>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16 Kolejka T-Mobile Ekstraklasa 21.11-24.11.2014r.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła Kraków-Górnik Łęczna
Po porażce w Kielcach i pechowym remisie u siebie ze Śląskiem Wisła powinna w tym meczu dążyć za wszelką cenę do zdobycia 3pkt.Górnik na wyjeździe spisuje się fatalnie 1-1-6 można mówić każda zła passa kiedyś się kończy jednak muszą do tego sprzyjać warunki.Warunków przy Reymonta mieć raczej nie będą, Wisła u siebie jest dobrze zorganizowana jak na naszą ligę a po ostatnich stratach punktowych muszą wyjść na boisko z wystarczającą motywacją chcąc walczyć o górną część tabeli.W następnych kolejkach czeka trudny mecz w Gliwicach i mimo formy w kratkę jaką prezentują miejscowi na mecze z Wisłą zawsze stawali na wysokości zadania.Potem czeka potyczka u siebie z Lechem więc strata punktów ze słabą Łęczną może pociągnąć za sobą niezbyt udaną serię która mogłaby zepchnąć Wisłę na pogranicze tzw kreski z ósemki.Mam nadzieje że Smuda weźmie to pod uwagę i odpowiednio podziała na zespół, a wtedy 3pkt będą dla Wisły.
Typy:
Wisła win @1.83 ✅
Wisła over 1,5 @1.83 ✅
Wisła wyścig do 5 rożnych ? (live) ok 1.5/1.6 pewnie będze ✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 340

macvas

Użytkownik
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław

Rundę rewanżową - przypominam, iż cztery kolejki rozgrywamy awansem w tym roku - rozpoczynamy na Cichej. Gospodarze po fatalnej serii czterech porażek z rzędu przełamali się z hukiem (5:2) na białostockiej Jagiellonii. W trakcie przerwy na kadrę znowu niosło się Waldek King! Powiało optymizmem w kwestii ucieczki z dna tabeli i utrzymania ekstraklasy w Chorzowie. Ale do tego droga daleka i kręta.
Na zupełnie innym biegunie ligowej tabeli jest Śląsk. Wicelider odnotował siódmą najlepszą rundę w historii klubu, przy czym zaledwie raz piłkarze z Wrocławia na półmetku rozgrywek legitymowali się lepszym bilansem niż obecnie. WKS plasuje się w czołówce zarówno najskuteczniejszych drużyn, jak i tych z najszczelniejszą defensywą.

Do meczu pozostało jeszcze kilka dni, stąd na analizy personalne jest jeszcze za wcześnie. Ja jednak już dzisiaj przewiduję pewne zwycięstwo gości i biorę kurs póki nie spada.
Śląsk to poukładany, ambitny zespół i nie podkłada się, a tym bardziej nie spuszcza z tonu nawet gdy wynik robi się niekorzystny. Jako rodowity białostoczanin pieję tu w stronę blamażu Jagi, która do Chorzowa przyjechała oddać punkty - przetrzebiona kontuzjami oraz bez ciśnienia na wynik, co pozostaje w związku z puszczanym w eter hasłami trenera, że &quot;wynik jest ponad stan&quot; i &quot;że celem, jest utrzymanie&quot;. W odpowiedzi na te słowa piłkarze z Podlasia zagrali właśnie tak jak zespół z aspiracjami tylko na utrzymanie.
Chorzowianom zwyczajnie trafiło się &quot;jak ślepej kurze&quot; i w tej kolejce wszystko wróci do normy, a Śląsk w przeciwieństwie do Jagi udowodni, że znajduje się na właściwym torze i miejscu w tabeli. Nawet Waldek nie odczaruje rzeczywistości, że te zespoły dzieli trzynaście lokat i minimum jeden poziom odnośnie klasy czy potencjału.
Powyższe podtrzymuję nawet w kontekście tego co to tutaj wielokrotnie powtarzam, że w Naszej lidze nie ma absolutnie żadnej logiki. Tak samo próżno szukać logiki tutaj, gdzie z jednej strony nie chce się wierzyć, że podczas przerwy na kadrę Śląsk oduczył się grać w piłkę na tyle by w piątek być tak jak ostatnio Jaga tłem dla rywali. Nomen omen tydzień temu na Cichej też grał przedostatni z wiceliderem (po 14.kolejce Jaga i Śląsk miały po 26pkt).

Typ: 2 ⛔ (hehe..a jednak kolejny brak logiki. można się było tego spodziewać &gt;&gt;Mecz, bieda z nędzą. 90minuta farfocel, rykoszet i pozamiatane. Ruch odbudowuje się niczym Janosik, ograbił czołówkę tabeli. Takie atrakcje tylko w T-ME ????)
Kurs: 2,65 betclic

Otrzymane punkty reputacji: +10
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
GKS Bełchatów - Legia Warszawa

Typ. Legia Warszawa 1.83 Pinnacle Sports ✅

Sezon tenisowy uważam już za zakończony, więc swoje siły przenoszę do najlepszej ligi świata, czyli polskiej ekstraklasy. Jutro o godzinie 20:30 w Bełchatowie zmierza sie ze sobą tamtejszy GKS z aktualnym Mistrzem Polski, zajmującym 1 miejsce w tabeli, Legią Warszawa. Na pewno na duzy plus można podsumować grę Bełchatowian w rundzie jesiennej, aktualnie zajmują 4 miejsce w tabeli i tracą do lidera z Warszawy tylko 3 pkt. Na własnych śmieciach rozegrali 7 spotkań, wygrali 4 i 3 mecze kończyły się podziałem pkt. Dobrze w zespół wkomponował się były zawodnik Lecha Poznań i Arki Gdynia, Bartosz Ślusarski, w połączeniu z braćmi Mak, którzy od dosyć służszego czasu łączeni są z przeprowadzką do lepszego zespołu, wykonują dla zespołu kawał dobrej roboty, który jest odzwierciedleniem zajmowanego miejsca w tabeli. Jesli można mówić o zaskoczeniu w grze gospodarzy, to u gości nie powinno to dziwić. Legia pod wodzą Berga, w porównaniu do zeszłego sezonu, kiedy trenerem był jeszcze Jan Urban, zrobiła ewidentnie krok w przód, zwłaszcza jeśli chodzi o grę w europejskich pucharach, gdzie zespół ze stolicy spisuje się znakomicie. Oczywiście w tym sezonie Wojskowi w lidze zaliczają od czasu do czasu wpadki, jak porazki z Piastem, Podbeskidziem, i ostatnio z Pogonią, ale Legia gra na kilku frontach, liga, puchar, oraz LE, wiec takie porażki są wkalkulowane, zwłaszcza, że Ekstraklasa po zmianach, w których następuje podział pkt, gra się więcej spotkań. Dobrze podsumował to dzisiaj w wywiadzie Jakub Rzeźniczak, który stwierdził, że porażki z Piastem, Podbeskidziem, i Pogonią następowały po maratonach, natłokach spotkań, gdzie Legia grała przez miesiąc praktycznie co 3 dni. Jutro będzie zupełnie inaczej, zawodnicy przystąpią do walki o pkt po przerwie Reprezentacyjnej, gdzie zagrało 4 zawodników Legii, ale nie spędzili na boisku zbyt wiele czasu, co wyjdzie im to nawet na dobre, bo będą w rytmie meczowym, zawodnicy powinni być w pełni wypoczęci . Należy też wspomnieć, że Warszawianie w Bełchatowie zagrają w mocno okrojonym składzie, ale mimo tego, nie powinno mieć to wpływu na przebieg jutrzejszego spotkania. Oczywiście w tym sezonie Bełchatowianie zrobili spory postęp, jednak w końcu musi przyjść ta pierwsza porażka na własnych śmieciach, i wydaję mi sie, że nastąpi to właśnie jutro, zwłaszcza, że Legii dobrze się gra w Bełchatowie. Nie wierze w kolejną stratę pkt przez lidera, a zwłaszcza porażkę, bo mimo, iż Liga długa, to kolejne wpadki trzeba unikać, a różnica klas powinna być jutro widoczna na boisku.

GKS zagra bez: Szymon Sawala, Bartosz Turniak, Łukasz Wroński, Mateusz Mak
Legia zagra bez: Dossa Junior, Tomasz Brzyski, Bartosz Bereszyński, Łukasz Broź i Tomasz Jodłowiec (pauza za kartki), Miroslav Radović

Przypuszczalne składy:

GKS: Malarz - Basta, Baranowski, Telichowski, Mójta - Prokić, Rachwał, Szymański, Komołow, Michał Mak - Ślusarski

Legia: Kuciak - Lewczuk, Astiz, Rzeźniczak, Guilherme - Pinto(Szwoch), Vrdoljak - Żyro, Duda, Kosecki(Kucharczyk) - Orlando Sa

Otrzymane punkty reputacji: +13
jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Mam odmienne zdanie co do jutrzejszego pojedynku Wojskowych z Elektrykami.
Należy też wspomnieć, że Warszawianie w Bełchatowie zagrają w mocno okrojonym składzie, ale mimo tego, nie powinno mieć to wpływu na przebieg jutrzejszego spotkania.
A dla mnie to jest kluczowe bo Berg sobie może mówić że nie ma podstawowej 11 i cała kadra stanowi kolektyw a prawda taka że Legia przeważnie przy osłabieniach gra słabo.
Kluczowe jest jednak to jak GKS jest poukładany w defensywie i przy szybkich skrzydłowych potrafi namieszać. Jeśli do tego dodamy osłabienia w ofensywie Legii to wychodzi..... under.
Zakładam że Legia nie strzeli sporo bo GKS ma kolektyw w obronie a Legia osłabienia w ofensywie a GKS nie sprzeli dużo bo nie ma kim bombardować a Kuciak i defensywa Legii do słabych nie należą
Podsumowując...

Legia - GKS - under 2.5 1.75 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Bełchatów u siebie w tym sezonie nie przegrywa. A przynajmniej będzie tak do jutra, bo na Sportową przyjeżdża mistrz Polski. Zapewniony awans w LE chyba nieco rozluźnił Legionistów, bo w ostatniej kolejce przegrali z Pogonią Szczecin po golach Murawskiego i Frączczaka. Wynik ustalił Jakub Rzeźniczak, ale była to tylko bramka pocieszenia i Portowcy zgarnęli 3 punkty. Zobaczymy w jakim składzie Legia wyjdzie jutro, ale jeśli Berg znów będzie eksperymentował z ustawieniem zawodników to zwycięstwo wcale nie będzie takie oczywiste. Ich przeciwnikiem jest jednak beniaminek z Bełchatowa, który wpadł ostatnio w dołek formy. Wszystko zaczęło się chyba od porażki 0:5 w Poznaniu, później była jeszcze jedna porażka, tym razem z Zawiszą, i pogrom od Piasta w PP. Dwa skromne zwycięstwa z Górnikiem i Jagiellonią nie rozwiały jednak wątpliwości kibiców. Potwierdził je za to mecz z Cracovią w ostatniej kolejce. GKS miał w tym meczu 1(!) celny strzał, de facto z rzutu karnego, który był, powiedzmy sobie szczerze, dość kontrowersyjny.
Niby wszystko w tym meczu wskazuje na drużynę Henninga Berga, ale Brunatni jeszcze nie przegrali meczu u siebie. Mało tego, stracili tylko 2 bramki w 7 meczach! Dlatego myślę, że Legia będzie miała jutro ciężką przeprawę, ale koniec końców powinna w końcu wygrać. Problemy w ataku bełchatowian i całkiem dobra gra w obronie skłaniają mnie do undera.
poniżej 2.5 goli @1.8 Bet365
DW: 0:1 @6.5 Bet365

furek 75

furek

Użytkownik
Polska Ekstraklasa godz: 20:30
over 2.0 azjan @ 1,60 Bet365 ✅ 0:3

Dziś wieczorem obrońcy tytułu zagrają na boisku beniaminka w Bełchatowie pierwszy mecz rundy rewanżowej. I mają okazję do rewanżu za mecz pierwszej kolejki kiedy to niespodziewanie ulegli GKS-owi 0:1. Nie będzie to jednak łatwe zadanie. Bełchatów u siebie nie przegrywa, jak do tej pory odniósł cztery zwycięstwa i zanotował trzy remisy, bilans bramek 8:2. Do tego jest to ekipa wybitnie underowa. Nie idzie na wymianę ciosów tylko konsekwentnie wciąga przeciwnika na swoja połowę i czeka na wyprowadzenie zabójczej kontry. W dotychczasowych 15 kolejkach tylko 2 razy w meczach z ich udziałem padł over 2,5.
Z kolei Legia odwrotnie, aż 11 razy zanotowali over. I tutaj ciekawy fakt lepiej im to wychodzi (jeśli można tak napisać) w delegacjach, gdzie mają rekord 7 na 7 !!!!
Ja też dziś idę tym tropem, jednak z delikatną podpórką: over 2.0 azjan. Moim zdaniem zobaczymy tutaj minimum te dwie bramki.

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
Ruch poniżej 1.5 gola @ 1,50 Bet365
8/10 ✅✅✅
Zakład dość pewny, jeżeli nie będziemy świadkami jakiegoś strzeleckiego święta w Chorzowie. Ostatni raz dwa gole Śląsk puścił z Podbeskidziem, grając kryminał w obronie. Teraz przy Cichej 6 zmierzy się z podopiecznymi Waldka Fornalika. Nic dwa razy się nie zdarza - nie liczyłbym na powtórkę z meczu z Jagiellonią. Statystycznie typ prezentuje się świetnie. Po pierwsze to chorzowianie nie wygrali siedmiu ostatnich spotkań z rzędu ze Śląskiem u siebie. Ostatnia taka sytuacja miała miejsce 2.05.2001, czyli przeszło trzynaście lat temu (!). Wiadomo, że każda seria się kiedyś kończy, no ale przecież nie dziś, nie z wiceliderem. Druga ciekawostka jest taka, że Ruch zdobył najmniej punktów i bramek na własnym stadionie ze wszystkich ekstraklasowych drużyn. Siedem bramek w sześciu meczach na własnych śmieciach to dorobek wywołujący jedynie politowanie. Do meczu z Jagą drużyna z Chorzowa zdobyła u siebie punkt, urywając go Lechowi szczęśliwie (Kamiński nie wykorzystał karnego). Kurs na podopiecznych Tadeusza Pawłowskiego to w moim mniemaniu value, a kurs na małą ilość goli Ruchu to bukmacherska &quot;peffka&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mario910109 15

mario910109

Użytkownik
Oto moje typy na te 16 kolejke po przerwie reprezentacyjnej
GKS - Legia 2
Brunatni dobrze radzą sobie w tym sezonie lecz na Mistrzów Polski może to być za mało.Legia straciła ostatni punkty z Pogonią więc dziś powinni zacząć kolejną serie zwycięstw.
Pogoń - Podbeskidzie 1 lub X
Gospadarze na fali po wygranej nad Legia.Przerwa reprezentacyjna dała pole manewru obu szkoleniowcom by przygotować się do tego meczu.Faworytem Portowcy którzy u siebie grają solidnie.Górale natomiast kilka słabszych meczy więc napewno będą chcieli się podnieść i zbliżyć do pierwszej ósemki.
Wisła Kraków - Górnik Łęczna 1
Biała Gwiazda to u siebie zupełnie inny zespół.Są u siebie mocni i nie powinni mieć kłopotu z gość mi z Łęcznej którzy wygrali tylko raz na wyjeździe.Wisła ma kłopoty lecz najlepszym lekiem na to jest wygrana na boisku.
Korona - Zawisza 1 lub X
Mecz w dole tabeli.Gospodarze zdecydowanie zaczeli grać w piłkę.Praca Tarasiewicza jest teraz widoczna.Ekipa z Kielc gra pewniej i oddala się od strefy spadkowej.Zawisza natomiast gra najgorszą piłke obecnie w lidze.Jeśli w przerwie zimowej nic się nie zmieni to bydgoszczanie opuszczą Ekstraklasę z hukiem.
Lechia - Jagiellonia X lub 2
Piłkarze z trójmiasta jak narazie zawodzą i to na całej linii.Pokładan e w nich nadzieje jak narazie były kula strzeloną w płot.Czy Jerzy Brzeczek zmieni to okaże się już nie bawem.Co do Jagi to ostatnio złapali zadyszke i chyba tym meczem mogą wrócić na ścieżkę zwycięstw.Probierz miał czas by ogarnąć zespół po dwóch porażkach z rzędu.
Piast - Lech Poznań 2
Piast gra w kratkę co widać w całej rundzie.Plasują sioe gdzieś w środku tabeli.W ostatnich meczach jednak widać jakiś progres ponieważ na 10 meczy przegrali tylko 4.Lech natomiast jest naiskuteczny i co mecz prawie traci punkty na swoją prośbę.Po przerwie myśle jednak że odniosą skromne zwycięstwo.
Cracovia - Górnik Zabrze X lub 2
Gospodarze to typowa drużyna własnego boiska.przegrali tylko 2 mecze z 7 rozegranych na ulicy Kałuży.Zabrzanie natomiast powoli dochodzą do siebie z początku sezonu.Przerwa dla jednych i drugich była napewno pracowita.Remis myśle że bardzo możliwy.

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Co sądzicie na temat overa w Krakowie? Wisła gra fajną ofensywną piłkę, Łęczna na wyjazdach traci sporo bramek. Może być ciekawy dla oka mecz z trafieniami z obu stron. Goście co prawda 5 ostatnich meczów bardzo underowo, ale kiedyś seria musi zostać złamana. Górnik ma bardzo dobre momenty, tworzą ciekawe akcje, ale brakuje wykończenia.

• Wisła w 8 domowych spotkaniach ma bilans 11 strzelonych i 12 straconych bramek
  • Łęczna u siebie jest twierdzą nie do zdobycia, ale na wyjazdach zdobyli jedynie 4 punkty w 8 meczach (bilans 4:14)

Powyżej 2,5 gola 1,82 Expekt

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Czas rozpocząć runde wiosenną ekstraklasy sezonu 2014/15.Pierwsza pod względem bukmacherskim przyniosła bdb wynik(15/20 typów trafionych).Mam nadzieje,że i druga część sezonu będzie tak udana i przy okazji moje analizy komuś również pomogą;)
⚽Korona Kielce vs Zawisza Bydgoszcz-Powyżej 2,5 gola kurs:2,00✅
Według mnie kurs bardzo atrakcyjny na ten over i osobiście nie spodziewałem się nic powyżej 1,80-1,85.Na początek nawiąże do spotkania obu ekip z poprzedniej rundy które odbyło się w Bydgoszczy.Zawisza wygrał tamto spotkanie 2:0.Poziom spotkania był wręcz tragiczny,a obie ekipy nie potrafiły skonstruować kilku składnych akcji.Dużo walki,dużo kopaniny.Ostatecznie Zawisza wykorzystała dwa indywidualne błędy piłkarzy Tarasiewicza i zwyciężyła 2:0.O ile od tamtego wydarzenia w Koronie nastąpiła istna transformacja,bo to co dzieje się z Koroną od kilku ładnych kolejek trzeba tak nazwać,to Zawisza mimo tego,że nie gra złej piłki okupuje ostanie miejsce w tabeli.O ekipie z Bydgoszczy można napisać wiele ale to co rzuca się w oczy to przede wszystkim to,że obrona praktycznie nie ulega poprawie,piłkarze popełniają dalej masę błędów.W większości są to błędy indywidualne poszczególnych graczy ale oczywiście pojawiają się też błędy w ustawieniu całej formacji defensywnej.Zawisza nie ma graczy,którzy zapewnią spokój w tyłach.O grze drugiej lini czy napastników na pewno tak źle wypowiedzieć się nie można.Druga linia Zawiszy jest bardzo mocna,szczególnie środkowa strefa boiska.Trener Rumak dysponując dziś trójką Masłowski,Drygas,Goulon ma według mnie środek pola na TOP 5 naszej ligi.Jest jeszcze Mica,który wreszcie dostał szansę na grę przeciwko Górnikowi Zabrze i z pewnością był jednym z wyróżniających się graczy.Po bokach mamy Lusia Carlosa oraz Wagnera.Może i w większości zachowań na boisku można ich opisać jako &quot;jeźdźcy bez głowy&quot; to czasami pokazują na prawdę nieprzeciętne umiejętności i stwarzają duże zagrożenie pod bramką rywali.Na szpicy Porcellis,który również ma spory potencjał.Świetnie gra tyłem do bramki,potrafi bdb stwarzać przestrzeń dla partnerów z lini pomocy.Podobnie jak Porcellis Zawisza w grze do przodu ma jeden poważny mankament.Skuteczność.Według mnie jest to drugi po słabej postawie obrońców powód dlaczego ekipa z Bydgoszczy jest tak daleko w ligowej tabeli.Teraz przejdę do Korony.Tak jak wspomniałem wyżej.Ta ekipa przeżywa obecnie prawdziwą transformację.Z drużyny,która nie prezentowała sobą praktycznie nic w meczu przeciwko Lechii widziałem ekipę grającą na prawdę kawał dobrej piłki.Wszystkie formacje trzymały poziom i dawały odpowiednią jakość.Korona bdb operowała piłką.Grała cierpliwie ale także w odpowiednich momentach potrafiła przyśpieszyć tempo gry i zaskoczyć rywali.Tego wszystkiego wcześniej widać nie było.Teraz jest dobra gra,są wyniki,jest pewność siebie zawodników.Piłkarze Korony czują się na tyle komfortowo,że na pewno jeśli chodzi o psychikę to w tym momencie biją w tej kwestii swoich rywali na głowę.Są faworytem tego spotkania ale dlaczego nie decyduje się na grę w ich stronę?Głównym powodem szukania overa w tym spotkaniu,a nie zwycięstwa jest dzisiejsza absencja Pawła Golańskiego.To jak ważny dla Korony jest to zawdonik to nie trzeba pisać.Nie mając dziś do dyspozycji Golańskiego,trener Tarasiewicz będzie musiał soldinie przemeblować formacje defensywną.Myślę,że jest to szansa na przede wszystkim gola/gole dla Zawiszy oraz na ugranie przez nich jakichś punktów.Co jeszcze moim zdaniem przemawia za tym,że Zawisza może dziś coś ugrać w tym spotkaniu.Moim zdaniem środek pola.O ile Korona bdb wyglądała w tym elemencie z Lechią to dziś moim zdaniem będą mieli z tym ciężko.Tak jak pisałem Zaiwsza dziś będzie mocna w tej strefie wystawiając trio Masłowski-Drygas-Goulon i być może zdominuje tą część boiska.O gole dla Korony jestem spokojny,bo Zawisza dalej robi te same błędy i dziś pewnie znowu się takowe przydażą.Mecze w których bierze udział Zawisza zwykle są pełne goli i dziś myślę,że będzie podobnie stąd proponuje na to spotkanie typ na powyżej 2,5 bramek w meczu.
Bukmacher:Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +20
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Korona - Zawisza
Korona ostatnio na fali.Wywalczony remis z Lechem u siebie w ostatnich minutach dał im kopa i teraz widać spory progres.Grają przede wszystkim z większym zaangażowaniem i wolą walki.Nie jest to ładna dla oka piłka bo i nie ma tam zawodników do kombinacyjnej gry ale wygląda to już dużo lepiej i co za tym idzie są wyniki.Groźne kontry i stałe fragmenty to powinno być to czym dzisiaj zaskoczą obronę Zawiszy,która jest najgorsza w całej lidze.Zachowanie czystego konta przez Zete graniczy niemalże z cudem.Nie mają dzisiaj innego wyjścia jak mocny atak od pierwszej minuty.Ruch wygrał swoje spotkanie i ma już 7 pkt przewagi nad nimi.Wraca do składu Masłowski więc jakoś to powinno wyglądać z przodu ale zagrać na zero z tyłu to chyba zadanie nie wykonalne.
BTS @ 1.80 ✅
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +15
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Piast Gliwice-Lech Poznań
Lech @1.95⛔
Lech -1
@3.60
⛔
unibet
Lech jest niewygodnym rywalem dla Piasta, w pięciu ostatnich pojedynkach wygrywał zespół z Poznania a różnica strzelonych goli wyniosła aż 0-17, dwa pojedynki odbyły się w Gliwicach a ich wyniki to 0-2 i 0-3.
Lech ostatnio może narzekać, zgubili sporo punktów przez głupie remisy i oddalili się od czołówki spadając na 7 pozycję, 3pkt zdobyte w Gliwicach przybliżą ich znowu do pudła, zaś brak wyraźnie oddali.Sezon temu Lech lubił zdobywać punkty na wyjazdach, obecnie ich bilans wynosi 1-5-1 od sierpnia nie wygrali wyjazdu więc stawiam na ich przełamanie właśnie na dosyć przyjaznym jak dla nich terenie.
Piast to trochę niewiadoma jednak ostatnie wyniki nie są dla nich najlepsze, nie potrafili ostatnio pokonać u siebie miernej Łęcznej, ograli co prawda Podbeskidzie w Bielsku jednak oberwali u siebie od Jagiellonii i 3-0 od Śląska a wszystko po spektakularnej wygranej z Legią.Plus dla nich właśnie że potrafią się spiąć na topowy mecz jednak tak jak wcześniej wspomniałem z Poznańskim Lechem nie gra im się najlepiej.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Piast - Lech
Lech już długo czeka na zwycięstwo wyjazdowe więc nadarza się dobra okazja na przełamanie.Piast to ekipa,która najbardziej im &quot;leży&quot; ze wszystkich zespołów ekstraklasy.W jakiej formie by oba zespoły nie były i to i tak Piast zawsze dostaje tęgie lanie,można powiedzieć h2h nie kłamie.Największym problemem Kolejorza jest to,że gdy wychodzą na prowadzenie i mają sporą przewagę nad rywalem to nie potrafią tego wykorzystać aby dobić przeciwnika mimo dobrych sytuacji a potem tracą głupie bramki i kończy się to stratą punktów.W ostatnim czasie sporo było właśnie tego typu meczy : z Legią prowadzili już 2:0 i zremisowali 2:2,z Koroną bramka stracona w ostatnich minutach i tylko remis,podobnie było ze Śląskiem i Jagą w PP.
Piast gra w kratkę.Zwycięstwo z Legią,potem dwie porażki a następnie dwie wygrane w ładnym stylu z Bełchatowem w PP i Podbeskidziem.Wydawało się,że fajnie to zatrybiło i kolejnymi meczami będą potwierdzać swoją dobrą formę ale spotkanie z Górnikiem szybko sprowadziło mnie na ziemie.Znowu było sporo nieporadności,brak pomysłu na rozegranie akcji i błędy w obronie.Czyste konto udało im się zachować tylko i wyłącznie dzięki rażącej nieskuteczności górników.Myślę,że z Lechem może się już to nie udać i Kolejorz po raz kolejny skutecznie ich wypunktuje.Każda seria kiedyś się kończy ale ja liczę na to,że Lech przerwie swoją serię jeśli chodzi o mecze wyjazdowe i w końcu odniesie zwycięstwo a po takim kursie szkoda nie zagrać.
Lech @ 1.90 ⛔
Bet365

M 340

macvas

Użytkownik
Może nie tyle efekt nowej miotły, co fakt że przyjeżdża Jagiellonia, na której od lat zespoły którym nie idzie się przełamują. W przedmeczowych prognozach większość upatruje remisu. Patrząc na poczynania jednych i drugich w defensywie liczę, że powinno być bramkowo. Dyspozycja i podejście piłkarzy Jagi po blamażu w Chorzowie pozostaje niewiadomą.

Lechia - Jagiellonia
Typ: BTS ✅
Kurs: 1,70 betclic

Otrzymane punkty reputacji: +4
xavy 386

xavy

Użytkownik
Lechia - Jagiellonia DNB 2 @ 3,35 bet365

Lechia w końcu ma trenera, który doprowadzi ten klub do porządku (przynajmniej na murawie), jednak nie uda mu się to już na dzisiejszy mecz. Zanim Brzęczek pozna wszystkich swoich piłkarzy to na pewno minie trochę czasu. Bilans Lechii u siebie w tym sezonie wygląda bardzo słabo: 2-1-4, natomiast Jagiellonia na wyjazdach gra naprawdę bardzo dobrze: 4-1-2. Ponadto Jaga od 3-ech meczów nie przegrała z Lechią. Jak dla mnie to 3,25 DNB to niezła okazja na dzisiaj. Polecam gorąco.

M 340

macvas

Użytkownik
Cracovia Kraków - Górnik Zabrze
16.kolejkę kończymy przy ul. Kałuży w Krakowie. Gospodarze zmierzą się z Górnikiem Zabrze, który w ostatnim czasie dostał zadyszki, próbuje odnaleźć swoje &quot;ja&quot; i nawiązać do dyspozycji z początku sezonu.
Zabrzanie w najbliższym czasie mają przed sobą trudny terminarz: Cracovia(w), Lech(w), Legia(d), Jagiellonia(w) ale na ten moment prezentują interesujący dorobek wyjazdowy - drużyna wygrała w trzech z ostatnich czterech spotkań wyjazdowych przeciw zespołom z dolnej szóstki. Generalnie w tym sezonie Zabrzanie prezentują się lepiej poza swoim terenem i tutaj upatrywałbym podstaw do gry w ich stronę. Z pewnością dzisiejszy mecz może być początkiem czegoś wielkiego z ich strony: wzlotu lub upadku. Póki co nie potrafią odpalić jak na starcie.
Cracovia natomiast regularnie punktuje na własnym obiekcie (cztery kolejne domowe wygrane) i będzie chciała podtrzymać dobrą passę. Idąc tym tropem buki delikatnie sympatyzują w stronę gospodarzy.
Analizując te i inne statystyki może się zatem wydawać, że czeka Nas ciekawe widowisko. Nic bardziej mylnego, wszyscy sympatycy kopanej żyją już startującą jutro przedostatnią kolejką rozgrywek grupowych w europejskich pucharach, a nasi krajowi piłkarze szykują Nam &quot;o zgrozo&quot; tradycyjny poniedziałkowy ligowy pasztet.
Ja dzisiaj chwytam się liczby 0 po stronie remisów w tym sezonie na obiekcie przy Kałuży i gram na odwrót czyli remis:
Cracovia - Górnik
Typ: X ⛔ 1:2 Tym razem z pasztetu nici, a mecz mógł się podobać. Wynik nie odzwierciedla boiskowych wydarzeń i ilości sytuacji. Górnik udowodnił, że ma patent i furę szczęścia w potyczkach z dołem tabeli.
Kurs: 3,25
betclic

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Cracovia - Górnik
Spróbuje jeszcze dzisiaj uderzyć w stronę Górnika,który w tym sezonie dobrze radzi sobie na wyjazdach.Cracovia u siebie 4 wygrane z rzędu co uważam,że jest i tak ponad stan bo są to zwycięstwa mało przekonywujące,najczęściej na styk jakieś 1:0.Górnik też ostatnio gra trochę bezbarwnie ale to zespół mający większy potencjał niż Cracovia i z pustymi rękami z Krakowa wrócić nie powinni.
Górnik X2 @ 1.70 ✅ 1-2
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +25
Do góry Bottom