Swansea - Manchester City
Na pierwszy rzut oka na boisko "spadkowicza" przyjeżdża kombajn Pepa po to, żeby kolejny raz nabić sobie hokejowy wynik. Cóż, można grać śmieszne kursy na wynik+over jak kolega wyżej. Ja wolę jednak inaczej ugryźć ten mecz.
Z czysto sportowego punktu widzenia wszystko jest jasne. City dużo lepsze, jak grają nie trzeba mówić. Swans z kolei poniżej oczekiwań. Nieudana zamiana Sigurdssona na Sanchesa oraz oddanie Corka(którego Clement traktował jako podstawę środka pola) niestety odbiły swoje piętno. Na szczęście wrócił lubiany tam Wilfred Bony, który nie jest topowym napastnikiem ale na pewno swoje robi. Uważam, że jest to jeden z tych meczów, idealnych do zgubienia punktów przez faworyta. Dlaczego?
1) Niedzielne derby Manchesteru były kropką nad I. Mają 11 punktów przewagi nad drugą drużyną. Taką różnicę cholernie ciężko zaprzepaścić przy takiej grze i szerokości kadry.
2) Zwycięstwo w derbach było bardzo ważne dla The Citizens. By to stwierdzić nie potrzebujemy doniesień o tym, że Mou musiał ich uciszać ze względu na raban jaki robili. Nie zdziwiłbym się gdyby trochę poniosło ich świętowanie.
3) City już miewało gorsze/ratowane mecze w tym sezonie.
4) Zbliża się najgorętszy okres w
Premier League. Jest to idealny moment by odsapnąć. Weźmy pod uwagę, że City myśli o Lidze Mistrzów i nie lekceważy Carabo/FA Cup. Jeszcze ogrom spotkań przed nimi. Jeśli mają gdzieś odpuścić to właśnie w PL.
5) Swansea na Liberty powalczyć może z każdym. Jest to drużyna, która rzadko gra na wyjebaniu a Clement + Makelele w sztabie trenerskim to mimo wszystko jakość. Może przemawia przeze mnie Swansea z poprzedniego sezonu ale uważam, że są w stanie tu powalczyć.
6) Zarówno Clement jak i Swansea bardzo potrzebują punktów. Spodziewam się wyjścia na murawę na pełnej.
Swansea lub remis @4.40 Fortuna,
1xbet za to samo płaci @2.9
Do kasacji - miałem na myśli
forbet nie
1xbet. Coś nie mogę znaleźć przycisku do edycji ^^