>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17. Grand Prix Japonii [7.10 - 9.10.2016]

Status
Zamknięty.
heros123 1K

heros123

Użytkownik
Grand Prix Japonii

7 października - Piątek
Trening 1 - 03:00
Trening 2 - 07:00

8 października - Sobota
Trening 3 - 05:00
Kwalifikacje - 08:00

9 października - Niedziela
Wyścig - 07:00

OPONY:​

Klasyfikacja generalna kierowców:

Klasyfikacja generalna konstruktorów:

Przed nami ostatnie pięć wyścigów sezonu. Dopiero skończył się weekend w Malezji, a przed nami kolejne emocje. Po ogromnym pechu LH, Nico ma już 23 punkty przewagi, a na tym etapie jest to spora przewaga. Lewis zrobi wszystko, aby tę przewagę redukować w kolejnych wyścigach, bo wie, że nie może już sobie pozwolić na wpadkę. W ten weekend Mercedes prawdopodobnie zapewni sobie tytuł mistrzowski w klasyfikacji konstruktorów, bo brakuje już im bardzo niewiele. Jeśli chodzi o pogodę, to ma być deszczowo, więc emocje przez to będą jeszcze większe. Nie wiem jak Wy, ale ja już zacieram ręce:grin:
Zapraszam do dyskusji!

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Najświeższa prognoza pogody:

Jutro w czasie treningów ma być jeszcze sucho, ale po treningach już ma się rozpadać. Sobota i niedziela ,jak widać, deszcz. Jeśli to się potwierdzi, to kwalifikacje i wyścig mogą stać się loterią;).

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nico Huelkenberg - Daniil Kvyat @ 1.45
Lewis Hamilton - Kimi Raikkonen @ 1.14
Max Verstappen - Jenson Button @ 1.14
Sebastian Vettel - Valtteri Bottas @ 1.14

AKO: 2.14 ✅✅✅ siedzi na miekko ;)
Buk: forBET/totolotek

Kvyat powoli wychodzi z dolka ale nie przewiduje zeby objechal w kwalifikacjach Hulka. Przede wszystkim nie pozwoli mu na to slaby bolid Toro Rosso ktory dobrze jezdzil tylko mniej wiecej do polowy sezonu a pozniej zanotowal wyrazny spadek formy. Na przeciwnym biegunie Force India ktora ma solidny bolid srodka stawki i notuje dobre rezultaty. W 1 treningu Hulkenberg lepszy od Kvyata o 0.9 sec a w 2 treningu o 0.5 sec. Nie przewiduje tutaj niespodzianki i jesli nic nieprzewidzianego sie nie stanie to ten zaklad powinien wejsc na luuuzziieeee.
Kolejne typy sa glownie na podbicie kursu ale wydaja sie mega pewnie. Niektore niskie kursy sa pulapkami ale ja wybralem niskie kursy ale te najbardziej pewne. Hamilton mega zdeterminowany aby zgarnac tutaj P1 po defekcie w Malezji wiec walka bedzie miedzy nim a Rosbergiem. Ferrari za slabe Mercedesa. 2 ostatnie zaklady nie musze analizowac bo przepasc miedzy bolidami jest wyrazna. Na koniec poprosze o podbicie reputki w razie ✅ bo na kilka ostatnich wyscigow sporo dodawalem analiz z typami i ze tak powiem zadnej wdziecznosci nie otrzymalem ;)
Robson co sie z toba dzieje? :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +39
A 531

albuquerque

Użytkownik
Tak, jak pisał @Heros123 ma być deszcz, a to zdecydowanie wyklucza obstawianie kwalifikacji i wyścigu pod kątem h2h w ten weekend, a na pewno te mikro kursy można sobie darować. Nikt dokładnie nie wie pod jakim kątem będą mieli kierowcy ustawione bolidy, czy pod suchą nawierzchnię, czy jednak bardziej pod kątem mokrego toru.
“The drivers experienced quite slippery conditions at the beginning of free practice. This improved as more rubber was laid on the surface. Continuing the pattern that we have seen frequently this season, last year’s pole time was already beaten in FP1, but with rain due tomorrow, we are likely to see a different type of challenge in qualifying. Today there was a lot of work on the hard compound, which seems to be a very good race tyre in these conditions. However if we experience cooler conditions on Sunday, then the track could swing back towards the medium compound.”
Deszcz nie deszcz ja obstaje przy swoim. Na deszczu te typy powinny dac rade
Stawiasz na podstawie treningów i tego, że ogólnie bolidy przeciwników są słabsze od stawianych przez Ciebie, okej. Jednak jutro wielce prawdopodobne, że będzie inna pogoda, co wiązać się może z niespodziankami i tym, że jedni mogą na tym skorzystać, a inni wręcz przeciwnie - dużo stracić [ignorujesz to i stawiasz, &quot;bo tak! I nic tego nie zmieni&quot;, zastanów się, nawet jeżeli Ci to wejdzie - to bukmacherka nie jest dziedziną, gdzie szuka się tylko argumentów za typem.. ???? ] To na jakiej podstawie stawiasz, jeżeli nie wiesz, jak bolidy prezentować będą się w deszczu? Powodzenia. Unikajcie tych mikro kursów.
ziomek zaproponuj swoj typ bo jak na razie ciagle tylko wystepujesz w roli komentatora cudzych typow a sam od siebie nic nie zaproponujesz. ja gram takie cos bo uwazam ze jest spora szansa na wejscie bez wzgledu na panujace warunki. kazdy ma swoj rozum i sam decyduje czy typy sa dobre i warto na nie grac czy nie. po za tym to tylko prognoza pogody ktora wcale nie musi sie sprawdzic. czekam na jakis twoj i z checia go przeczytam ;)
Wcale nie wygrałeś dzięki mnie w ubiegłym tygodniu, wcale nie dostałeś ode mne informacji na priv, że Alonso odpuszcza kwalifikacje, no ale nic. Nic nie rozumiesz, ale to już Twój problem, a komentować mogę, bo każdy kto zakłada tutaj temat zaprasza do dyskusji. Ponadto myślę, że jednak deszcz, to kluczowa informacja, która daje na typy zupełnie inny pogląd (spadnie, czy nie spadnie, trzeba o tym pisać i trzeba się z tym liczyć, Tobie wszystko jedno - okej, ale niech inni też wiedzą, że takich kursów w loteryjnych warunkach, które nie tylko przyczyniają się do niespodzianek, ale i do większego prawdopodobieństwa popełnienia błędu, który w konsekwencji może być na takim torze końcem kwalifikacji, po prostu nie warto grać), więc mnie nie pouczaj.

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Tak, jak pisał @Heros123 ma być deszcz, a to zdecydowanie wyklucza obstawianie kwalifikacji i wyścigu pod kątem h2h w ten weekend, a na pewno te mikro kursy można sobie darować. Nikt dokładnie nie wie pod jakim kątem będą mieli kierowcy ustawione bolidy, czy pod suchą nawierzchnię, czy jednak bardziej pod kątem mokrego toru.
Deszcz nie deszcz ja obstaje przy swoim. Na deszczu te typy powinny dac rade

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Stawiasz na podstawie treningów i tego, że ogólnie bolidy przeciwników są słabsze od stawianych przez Ciebie, okej. Jednak jutro wielce prawdopodobne, że będzie inna pogoda, co wiązać się może z niespodziankami i tym, że jedni mogą na tym skorzystać, a inni wręcz przeciwnie - dużo stracić [ignorujesz to i stawiasz, &quot;bo tak! I nic tego nie zmieni&quot;, zastanów się, nawet jeżeli Ci to wejdzie - to bukmacherka nie jest dziedziną, gdzie szuka się tylko argumentów za typem.. ???? ] To na jakiej podstawie stawiasz, jeżeli nie wiesz, jak bolidy prezentować będą się w deszczu? Powodzenia. Unikajcie tych mikro kursów.
ziomek zaproponuj swoj typ bo jak na razie ciagle tylko wystepujesz w roli komentatora cudzych typow a sam od siebie nic nie zaproponujesz. ja gram takie cos bo uwazam ze jest spora szansa na wejscie bez wzgledu na panujace warunki. kazdy ma swoj rozum i sam decyduje czy typy sa dobre i warto na nie grac czy nie. po za tym to tylko prognoza pogody ktora wcale nie musi sie sprawdzic. czekam na jakis twoj i z checia go przeczytam ;)

heros123 1K

heros123

Użytkownik
sobota - kwalifikacje

Wygra: Lewis Hamilton @ 2,10⛔ betsson 0,013 sek.:;/:

