja i kapitan Jagiellonii - Tomasz Frankowski oraz podstawowy obrońca, były zawodnik Górnika - Michał Pazdan, który musi pauzować za kartki.
Górnik będzie chciał podtrzymać pasmo zwycięstw. Ostatnie 4 mecze w T-Mobile Ekstraklasie przyniosły kompletną zdobycz punktową w postaci 12 punktów. Mimo odejścia Milika, Górnik za wszelką cenę będzie chciał pokazać, że forma z jesieni to nie przypadek. Szczególnie, że wejście w wiosenne rozgrywki zanotowali zwycięstwem nad nieprzeciętnie się spisującym w poprzedniej rundzie - Piastem Gliwice. Dzisiejsze zwycięstwo Górnika spowoduje awans na 3 lokatę w lidze.
Konfrontacja solidnego Górnika, oraz bardzo słabej Jagiellonii, która zagra dziś bez swojego kapitana ukierunkowuje mnie do zainwestowania pieniędzy w zwycięstwo Zabrzan.

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Spotkanie: Korona Kielce - Śląsk Wrocław 1 Kurs: 2,50- Betclic

Ciężko typować polska ekstraklasę. Lech tydzień temu 4-0 w Chorzowie, teraz przegrywa. Legia zawodzi, Wisła gra &quot;blado&quot;.
Dzisiaj stawiam na Koronę Kielce. Trener Ojrzyński w moim odczuci bardzo dobrze poukładał zespół. Z Legią zagrali ambitnie, mądrze i walecznie. Jeśli podtrzymają dyspozycję to dzisiaj powinni wygrać. Śląsk z Widzewem nie pokazał nic nadzwyczajnego. Mają problemy w defensywie, które gospodarze przy takim stylu gry jak tydzień temu powinni wykorzystać. W bezpośrednich pojedynkach statystyki są zdecydowanie po stronie Korony, bo tylko raz przegrali ze Śląskiem.
Mam nadzieje, że po raz kolejny stałe fragmenty gry przyniosą bramkowy efekt.
Osoby, które nie mają konta w Betclic mogą skorzystać z promocji - zaklad bez ryzyka - zagraj na Koronę za 100PLN, a możesz wygrać 250zł! Jeśli kupon okaże się przegrany - otrzymasz zwrot

--&gt; więcej szczegółów

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok
1:2​
Dziś o 17 Górnik podejmuje Jagiellonię. Gospodarze zajmujący obecnie czwarte miejsce będą walczyć o czołową trójkę. Natomiast goście sezon mogą już zapisać na straty. Start rundy wiosennej jest póki co tragiczny. Porażka aż 4:0 z Podbeskidziem chluby na pewno nie przynosi. Podobnie 2:0 z Wisłą, która w tym sezonie nie przypomina kluby marzącego o Lidze Mistrzów. Wygląda na to, że Tomasz Hajto jeszcze nie zasługuje na miano dobrego trenera jak chociażby trener Bełchatowa, Kiereś, który nie mając do dyspozycji świetnych graczy potrafił ich na tyle dobrze poukładać, że są wstanie urwać punkty Wiśle czy Legii.
O wiele lepiej wygląda sytuacja Górnika. Wysoka lokata w tabeli, brak osłabień. Widać również pracę trenera Nawałki, który bardzo mądrze poukładał ten zespół. Dzięki temu mogliśmy jesienią oglądać bardzo dobrą grę tego klubu. W tej rundzie zwycięstwo nad Piastem, również potwierdza, że zespół z Zabrza będzie chciał utrzymać dyspozycję z jesieni.
Teraz czas na typy. I tu pojawia się problem. Po sytuacji i stylu gry obu zespołów słusznym faworytem jest Górnik Zabrze. Jednak mimo to nie mam jakieś wielkiego przekonania, że rozjadą dzisiaj Jagę. Wprawdzie goście są obecnie cieniem drużyny za czasów Probierza, jednak mimo to mają w składzie zawodników których na pewno stać na walkę o punkty. Moim zdaniem dzisiaj będziemy świadkami meczu walki, zbliżonego chociażby do pojedynku Legii z GKSem. Górnik optycznie powinien uzyskać przewagę, ale nie jestem pewien czy uda im się doprowadzić Jagiellonię do trzeciej porażki z rzędu. Dlatego poszukam niespodzianki w tym spotkaniu próbując stawiać z podpórką w stronę gości, oczywiście jako singiel.
✅

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Korona - Śląsk over 2,5 @ 2,30 (Bet365)

Na dziś z ekstraklasy postanawiam zagrać over 2,5 bramki. Obie drużyny przede wszystkim stać na błędy w obronie na co wskazuje liczba straconych bramek, 21 Śląsk, 20 Korona. Nie jest to najwyższa liczba, ale także nie najniższa, na 16 kolejek w moim odczuciu to sporo, zwłaszcza dla Śląska, który zajmuje piąte miejsce i ma szansę na zrównanie się punktami z drugą Polonią, warunkiem wygrana w dzisiejszym meczu. Wracając jednak do overa to widziałem trochę meczu tych i tych w pierwszej rundzie wiosennej. Korona bardzo fajnie zagrała z Legią, przede wszystkim było widać u nich ambicje i chęć wygranej. Śląsk także udanie rozpoczął sezon, wygrana ze Śląskiem w lidze i z Flotą w pucharze. Warto podkreślić, że w 3 meczach obu drużyn padło 3 lub więcej bramek. Potencjał Śląsk w ofensywie ma na pewno, Korona u siebie także będzie groźna, nie zdziwiłbym się, gdybyśmy obejrzeli tutaj bramkowy remis, coś w stylu 2:2. W ostatnich latach Korona wygrywała aż 4 razy, miały miejsce 2 remisy i tylko jedna jedyna wygrana Wrocławian, która miała miejsce w rundzie jesiennej. Obie ekipy w najmocniejszych składach, więc możemy spodziewać się ciekawego meczu.

dedi 122

dedi

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Korona Kielce - Śląsk Wrocław
Typ: 1
Kurs: 2.65
Bukmacher: Bwin
Analiza:
To już mój drugi typ na dzisiaj, pierwszy łatwo wszedł. Miejmy nadzieję ze również Korona rozegra dobre spotkanie.
Stawiam tutaj na pewne zwycięstwo Kielczan. Wg mnie jest to jeden jedyny typ który warto było zagrać w tej kolejce Polskiej Ekstraklasy. Dlatego ja tak uczyniłem. Gospodarze tego spotkania podbudowani ostatnim zwycięstwem nad Warszawską Legią. Śląsk praktycznie w ostatniej minucie zapewnił sobie zwycięstwo nad Widzewem, który jak widać dobrze nie rozpoczął spotkań po przerwie zimowej. Wrocławianie osłabieni ważnym graczem rundy jesiennej Tomaszem Jodłowcem więc i dziura w obronie jest. W Koronie ma kto zdobywać bramki młody Maciej Korzym, czy doświadczony Żewłakow. Śląsk ma Sebastiana Milę który sam spotkania nie wygra, uruchamiając napastników długimi podaniami, gdyż wymagana jest skuteczność której ostatnio brakuje. Pozdrawiam

T 0

thend

Użytkownik

Porażka 0:4 z czerwoną latarnią ligi, oraz 0:2 w PP ze słabą w tym sezonie Wisłą Kraków

cóż to za argument? oglądałeś oba mecze? Co do meczu z Podbeskidziem - poprostu Podbeskidzie wykonało bardzo dobre ruchy transferowe, drużyna jest poukładana. Zaś do meczu z Wisłą - Jagiellonia miażdzyła Wisłę, ale głupie błędy odebrały jej walke o awans.

dla Mnie najlepszym typem w meczu Gornika z Jagiellonią jest BTS[/] - to będzie otwarty mecz, w którym zarówno jedna jak i druga drużyna będzie miała kilka dogodnych sytuacji do strzelenia bramki.

artsik 3

artsik

Użytkownik
&quot; Dzisiejsze zwycięstwo Górnika spowoduje awans na 3 lokatę w lidze. &quot;

Jeżeli Górnik wygra 5:0 lub więcej będzie liderem, każda mniejsza wygrana, utrzymuję prowadzenie Legii stosunkiem bramek. Nie wiem jak znalazłeś tą 3 lokatę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom