>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17. kolejka La Liga [06.01 - 09.01.2017]

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Villarreal-Barcelona
ponad 3,5 rożnych gospodarzy @1.75 Betano⛔
Villarreal to niezwykle groźna drużyna na własnym terenie, walczą o topowe miejsce w LaLiga, Barcelona delikatnie mówiąc nie osiąga wyników i nie gra tego czego każdy oczekuje, tak więc dzisiaj aż kusi by pograć coś w stronę gospodarzy, być może nie na sam wynik a statystyki meczowe gdyż w dzisiejszym spotkaniu coś jednak do powiedzenia mieć powinni a buki jednak nie dają im większych szans.Barcelona na pewno musi cisnąć na maxa jeśli chce walczyć o tytuł, poprzednie starcie z Bilbao też powinno podziałać na nich drażniąco, mają dobry H2h z dzisiejszym rywalem są to oczywiście argumenty które kreują kurs na gości, ale to nie będzie łatwa podróż po punkty Villarreal powinien postawić wysokie warunki.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
kartki na takie linie to chyba lepiej polować na live, arbitrzy często w kulki lecą z karteczkami w 1 połowach przy ewidentnych przewinieniach, zachowaniach na żółtko.

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Hiszpania, La Liga
Godzina: 20:45
Spotkanie:Villarreal-Barcelona
Typ: kto pierwszy 7 różnych: Barcelona
Kurs: 2.95
Bukmacher: betano

Analiza:
Ciężkie spotkanie czeka Luisa Enrique i jego Barcelonę, bo udają sie do czwartego w tabeli Villareal. Barca nie ma juz żadnego marginesu bledu, bo Real wciąż jest bezbłędny i wygrywa kolejne mecze i utrzymuje pewny, szesciopunktowy dystans nad odwiecznym rywalem. A Barca choć gra swoje to ma często problemy o końcowy wynik, bo zespoły wiedzą jak należy sie ustawić przeciwko nim. I właśnie dziś na przeciw nim staje kolejny zespół, ktory na pewno stawi wielki opór. Villareal to bowiem najlepiej zorganizowana defensywa w całej lidze z zaledwie jedenastoma straconymi golami. Tak wiec dla atakujących Barcy prawdziwy test swoich możliwości. Moim zdaniem moze byc ciężko przełamać mur gospodarczy. Dlatego idę w kierunku kornerow gości. Im dłużej będzie sie utrzymywał niekorzystny wynik dla gości tym wieksze parcie będzie na bramkę gospodarzy. Tak bylo chociażby w ostatnim meczu w Bilbao, gdzie Barca pod koniec meczu osiągnęła miażdżącą przewagę i biła korner za kornerem (dobijajac w sumie do dziewięciu). Moim zdaniem przebieg tego meczu moze byc bardzo podobny i wcale nie jestem pewien, czy gosciom uda się zgarnąć pełną pulę

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
jak widzicie dzisiaj czysty win Barcy po kursie 1,5?
Z pewnością do zagrania, ale nie za dużo stawkę. Już zostało wiele napisane na temat tego spotkania i tak naprawdę Barcelona nie może sobie pozwolić na żaden błąd w postaci straty punktów. Ja jednak zagrałem czystą 2 jak i wygraną gości + powyżej 1.5 gola w meczu

furman19 928

furman19

Użytkownik
Barcelona powyżej 2.5 kartek @ 2.15 ⛔2:;/:

Betano

Barcelona w trudnej sytuacji, tracąc kolejne punkty real coraz bardziej się oddali. To będzie kolejny trudny wyjazd, Villareal potrafił nie raz Barcelonie sie podstawić. Ode mnie typ na 3 kartki zawodników Barcelony, sporo pada kartek między tymi drużynami to raz, a kolejna kwestia liczę ze Mascherano, Busquets się wyczyszczą, bo kolejny mecz u siebie z Las Palmas także okazja jest dobra. Warto grać ten typ bo Barca jednak bardzo tego pilnuje, w LM chyba z Celtic Neymar i Rakitic według założeń sie wyczyścili, potem mecz w lidze i Neymar znowu sie wykartkował.

Polecam

kapsel10 3,5K

kapsel10

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga.
Godzina: 20:45.
Spotkanie: Osasuna - Valencia.
Typ: Valencia i over 2,5.
Kurs: 3.00.
Bukmacher: Bet365.
Analiza:
Witam. Kilka słów tytułem wstępu. Po dzisiejszym trafionym typie po kursie 2,7 czas na kolejny typ. Pod lupę bierzemy kolejne spotkanie mojej ulubionej ligi Hiszpańskiej, które kończy 17 kolejkę ligowych zmagań. Zostanie ono rozegrane na terenie tegorocznego beniaminka La Liga - Osasuny. W meczu tym spotkają się drużyny Valencii, oraz Osasuny Pampeluny, które zajmują miejsca w dole tabeli (kolejno 17 i 20). Arbitrem tego spotkania będzie pan Alfonso Alvarez. Popularnie Nietoperze w swoim dorobku mają 12 pkt (5 zdobytych u siebie, 7 na wyjazdach, więc ich boisko nie jest dla nich atutem), a Los Rojillos z dorobkiem 7 pkt (2 zdobyte u siebie, 5 na delegacjach) są outsiderem ligi. Bardzo dziwi mnie pozycja Valencii w lidze w ostatnich latach. Tę drużynę z pewnością stać na więcej, powinni znajdywać się w czołówce, jednak w grze czegoś brakuje, coś się nie zazębia. Moim zdaniem brakuje im też szczęścia. Liczę, że w ciągu tej rundy będziemy świadkami odrodzenia feniksa z popiołu.
#Dlaczego typ na Valencię?
- O ile gra Valencii momentami potrafi wyglądać całkiem obiecująco i dobrze pod względem jakościowym i potrafią nawiązać równorzędną walkę z dobrym przeciwnikiem, o tyle gra Osasuny już nie. Powód jest najprawdopodobniej prozaiczny: Klubowi z Pampeluny brak argumentów, jakości, co jest zależne od kadry. Piłkarze nie są na poziomie Primera Division i mimo ambicji i starań nie przeskoczą wymagań tej ligi, nie są już w stanie podnieść swoich umiejętności. Budżetu klubu nie da się jednak oszukać.
- Mają mocną kadrę i każdy z piłkarzy może nagle doznać olśnienia i zdobyć bramki na wagę zwycięstwa. Myślę, że wszyscy interesujący się choć trochę La Ligą z pewnością kojarzą takie nazwiska jak Nani, Munir El Haddadi, Santi Mina, czy Rodrigo. Myślę, że nie trzeba przedstawiać. Każdy z nich jest na naprawdę wysokim poziomie i prezentuje wysoką jakość, potrzeba tylko przełamania drużyny, które miejmy nadzieję nadejdzie już jutro. W defensywie również występuje kilku zawodników, którzy są znaną marką w Europie: Joan Cancelo (o którego zabiega obecnie FC Barcelona, co jest znakomitą rekomendacją dla zawodnika), Eliaqium Mangala (który niestety nie zagra w tym meczu), Jose Gaya i Martin Montoya, czy też Aymen Abdennour.
- Trener Valencii, pan Gonzalez Marco na przedmeczowej konferencji wypowiadał się, że jutrzejsze zwycięstwo jest rzeczą bardzo istotną dla klubu. Oznacza wielki krok do przodu dla Los Che, gdyż drużyna zdobędzie pewność siebie. Był wiarygodny, ja mu wierzę - kibice Nietoperzy również liczą, że jego słowa nie są rzucane na wiatr. Zapowiada się więc zagorzała walka. Jeśli piłkarze podejdą do meczu odpowiednio przygotowani i zmotywowani, to o rezultat spotkania jestem spokojny.
#Dlaczego typ na over?
- Obie drużyny nie mają nic do stracenia, nikogo nie zadowoli tu podział oczek, bo punktów potrzebują jak tlenu,
- Obie drużyny tracą sporo bramek, bramkarz Valencii do tej pory musiał wyciągać piłkę z siatki 29 razy, a portero klubu z Pampeluny 34,
- W szeregach graczy gości zobaczymy bardzo ofensywnie usposobionych zawodników. W dodatku formacja drużyny to 4-3-3 lub 3-5-2 z oskrzydlającymi pomocnikami, co zapewnia sporo akcji ofensywnych.
#Absencje:
W ekipie gospodarzy nie wystąpią bracia Flano, którzy występują w bloku defensywnym, Digard oraz Fran Merida, którzy wybiegają na murawę w roli centrocampistas (pomocnicy).
W ekipie gości wykluczeni z gry z powodu kontuzji są Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala (obaj to zawodnicy o usposobieniu defensywnym) , oraz Matthew Ryan, strzegący świątyni klubu z Mestalla.
#Ostatnie mecze:
Ostatnie spotkania zespoły rozegrały w ramach Pucharu Króla i tradycyjnie doznały porażek. Valencia uległa świetnie dysponowanej Celcie 1-4, a Osasuna doznała sromotnej porażki 3-0 z Eibarem.
Podsumowanie: Liczę, że w tym spotkaniu bukmacherzy odpowiednio ustalili kursy i za faworyta uważają ekipę z Walencji. Mają oni więcej argumentów czysto piłkarskich, co powinno zaowocować powrotem z Estadio Reyno de Navarro z tarczą. Komplet punktów jest bardzo ważny, gdyż humory biało - pomarańczowo - czarnych nie są wyśmienite, ale nie uważam tego jako stronę ujemną typu. Piłkarze świadomi ich położenia w ligowej tabeli oraz potencjału drzemiącego w drużynie powinni pokazać na boisku sportową złość i odnieść okazałe zwycięstwo. Czekam na partidazo w wykonaniu klubu z Mestalla.
Życzę powodzenia wszystkim grającym!

Otrzymane punkty reputacji: +14
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Osasuna - Valencia
Typ: 1X
Kurs: 1.87
buk: betsson
Wynik: 3:3

Dzisiaj spróbuję zagrać niespodziankę. W zespole gości nie dzieje się dobrze. odszedł trener Cesare Prandelli, który na stanowisku szkoleniowca Nietoperzy wytrzymał zaledwie 91 dni. Jego następcą został Voro. Na dodatek teraz odszedł dyrektor sportowy i atmosfera w klubie nie jest najlepsza. Z Valencii miała wyrastać kolejna potęga tak jak ma to miejsce z Atletico, Athletic czy Villarreal, a jak na razie jest jeden wielki bałagan. Goście mają już tyle samo punktów co zajmujący miejsce w strefie spadkowej Sporting Gijon, a więc piłkarsko również nie wygląda to najlepiej, dlatego też idę tu w stronę gospodarzy z podpórką. Gospodarze również nie zachwycają, ale Od momentu przejęcia zespołu przez Caparrosa drużyna z Pampeluny nie zdobyła ani jednego punktu, zasłużenie zamyka tabelę i jedynym promykiem nadziei dla zespołu jest ostatnia wygrana w Copa del Rey z Granadą. Osasuna w meczach u siebie zdobyła dotąd tylko dwa punkty po remisach z Las Palmas i Celtą Vigo. Jednak jeśli gospodarze poważnie myślą tu o utrzymaniu to muszą chociaż punktować z również słabą i rozbitą Valencią.

jinx 4,5K

jinx

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga.
Godzina: 20:45.
Spotkanie: Osasuna - Valencia.
Typ: Valencia i over 2,5.
Kurs: 3.00.
Bukmacher: Bet365.

#Dlaczego typ na over?
- Obie drużyny nie mają nic do stracenia, nikogo nie zadowoli tu podział oczek, bo punktów potrzebują jak tlenu,
- Obie drużyny tracą sporo bramek, bramkarz Valencii do tej pory musiał wyciągać piłkę z siatki 29 razy, a portero klubu z Pampeluny 34,
- W szeregach graczy gości zobaczymy bardzo ofensywnie usposobionych zawodników. W dodatku formacja drużyny to 4-3-3 lub 3-5-2 z oskrzydlającymi pomocnikami, co zapewnia sporo akcji ofensywnych.
Oferta dziś uboga i też poświęciłem trochę uwagi &quot;temu meczu&quot;.
Od razu zaznaczam, że na hiszpańskiej się nie znam, więc mogę się mylić.

Mam tylko pytanie - kto ma tego overa zrobić?
Osasuna strzeliła 4 bramki w 8 domowych meczach, Valencia 10 w 8 wyjazdowych, ostatni over w Pampelunie padł w 2009 roku (wiem, tak głębokie h2h nie ma znaczenia, jednak mnie pomaga wyznaczyć kierunek).
Moją pierwszą myślą był under 2.5 gola w Pinnacle po kursie 1.99 ⛔

T 33

toomi

Użytkownik
W defensywie również występuje kilku zawodników, którzy są znaną marką w Europie: Joan Cancelo (o którego zabiega obecnie FC Barcelona, co jest znakomitą rekomendacją dla zawodnika), Eliaqium Mangala (który niestety nie zagra w tym meczu), Jose Gaya i Martin Montoya, czy też Aymen Abdennour.
(...)
W ekipie gości wykluczeni z gry z powodu kontuzji są Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala (obaj to zawodnicy o usposobieniu defensywnym) , oraz Matthew Ryan, strzegący świątyni klubu z Mestalla.
Jeżeli chodzi o rekomendacje i absencje. A.Santos (7 występów) i E.Mangala (11) są w kadrze na to spotkanie. Kontuzjowany jest nadal J.Gaya (12) i E.Garay (8). Ponadto J. Cancelo (15) pauzuje za czerwoną kartkę w meczu z Realem Sociedad. Jak widać są powroty, ale Valencia nadal osłabiona w formacji obronnej. Jak to się skończyło dobitnie pokazał mecz w CDR z Celtą Vigo (1:4).
Obie drużyny potrzebują punktów jak tlenu, więc liczę na zacięte widowisko. Według mnie wynik może iść w każdym kierunku, więc ja decyduję się na gole. Osasuna fatalnie w ataku, ale Valencia traciła bramkę we wszystkich 15 spotkaniach La Liga! Osasuna zachowała czyste konto w zaledwie jednym meczu. Stawiam na gole po obu stronach.
Mecz sędziuje Alfonso Javier Álvarez Izquierdo, który w ostatnim czasie solidnie rozdaje żółte kartoniki: 8,8,6,8,10. Czerwone kartki też pokazywał już w tym sezonie. Tutaj mamy wystawioną linię 6.5. Osasuna jest drugą najczęściej faulującą drużyną w La Liga. Chociaż przy ich potencjale to nie ma się czemu dziwić.
Valencia dość solidnie nabija rzuty rożne. Pod tym względem jest w czołówce drużyn La Liga. Dzisiaj zapewne będą prowadzić grę, więc też powinny wpadać. Osasuna na własnym terenie też coś dołoży.
Typy (pograłem wczoraj):
BTS TAK - 1.75 ✅ 3:3
Over 6.5 kartki - 1.83 ✅ 7
Powyżej 8 rożnych - 1.50 ✅ 10

Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +9
fazer77 2,7K

fazer77

Użytkownik
✅Godzina: 20:45 Osasuna - Valencia
Typ: I połowa Valencia rzuty rożne over 1,5
Kurs: 1.48
Bukmacher: Bwin

Analiza: Dobra linia do pokrycia, 2 rożne to nie jest wymagająca sprawa dla takiego meczu, a bynajmniej nie spodziewam się mniej rożnych niż 2 dla Valencii W I połowie, która jest dziś faworytem, gra z najgorszą drużyną ligi, muszą wygrać ten mecz bo są niebezpiecznie nisko w tabeli, są drużyną lepszą, mają lepsze wyniki w ostatnim czasie, nie wspominając o sile tej drużyny przed nagłym obniżeniem poziomu. Uważam, że mimo wszystko mają potencjał na znacznie wyższe miejsce niż obecnie zajmują. Przewiduję, że w tym meczu będą dominować, atakować zaczną od początku meczu, Osasuna powinna się bronić i liczyć na gola z kontry i przede wszystkim zagrają na 0 z tyłu. Kurs nie duży, ale adekwatny do ryzyka, świetny jak dla mnie do dubla. Statystyki Valencii na wyjeździe w I połowie dla rr: z mocnymi Real Sociedad 3, z Sevilla 4, Celta Vigo 2, La Coruna 2, Gijon 3, Leganes 2, Ath. Bilbao 0, Eibar 7. Więc tylko raz typ by nie wszedł, a dziś rywalem jest najsłabsza drużyna ligi, taka linia to okazja, bo prawidłowa była by 2,5. Valencia gra zacięte mecze z drużynami pierwszej 10 i gra ofensywną piłkę. Polecam

bialyz 129

bialyz

Użytkownik
Co sądzicie o Valencia -1 handi ? Szczerze przyznam że nie śledzę w ogóle ligi hiszpańskiej, ale przeglądając dzisiejszą ofertę zaintrygował mnie troche kurs 2,67 w bet365 na handi -1 Valencii. Spojrzałem na tabele i jestem lekko w szoku że Valencia jest tak mierna w tym sezonie, ale patrząc na Osasune jest jeszcze gorzej.

kapsel10 3,5K

kapsel10

Użytkownik
Niestety ⛔ .
Bramka w doliczonym czasie gry, w dodatku niewykorzystany rzut karny... i jak tu się nie denerwować ???? Chociaż z przebiegu meczu ciężko powiedzieć, że Valencia zasłużyła na zwycięstwo.
@jinx nadal uważasz, że under był lepszym rozwiązaniem? ;)
Pojedynki zespołów z dołu tabeli, szczególnie z takimi absencjami w obronie muszą obfitować w bramki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom