Levante over 3,5 kartki @ 2,28 Ónibet
Moim zdaniem kurs przesadzony, bo jednak wiadomo, że Levante to taka ekipa, która lubi złapać kartki. Z resztą ich domowe statystyki o tym najlepiej świadczą: 3,3,2,4,5,4,7,2. Ta ostatnia "dwójka" to zasługa Bikandiego, który nawet w meczu Levante-Granada potrafi zrobić undera, co już jest dużą sztuką. Dzisiaj posędziuje Jesus Gil Manzano, któryw lidze wygląda tak: 7,6,8,8,8,7,7,3. Poza ostatnim meczem raczej robi dobrą robotę dla stawiających.
Jeszcze kolejny fakt, to słaba postawa Levante i niemal nóż na gardle, bo podopieczni Rubiego są na ostatnim miejscu, a jakby nie patrzeć to dzisiaj ktoś z dwójki Granada-Las Palmas ucieknie punktowo, więc oczekuje walki ze strony Granotas na całego i dlatego uważam, że mimo spore linii, to jednak warto, bo kurs wysoki, gdy mówimy o takiej ekipie jak Levante.
Real Sociedad over 3,5 kartki @ 2,33 Ónibet
Asier Illarramendi dostanie kartkę @ 2,40 Ónibet
Wysokie kursy na La Real i Asiera, a wydaje mi się, że powinni dzisiaj ładnie zakartkować na Bernabeu. Oczywiście to nie będzie show w stylu Rayo, ale 4 sztuki to nie jest aż tak dużo, a liczę jednak, że Real Madryt będzie się tutaj trochę męczył ze swoim baskijskim rywalem. Nie dawno La Real grał na CN i zrobił 5 kartek i mniej więcej podobnej rzeczy oczekuje dzisiaj. Dodatkowo chce pograć na kartkę Asiera Illarramendiego, który już 8 razy był napominany w tym sezonie, a dzisiaj ma coś do udowodnia, bo to pierwszy mecz po odejściu z Realu Madryt przeciwko Królewskim, więc będzie zmotywowany na 200%, by się pokazać, zwłaszcza na Bernabeu.
Sędzia jest Jose Luis Gonzalez Gonzalez, a jego ligowe staty wyglądają tak: 6,8,10,6,6,2,6,12.
Espanyol over 3,5 kartki @ 1,60 Ónibet
Typ dla mnie idealny do dubla, bo Papużki to najczęściej kartkujący zespół w Primera Division. Średnia ponad 3,5 kartki na mecz, a na wyjazdach ich popisy wyglądają tak: 6,3,5,4,3,6,4,2. Właściwie tylko raz byli znacznie poniżej linii, reszta to albo overy, albo blisko pokrycia. Dzisiaj ciężki mecz w Sewilli i żeby osiągnąć dobry rezultat będą musieli mega walczyć, ale też liczę, że mimo wszystko nawet przy niekorzystnym wyniku nie poddadzą się, a jeśli już taki wynik nastąpi, to jak najpóźniej, co tylko ułatwi gościom zrobienie 4 napomnień, mimo braku Pape Diopa, czyli największego rzeźnika wśród nich.
Przy okazji sędziuje Ignacio Iglesias Villanueva, który w obecnym sezonie wygląda tak: 9,6,12,6,13,4,6,5,7.
Celta over 2,5 kartki @ 1,61 Ónibet
Do dubla z Espanyolem leci Celta, która od czasu do czasu również lubi złapać trochę kartek. Ich domowe statystyki wyglądają tak: 3,0,2,1,6,1,3,5. Widać, że jak już idą na overa to grubo, a dzisiaj rywal bardzo wymagający i przy okazji spore osłabienia po stronie Celestes. Na pewno trzy napomnienia, to nie jest wielki problem do zrobienia, tym bardziej, że wraca Radoja, jest Sergi Gomez oraz mają problem z panowaniem nad sobą Gustavo Cabral czy Pablo Hernandez. Dla mnie to wystarczający zestaw do trzech kartek przy takim meczu.
Sędzia Pedro Jesus Perez Montero: 6,5,7,9,3,2,6,6.
Eibar over 0,5 HT @ 1,95 Betsyf
Sporting Gijon przyjeżdża osłabiony na Ipurua, bo zabraknie dwóch podstawowych obrońców - Luisa Hernandeza i Bernardo i to będzie spory problem dla gości. Eibar wiadomo, że gra fajnie i stwarza sobie mnóstwo okazji, ale ich problemem tradycyjnie jest wykorzystywanie. Dlatego nie gram over 1,5 na gospodarzy, a gola do przerwy, bo wiadomo, że Eibar w pierwszych połowach jest bardzo mocne - drugie miejsce w tabeli pierwszych połów rozegranych i 14 z 19 goli strzelonych właśnie w pierwszych 45 minutach. Jest Borja Baston i Sergi Enrich, więc ma kto strzelać i moim zdnaiem spokojnie powinni objąć prowadzenie już na początku meczu.
Getafe-Deportivo: Over+BTS @ 2,75 BetCałoroczny
Lucas Perez strzeli @ 3,30 Betsyf
Kurs za wysoki jak dla mnie i moim zdaniem warto spróbować. Ostatnio grałem podobny zakład w meczu Deportivo i tam akurat wyjazdowy Eibar mnie zawiódł, bo Depor zrobili, to co mieli zrobić - 2 gole. Teraz czeka ich nie łatwy wyjazd do Madrytu, a Getafe u siebie nieźle punktuje, do tego ostatnio nawet zrobili punkty w Walencji na Mestalla. Los Azulones u siebie zagrają pewnie ofensywnie, a ma kto ciągnąć te ataki, bo Pablo Sarabia i Lafita w niezłej dyspozycji, tylko kwestia jeszcze napastnika i tu uważam, że lepiej byłoby ktoś z dwójki Scepovic i A.Vazquez wymienić na kolejnego kreatywnego pomocnika - Pedro Leona, bo więcej pożytku by zrobił na boisku.
Po stronie gości tradycyjnie jest Lucas Perez, który jeśli strzeli dzisiaj gola, to pobije rekord Bebeto w meczach z rzędu z golem - miałby osiem. Pozostali zawodnicy są właściwie nie do wskazania, kto najbardziej zagraża bramce rywala, bo tutaj mogą to być środkowi obrońcy po SFG, czy środkowi pomocnicy włączający się do akcji lub skrzydłowi. Naprawdę poza Lucasem jest cała bateria zawodników, którzy składają się na wspaniały wynik Depor i dzisiaj liczę na wynik w granicach 2:1/2:2/1:2 i dobry mecz, bo tak mi to wychodzi.
Iago Aspas strzeli @ 3,05 Betsyf
Wychowanek Celty wraca na właściwe tory i to w najlepszym momencie dla Celestes, gdy kontuzjowany jest Nolito. Dwa ostatnie mecze z golem, a ten przeciwko Espanyolowi pokazał jego ogromny kunszt. Wydaje się, że jeśli nie Iago, to ciężko będzie zdobywać bramki ekipie z Galicji pod nieobecność Nolito, bo nie ma innych goleadorów. Nawet mimo niezłej gry Orellany, to jednak Chilijczyk ma inne zadania na boisku. Ciekawi mnie postawa Josepa Sene, który wydaje mi się, że może być dobrą pomocą dla Iago, bo już w Granadzie kilka fajnych piłek potrafił dograć lepiej ustawionym kolegom. Kurs dość wysoki jak na główną armatę ekipy z czołówki, więc trzeba spróbować.
Ruben Castro strzeli @ 6 Betsyf
Podobna sytuacja, co do Lucasa Pereza, gdy Depor grało na CN. Jeśli ktoś ma strzelić, to pewnie będzie Kanaryjczyk. 8 z 13 goli Betisu padło jego łupem, a na wyjazdach jeszcze lepiej, bo 5 z 7 było jego autorstwa. Dodatkowy smaczek stanowi fakt, że Ruben Castro strzelił w swojej historii już 6 bramek przeciwko Barcelonie, więc i dzisiaj jakieś szansę widzę, skoro Betis ma grać z kontry, a to najbardziej lubi, to może coś wpadnie, a za kandydata numer 1 płacą bardzo ładnie.