>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka Primera Division [19-20/12/15]

Status
Zamknięty.
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
&lt;hr style=&quot;color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1&quot; align=&quot;center&quot; size=&quot;1&quot;&gt;
16. kolejka Primera Division

Oferta Kursów: Unibet
Promocja w Unibet: 1-2-3 i masz cashback do 123PLN

16. kolejka PD w najbliższy weekend rozłożona na sobotę i niedzielę. Wyjątkowo rozegranych zostanie tylko 9 spotkań z racji, że Barcelona zagra w KMŚ i ich spotkanie zostało przełożone. Zapraszam do analizowania typów.​

T 33

toomi

Użytkownik
Trochę wypadłem z obiegu więc może ktoś mi wytłumaczy dlaczego taki kurs na Atlatico? 1.75? Dzięki
Też byłem zaskoczony. Chyba nie pozostaje nic innego jak spróbować?
Ciekaw jestem opinii ekspertów ligi hiszpańskiej na tym forum, bo przy takim kursie na Atletico przedstawianie argumentów (jeżeli w ogóle takie są) w kierunku Malagi jest chyba na siłę. Fakt, że Malaga zachowała wreszcie jakąś ciągłość i nie przegrała od trzech spotkań, ale to chyba na tyle z jakichkolwiek plusów. Najgorszy atak kontra najlepsza obrona. Atletico wygrywa dość minimalistycznie i tutaj powinno być podobnie?
Atletico Madryt - 1.75 (bet365)⛔ (1:0)
Czekam z olbrzymią ciekawością za zdaniem innych użytkowników.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja pocisnę na ten mecz coś w rodzaju czystego konta. 0:0 jest możliwe. Mecz nie będzie porywał, więc over tu w ogóle odpada. Malaga potrafi tworzyć sobie sytuacje, ale nie potrafi ich wykorzystywać i właśnie dlatego mają najmniej bramek w lidze. Oglądałem ich kilka ostatnich meczów i nie wyglądało to ciekawie. 3 ostatnie mecze to 5 punktów, ale w praktyce inaczej to wyglądało. Z Rayo mecz wygrali drugą połową, bo w pierwszej nie pamiętam mega groźnych sytuacji z ich strony. Z Bilbao zremisowali bezbramkowo, ale przez większość meczu grali w przewadze, a mimo to Baskowie tworzyli sobie okazje. W derbach Andaluzji z Granadą stracili dwie bramki, a to już daje dużo do myślenia. Rewanż w Pucharze Króla to również festiwal niewykorzystanych okazji, szczególnie w pierwszej połowie. Pod koniec meczu mieli szansę na jakiś honorowy remis, ale ktoś z metra nie trafił w bramkę. Sytuacja była dosyć trudna, ale zawodnik stanął oko w oko z bramkarzem i strzelił na rzut rożny (nie pamiętam kto).
Atletico czyste konto 1,90 Bet365 ⛔
Jak znajdziecie gdzieś więcej to będę wdzięczny za info.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Betis-Sevilla
Typ: powyżej 7.5 żółtej kartki
Kurs: 1.85 69 minut i weszło gładko
✅

Niezwykle ciekawie zapowiadają się sobotnie derby pomiędzy Betisem a Sevillą. To spotkanie zawsze przyprawia o spory dreszczyk emocji. A mam tu na myśli ostrą grę, zero odpuszczania na boisku - bo są to derby!. Kibice w mieście Sewilla żyją tym spotkaniem, dlatego też wymagają od piłkarzy 200% zaangażowania. Ostatnie pojedynki kończyło się odpowiednio w kartkach: 7,8,6,6,7. Jak widać żadna z drużyn się nie oszczędza, i jutro zapewne będzie podobnie. Liczę, że w pierwszej połowie padnie choć jedna bramka, a wtedy zacznie się prawdziwa walka.
Kolejnym powodem do zagrania typu jest sędzia - Pan Carlos Clos Gómez. W obecnym sezonie Pan Carlos po sędziował dziewięć spotkań gdzie pokazał uwaga 50 żółtych kartek, i w tym jedną czerwoną!. To pokazuje, że ten Pan nie oszczędza zawodników i sypie kartkami na lewo i prawo!
Próbuje jeszcze:
czerwona kartka - TAK po kursie 2.70

