>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

16. kolejka Serie A - zapraszam!

Status
Zamknięty.
narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Witam. W tym temacie wypowiadać się będziecie mogli na temat 16. kolejki piłki we włoskim wydaniu czyli Serie A. Nadchodząca kolejka zapowiada się bardzo ciekawie i obfituje w liczne spotkania, w których wytypowanie faworyta nie należy do najłatwiejszych zadań. A oto nadchodzące mecze:

Według mnie trzy najciekawsze konfrontacje to Lazio Rzym - Juventus Turyn , Atalanta Bergamo - Palermo oraz Sampdoria Genua - Fiorentina. Spokojnie można przyodziać im miano &quot;meczów szlagierów&quot;. Zapraszam serdecznie do komentowania nadchodzących spotkań, pisania licznych analiz oraz do udzielania się w temacie... od razu ostrzegam, że jakiekolwiek przejawy łamania regulaminu będą karane także proszę bez offtopów i suchych typów (:)

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
VS.

Atalanta Bergamo - US Citta di Palermo
Typ: Liczba bramek ~ mniej niż 2,5 ⛔ 1-3
Kurs: 1.85 @ Bwin
Analiza: Szesnastego grudnia o godzinie 15:00, na stadionie Stadio Atleti Azzurri d&#39;Italia w Bergamo, gospodarze czyli wszystkim znany zespół Atalanta, podejmie przyjezdną drużynę jaką jest ekipa ze stolicy wyspy Sycylijskiej - US Citta di Palermo. Bez wahania można uznać, że wynik tego meczu jest wprost nie do przewidzenia. Gospodarze za wszelką cenę będą od samego początku walczyć o trzy punkty, które będą na wyciągnięcie ręki... niezbędne są one bowiem im do awansu do najlepszej piątki Serie A - aktualnie znajdują się oni na pozycji numer sześć. Palermo w tabeli plasuje się o tylko dwa oczka niżej czyli na miejscu ósmym - również i ta drużyna przyjedzie z nastawieniem wywiezienia kompletu punktów. Jak już mówiłem, wytypowanie zwycięzcy tego meczu jest arcytrudnym zadaniem. W histori zdarzeń, począwszy od roku 2003, drużyny te rozegrały między sobą sześć spotkań z czego dwa razy zwycięsko z konfrontacji wyszli gracze Atalanty, raz wygrała drużyna z Sycylii a najwięcej razy - bo aż trzy, padł remis. Ja osobiście zdecydowałem się na typ liczy bramek poniżej 2,5. Dlaczego? Już wyjaśniam. Otóż, na ostatnie sześć meczów, o których już wcześniej mówiłem, aż pięć z nich zakończyło się wynikiem poniżej 2,5 bramek. Kolejno padały wyniki 0:0 (2003 - Palermo gospodarzem), 0:0 (2004 - Atalanta gospodarzem), 1:0 (2004
- Palermo gospodarzem ), 1:0 (2005 - - Atalanta gospodarzem), 2:3 (2006 - Palermo gospodarzem ) oraz najświeższy wynik z 24 lutego 2007 roku - 1:1 na stadionie Atleti Azzurri d&#39;Italia. Jak widzimy, ciężko się gra nawzajem tym zespołom. Jedynym wyjątkiem jest wynik z 2006 roku, ale jak widzimy, jest to odosobniony przypadek. We wszystkich spotkaniach ligowych tegorocznego sezonu, Atalanta spośród wszystkich rozegranych meczów ma 57% overów i 43% underów. Palermo zaś bilans ten ma następujący: 47% overów, 53% underów. Niestety na dzień dzisiejszy nie posiadam informacji na temat składów jakie wystąpią na tym meczu, ale podejrzewam, że na boisko wyjdą bardzo silne, obie jedenastki. Jeżeli już iść na upartego (a zarazem w ciemno nie znając składów) to wydaje mi się, że w tym meczu powinien paść remis... uważam, że byłby to wynik, który zadowoliłby obie drużyny... a dla ludzi o miękkich nerwach, polecam typ 1X :)
Analizka na rozgrzewkę. Wkrótce więcej analiz - bardziej szczegółowych. Zapraszam!

oko__00 0

oko__00

Użytkownik
Mecz Lazio-Juventus wpadł w moje oko, Lazio ostatnio miało bardzo ciężki mecz z Realem w LM, będą zmęczeni na mecz z Juve. Dlatego myślę, że Juve wygra ten mecz a jak na razie to nie wiem jak ze składami ale wiem że Mauro Camoranesi nie wiadomo czy zagra. Co o tym sądzicie??