Z racji tego, że jutrzejsze kwalifikacje odbędą się prawdopodobnie w deszczu, to nasunął mi się taki typ. Jeśli tor byłby suchy, to wahałbym się czy to zagrać, ale jutro ma być inaczej. O PP powalczą jutro prawdopodobnie Mercedesy. Mówię &quot;prawdopodobnie&quot;, bo ma padać, a deszcz często potrafi nieźle namieszać w stawce. Już kilka razy w tym sezonie Lewis pokazywał, że w warunkach deszczowych odnajduje się znakomicie i mam nadzieję, że jutro to potwierdzi. Nico, w przeciwieństwie do Lewisa, nie zawsze potrafi się odnaleźć w trudnych warunkach. Taką sytuację widzieliśmy już w tym roku na Silverstone, gdzie LH prezentował dużo lepsze tempo na mokrym torze niż kolega Nico. Po takim kursie i w takich warunkach myślę, że warto to zagrać.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Romain Grosjean - Esteban Gutierrez @1,66✅✅ Bet365
Francuz zalicza na treningach bardzo dobry weekend, drobne problemy z hamulcami, jednak po za tym dobre czasy i sporo okrążeń, utrzymywał przewagę nad kolegą z zespołu na poziomie 0,4s. Gutierez stracił sporo czasu w FP2 z powodu awarii co nie ułatwi mu przygotowania do jutrzejszych kwali.

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Alonso-Button @ 1,55 bwin ✅✅✅ 16-18

Stawiam na Hiszpana.W kwalifikacjach nieco lepszy od kolegi z zespołu. Odświeżony silnik,póki co bez problemow.Sam Alonso chwali sobie zmiany.Z reszta cały sezon prezentuje wyższy poziom niż Jenson
Pzdr

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Alonso - Massa
Typ: 1
Buk: Betsson
Kurs: 2.10
Ja gram takie cos. Bez analizy bo widze i tak malo kogo tutaj to interesuje

abraxas/ mnie bardzo interesuje analiza ! Alonso twierdzi że jest to najgorszy tor dla Mclarena w całym kalendarzu więc...

heros123 1K

heros123

Użytkownik
wyścig - niedziela

Esteban Gutierrez - Jenson Button @ 1,55
Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen @ 1,50
AKO: 2,33⛔ betsson

Kierowcy Haas dzisiaj w kwalifikacjach wypadli rewelacyjnie, obaj w top 10 i zapewne po tak dobrych kwalifikacjach liczą na parę punktów jutro. Jak powiedział Alonso, ten tor dla McLarenów jest najgorszy w całym kalendarzu, więc nie liczyłbym na jakieś dobre miejsca z ich strony. Już na starcie Gutierrez będzie miał przewagę nad Buttonem - Gutierrez rusza z 10 pola, a Button z 17 pola. Biorąc pod uwagę formę tych dwóch zespołów, nie wydaje mi się, aby Jenson był w stanie nadrobić tyle pozycji, tym bardziej, że tor mu nie będzie sprzyjał.
Jeśli chodzi o kierowców Ferrari, to tutaj jest podobnie. Vettel zajał 4 miejsce, ale ze względu na karę z Malezji, ruszy z 7 pozycji. Kimi wygrał kwalifikacje z Sebem i ruszy za Mercedesami, a więc z 3 miejsca. Ferrari tutaj nieźle jeździ i uważam, że Fin ma jutro spore szanse na podium, a może i coś więcej. Vettelowi będzie trudno dogonić Kimiego, bo ruszy za Perezem i dwoma Red Bullami. Jeśli nic się nie wydarzy niespodziewanego, to Kimi powinien to utrzymać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom