Pozdrawiam wszystkich ktorzy stawiali dzisiaj na Lecha...ladnie nas zrobili w ***... :/
Co do meczow tej kolejki to ja koncentruje sie na kilku spotkaniach.
1. Ruch vs Widzew
Pomimo slabego poczatku tej rundy i przegranej z Lechem 0:4 Ruch gra bardzo ofensywna pilke. Po stracie pierwszej bramki nadal trzymali pilke i starali sie atakowac Lecha juz pod polem karnym gosci. Ruch gra szybko, agresywnie a u siebie jak to zawsze bywa walczy o kazdy centymetr boiska. Ruch gra pilke bardziej fizyczna, bark w bark, nie boi sie atakowac ostro, faulowac gdy sytuacja tego wymaga. 4 zolte kartki w meczu z Lechem, 3 juz w pierwszej polowie. Czerwona kartka w meczu z Zaglebiem w PP to wszystko pokazuje, ze determinacja w Ruchu jest na wysokim poziomie. Trzeba sobie tez powiedziec, ze kibice Ruchu i dzialacze tego klubu maja granice cierpliwosci. Ruch nie wygrywa. Liga w tym sezonie w ich wykonaniu to tragedia. PP tez nie lepiej, choc tam maja jeszcze szanse. Zawodnicy musza z siebie dac wszystko co moga by kibice mieli na co przychodzic. Kolejne porazki moga mocno zamieszac w klubie ktory przed sezonem mial zupelnie inne cele niz walka o pierwsza 10tke. Z drugiej strony mamy Widzew, ktory gra dosyc techniczna pilke, duzo podan w srodku pola, gra przechodzi przez Dudka ktory ani nie jest szybki, ani nie trzym asi emocno na nogach. Moim zdaniem technicznie Widzew goruje nad Ruchem ale w dzisiejszym meczu technika Widzewa bedzie musiala sie przeciwstawic sie twardej i silowej pilce Ruchu. Moim zdaniem Ruch ten mecz wygra, a dla odwaznych wygra z handicapem
Moje typy:
Ruch vs Widzew / gospodarze strzela w obu polowach @ 3,6
Ruch vs Widzew / 1 (0-1) @ 5,8
2. Korona vs Slask
Moim zdaniem w tym meczu ciezko szukac zwyciezcy. Pewne dla mnei jest jedno - obrona Slaska jest dziurawa i niepewna i puszcza bramki w kazdym meczu od 9 spotkan czyli od ostatniego meczu z Legia w lidze...Slaskowi strzelic potrafia amatorzy i choc to sparingi to jednak cos mi to mowi o obronie mistrza Polski. Korona to nie sa amatorzy lecz bandyci ktorzy u siebie beda walczyc do samego konca. Legii strzelili 3 bramki. Korona to zespol ktory bedzie walczyl, rozpychal sie, bil, skrobal po kostkach, zeby tylko wygrac a z takimi przeciwnikami Slask sobie nie radzi. Gdy tylko rywal przycisnie Slask na jego wlasnej polowie obroncy popelniaja bledy. Z calym szacunkiem do Wasiluka, Sochy, Spahicia i Kowalczyka (wyjsciowi obroncy na mecz z WIdzewem) to nie sa to swietni zawodnicy lecz co najwyzej przecietni jak na
polska lige. Kokoszka podpisal kontrakt ze Slaskiem ale nie wiadomo czy zagra a nawet jesli to z pewnoscia nie bedzie zgrany z reszta zespolu. To kolejna szansa na bledy ktore moga popelniac wroclawianie. Defensywny pomocnik ktorego gra Kazmierczak to dla mnie zenujaca atrapa pomocnika. Przemek prawie wcale nie pomaga obroncom, gdy straci pilke (co mu sie zdarza) nie wraca do obrony by pomoc jak defensywny pomocnik powinien robic. Przeplata super podania z tragicznymi stratami. Ciezko oczekiwac od Soboty, Cwielonga, Mili, Stevanovicia czy Diaza by cofali sie do obrony wiec zakladam, ze cala obrona Slaska bedzie opierac sie na tych ktorych wymienilem ktorzy grali w meczu z Widzewem. Jedyny pewny (czy w tej rundzie tez?) puntk to Kelemen ale bez szczelnej obrony nawet Kelemen nic nie poradzi.
Moje typy:
Korona vs Slask / Gospodarz strzeli over 1,5 @ 2,65
Korona vs Slask / Czerwona kartka w meczu? Tak @ 4
Korona vs Slask / Korona strzeli w obu polowach @ 3,7
O Legii nie ma co pisac, bo kto to kurde wie. Jakbym stawial, to bym postawil Legie z handicupem (0-2) @ 2,85 ale raczej dam sobie spokoj
3. Gornik vs Jagielonia
Patrzac na nieporadnosc Jagieloni pod bramka przeciwnika i jeszcze wieksza nieporadnosc pod swoja mam wrazenie, ze Tomek Hajto olal oboz przygotowawczy. 2 przegrane mecze, 0-6 w bramkach to bilans Jagi w tej rundzie (liga i PP). Patrze sobie na atak Jagi i widze...Franka ktory ledwo co biega. W meczu z Podbeskidziem musial byc zmieniony juz po pierwszej plowie co o czym swiadczy. Za Franka wchodzi gwiazda Smolarek i...no wlasnie i tutaj moje spostrzezenie z meczu PP. Jest 2-0 dla Wisly po pierwszej polowie. Wisla przewaza. Jaga nie stwarza nic pod bramka gospodarzy. 3 bramka dla Wisly wisi w powietrzu i pewny koniec marzen o sukcesie w PP. Trzeba dzialac wiec trener daje szanse Smolarkowi wpuszczajac go w ...85 minucie meczu...wczesniej wchodzi Franek ktory nic nie pokazal. Pytanie do inteligentnych. Dlaczego Smolarek dostaje 5 minut w meczu PP gdy w lidze gral tylko 45, nie jest zmeczony, jest mlodszy, szybszy, bardziej wypoczety od Franka ktory dostaje 30 min? Kazdy odpowie sobie na to pytanie jak chce. DLa mnie sprawa jest oczywista. Wracajac wiec do ligi i meczu z Gornikiem, Jaga nie ma nikogo w napadzie kto bylby w 50% pewny wykonczenia akcji. Pomimo nowych twarzy w pomocy i starych Kupisza, Plizgi czy Grzyba w druzynie Jagi nie ma komu akci wykanczac chyba, ze podanie do Franka bedzie dokladne na minimetry. Z taka ofensywa jadac do Zabrza ktory w 16 meczach stracil zaledwie 11 bramek Jagi szanse na strzelenie gola sa bardzo, ale to bardzo male.
Moje typy:
Gornik vs Jaga /
gospodarze over 1,5 @ 1,95
Gornik vs Jaga /
under 1,5 @ 2,9