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Mecz Lazio-Juventus wpadł w moje oko, Lazio ostatnio miało bardzo ciężki mecz z Realem w LM, będą zmęczeni na mecz z Juve. Dlatego myślę, że Juve wygra ten mecz a jak na razie to nie wiem jak ze składami ale wiem że Mauro Camoranesi nie wiadomo czy zagra. Co o tym sądzicie??
Efekt Ligi Mistrzów może być dwojaki. Albo Lazio Rzym będzie zmęczone międzynarodowymi rozgrywkami i nie dadzą rady dobrze dysponowanemu Juventusowi... albo wręcz przeciwnie, będą chcieli pokazać, że pomimo tak sromotnej porażki (w sumie to nie ma się co dziwić, gdzie oni z realem by wygrali) potrafią wyjść na boisko z podniesionymi głowami i zostawić trzy punkty u siebie. Ze składami jeszcze nie wiadomo, trzeba czekać na oficjalne informacje, które powinny się jutro pojawić na stronie internetowej klubu.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Camoranesi nie zagra na 99 % + Laquinta więc duże osłabienie Juve co do Lazio to poważniejszych osłabień niema.
Statystyki meczów.
Lazio 24
Remisy 16
Juventus 23

J 3,9K

jacques

Forum VIP
No Doberman nie do końca . W drużynie Lazio nie wystąpi Valon Behrami i Luciano Zauri czyli zawodnicy podstawowego składu . Szczerze mówiąc to Juventus ostatnio nie jest w najwyższej formie i odczuwalny jest brak Camoranesiego , lecz bez wątpienia Lazio jest drużyną z niższej półki . Lazio to typowi średniacy i mecze z &quot;Topem&quot; Ligi przegrywają . Choć łatwo się nie poddadzą . Zwłaszcza , że bez Iaquinty i Camoranesiego ciężko się gra Juventusowi . Ale można się spodziewać dobrego meczu Nedveda dla którego będzie to występ szczególny . Jak dla mnie Juventus powinien to spotkanie wygrać , choć jeśli Alex będzie grał tak jak przez ostatnie tygodnie ( nie wliczając ostatnich 2 meczy :p ) a Treze będzie marnował takie sytuacje jak z Atalantą ( w co wątpię, bo on ma takie mecze raz na 10 ) to może skończyć się remisem , bo pod nieobecność Vincenzo nie będzie miał kto wejść i strzelić z ławki ( Palladino nie liczę ,bo to raczej skrzydłowy niż napadzior typowy ) .

moonlight_shadow 87

moonlight_shadow

Użytkownik
Lazio Rzym- Juventus Turyn

Spotkanie: Lazio Rzym- Juventus Turyn
Typ: 2
Kurs: 2,20
Bukmacher: Betandwin
Analiza:

Bardzo ciekawie się zapowiadające spotkanie pomiędzy 12 ekipą Lazio Rzym a 3 drużyną obecnego sezonu- Juventusu Turyn. Lazio w tygodniu grało mecz w Lidze Mistrzów i sądzę że przystąpi do tego meczu ze zmęczeniem. Juventus cały tydzień odpoczywał a więc myślę że ma większe szanse na zwycięstwo. Ostatnie 2 mecze między oboma zespołami kończyły się remisem i zwycięstwem Juventusu. Co do formy to chyba Juventus jest w znacznie lepszej gdyż potrafił zremisować np z Milanem na wyjeździe czy też u siebie z Interem choć miał wyraźną przewagę. W ostatniej oba zespoły odniosły zwycięstwa: Juventus pokonał 1:0 Atalante która się jak narazie świetnie spisuje w rozgrywkach zaś Lazio pokonało 2:0 Catanie. Jednak w tym meczu szalę zwycięstwa na swoją korzyść przechyli Juventus ???? Stawiam 2 :spokodfhgfh:

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
VS.

FC Parma - Reggina
Typ: FC Parma ✅ 3-0
Kurs: 1.75 @ Bet-at-home

Analiza: Szesnastego grudnia, o godzinie 15:00 na stadionie
Stadio Ennio Tardini odbędzie się kolejne spotkanie w ramach 16. kolejki Serie A. Gospodarze stadionu czyli AC Parma podejmować będzie Regginę Calcio. Gołym okiem widać, kto w tym meczu jest zdecydowanym faworytem... oczywiście są to gospodarze, którzy według mnie dziś zostawią u siebie komplet trzech punktów. Parma aktualnie znajduje się na czternastym miejscu w tabeli, zaś Reggina plasuje się dopiero na lokacie dziewiętnastej co niestety doprowadzi do spadku jeśli nie zaczną wygrywać. Mimo, że Calcio ma nóż na gardle, wydaje mi się, że nie mają na co liczyć w dzisiejszym meczu. Od 2000 roku pomiędzy tymi dwoma klubami odbyło się 7 spotkań (wszystkie w ramach Serie A - mówię tylko o tych, gdzie Parma jest gospodarzem). Cztery z nich wygrała Parma, w jednym przypadku padł remis a dwa razy Regginie udało się wywalczyć trzy punkty. Patrząc na ostatnie poczynania obydwu klubów, zdecydowanie lepiej radzą sobie piłkarze Domenica Di Carlo. To taka analiza na szybko.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
VS.

Lazio Rzym - Juventus

Typ: Juventus ✅ 2-3
Kurs: 2.15 @ Bet-at-home
✅

Analiza: Według mnie jest to najciekawszy mecz szesnastej kolejki Serie A dlatego postanowiłem napisać do tego spotkania co nieco od siebie. Na historycznym, powojennym stadionie Stadio Olimpico, drużyna Lazio Rzym podejmować będzie drużynę o wiele wyżej od siebie klasyfikowaną - Juventus Turyn. O wiele wyżej klasyfikowaną bowiem Lazio plasuje się aktualnie na dalekim, dwunastym miejscu zaś ekipa z Turynu okupuje miejsce numer trzy. Na kartach historii pojedynki wyjazdowe Juventusu z Lazio są podobne. Sześć razy dominatorem była drużyna Lazio, trzy razy mecz nie był rozstrzygnięty zaś pięć meczów było na korzyść gości. Obie drużyny sa odwiecznymi wrogami w Serie A (w lekkim tego słowa znaczeniu, oczywiście chodzi tu o współzawodnictwo). W tym sezonie biało-błękitni niestety strasznie kaleczą futbol. Po sromotnej porażce w Lidze Mistrzów, klub jest rozbity, również sytuacja ligowa nie przedstawia się najlepiej. W pierwszej jedenastce najprawdopodobniej nie zobaczymy takich zawodników jak Metteo Brighi, Gianluca Curci oraz Marca Cassetiego - wszyscy Ci zawodnicy ulegli wszelakim kontuzjom. Z kolei w barwach Juventusu pod znakiem zapytania stoi występ Mauro Camoranesiego. Kolejnym kontuzjowanym w drużynie pasów jest Vincenzo Iaquinta, który nabawił się kontuzji, który jest główną siłą ofensywną drużyny Juventusu. W jego miejsce najprawdopodobniej wejdzie Alessandro Del Piero, który - jak wynika z wywiadu udzielonego przez trenera drużyny Claudio Ranieriego, nie jest zbyt zadowolony z tej decyzji. Jeżeli chodzi o pojedynki ligowe to oczywiście lepiej prezentuje się ekipa Juventusu. Porównując mecze z takimi przeciwnikami jak Inter Mediolan, AS Roma czy też AC Milan - na tym tle zdecydowanie lepiej wypadają biało-czarni. Juventus aktualnie walczy o mistrzostwo w lidze, ale jak wiemy jest to dopiero półmetek, aktualnie każdy punkt ma znaczenie a ich komplet na wyjeździe z Lazio byłby dla Juventusu darem z niebios. Uważam, że w tym spotkaniu od początkowych minut dominatorem będą goście i to oni narzucą styl i tempo gry. Zdecydowanie stawiam na &quot;2&quot;.

nowak 0

nowak

Użytkownik
Cagliari - Inter
Na zakończenie 16 kolejki Cagliari będzie podejmowac na własnym stadionie wielki Inter Mediolan. Cagliari jest nasłabszą druzyną w lidze - zajmuje ostatnie miejsce w lidze i gra bardzo słabo. We wszystkich rozegranych do tej pory meczach Cagliari wygrało tylko 2 !!! U siebie graja słąbo na 7 meczy wygrali tylko 1 raz , 2 razy zremisowali i 4 razy schodzili z boiska pokonani. Przy czym strzelili 5 bramek a stracili 10. Poprzednie dwa mecze Cagliari przegrało - 4-1 z Empoli i kolejkę wcześniej 2-0 z Romą. A w ostatnich pięciu meczach zdobyli tylko 1 punkt !!!.W drużynie z Cagliari zabraknie Rijata Shala, który jest kontuzjowany.
Inter jest bardzo mocny, co udowodnił chociażby w ostatniej kolejce ligii mistrzów kiedy to w rezerwowym składzie, mocno uszczuplonym licznymi kontuzjami zdołał pokonać zmotywowane PSV Eindhoven. Inter wygrał juz 7 meczy z rzędu i gra najlepiej w lidze. Inter rozegrał na wyjazdach 7 meczy z czego 4 razy wygrywał, 3 razy remisował i ani razu nie doznał porazki. Strzelił 12 bramek a stracił tylko 4. W druzynie Interu w dzisiejszym meczu nie zagrają Patrick Vieira, Luis Figo, Dejan Stankovic, Adriano, Luis Jimenez, Olivier Dacourt i Francesco Toldo oraz zawieszony za kartki Zlatan Ibrahimović. Jak widac jest bardzo duzo kontuzji w zespole Interu ale w tak okrojonym składzie grająprktycznie przez cały sezon i nie ma to wpływu na wyniki. Robert Mancini w sytuacji gdy nie ma kim grac w linii pomocy bedzie grał ustawienie 4-3-3. Dzisiaj 3 w ataku zobaczymy Suazo, Crespo oraz Cruza. Cruz jest w rewelacyjnej i mozna dzisiaj posatwic ze strzeli gola. Podsumowując Inter mimo licznych kontuzji pokona słabiutkie Cagliari i umocni sie na pozycjii lidera.

Mój typ: Inter
Kurs: 1,45
Pewność typu: 9/10

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Cagliari Calcio - Inter Mediolan --&gt; 2 1,40
Ostatni zespół w Tabeli kontra lider Serie A. Nic więcej nie trzeba przedstawiać będzie to ciekawy pojedynek tymbardziej że w szeregach gości z Mediolanu zabraknie ich najsktuczniejszego gracza Zlatana Ibrahimovica p
onadto na placu gry już tradycyjnie nie zobaczymy kontuzjowanych: Patricka Vieirę, Francesco Toldo, Luisa Figo, Adriano Leite Ribeiro, Oliviera Dacourta, Dejana Stankovica, a także Luisa Jimeneza. Na pierwszy rzut oka osłabienia są poważne ale Inter się z tym liczył przed sezonem i wystraczy spojrzeć poniżej na kadre na to spotkanie dublerzy ale jacy ???? nie wyobrażam sobie aby Inter nie wygrał tej potyczki.
Kadra Interu Mediolan: Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Enrico Alfonso; Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Maxwell, Maicon, Nicolas Burdisso, Marco Materazzi, Nelson Rivas, Walter Samuel, Cristian Chivu; Esteban Cambiasso, Santiago Solari, Pelè, Cesar; Julio Ricardo Cruz, Hernan Crespo, David Suazo, Mario Balotelli.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
VS.

Empoli FC - Genoa CFC

Typ: Liczba bramek ~ mniej niż 2,5 ✅ 1-1
Kurs: 1.65 @ Bet-at-home

Analiza: Mecz ten możemy zaliczyć do typowych pojedynków średniaków. Forma obydwu drużyn w tym sezonie nie zaskakuje a ich gra często bywa monotonna i uboga w jakiekolwiek emocje. Drużyna gości - Genoa, aktualnie plasuje się na miejscu 15, zaś Empoli na miejscu 18 co grozi im spadkiem. Jednak dziś nie zajmiemy się typem, kto zwycięży mecz i ile kto wywiezie punktów, lecz liczbą bramek. Wydaje mi się, że under 2,5 gola w tym meczu jest niemal pewny. Od 2000 roku, drużyny te rozegrały sześć meczów na stadionie drużyny Empoli. Każdy z tych meczów zakończył się underowym wynikiem. Myślę, że i dzisiaj nie będzie inaczej. W drużynie Empoli nie wyjdą na boisko Daniele Adani oraz Felice Piccolo, którzy nabawili się kontuzji. Do składu jednak powraca Nicola Ascoli, który gra na pozycji defensora. W ekipie Genoi zawieszony został Francesco Bega, zaś Sacramento Danilo ma kontuzję. Odwieszeni zaś zostali Paro Matteo - pomocnik, oraz Ivan Juric, który również gra na pozycji pomocnika. Wydaje mi się, że mecz skończy się bezbramkowym remisem albo jednobramkową przewagą gospodarzy, ale ja osobiście stawiam w tym mecz na under.

lukash 63

lukash

Użytkownik
Cagliari Calcio - Inter Mediolan

Jest to ostatnie spotkanie kończącej się szesnastej kolejki Serie A. O godzinie 20:30 Cagliari będzie podejmowało przyjezdnych z Mediolanu. Głównym faworytem tego spotkania są goście i jak dla mnie innego wyniki niż zwycięstwo Interu nie może być. Gospodarze to ostania drużyna w tabeli, która na swoim koncie uzbierała zaledwie dziesięć punktów. Na swoim stadionie również prezentuje najgorsze wyniki ze wszystkich klubów. W siedmiu spotkaniach wygrali zaledwie raz ze słabą zajmującą siedemnastą pozycje AS Sieną, poza tym dwa razy zremisowali i aż cztery razy ponieśli porażkę. Inter natomiast to lider rozgrywek. Na swoim koncie ma trzydzieści siedem punktów, czyli o dwadzieścia siedem więcej niż ich dzisiejsi rywale. To co trzeba nadmienić, to fakt, że Mediolańczycy jeszcze ani razu nie przegrali w meczy wyjazdowym tego sezonu. Wygrali cztery spotkania i trzy razy zremisowali. To co również od razu rzuca się w oczy to świetny bilans bramkowy drużyny. We wszystkich spotkaniach Inter strzelił bardzo dużo bo aż trzydzieści trzy bramki a stracił zaledwie osiem. Popularnie zwani Nerazzurri nie stracili bramki już od trzech spotkań z rzędu i na pewno psychicznie podbudowuje zespół. Jedyną nadzieją dla gospodarzy jest spore osłabienie w zespole gości. Nie zagrają bowiem: Ibrahimovic, Vieira, Stankovic, Figo, Jimenez i Dacourt. Jednak uważam, że to co pokazują piłkarze Interu bez tych zawodników w pełni wystarczy aby pokonać i to w moim przekonaniu wysoko zespół Cagliari. Stawiam na pewnie zwycięstwo przyjezdnych.

Typ: Inter Mediolan kurs: 1,45

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Wyniki meczów 16. kolejki Serie A:
Parma 3-0 Reggina

Siena 1-1 Napoli

Sampdoria 2-2 Fiorentina

Atalanta 1-3 Palermo

Empoli 1-1 Genoa

Torino 0-0 Roma

Cagliari 0-2 Inter