Getafe over 2,5 kartki+Espanyol over 2,5 kartki @ 2,33 Ónibet5+4
Taki oto dubel kartkowy gram na jutrzejsze popołudnie i wieczór w Hiszpanii. Mecz w Walencji sędziuje David Fernandez Borbalan, który w obecnym sezonie ligowym wygląda tak: 4,1,4,5,7,6,7. Getafe to ekipa, która raczej nie przebiera w środkach i lubi zagrać ostro, a wydaje mi się, że jutro mają niepowtarzalną szansę na kolejne punkty poza domem. Dlaczego? Valencia kompletnie nic nie gra, a ostatnie dwa remisy zawdzięczają nieskuteczności rywali, którzy wyciągnęli do nich pomocną dłoń. Jednak trzeba pamiętać, że jutro VCF będą raczej prowadzili grę i z tego powinni skorzystać podopieczni Frana Escriby. Jeszcze garść statystyk Getafe poza Coliseum Alfonso Perez: 5,4,2,5,3,3,0. Ostatnie zero, to mecz na Bernabeu, ale tam po szybkich ciosach Realu już nie było, co zbierać i był szybki koniec spotkania. Poza tym widać, że lubią być napominani przez sędziów i dlatego uważam, że na trudnym terenie, jakim jest Mestalla zrobią, co najmniej trzy kartki, a może jakieś czerwo :razz:
Espanyol z nowym trenerem, ale w Pucharze potrafili wykręcić trzy kartki, a generalnie jest to najczęściej upominana ekipa w lidze. 54 żółte kartki dają średnią 3,6 na mecz! Mecz domowy, więc linia niska jak na nich, ale moim zdaniem to niczego nie zmienia. Z resztą najlepiej popatrzeć na ich wyniki w domu: 6,3,5,4,3,6,4. Mecz poprowadzi Mario Melero Lopez, który dopiero od listopada sędziuje w tym sezonie, a jego ligowe wyniki to: 9 i 6. Żeby uzupełnić trochę ubogą statystykę podam, że w Pucharze pokazywał 3 i 8 kartek, w dwóch meczach. Generalnie widać sędzia overowy, więc powinien sprzyjać, a w Espanyolu jest kilku chętnych, którzy zawsze mogą dostać kartki, do tego nowy trener, więc będą na pewno nabuzowani, żeby się pokazać i swoje powinni zrobić.
Espanyol-Las Palmas
O Espanyolu co nieco napisałem kilka słów wyżej, ale generalnie jest faza zmian na Power8 Stadium, o której warto poczytać na łamach OLE Magazynu =>
http://olemagazyn.pl/adios-sergio/. Oglądałem ich pierwszy mecz pod wodzą Constantina Galcy i naprawdę fajnie zagrali w ofensywie. Z pasją i widać było, że im mega zależy na kreowaniu sobie szans, a trener tylko temu pomógł. Wystawił czterech najbardziej ofensywnych piłkarzy - Marco Asensio, Burgui, Gerard Moreno i Felipe Caicedo, to właśnie ci zawodnicy powinni także jutro rozpocząć mecz od 1. minuty, a przecież na ławce może znaleźć się jeszcze Hernan Perez, więc jest jakaś alternatywa dla tej paczki.
Las Palmas na wyjazdach do tej pory tylko 2pkt, ale jak zobaczycie z kim grali, to też zmienicie zdanie. Widziałem ich na Mestalla, widziałem ostatnio z Betisem i nieźle wyglądali z przodu. W tyłach, jeśli się przyciśnie, to nie jest tak wesoło, tym bardziej, że nie ma Pedro Bigasa. Betis ostatnio nic nie zrobił, by wygrać na Wyspach i został w końcu skarcony za bierną postawę. Ale wiem, że jutro Espanyol na takie coś sobie nie pozwoli i od początku ruszy na swojego rywala.
Espanyol over 1,5 @ 2,28 Ónibet1:0
Espanyol over 0,5 HT @ 2,00 Ónibet0
Deportivo-Eibar
Tego kursu na bramki w A Corunii to już kompletnie nie rozumiem. Z samych statystyk wynika, że obie ekipy mają średnią goli na mecz w okolicach 3, a tutaj dostajemy kursiwo, jakby Malaga grała przeciwko 9 obrońcom:razz: Po stronie gospodarzy przede wszystkim Lucas Perez, który wszystkim niedowiarkom na Camp Nou chyba ostatecznie udowodnił, że jego forma to nie przypadek. Naprawdę przyjemnie patrzy się na tego zawodnika i widać, że on ciągnie całe Depor. Oczywiście to ma swoje plus i minusy, bo są od niego uzależnieni, ale i inni zawodnicy mają więcej swobody, a poza nim to tak naprawdę ciężko wskazać kogoś konkretnego do strzelania goli, gdyż jest mega wyrównana paczka pod tym względem.
Eibar to cholernie nieskuteczna ekipa. W ostatnim czasie zepsuli sobie dwa mecze - wyjazd na Villarrealu i w domu z Valencią, bo prowadzili, mieli karnego, a mimo tego "tylko" remisowali, chociaż powinni te spotkania wygrywać, zwłaszcza przeciwko Nietoperzom. Mendilibar ma do dyspozycji swoje dwie największe gwiazdy, czyli Borje Bastona i Sergiego Enricha, na skrzydłach są Keko i Saul Berjon i mnie to w zupełności wystarczy. W mojej ocenie zapowiada się to spotkanie na jakieś 2:1 dla Depor, chociaż punkty ze strony Los Armeros byłyby mile widziane przez mnie.
Over+BTS @ 2,75 BetCałoroczny
Lucas Perez strzeli @ 2,75 Ónibet