Spotkanie: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok
Typ: over 3.5
Kurs: 3.45
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Rozstrzelali się nam piłkarze
Ekstraklasy, w poprzedniej kolejce na boiskach naszej rodzimej ligi strzelono 34 gole (4.25 bramki na mecz, w tym 5 overów 3.5). Wczoraj jakby piłkarze postanowili pójść za ciosem bowiem w dwóch piątkowych spotkaniach zdobyto 7 bramek, być może takiego wyniku jak przed tygodniem w tym nie zostanie osiągnięty ale myślę, że w przypadku meczu Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok warto spróbować zagrać wysoki over - ja proponuje over 3.5 bramek.
W ostatnich sezonach bowiem notowaliśmy wysokie wyniki w rywalizacji tych ekip - tylko w poprzednim sezonie Jagiellonia wygrywała 2:1 i 4:0, w tym natomiast 4:1. Ponadto obie ekipy raczej preferują ofensywny styl gry, w meczach zarówno Niebieskich jak i Jagi zawsze coś się dzieje i myślę, że dziś będzie podobnie. Ruch Chorzów w tym sezonie przede wszystkim sporo bramek traci - jak na razie już 29, więcej ma tylko Korona Kielce (35). Jagiellonia natomiast jest obecnie najskuteczniejszą drużyną w
Ekstraklasie - 28 bramek na koncie, ale jak pokazał mecz ostatniej kolejki z Legią i w defensywie ta drużyna nie jest bez wad, stąd wysoka porażka 1:4. Myślę, że w tym meczu będziemy świadkami otwartej piłki, bowiem i Jaga zagra tutaj o 3 punkty, a i Niebiescy raczej przed własną publicznością nie przywykli się bronić i również postarają się o zwycięstwo. W takim spotkaniu należy więc liczyć na bramki i myślę, że takie w tym meczu padną i to w dużej ilości.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to obaj szkoleniowcy mają dość dobrą sytuację. W drużynie Michała Probierza jedynie Rafał Mackiewicz nie może wystąpić z powodu urazu, natomiast Waldemar Fornalik musi radzić sobie bez Michała Koja. Podsumowując w przeszłości bywały mecz w których sporo się działo w tej rywalizacji i padało sporo bramek, a skoro mamy obecnie trend w
Ekstraklasie taki, że pada sporo bramek to wydaje się dobrym pomysłem żeby w takim meczu jak ten, gdzie spotykają się ekipy dobrze grające w ataku aby zagrać wysoki over. Tym bardziej, że i defensywy w obu przypadkach w ostatnim czasie pozostawiały nieco do życzenia. Liczę na over 3.5 bramek, myślę, że w tym przypadku ta granica zostanie przekroczona.