>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17. Grand Prix Meksyku [30.11- 01.11.2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Meksyku

Piątek – 30 października 2015

#1 Trening 17:00 - 18:30
#2 Trening 21:00 - 22:30

Sobota – 31 października 2015

# 3 Trening 17:00 - 18:00
Kwalifikacje 20:00

Niedziela – 1 listopada 2015

Wyścig 21:00

Informacje o torze:
Nazwa toru: Autódromo Hermanos Rodríguez
Pierwsze Grand Prix: 1963
Długość toru: 4,421 km
Liczba okrążeń: 69
Całkowity dystans wyścigu: 305,049 km

Po kapitalnym ściganiu w niedzielnym wyścigu w Austin o GP Stanów Zjednoczonych pozostajemy na kontynencie Ameryki Północnej i tylko przenosimy się do Meksyku. Ostatnie GP Meksyku rozgrywane było w 1992 roku, zwyciężył wtedy Nigel Mansell.

W USA poznaliśmy już Mistrza Świata, po raz trzeci w karierze Lewis Hamilton zdobył tytuł, ale walka trwa wciąż o drugą lokatę pomiędzy Vettelem, a Rosbergiem.

Miejmy nadzieję, że Patrycja już da nam spokój i deszczu nie uświadczymy w ten weekend bo bez piątkowych treningów potem cieżko o dobre typy na resztę weekendu, chociaż podczas GP USA takowe się pojawiły.

@Heros123 jako naczelna pogodynka jaką pogodę przewidujesz? ;)

Zapraszam do dyskusji!

heros123 1K

heros123

Użytkownik
@robson United z tego co patrzyłem, to jakaś tam szansa na deszcz jest (zwłaszcza w niedzielę), ale miejmy nadzieję, że tym razem już będzie to &quot;normalny&quot; wyścig ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
ale miejmy nadzieję, że tym razem już będzie to &quot;normalny&quot; wyścig ????
Akurat jeżeli chodzi o wyścig w USA to był kapitalny i nie mam nic przeciwko żeby znowu startowali przy mokrym a kończyli jak wysycha tor, albo nie, niech będzie odwrotnie! ;)
Bo mniemam, że chodziło Ci o cały weekend zapewne by był w miarę normalny hm?
Kto nie oglądał GP USA w niedzielę ten niech żałuje. Kawał dobrego ścigania, emocji, epizodów na torze, działo się! Jeżeli są tacy co nie oglądali albo chcecie sobie przypomnieć to tekst SokolimOkiem jest do tego idealny -&gt; http://sokolimokiem.com/przymruzonym-okiem-kly-bestii-odciski-i-rozczarowania/

Jakie nastawienie przed weekendem? Sergio Perez nie zawiedzie swoich kibiców? Mam nadzieje, na dobry wynik Checo przed własną publicznością. No i żeby wreszcie Hulk bez pecha w wyścigu...
Aaa i w ogóle co sądzicie o tym wydarzeniu na linii Rosberg - Hamilton po wyścigu w Texasie i tej &quot;rzuconej&quot; czapeczce i po chwili odrzuconej. Ja mam swoją opinię, ale ciekaw jestem jak Wy to zinterpretowaliście.
Niech w ten sposób dojdzie do pierwszych dyskusji i analiz przed zbliżającym się weekendem. Niestety to już jedna s trzech ostatnich Grand Prix w tym roku ...

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Bo mniemam, że chodziło Ci o cały weekend zapewne by był w miarę normalny hm?
Tak, chodzi mi o cały weekend wyścigowy, bo wtedy wiadomo jaki jest układ sił i również można ewentualnie wysnuć jakieś wnioski, i na ich podstawie coś pograć. A odnośnie tej sytuacji z tą czapką, to wg mnie Nico zachował się jak dzieciak. Po pierwsze: tytuł przegrał całkowicie zasłużenie, bo na przestrzeni całego sezonu nie dorastał do pięt Lewisowi, wystarczy spojrzeć na ilośc zwycięstw Nico i Lewisa(10-3 na korzyść Anglika, w tym Monako, a wszyscy wiemy jak to się zakończyło, więc powinno być nawet 11-2) i wg mnie na to drugie miejsce bardziej zasłużył Vettel niż Nico i chciałbym, żeby to Vettel był drugi na koniec. Po drugie: przegrywać też trzeba umieć, tym bardziej gdy się przegrywa zasłużenie, więc zachowanie Rosberga było dziecinne, a być może podanie tej czapki Rosbergowi wcale nie było celowe ze strony Lewisa(chociaż kto to wie ???? ) Po trzecie: dobrze, że Nico przegrał ten tytuł, bo Lewis na tych startach niejednokrotnie go ogrywał jak dzieciaka, więc trochę wstyd byłoby mieć takiego mistrza, co tak daje się ogrywać. To tyle ode mnie. A Ty jaką masz opinię na ten temat?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A odnośnie tej sytuacji z tą czapką, to wg mnie Nico zachował się jak dzieciak. (...) A Ty jaką masz opinię na ten temat?
Patrząc wyłacznie na tą sytuację z czapeczką to bardziej nie podobało mi się zachowanie Hamiltona. Odebrałem to trochę tak, że z pogardą rzucił nią w kierunku Nico co mi się nie podobało. Oczywiśćie to wywołało reakcję u niego i pewien łańcuszek zdarzeń&gt; Też nie powinno się patrzeć dziecinnym okiem w stylu &quot;proszę pani to on zaczął&quot; bo mamy do czynienia z dorosłymi ludźmi. Wyszło jak wyszło, widać, że napięcie jest nadal. Aczkolwiek gratulacje dla Lewisa były nieco wczesniej, pytanie na ile szczere? No, ale nie ma sensu się nad tą sytuacją już dłużej rozwodzić bo wyścig był bardzo pasjonujacy, a o to w tym wszystkim chodzi ;)

Piątkowe treningi przed GP Meksyku

Dziś już jeździli w Meksyku. Tor bardzo mi się podoba, świetna ta partia ze stadionem, a jak już przy stadionie jesteśmy to wrażenie zrobiła frekwencja podczas piątkowych treningów niemal komplet! Do takich miejsc powinna F1 jeździć, a nie jakieś Bahrajny itp...

Co się rzuciło w oczy to bardzo śliska nawierzchnia! Raz po raz któryś kierowca musiał kontrować, kilku z nich się to nie udało. Verstappen rozbił bolid tuż na początku 2 treningu, Bottas chwilę poźniej, ale u niego bodajże problem z hamulcami. Także hamulce rozgrzane do czerwoności aż zapaliły się w bolidzie Rosberga. Widok efektowny to był.
Co wiemy po treningach? Hm nie dużo moim zdaniem, spory galimatias w mojej głowie jak patrzę na wyniki.
Do tego dodajmy, że na sobotę i niedizelę przewidziane są opady deszczu -&gt; http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/52X84/mexico-city.html

Chociaż pogoda widze zaktualizowana i szansa na deszcz mniejsza, bo gdy patrzyłem jeszcze z rana to te procenyt oznaczające prawdopodobieństwo opadów było znacznie wyższe. Może to i lepiej

1 trening (SokolimOkiem http://sokolimokiem.com/gp-meksyku-1-trening/)

Świetnie spisał się w GP USA zajmując 4 msc, wygrał teraz 1 trening, ale też jego czas nie został zweryfikowany gdy ściął zakręty... No, ale wynik poszedl w świat. Ostatnie tygodnie dla Maxa bardzo udane. Tuż za Maxem uplasował się Danił Kwiat, który także ma bardzo dobre tygodnie.

2 trening (SokolimOkiem -&gt; http://sokolimokiem.com/gp-meksyku-2-trening/)

Tym razem Verstappen jak wspomniałem szybko zaliczył spotkanie ze ścianą i nie pojeździł. Mercedesy wróciły na czoło, ale bardzo konkurencyjne wydają się Red Bulle.

Jak @Heros123 widzisz kwalifikacje jutro? Coś Ci się już rzuciło w oczy ciekawego po tych treningach?
Ja jutro postaram się coś wymyślić i wtedy wpiszę w dział, ale czekam na Wasz udział i dyskusję! Zapraszam ;)

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Podzielam zdanie @robson United, że po tych treningach nie za dużo wiemy i jakieś typy pogram jak zobaczę jeszcze trzeci trening, jednak po tych dwóch treningach uważam, że warto pograć coś jutro na Red Bulle. Na tym torze liczy się docisk, zwłaszcza w tej wolniejszej sekcji, a jeśli o ten element chodzi, to napewno Red Bulle w tym są dobrzy i takie tory preferują. Tak jak mówię, więcej będziemy wiedzieli po 3 treningu.

mateo239 102

mateo239

Użytkownik
Patrząc na wasze opinie oraz przebieg dotychczasowych dwóch treningów to niezły typ wydaję się być :
Ricciardo w top 6 @1,72
Raikkonen w top 6 @1,61
Ferrari na tym torze jest szybsze od Williamsów więc nie powinno być większych problemów z miejscem w czołowej szóstce.
Jak widzicie te typy ?

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Mateo239 jeżeli to typy na wyścig to z Ricciardo się zgadzam, ale z Kimim już nie do końca bo kurs nie zachwyca, a wiadomo jak Kimi może coś zepsuć, albo jakas awaria których miał już masę w tym sezonie.

Jednak moim zdaniem warto bardziej zaryyzkować, że Kwiat będzie top6. Zresztą ciasno może być na tych miejscach bo widzę sporo kierowców aspirujących do tych miejsc. Zakładając, że spadnie deszcz to Williamsa bym lekko zepchnął w tył, ale wtedy Red Bull i Torro Rosso będą wysoko wg mnie, także Hulkenberg i Perez czuję świetny wyśćig przed nimi.

Zanim jednak wyśćig to dziś kwalifikacje. W przeciwieństwie do @Heros123 nie czekam na 3 trening bo potem zazwyczaj kursy są pozaniżane i w ogole mało par dostępnych do gry jest, zazwyczaj tylko te podstawowe wewnątrz zespołu.

A skoro już przy parach wewtnąrz zespołu to oto jak prezentują się kwalifikacyjne h2h kierowców:

Hamilton-Rosberg 12:4
Ricciardo-Kwiat 11:5
Massa-Bottas 8:8
Vettel-Räikkönen 13:3
Alonso-Button 8:6
Hülkenberg-Pérez 10:6
Verstappen-Sainz 6:9
Grosjean-Maldonado 15:1
Stevens-Rossi 2:1
Ericsson-Nasr 7:9

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Hamilton -Riccardo @4,9⛔⛔ Expekt 2-5 jednak Redbull zawiódł

Lewis, obrońca tytułu może trochę odpuścić w ten weekend. Jak na razie w treningach gorszy od Redbullów,które wydają się w Meksyku na bardzo silne. Specyficzny tor &gt;2000m.n.p.m robi różnice przy innych torach. Mimo dużego docisku i pakietów aerodynamicznych które sa używane np. w Monaco, bolidy i tak na prostej osiągają świetne topspeed około 350km/h. Na prostej Riccardo traci ale znakomicie nadrabia to w wolnych sekcjach toru. Dzisiaj przyczepność się poprawi więc Redbulle powinno być jeszcze szybsze w wolnych zakrętach. Kurs zawyżony.

Po za tym jak chłopaki wyżej wspominacie ogromne wrażenie robi publika, która już w piątek była prawie w komplecie.
Kimi - Massa @1,75⛔⛔ Expekt bez szans,defekt silnika w 3 treningu Kimiego
Williamsy zdecydowanie sobie tutaj nie radzą, to nie tor dla ich bolidu.
Maldonado - Grosjean @3,2⛔⛔ Expekt 13-12 blisko...
Jesteśmy blisko domu Maldonado, Wenezueli, więc Pastor zna ten klimat co dla Francuza jest nowością. Ponadto Maldonado ma o 28 okrążeń więcej już na swoim koncie, co musi być przydatne na nowym obiekcie. Grosjean miał defekt skrzyni biegów w FP2, FP1 nie jeździł.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Meksyku, sobota - kwalifikacje 20:00
Daniel Ricciardo - Valteri Bottas
Typ : Ricciardo @ 1,70 Expekt
✅✅5-6

Wczorajsze treningi do mnie bardziej przemawiają pod kątem Red Bulli. Ricciardo może i oglądał plecy Kwiata, ale jednak wierzę bardziej w Ricciardo, Kwiat jeszcze trochę młodzieńczej fantazji ma. Pamiętacie pewnie buńczuczne odzywki w USA na pierwszych okrążeniach, że zaraz dorwie Lewisa ???? Chwała mu za to, że próbował, ubarwił wyścig, atakował, ale ostatecznie nie udało się to.
Bottas i Williams cos na tym torze nie szaleje. Tor w dodatku śliski co dodatkowo wg mnie utrudnia im znalezienie odpowiedniego balansu i docisku, a Williams nigdy z tego nie słynął. Owszem na prostej będą szybcy, ale reszta to raczej domena Red Bulla. Gdyby jeszcze miało popadać to typ jeszcze barzdiej wg mnie oczywisty na Ricciardo.
Tydzień temu też to grałem i się nie zawiodłem, a wtedy Ricciardo przecież zajął wysokie 3 msc w kwalifikacjach. Wtedy był kurs kosmos @2,75, teraz jest mniej, ale nadal grywalne wg mnie.

GP Meksyku, sobota kwalifikacje 20:00
Maldonado - Nasr 1 @ 1,53✅✅
Ricciardo - Massa 1 @ 1,40 ✅
Vettel - Raikkonen 1 @ 1,30 ✅
AKO @ 2,46 milenium
(po opodatkowaniu)✅

Maldonado to Maldonado niby, ale wczoraj dość dobzre się spisywał na tym śliskim torze, żadnego epizodu z nim. Lotus może być wysoko w tych kwalifikacjach. Nasr pewnie będzie walczył o to by wejść w ogóle do Q2, a po wczorajszych jazdach sam narzekał bardzo mówiąc tak:

Felipe Nasr (P14/P14): To był dla mnie ciężki dzień. Ciężko jest zmusić tu opony do pracy z powodu niskiej przyczepności. Próbowaliśmy różnych ustawień bolidu, ale jeszcze żaden nie spisywał się tu odpowiednio. Musimy spojrzeć w dane, byśmy mogli się poprawić w dalszej części weekendu.
Z kolei Maldonado optymistycznie nastawiony przed dalszą częścią weekendu. W ostatnich Grand Prix w czasówkach mamy bilans 6-2 na korzyść Pastora. Ale to pokazuje tylko, że Sauber po dobrym początku sezonu potem przestał rozwijać swój bolid i nie ma już tak dobrych wyników. Lotus niby z długami, ale jednak dają radę, zresza ostatnie pozycje Maldonado w wyścigach tez wiele mówią , 8, 7 i 8 czyli trzy razy z rzędu w punktach!

Ricciardo na tle Massy powinien wypaść dobrze, Massa wczoraj bardzo przestraszony i ostrożnie jeździł, śliski tor i widać bał się mocniej cisnąć. Tracił ponad sekundę na okrążeniach do Ricciardo.

Vettel - Raikkonen 13-3 w kwalifikacjach to mówi samo przez się.

Danił Kwiat - Kimi Raikkonen
Typ: Kwiat @ 1,75 betsson/ betsafe
✅✅4-16

Kwiat świetnie jeździ ostatnio, forma zwyżkująca. Kimi mistrzem kwalifikacji nigdy nie był. Wczoraj też problemy miał, jakoś kusi mnie by grać Kwiata...

Otrzymane punkty reputacji: +10
heros123 1K

heros123

Użytkownik

Kimi Raikkonen- Sebastian Vettel @ 1,16 ✅
Lewis Hamilton-Nico Rosberg @ 1,72 ⛔ niestety, tym razem lepszy Niemiec :;/:
Ako: 2.01 bet365⛔

Przepraszam, że dopiero teraz, ale dopiero wróciłem. Pogram coś na szybko. Vettel lepszy w trenigach od Kimiego, a do tego problemy Fina w trzecim treningu. Nie widzę tu innego rozwiązania.
Dorzucam Lewisa. Rosberg lepszy był we wszystkich treningach, jednak Lewis to jest Lewis, na kwalifikacje zawsze odpala to co najlepsze i tak będzie również i tym razem. Stawiam, że wygra te kwalifikacje.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bardzo ciekawe kwalifikacje, od samego początku było emocjonująco. Z perspektywy moich typów to miałem ciepło do samego końca bo rywalizacja pomiedzy Ricciardo a Williamsami rozstrzygała się na dziesiąte części sekundy, ale ufff Ricciardo górą! Typowanie udane, mam nadzieję, że ktoś skorzystał.

Ale nie ma co patrzeć w tył, jutro wyścig. Powyżej swoje propozycje zapodał już @Mateo239, ale liczę, że więcej osób postara się dodać coś od siebie.

Ustawienie na starcie:
1. Rosberg; 2. Hamilton;
3. Vettel; 4. Kwiat;
5. Ricciardo; 6. Bottas;
7. Massa; 8. Verstappen;
9. Pérez; 10. Hülkenberg;
11. Sainz; 12. Grosjean;
13. Maldonado; 14. Ericsson;
15. Nasr; 16. Rossi;
17. Stevens; 18. Räikkönen (+5);
19. Alonso (+15).20. Button (+55).

Trzej mistrzowie świata na trzech ostatnich miejsacach! Czy skończa w punktach? Oby Ferrari Kimiego było srprawne, nie tak jak podczas dzisiejszych przejazdów, kara dla Kimiego związana z wymianą skrzyni biegów.
Znowu ciekawe będzie jak na starcie spisze się Rosberg, ostatnio dał się wypchnąć Lewisowi, teraz chyba nie odpuści już.
Rywalizacja Red Bulli, Williamsów i Verstappena +Force India o pozycje tuż za podium może dostarczyć wielu emocji. A dodajmy do tego, że prognozy pogody przewidują deszcz na jutro!
Sądze, że będzie emocjonujący wyścig, a Wy? Jakie typy, przemyślenia, analizy macie już pod kątem wyścigu? Zachęcam do wyrażania swoich opinii ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Gra ktoś coś na wyścig? Jakieś pomysły? Jeszcze 6 godzin do startu, coś wspólnie możemy wymyślić ;)

Nic nie piszecie to ja wrzucę wczorajsza konferencję i Vettel trollujący duet Mercedesa ????

Jak ktoś nie zna języka to już tłumaczę. Spytano kierowców Mercedesa o to, czy odbędą się jakieś rozmowy na temat startu i walki w pierwszym zakręcie. Po wymijających odpowiedziach Nico i Lewisa, głos zabrał Seb: – Możecie się upewnić, że obaj wypadniecie z toru, żebym mógł przejechać? Tak? Nie? Cóż, próbowałem…
Śmieszek z tego Seba! Hahaha!

https://www.youtube.com/watch?v=lujpnC42_A8

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Zwycięzca z grupy: Raikkonen/Verstapen/Perez @ 2.90 bwin ✅ uff,gumki wytrzymaly...

Rzucił mi się w oczy super kursik na Sergio Pereza.Ze tak zażartuje,jedzie w swoim kraju i publiczność pomoże....haha.Wg bwina faworytem tej grupy jest Raikkonen,startujący z 18.pozycji za wymiane skrzyni. Ciężko będzie miał się przebić z końca stawki.Verstapen-oczko wyżej na starcie od Pereza,świetne kwalifikacje...ale liczę ze na mokrej nawierzchni sie posypie.Sergio Perez-ostatnie wyniki w wyścigach imponujące- 5º Belgia, 6º Włochy, 3º Rsja, i 5º USA.

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zwycięzca grupy: Nico Hulkenberg, Carlos Sainz Jr., Romain Grosjean @ 5,25 Bwin
Skąd oni wzięli ten kurs? Hulkenberg startuje z 10 miejsca, Sainz z 11 a Grosjean z 12. Żaden z tych kierowców nie ma lepszego bolidu od innych a jeśli a chodzi o pozycje startowe to różnica jest kolejno dwóch i jednej pozycji czyli po starcie może się już to zmienić. Francuz w klasyfikacji generalnej ma 6 punktów przewagi nad Niemcem a jeśli chodzi o Sainza to ten ma ponad dwa razy punktów mniej. Różnica między czasami w kwalifikacjach między 10 Hulkiem a 12 Grosjean to 0.103 więc szansę na wyższe miejsce są po równo, nie wiem dlaczego taki kurs na Francuza ale na pewno jest tu value.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
GP Meksyku, niedziela wyścig 20:00

Fernando Alonso-Jenson Button @ 1,57⛔ jak zwykle silnik zawiódł
Sebastian Vettel-Kimi Raikkonen @ 1,12 zwrot
Lewis Hamilton-Nico Rosberg @ 1,80⛔ nie doceniłem Rosberga
AKO: 3,18 bet365⛔ dramat

Na dzisiejszy wyścig wybrałem taki trebelek. Jeśli chodzi o pierwszą parę, to obaj starują z ostatnich miejsc, opowiednio Nando z 19, Button z 20. Liczę tutaj na doświadczenie Alonso. Obaj potrafią jeździć w deszczu, jednak za lepszego kiedrowcę uważam Alonso. Tydzień temu wyścig również można powiedzieć, że był deszczowy i pewnie gdyby nie utrata mocy silnika przez Hiszpana, to wyszedłby z tego pojedynku zwycięsko, więc co się odwlecze to nie uciecze. Tym razem to Nando będzie górą.
Druga para to wg mnie formalność, i traktuję ten typ bardziej jako podbitka. Seb z 3 pola rusza, a Kimi z 18, więc właściwie tyle wystarczy i nawet deszcz tego nie powinien zmienić.
Ostatnia para to bardziej moje przeczucie. Chociaż to Lewis rusza z 2 pola, a Nico z PP, to liczę jednak, że na starcie Niemiec(jak to ma w zwyczaju) znowu da się ograć jak dziecko. Wczoraj stawiałem na Lewisa i nie wyszło, więc dzisiaj jestem konsekwentny i dalej stawiam na niego. Po prostu jest wg mnie dużo lepszym kierowcą i dzisiaj to pokaże. Dodam jeszcze, że dzisiejszy wyścig będzie na 99% deszczowy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom