>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16 kolejka Primera Division

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed nami 16 kolejka hiszpańskiej Primera Division, w której na pierwszy rzut oka najciekawiej zapowiada się spotkanie pomiędzy Valencią a Barceloną. &quot;Che&quot; grają w tym sezonie mocno w kratkę, no... ostatnio nawet słabo i na pewno faworytem w tym meczu nie będą. Warto jednak pamiętać, że Barca w tegorocznych rozgrywkach grając na wyjeździe znacznie traci na swojej wartości. Jednakże każdy mecz rysuje nową historię, a więc jak będzie tym razem?

Zapraszam do typowania i analizowania spotkań 16 kolejki.

Oto notowania u bukmachera Bwin:

Edit TBM: cos nie dziala imageshack, pozniej wrzuce kursy lepiej widoczne​

tbm 642

tbm

Forum VIP
No ja właśnie też zastanawiam się nad Barcą. W tym sezonie na wyjazdach mocno zawodza, ale chyba czas na przełamanie. Valencia w tegorocznych rozgrywkach na własnym stadionie zanotowała już wiele wpadek i nie zdziwię się jak przegra po raz kolejny. Choć... ciekawym typem wydaje mi się również ten na dużą liczbę bramek. W tym sezonie większość spotkań na Mestalla kończy się overami. Ale to jeszcze trochę się zastanowię... ;)

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Espanyol Barcelona - Levante CF
Zajmujący piątą pozycję w Primera Division - Espanyol podejmuje u siebie ostatnią drużynę - Levante. Gospodarze grają ostatnio rewelacyjnie, a ostatnią porażkę ponieśli 22 września z Recreativo. Od tego czasu podopieczni Ernesto Valverde wygrali sześć spotkań, a pięć zakończyło się remisem. Jednak ambicje zespołu są w tym sezonie bardzo duże. Po remisie z Barceloną i Realem Saragossą kibice na pewno oczekują pewnego zwycięstwa nad Levante. Tymczasem władze Levante dwoją się i troją aby zmienić coś w swojej drużynie. Po zmianie trenera wcale nie jest lepiej, bo goście, pomimo zwycięstwa z Betisem 4-3, przegrali dwa kolejne mecze z Getafe i Recreativo. Lecz obecna sytuacja jest w dużej mierze przyczyną złych transferów. Z Levante odeszli wartościowi zawodnicy, a na ich miejsce zostali ściągnięci raczej dublerzy.
Gospodarze zremisowali dwa ostatnie mecze z Levante, ale wówczas była to zupełnie inna drużyna. Teraz E. Valverde może śmiało stawiać na Raula Tamudo w ataku, a w pomocy, pomimo, że nie zagra de la Pena w doskonałej formie są Valdo i Alberto Riera. Levante, natomiast po sprowadzeniu włoskiego trenera gra systemem 5-4-1, co jest raczej idiotyzmem w przypadku hiszpańskiej drużyny. Włoskie catenaccio w Primera Division to chyba nowość. ???? Nie wyobrażam sobie, aby goście bronili się przez 90 minut. Uważam że dobrze zorganizowany Espanyol nie da szans Levante. Mnie osobiście taktyka gości, specjalnie nie przeraża i uważam, że gospodarze są wstanie strzelić nawet kilka bramek. ????
Typ: 1✅✅✅ Kurs: 1.30 || Bukmacher: Bwin
Typ: 1 (-1)⛔⛔⛔ Kurs: 1.80 || Bukmacher: Bwin
Wynik: 1-0

oko__00 0

oko__00

Użytkownik
Spotkanie: Valencia - Barcelona
Typ: 2 (-1.0) ✅✅✅
Kurs: 4.10
Bukmacher: Bwin
Analiza: Barcelona która ma według mnie najlepszy skład na świecie gra z Valencią która ma teraz kryzys od dłuższego czasu. Ze składu Barcelony w meczu nie zagra Yaya Toure oraz Thierry Henry natomiast z Valencii Joaquin, Ruben Baraja, Miguel Angulo oraz niepewny jest występ Raula Albiola. Valencia w dołku nie poradzi sobie z potężną Barceolną. Obie drużyny miały mecze w środku tygodnia w LM, gdzie Valencia grała z Chelsea a Barcelona z Stuttgartem . Zdecydowanym faworytem tego meczu są przyjezdni, którzy bez problemu rozgryzą dziurawą obronę Valencii i wygrają ten mecz z handicapem.

Przewidywane składy:

Valencia: Canizares - Miguel, Albiol, Helguera, Moretti, Marchena, Sunny, Vicente, Arizmendi, Silva, Morientes

Barcelona: Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Sylvinho, Marquez, Xavi, Iniesta, Messi, Eto&#39;o, Ronaldinho

Bardzo ryzykowny typ ;)

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Spotkanie: Valencia - Barcelona
Typ: 2 (-1.0)
Kurs: 4.10
Analiza: Barcelona która ma według mnie najlepszy skład na świecie gra z Valencią która ma teraz kryzys od dłuższego czasu. Ze składu Barcelony w meczu nie zagra Yaya Toure oraz Thierry Henry natomiast z Valencii Joaquin, Ruben Baraja, Miguel Angulo oraz niepewny jest występ Raula Albiola. Valencia w dołku nie poradzi sobie z potężną Barceolną. Obie drużyny miały mecze w środku tygodnia w LM, gdzie Valencia grała z Chelsea a Barcelona z Stuttgartem . Zdecydowanym faworytem tego meczu są przyjezdni, którzy bez problemu rozgryzą dziurawą obronę Valencii i wygrają ten mecz z handicapem.
Przewidywane składy:
Valencia: Canizares - Miguel, Albiol, Helguera, Moretti, Marchena, Sunny, Vicente, Arizmendi, Silva, Morientes
Barcelona: Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Sylvinho, Marquez, Xavi, Iniesta, Messi, Eto&#39;o, Ronaldinho
Bardzo ryzykowny typ ;)
A moi mzdaniem naprawde to nie jest ryzykowny typ i daje temu 7/10 ze wejdzie , Barca oszczedzala niektorych graczy w meczu z VFB Stuttgart w LM i pozostawila ich na ten mecz .Do druzyny wraca takze Eto, ktory juz strzelil swojego gola w debiucie tak wiec troche zmalal proble mze strzelaniem bramke teraz trzeba sie skupic na obronie , ale wiadomo choc Valencia jest w slabej formie to do takich meczow koncentruja sie pilkarze dwukrotnie , lecz sila Barcy to atak wiec takze licze na over 2.5
pzdr.

baros 12,4K

baros

Użytkownik
VS.

Valencia – FC Barcelona

Godzina: 22:00
Typ: 2 ✅✅✅
Kurs: 2,00​

W Sobotę Piętnastego Dnia Grudnia 2007 roku na Stadio Mestalla dojdzie do ciekawego spotkania jakim niewątpliwie będzie mecz Valencii z Drużyną z Katalonii - FC Barceloną. Gospodarze spisują się na własnym Boisku naprawdę słabo bowiem w 7 meczach zdobyli zaledwie 9 pkt. mając bilans meczy 3-0-4 z Bilansem dziewięciu bramek strzelonych oraz 15 straconych, a więc nie zachwycają również w obronie czy tez w ataku, 15 goli straconych na własnym boisku to najwięcej w całej Primera Division ! Barcelona na wyjazdach również nie zachwyca co pokazała w ostatnich meczach wyjazdowych. Piłkarze Barcelony na boisku przeciwnika zdobyli komplet pkt. zaledwie 1 raz, cztery razy dzielili się punktami oraz dwukrotnie musieli zostawić 3 pkt. przeciwnikowi. Nie mają Oni zachwycającego bilansu strzelonych bramek bo zaledwie 7 strzelonych oraz 8 straconych co oznacza, że piłkarze Blaugrany mają bardzo silną defensywę. Ten mecz może mieć duże znaczenie na układ tabeli. Między Valencią, która jest aktualnie na 7 miejscu w tabeli, a Barcą, która zajmuje drugie miejsce w tabeli jest 6 punktów różnicy. Co do składów to nic nie jest pewne choć wszystko wskazuje na to, iż Barca zagra w swoim Mocnym składzie gdzie powinni od pierwszych minut zagrać: Messi, Ronaldinho, Eto&#39;o, ......
Największym Problemem Drużyny z Mestalla jest nieobecność Davida Villi który doznał kontuzji w meczu ligi mistrzów (Chelsea). Jak zapowiadał Liliam Thuram: &quot;To będzie bardzo ważny mecz. Ostatnio lepiej gramy na wyjazdach dlatego też oczekuję zwycięstwa nad Valencią, będzie to jednak niezwykle trudne.&quot; Oraz Trener Frank Rijkaard: &quot;To jest dla nas niesamowicie ważny mecz, który musimy wygrać.&quot;​

Stawiam na zwycięstwo Barcelony: 0-2​

pozdro...! :))

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja też w sumie mam ochotę zagrać na Barcelone ale martwi mnie ( oby nie słusznie ) fakt , że za Valencią nie przemawiają żadne argumenty :p Na Mestalla grają fatalnie , Silva stracił blask , nie ma Villy , Angulo czy Hildebranda , fatalnie gra obrona , Albelda to już tylko nazwisko , Joaquin nie jest jeszcze w pełni sił i nie zagra przez 90 min a jego zmiennik Arizmendi tak jak Zigić to wielkie drewno . W ataku praktycznie sam Morientes , który też nie jest już tak bramkostrzelny a też niezbyt nadaję się na grę z kontrataku . A Barca ? Praktycznie wszyscy są zdrowi ( no niby nie ma Henrego ale powrócił Etoo . Reasumując wszystko przemawia za Barcą i powinni to wygrać . Tak jak 2,3 i 4 lata temu . Valencia musi się kiedyś obudzić i pewnie niedługo to zrobi . Teoretycznie najlepiej to zrobić w takim meczu , zwłaszcza że Barca na wyjazdach gra fatalnie , ale pokonanie Barcy będąc w tak tragicznej dyspozycji chyba nie wchodzi w grę . No nie wiem ja jeszcze zastanowię się nad X2/2 ew. 0:0
Edit
Heh to jednak Barca ma troszkę problemów . Z tego co czytam to jutro mogą nie wystąpić Deco i Toure .

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Valencia – FC Barcelona typ:1 kurs:3.20 ⛔⛔⛔
Mysle że mimo fatalnej postawy Valencii w ostatnim czasie Barcelona może mieć kłopot na ich terenie.Zespół Valencii jest typem ekipy która podchodzi często lekcewarząco do teoretycznie słabszych rywali co w ostatnim czasie miało swoje efekty wiele osób smaruje teraz Valencie zapominając że potęcjał mają naprawdę duży.Pojedynek tych ekip można śmiało nazwać jednym z klasyków Primera Division a liczę że gospodarze mogą zagrać dobre spotkanie ponieważ do takiego przeciwnika dodatkowej motywacji nie potrzeba.Barcelona miała zawsze cięzkie przeprawy u Valencji ostatnio przegrali chyba 2-1 należy podkreślić ze na wyleździe Katalończycy w tym sezonie wygrali tylko z Getafe.Statystyki ostatnich występów Valenci swoją drogą jednak w meczach takich jak ten nie nalezy się nimi kierować.Mimo wszystko bardziej licze na wygraną gospodarzy aczkolwiek może być różnie w takim meczu.

-Valencia 40 %
-Remis 30 %
-Barcelona 30 %

camillos 0

camillos

Użytkownik
Espanyol Barcelona - Levante
vs
Typ: 1 ✅✅✅ Wynik: 1-0
Kurs: 1.30

Mecz pomiędzy drużynami Espanyolu, drużyną walczącą o miejsce w europejskich pucharach obecnie zajmującą 5 miejsce, a Levante - drużyną zajmującą ostatnie miejsce w tabeli z zaledwie 7 punktami na swoim koncie, oraz żadnym punktem zdobytym na wyjeździe. Ten mecz może mieć tylko jednego faworyta - Espanyol. W tym sezonie ta drużyna gra nadspodziewanie dobrze i mojej oceny nie zmienią nawet poprzednie mecze pomiędzy tymi drużynami, gdy Espanyol raz minimalnie pokonał Levante, a raz z nimi zremisował. Według mnie pewna 1 w tym meczu.

18.03.07 Espanyol Barcelona 1 - 1 UD Levante Valencia
06.03.05 Espanyol Barcelona 2 - 1 UD Levante Valencia

easy 3,1K

easy

Forum VIP

Spotkanie
:
Espanyol Barcelona vs. UD Levante Valencia
Typ : Espanyol Barcelona -1⛔ || UD Levante Valencia nie strzeli gola ✅
Kurs : 2.00 || ??
BET365

Analiza :
Moim zdaniem jeden z fajniejszych meczow tej ligi , a zarazem niezly pewiak , wiadomo wiekszosc skupila sie dzis na wielkim hicie jakim jest spotkanie slabo spisujacej sie w tym sezonie Valenci z FC Barcelona do ktorej powrocilo kilku kluczowych zawodnikow .Jedna ja skupie sie na tym spotkaniu . Zespół walczacy o Lige Mistrzow mierzy sie bowiem z outsiderem ligi, zaskakujace jest ze w dotychczasowych spotkaniach na wyjezdzie Levente strzelilo tylko dwa gole i ten typ moim zdaniem powinien spokojnie wejsc bo nie licze ze strzela cos Espanyolowi ktory naprawde jest w niezlej formie i zajmuje piata pozycje , ostatnia chodza plotki ze dzialacze gosci nie wyplacaja pieniedzy na czys czyli jest ciezka sytyuacja finansowa co potwierdzil napastnik Mustapha Riga. Espanyol powinien szybko strzelivc gola zeby myslec o spokojnej wygranie a przeciez ma kim strzelac te gole ,Raul Tamudo i Luis Garcia to nie byle jacy gracze ten pierwszy ustrzelil jzu siedem goli i mysle ze bedzie chcial cos jeszcze strzelic , wiadomo Espanyol na ewlasnym stadionie gra swietnie co potwierdzaja statystyki cztery zwyciestwa dwa remisy ( w tym 1:1 z Barcelono) i jedna porazka Levente zdecydowanie gorzej na wyjazdaqch ich stan to siedem meczy i az siedem przegranyc h!! i tu nie licze na jakis remis mylse ze spokojna wygrana , a gospodarzom przyda sie to aby walczyc o LM .

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
VS

Valencia CF vs. FC Barcelona
Typ: Czy Ronaldinho strzeli bramkę w regulaminowym czasie gry? TAK
Kurs: 2.50
Bukmacher: Expekt
Dziś o 22:00 na Estadio Mestalla Valencia będzie podejmowała wielką Barcę. Gospodarze, którzy są ostatnio w dołku mają szansę na przełamanie z dumą kataloni. Nietoperze z 25 punktami zajmują 7 lokatę, natomiast Blaugrana z 31 punktami okupuje pozycję vicelidera. Apetyty Barcy na ten sezon są napewno wielkie lecz o początku nie idzie to tak jak miało iść. Od początku sezonu (15. kolejek) Barca tylko raz była liderem! Obecnie traci do Realu 4 punkty lecz za tydzień na Camp Nou będzie właśnie podejmować królewskich. Ale to dopiero za tydzień a dzisiaj trzeba pokonać Valencię bo 1 punkt będzie jak przegrana. Bilans domowy gospodarzy to 3-0-4 czyli jak widać albo wygrywają albo przegrywają (częściej). Natomiast wyjazdowy bilans katalończyków jest fatalny. Tylko jedna wygrana na terenie przeciwnika czyli 1-4-2. Od pierwszych minut jest szansa na występ wspaniałego trio Ronaldinho - Eto&#39;o - Messi. Każdy szanujący się kibic Barcy zapewne pamięta ten mecz z poprzedniego sezonu kiedy to właśnie Ronaldinho dał Azulgranie honorowego gola w 90 minucie z rzutu wolnego. Czemu miałby dzisiaj nie strzelić? Ostatnio gra wyśmienicie. W ostatnich dwóch meczach strzelił bramki. Atutem R10 jest również wykonywanie rzutów wolnych jak i karnych, choć ostatnio za te drugie wziął się też Messi. Obrona Valencji ostatnio jest dziurawa co świadczy 15 straconych bramek u siebie. Nawet ostatnie Levante nie ma aż tylu straconych bramek. Tak więc o 22:00 usiądzmy wygodnie w fotelach i cieszmy się piękną grą Blaugrany która inkasuje drugi komplet punktów na wyjazdach przy pomocy może już nie tak wspaniałego Ronaldinho jak dwa sezony temu ale nadal skutecznego!
VAAAAAAAMOS BAAAAAAAARCA!!!

zwrot stawki, Ronaldinho nie wszedł na boisko :-D

tbm 642

tbm

Forum VIP
Spotkanie: Recreativo Huelva - Atletico Madryt
Typ: Atletico Madryt
Kurs: 2,30
Stawka: 8/10
Bukmacher: Unibet
Analiza:
W Niedzielny wieczór przed szansą na kolejną zdobycz punktową staną piłkarze Recreativo Huelva i Atletico Madryt. W mojej opinii faworytem tego spotkania będą goście, którzy po wielu latach niespełnionych oczekiwań, nareszcie spisuja się na miarę tego czego oczekiwano od nich przed sezonem. Atletico aktualnie plasuje się na trzecim miejscu w tabeli i jeśli tak dalej pójdzie osiągnie swój przedsezonowy cel a więc miejsce w pierwszej czwórce. Rojiblancos posiadają szeroką i wyrównaną kadrę zwłaszcza jeśli chodzi o graczy ofensywnych tak więc nawet kiedy ktoś jest kontuzjowany to trener Aguierre ma w swojej kadrze jego godnych następców. Problemy pojawiają się natomiast w formacjach defensywnych gdyż Atletico straciło w tym sezonie już sporo bramek, choć warto odnotować fakt iż w ostatnich meczach defensywa Atletico gra poprawnie i nie traci bramek. Mam nadzieję, że w niedzielnym spotkaniu z rewelacją poprzednich rozgrywek Recreativo Huelva będzie podobnie i Rojiblancos bramki nie stracą, a mając tak świetnych graczy jak Forlan, Aguero czy Maxi Rodriguez zdobędą co najmniej jedną bramkę, która może okazać się tą zwycięską. Podsumowując, typuję zwycięstwo Atletico Madryt po zadowalającym mnie kursie 2,30 ;)

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Spotkanie : Valencia - FC Barcelona
Typ : X/2 ( Połowa / Wynik końcowy ) ⛔
Kurs : 4.65
Bukmacher: Expekt

Analiza: Dziś o godzinie 22:00 odbędzie sie spotkanie pomiędzy Valencią a FC Barceloną. Jest to z pewnością jedno z najciekawszych spotkań szesnastej kolejki hiszpańskiej Primera Division. Powiem tak : Barcelona goni Real i jest to tak zwany wyścig szczurów. Nie można odpuścić mimo ze są jeszcze rozgrywki wiosenne ale jeżeli Barcelona chce myśleć o mistrzowskim tytule to najwyższa pora odrobić stratę do Realu. Myślę że typ na zwycięstwo Barcelony jest bardzo realny. Moim zdanie w dzisiejszym spotkaniu Valencia po ostatnim bezbramkowym remisie z Osasuną będzie toczyła równą walkę z Barceloną. Równą walkę , ale zespól gości wie ze musi wygrywać i czekać na potyczkę Realu. Jak na razie po piętnastu spotkaniach Bracelona do Realu traci 4 punkty. Jest to oczywiście wszystko do odrobienia , ale Real tak łatwo pozycji lidera nie odda. Według mnie w dzisiejszym spotkaniu zobaczymy dużo walki, ale nie wiele bramek. Ja osobiście typuje wynik 0:1 a bramkę strzelą w drugiej połowie spotkania. To są oczywiście tylko moje spekulacje co do tego spotkania, wszystko okaze sie na boisku.

panmv 10

panmv

Forum VIP
jezeli dzis barca straci punkty (chociaz w to wątpie), to ja nie wierze w to, że Real nie wykorzysta takiej sytuacji i nie wygra z Osasuną. Trzeba jak najbardziej się oddalać w tabeli ????

wer890 300

wer890

Użytkownik
Ja troche czytalem i Ossasuna przyjezdza mocno oslabiona , Real sklad taki jak na Lazio wiec mysle ze powinni spokojnie zwyciezyc . Barca wygrala a wiec Real napewno nie bedzie chcial aby Barca sie zblizyla do niego .

tbm 642

tbm

Forum VIP
Barca dziś pewnie pokonała Valencię... dosłownie przed chwilą skonczyli mecz ;) tak wiec wydaje mi się, że i Real powinien wygrać swoje spotkanie tak aby w komfortowej sytuacji przystępować do Gran Derby Europa ;)

Swoją drogą kontuzji nabawił się Messi.. wstepne diagnozy mówią o miesięcznej przerwie ! Ale... jak to będzie okaze się w tygodniu ;)

chery 0

chery

Użytkownik
Murcia-Racing mój typ under 2,5

Mecz takich typowych średniaków choc trzeba przyznac że faworytem jest Racing który gra dużo lepiej niż na poczatku sezonu.Efektem tego jest wskoczenie na wysokie jak na ten klub 8 miejsce w lidze.
Racing zawdziecza to głównie dobrej defensywie, trener ustawia ich bardzo def stad jest to niewygodny rywal.
Murcia po dobrym poczatku obnizyla notowania i jest w dolnych regionach tabeli.Moim zdaniem jesli Munitis nie bedzie mial jakiegos wielkiego przeblysku to mecz skonczy sie underem.
Typuje tutaj remis lub minimalne zwyciestwo Racingu który gra ostanio całkiem dobrze.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ktoś mówił o absencjach Osasuny . Ja przeglądając różne portale ( choć wiadomo anglojęzyczne portale o hiszpańskiej piłce nie są zbytnio aktualne ) to przeczytałem , że następujący zawodnicy nie zagrają w Madrycie : Punal , Pandiani , Izquierdo , Cruchaga , Juanfran i Javi Garcia . Trudno mi powiedzieć czy to wielkie osłabienia , bo nie znam rozkładu sił w Osasunie ale fakt jest taki , że póki co często ci gracze występowali w pierwszej jedenastce jak przeglądam ich mecze . Punal zagrał np. we wszystkich meczach .
Pod względem absencji ciekawie się zapowiada spotkanie Getafe z Villareal . Goście praktycznie bez znaczących kontuzji a Getafe zagra bez ich najlepszego piłkarza - bramkarza Abodanzieriego , Sosy , Lichta i Kalu . Wszyscy Ci zawodnicy grali do tej pory prawie we wszystkich meczach . Villareal nie grał w UEFA więc nie powinni być zmęczeni . Jak dla mnie kurs 2.60 jest warty ryzyka . Czas wrócić na właściwie tory .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom