Dyscyplina: Piłka Nożna/Bundesliga
Godzina: 18:30
Spotkanie: Schalke vs RB Lipsk
Typ: Superbets: Schalke powyżej 2.5 celnych strzałów + Schalke powyżej 0.5 gola + Schalke powyżej 3.5 rzutów rożnych
Kurs: 3.20
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Rozpoczynamy englische Woche, a więc angielski tydzień w Bundeslidze.
Schalke zaprezentowało się bardzo dobrze przeciwko Eintrachtowi we Frankfurcie. Suchy wynik mówi o 0:3, ale kto oglądał tę rywalizację, to widział, że outsider stworzył sobie masę szans na gola. Niestety zawodzi tutaj skuteczność i jeżeli celowniki byłby lepiej ustawione, to tak naprawdę rezultat mógł pójść w drugą stronę. Szkoda, ale przerwa mundialowa była potrzebna dla nowego trenera Thomasa Reisa, który niedawno objął Königsblauen.
Jest widoczna poprawa, przede wszystkim w kreowaniu swoich szans strzeleckich i gospodarze dzisiaj nie są wcale bez szans w starciu z faworytem. Fani mają nadzieję, że obudzi się wreszcie Simon Terodde, który w 2. Bundeslidze potrafi zdobywać gola za golem, a w elicie idzie mu jak po grudzie.
Nowy transfer Soichiro Kozuki świetnie spisał się w swoim debiucie w Bundeslidze przeciwko Eintrachtowi. Czy Japończyk ponownie pokaże swoje wyjątkowe umiejętności?
Byki miał swoje dwie fazy w starciu z Bayernem Monachium. Pierwsza połowa należała do wielokrotnego Mistrza Niemiec, który powinien wyjść na kilkubramkowe prowadzenie. Udało się jednak powstrzymać napór Bawarczyków i w drugiej części zadawać pojedyncze ciosy. Zaraz po gwizdku Marcel Halstenberg strzelił kontrowersyjnego gola i to dodatkowo nakręciło RB Lipsk.
Niestety dominacja nie została przełożona na kolejne trafienia, ale możemy śmiało powiedzieć, że przyjezdni są przygotowani do wznowienia sezonu niemieckiej ekstraklasy, a przypomnijmy, że goście biorą jeszcze udział w DFB Pokal oraz w Lidze Mistrzów, gdzie czeka na nich Manchester City. Trzeba radzić sobie bez swojej dwójki liderów Christophera Nkunku oraz Peter Gulacsi, którzy leczą kontuzje.
Należy pochwalić zmiennika w bramce Janisa Blaswicha, który był pewny przy swoich interwencjach. Czy goalie powstrzyma wściekłe Schalke?
Tak jak wspomniałem wyżej, wyniki często nie odzwierciedlają przebiegu meczu. Jako że rzadko kiedy odpuszczam obejrzenie meczów Eintrachtu, to miałem okazje obserwowania Schalke na tle SGE i byłem pod wrażeniem gry Königsblauen. Po przerwie na Mistrzostwa Świata widzimy zupełnie inną ekipę z Gelsenkirchen i jestem zdania, że są w stanie utrzymać się w elicie.
Myślę, ze trener Thomas Reis to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Stawiam na Superbets w stronę outsidera.
Ciekawą statystyką jest fakt, że RB Lipsk w każdym spotkaniu wyjazdowym w tej kampanii tracił przynajmniej 1 gola. Uważam, że Schalke będzie mocno zmotywowane, aby u siebie się przełamać.
We Frankfurcie tworzyli sobie wiele groźnych szans i zabrakło przysłowiowego farta, aby napocząć rywali. Oby tym razem było inaczej.
Liczby rzutów rożnych Königsblauen u siebie to: 2, 8, 3, 8, 4, 1, 4. Nawet w starciu z Bayernem Monachium przed przerwą mundialową udało się pokryć linię kornerów. Dokładam do tego gola i celne strzały, bo ich gra bardzo podobała mi się we Frankfurcie. Liczę na odważną grę ze strony podopiecznych Thomasa Reisa.