Otrzymane punkty reputacji: +19
A 11

arjenx

Użytkownik
W sumie fajnie wygląda bet Atletico wygra do 0 po kursie 2,50. Malaga nie jest ofensywna , a Atletico stara się grać na zero, więc można zaryzykować.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Getafe over 2,5 kartki+Espanyol over 2,5 kartki @ 2,33 Ónibet✅5+4
Taki oto dubel kartkowy gram na jutrzejsze popołudnie i wieczór w Hiszpanii. Mecz w Walencji sędziuje David Fernandez Borbalan, który w obecnym sezonie ligowym wygląda tak: 4,1,4,5,7,6,7. Getafe to ekipa, która raczej nie przebiera w środkach i lubi zagrać ostro, a wydaje mi się, że jutro mają niepowtarzalną szansę na kolejne punkty poza domem. Dlaczego? Valencia kompletnie nic nie gra, a ostatnie dwa remisy zawdzięczają nieskuteczności rywali, którzy wyciągnęli do nich pomocną dłoń. Jednak trzeba pamiętać, że jutro VCF będą raczej prowadzili grę i z tego powinni skorzystać podopieczni Frana Escriby. Jeszcze garść statystyk Getafe poza Coliseum Alfonso Perez: 5,4,2,5,3,3,0. Ostatnie zero, to mecz na Bernabeu, ale tam po szybkich ciosach Realu już nie było, co zbierać i był szybki koniec spotkania. Poza tym widać, że lubią być napominani przez sędziów i dlatego uważam, że na trudnym terenie, jakim jest Mestalla zrobią, co najmniej trzy kartki, a może jakieś czerwo :razz:
Espanyol z nowym trenerem, ale w Pucharze potrafili wykręcić trzy kartki, a generalnie jest to najczęściej upominana ekipa w lidze. 54 żółte kartki dają średnią 3,6 na mecz! Mecz domowy, więc linia niska jak na nich, ale moim zdaniem to niczego nie zmienia. Z resztą najlepiej popatrzeć na ich wyniki w domu: 6,3,5,4,3,6,4. Mecz poprowadzi Mario Melero Lopez, który dopiero od listopada sędziuje w tym sezonie, a jego ligowe wyniki to: 9 i 6. Żeby uzupełnić trochę ubogą statystykę podam, że w Pucharze pokazywał 3 i 8 kartek, w dwóch meczach. Generalnie widać sędzia overowy, więc powinien sprzyjać, a w Espanyolu jest kilku chętnych, którzy zawsze mogą dostać kartki, do tego nowy trener, więc będą na pewno nabuzowani, żeby się pokazać i swoje powinni zrobić.

Espanyol-Las Palmas
O Espanyolu co nieco napisałem kilka słów wyżej, ale generalnie jest faza zmian na Power8 Stadium, o której warto poczytać na łamach OLE Magazynu =&gt; http://olemagazyn.pl/adios-sergio/. Oglądałem ich pierwszy mecz pod wodzą Constantina Galcy i naprawdę fajnie zagrali w ofensywie. Z pasją i widać było, że im mega zależy na kreowaniu sobie szans, a trener tylko temu pomógł. Wystawił czterech najbardziej ofensywnych piłkarzy - Marco Asensio, Burgui, Gerard Moreno i Felipe Caicedo, to właśnie ci zawodnicy powinni także jutro rozpocząć mecz od 1. minuty, a przecież na ławce może znaleźć się jeszcze Hernan Perez, więc jest jakaś alternatywa dla tej paczki.
Las Palmas na wyjazdach do tej pory tylko 2pkt, ale jak zobaczycie z kim grali, to też zmienicie zdanie. Widziałem ich na Mestalla, widziałem ostatnio z Betisem i nieźle wyglądali z przodu. W tyłach, jeśli się przyciśnie, to nie jest tak wesoło, tym bardziej, że nie ma Pedro Bigasa. Betis ostatnio nic nie zrobił, by wygrać na Wyspach i został w końcu skarcony za bierną postawę. Ale wiem, że jutro Espanyol na takie coś sobie nie pozwoli i od początku ruszy na swojego rywala.
Espanyol over 1,5 @ 2,28 Ónibet⛔1:0
Espanyol over 0,5 HT @ 2,00 Ónibet⛔0

Deportivo-Eibar
Tego kursu na bramki w A Corunii to już kompletnie nie rozumiem. Z samych statystyk wynika, że obie ekipy mają średnią goli na mecz w okolicach 3, a tutaj dostajemy kursiwo, jakby Malaga grała przeciwko 9 obrońcom:razz: Po stronie gospodarzy przede wszystkim Lucas Perez, który wszystkim niedowiarkom na Camp Nou chyba ostatecznie udowodnił, że jego forma to nie przypadek. Naprawdę przyjemnie patrzy się na tego zawodnika i widać, że on ciągnie całe Depor. Oczywiście to ma swoje plus i minusy, bo są od niego uzależnieni, ale i inni zawodnicy mają więcej swobody, a poza nim to tak naprawdę ciężko wskazać kogoś konkretnego do strzelania goli, gdyż jest mega wyrównana paczka pod tym względem.
Eibar to cholernie nieskuteczna ekipa. W ostatnim czasie zepsuli sobie dwa mecze - wyjazd na Villarrealu i w domu z Valencią, bo prowadzili, mieli karnego, a mimo tego &quot;tylko&quot; remisowali, chociaż powinni te spotkania wygrywać, zwłaszcza przeciwko Nietoperzom. Mendilibar ma do dyspozycji swoje dwie największe gwiazdy, czyli Borje Bastona i Sergiego Enricha, na skrzydłach są Keko i Saul Berjon i mnie to w zupełności wystarczy. W mojej ocenie zapowiada się to spotkanie na jakieś 2:1 dla Depor, chociaż punkty ze strony Los Armeros byłyby mile widziane przez mnie.
Over+BTS @ 2,75 BetCałoroczny
Lucas Perez strzeli @ 2,75 Ónibet✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
Ogólnie kurs na wygraną Deportivo to 2.00 gdzie dla mnie to jest wysoki kurs. Widziałem spotkania Eibar i fakt, drużyna ma niefarta ostatnio... Co do La Coruny, fakt, że drużyna lubi sobie zremisować, więc dla tego kusi mnie żeby pobrać 1X po 1.25 do taśmy...
Deportivo nie przegra 1X (1.25) bet3sześć5

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: piłka no6na Primera Division
Data, godzina: 19.12.2015 16-00
Spotkanie: Valencia - Getafe
typ: Valencia -1,5
kurs: 3,10
buk: unibet

Analiza:
Na początek szesnastej kolejki w hiszpańskiej Primera Division Valencia na Mestalla podejmie stołeczne Getafe. W moim przekonaniu zdecydowanym faworytem tego spotkania są gospodarze, którzy wciąż są poważnymi kandydatami do gry w europejskich pucharach w przyszłym sezonie, a na pewno ich ambicja nie kończy się tylko na Lidze Europy. I choć narazie zajmują ósme miejsce to uważam że mogą nawiązać walkę nawet o czwartą lokate dającą prawo do gry w eliminacjach do Ligi Mistrzów. To zadanie trudne, bo i trzeba się liczyć z rywalami, a ci sa mocni - Sevilla, Villareal, Bilbao oraz świetnie grający w tym sezonie Deportivo i Celta. By się liczyć muszą zacząć regularnie punktować, bo narazie za dużo zaliczają wpadek, choć wydaje się ze forma jest ok. Tak było ostatnio, gdzie potrafili zdemolować na wyjeździe Celtę aż 5-1, w w nastepnej kolejce zremisować u siebie z Las Palmas 1-1. Następnie po bardzo dobrym meczu urywają punkt Barcelonie, by zremisować z Eibar 1-1. Czas na ustabilizowanie formy, ktora pozwoli im na wskoczenie conajmniej na miejsce premiowane grą w europejskich pucharach. Dzis rywal do tego odpowiedni, bo Getafe w tym sezonie radzi sobie słabo, bo zdobyli zaledwie piętnaście punktów i mają zaledwie oczko przewagi nad strefą spadkową. Ich największą bolączką są mecze wyjazdowe, w których ugrali zaledwie jeden punkt (we Vigo zremisowali 0-0) w siedmiu meczach. Poza tym nie potrafią tam zdobywać goli, bo strzelili ich zaledwie trzy tracąc ich jednocześnie aż osiemnascie. Na Mestalla też im się ostatnio wyraźnie nie powodzi, bo w ostatnich dziesięciu latach goscili tu trzynaście razy i aż dziesięciokrotnie schodzili z boiska pokonani. Dzis też nie są faworytem i jakoś to nie dziwi. Brak w ich składzie zawodników, którzy potrafiliby pociągnąć ten wózek. Niby jest Sarabia, ale nie potwierdza on swojego talentu, jaki wróżono mu gdy grał jeszcze w rezerwach Realu, natomiast Pedro Leon jest cieniem siebie z poprzednich sezonów. Inaczej się przedstawia się sytuacja u Nietoperzy. Świetnie gra Paco, który wydaje się pewniakiem w kadrze Hiszpnanii, dobrze prezentują się kapitan Dany Parejo, Javi Fuego, a w obronie swietnie Otamendiego zastąpił Abdennour, który stworzył skutczny duet srodkowych obrońców (Valencia straciła zaledwie dwanascie goli w lidze). Moim zdaniem Valencia dziś wskoczy na wyższy poziom i zainkasuje trzy oczka, które pozwolą utrzymać kontakt z ligową czołówką. Nie wierzę w przełamanie Getafe w wyjazdowych spotkaniach, przynnajmniej nie w Walencji. Stawiam na efektowną wygraną Nietoperzy

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Pany, dziś są derby Sewilli, a tu żadnego typu! Wstyd!
Sevilla faworytem, ale ja bym się tym nie kierował. W takich derbach dyspozycja nie jest ważna. Poza tym oni mają problem z grą poza własnym obiektem i wraca widmo sprzed kilku sezonów, gdzie bardzo słabo radzili sobie poza domem, co ostatecznie przełożyło się na końcową pozycję w tabeli. Betis w kolei u siebie też tylko 5 punktów przy 6 zdobytych bramkach i 11 straconych.
Generalnie nie ma co gadać zbyt wiele, bo to będzie prawdziwy bój. Będą kartki, będą gole.
Jeśli chodzi o braki to w drużynie Sevilli nie zobaczymy Beto, Androelli’ego, Parejy, Immobile, Cristoforo, Kakuty oraz powracającego do treningów Carrico. U gospodarzy niepewny jest występ Joaquína, ale to piłkarz starszej generacji, który na taki mecz wyjdzie za wszelką cenę.
Ostatni mecz to 8 żółtych kartek i 1 bezpośrednia czerwona. Wcześnie było podobnie i zawsze było te 6-10 kartek w zależności od sytuacji. Nawet jak ktoś strzelał więcej goli (Sevilla sezon 13/14 i 4:0) to te kartki i tak były cały czas, bo to jest ten rodzaj meczów, kiedy kibice wymagają walki od pierwszej do ostatniej minuty.
Betis - Sevilla
Over 2,5 gola 1,70 Betsson ⛔ 0:0
Powyżej 7,5 żółtych kartek 1,95 Betsson/ 1,85 Sportingbet (w sportingbecie liczą czerwone, kurs minimalnie niższy) ✅ 12
Krychowiak kartka 1,95 Betsson (mocniej) Betsson ✅

Może jeszcze coś dorzucę i edytuję posta.
Jest parę postów wyżej
Przeoczyłem, wybacz ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Coś na jutro:
16:00 Real Madryt - Rayo V.
Typ: gosp. powyżej 6.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.75 8
✅

Szybko i na temat. Bardzo niska linia wystawiona przez buka, która jest z pewnością do pokrycia!. Real u siebie bardzo szybko nabija rzuty rożne co już pokazywał kilkakrotnie. Może w ostatnich spotkaniach nie pokrywali takiej linii, ale jutro jest to możliwe i to bardzo. Po pierwsze grają u siebie, po drugie po ostatniej porażce z Villarreal muszą się zrehabilitować kibicom i wygrać, a za tym idzie ciągłe ataki i dążenie do strzelenia goli!. Królewscy już nie mogą sobie pozwolić na żadne z potknięć, a na pewno nie z takim rywalem jak Rayo. Także polecam jak najbardziej ten Typ!

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Tak na szybko dorzucę od siebie gola rezerwowego w derbach. Liczyłem na to, że Emery wystawi Reyesa, który w derbach zawsze wyciska z siebie wszystko. Strzela sporo i krążyła opinia że to zawodnik dwóch meczów w sezonie - właśnie na derby Sewilli. Zaczął na ławce i pomyślałem o takim typie. Drugi kot na ławce to Llorente, który może strzelić. W Betisie na ławce Molina, Van der Vaart, Wolfswinkel. Moim zdaniem warto bo tu każdy da z siebie wszystko.
Betis - Sevilla
Gol rezerwowego 4,15 STS ⛔

kubek9 1,2K

kubek9

Użytkownik
Real Betis - Sevilla
Moim zdaniem over 7.5 kratki jest nie do przyjęcia, ale nie o tym, już w ogóle to co proponuje Unibet na czerwień @2.10 to już jest poniżej huka, bo niby czym się sugeruje bug ? H2H , czy że to derby ? fakt może być ostro, ale nie zapominajmy że sedziuje Gomez, dość himeryczny sędzia, którego jest ciężko wyczuć. Raczej szukał bym tu braku czerwonej kartki po kursie 1.64
Typ: brak czerwonej kartki @1.64 Unibet ✅

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Real Betis - Sevilla

Moim zdaniem over 7.5 kratki jest nie do przyjęcia, ale nie o tym, już w ogóle to co proponuje Unibet na czerwień @2.10 to już jest poniżej huka, bo niby czym się sugeruje bug ? H2H , czy że to derby ? fakt może być ostro, ale nie zapominajmy że sedziuje Gomez, dość himeryczny sędzia, którego jest ciężko wyczuć. Raczej szukał bym tu braku czerwonej kartki po kursie 1.64

Typ: brak czerwonej kartki @1.64 Unibet
Typ wszedł, ale to takie gdybanie z Twojej strony. Jeśli są jakieś poważne derby w stylu derby Rzymu, derby Sewilli itd to naturalne jest, że kurs na czerwoną kartkę wynosi ledwo ponad 2. Jest wysoka linia na żółte kartki to jest też niższy kurs na czerwo.

Pozdrawiam

kubek9 1,2K

kubek9

Użytkownik
Typ wszedł, ale to takie gdybanie z Twojej strony. Jeśli są jakieś poważne derby w stylu derby Rzymu, derby Sewilli itd to naturalne jest, że kurs na czerwoną kartkę wynosi ledwo ponad 2. Jest wysoka linia na żółte kartki to jest też niższy kurs na czerwo.

Pozdrawiam
Czasami gram czerwone kartki, ale jak kurs jest przyzwoity, a to co proponowali to śmiech na sali, no sam powiedz @2.10 ? już dawno nie widziałam tak niskiego kursu na czerwień.Pozd.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Czasami gram czerwone kartki, ale jak kurs jest przyzwoity, a to co proponowali to śmiech na sali, no sam powiedz @2.10 ? już dawno nie widziałam tak niskiego kursu na czerwień.Pozd.
Owszem kurs niski, ale też bukmacherzy nie zrobili tego dla własnej przyjemności, a na podstawie przesłanek. Zobacz sobie kto grał w obu zespołach. Meczu oglądałem od 60. minuty, ale mogę powiedzieć, że gdyby taki Iborra grał od początku, to prawdopodobieństwo czerwieni byłoby dużo wyższe, wszak na jego żółć dawali kurs 1,6 w betsyfie:razz: Moim zdaniem przy takich kursach oba zdarzenia - czerwona, jak i jej brak - były kompletnie nie do gry. Przy jednym kurs niski, a przy drugim ryzyko ogromne, a kurs marny. Nie mniej propsy, że Ci siadło, ale generalnie zgadzam się z Ramzesem w tej sprawie.

kubek9 1,2K

kubek9

Użytkownik
Owszem kurs niski, ale też bukmacherzy nie zrobili tego dla własnej przyjemności, a na podstawie przesłanek. Zobacz sobie kto grał w obu zespołach. Meczu oglądałem od 60. minuty, ale mogę powiedzieć, że gdyby taki Iborra grał od początku, to prawdopodobieństwo czerwieni byłoby dużo wyższe, wszak na jego żółć dawali kurs 1,6 w betsyfie:razz: Moim zdaniem przy takich kursach oba zdarzenia - czerwona, jak i jej brak - były kompletnie nie do gry. Przy jednym kurs niski, a przy drugim ryzyko ogromne, a kurs marny. Nie mniej propsy, że Ci siadło, ale generalnie zgadzam się z Ramzesem w tej sprawie.
Pomijając to kto tam kopał, w życiu nie postawił bym na żółta kartkę zawodnika po kursie 1.60, bo dla mnie to jest dopiero ogromne ryzyko, tak samo jak czerwona kartka za @2.10 nie twierdzę że buk się pomylił, śledziłem rynek i czaiłem się na kartki, ale jak zobaczyłem linię 7.5 i 2.10 na czerwoną, to wolałem zagrać na jej brak, gdyby kurs oscylował w granicach 3.0 to bym to grał. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę sędziego, który jest dość himeryczny tak jak wspomniałem, raczej oszczędza czerwone kartoniki, nie mniej jednak oceniłem to 30/70 to po co się pchać w @2.10 jak można 1.64 przytulić.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Miałem grać gole w meczu Realu, ale mam chyba coś lepszego. Fajnie typuje się mecze, które można przewidzieć do pewnego stopnia. Dajmy na to Barcelona gra u siebie z jakimś słabiakiem i w większości przypadków wiemy, że bts zależy od tego czy zawodnik gości zmarnuje setkę czy nie. Typowy bet 50/50 wejdzie albo nie. Płaczemy albo się cieszymy. Są jednak pewne mecze tak jak ten jutrzejszy z Realem, kiedy wiemy jak zagra Rayo i jak prawdopodobnie zagra Real (tu wiele zależy od składu).
Obecnym problemem Realu jest słaba forma wielu zawodników (głównie Ronaldo), ale także Ramosa, Danilo i można tak wymieniać. Z Rayo może i postrzelają, może i upokorzą przeciwnika, ale w tym miejscu mnie to nie obchodzi. Real już tak nie ciśnie rywali, nie atakuje skrzydłami jak kiedyś, często oddaje inicjatywę rywalom na Bernabeu.
Paco Jemez jak to on, podobno przed meczem powiedział że stawia oba jaja, że jego drużyna zagra dobry mecz. Podejrzewam, że Real zostanie zdominowany posiadaniem - Rayo pociągnie powyżej 50% posiadania. Jeśli tak się stanie to i mój typ będzie miał się dobrze. Chcę tu postawić rożne Rayo - handi, więcej, cokolwiek. Na 4 ostatnie mecze na Bernabeu, Rayo aż 3 razy miało więcej rożnych. 4 mecz, kiedy skończyło się 6:2 Real cisnął, miał więcej posiadania i tylko wtedy mieli więcej rożnych.
Jutro Benitez nie będzie miał jaj. Nie potrafi ułożyć zespołu taktycznie. Moim zdaniem nie będą w stanie zapanować nad sposobem gry Rayo. Jedyne co naprawdę mi się u gości nie podoba to częste niedokładności i straty piłki. Takie sytuacje przeważnie kończą się golami, a później wracamy do punktu wyjścia. Moim zdaniem scenariusz może być taki, że RAyo będzie coś tam grało, ale Real będzie strzelał i tylko tyle. Oczywiście może się jeszcze skończyć tak jak wtedy, gdy Ramos w kilkanaście sekund wyleciał z boiska, ale to było już wieki temu patrząc na to jak ten czas leci.
Wracają do taktyki:

Ten obrazek trochę przejaskrawia sytuację, ale on fajnie pokazuje, że Benitez nie ma pomysłu na wielu graczy. Brakuje środka i tam na pewno trzeba coś zmienić, ale moim zdaniem to nie jest tylko i wyłącznie kwestia zawodników.
Przeanalizowałem 5 ostatnich domowych mecze Realu ze słabiakami.
Real vs Getafe - Getafe 4 rożne, Real 3 - wynik 4:1

Real vs Las Palmas - Las Palmas 3, Real 6 - wynik 3:1 (Real miał mocny początek, później minimalnie odpuścił, ale generalnie Real miał czasami mokro w gaciach)

Real vs Levante - Levante 4, Real 4 - wynik 3:0 (Real szybko zakończył mecz po 30 minutach było już 2:0)

Real vs Malaga - Malaga 6, Real 12, - wynik 0:0 (Malaga murowała, oddawała piłkę. Real miał ciśnienie, atakował bezskutecznie, więc i rożne były)

Real vs Granada - Granada 1, Real 10 - wynik 1:0 (Real musiał atakować bo też było ciężko. Gol dopiero w drugiej połowie, mieli piłkę prawie cały czas, bo goście liczyli na 0:0)

Rayo na pewno nie jest ani Granadą ani Malagą. One stały we własnym polu karnym, czas płynął ,a Real musiał czuć zażenowanie tą sytuacją. Trener podkręcał tempo, więc tak jak napisałem - rożne musiały wchodzić. Na Rayo idealną bronią będzie kontra z elementami mocnego pressingu. Nawet jeśli będzie 5:0 to Real będzie zadowolony, a Rayo będzie ciągnęło dalej swoją grę do przodu. Skoro oni mieli z Barceloną więcej rożnych, a Barcelona większość meczu jest aktywna u siebie to typ na rożne w meczu z Realem wydaje się być fantastyczny.
Jeśli Real będzie miał korzystny wynik to nie będzie musiał cisnąć w każdej akcji i po prostu będą czekać na swoje okazje.
Ostatnie domowe mecze Realu z Rayo:
Real 4 rożne, Rayo 6 rożnych
Real 4 rożne, Rayo 6 rożnych
Real 2 rożne, Rayo 8 rożnych (mecz z czerwoną kartką Ramosa)
Real 7 rożnych, Rayo 6 rożnych (Real wtedy miał większe posiadanie)
Dla mnie wniosek jest jeden i po prostu trzeba to zagrać nawet jak nie wejdzie.
Real - Rayo
Rayo więcej rożnych 6,2 (1xbet) 6,6 (Marathonbet) 7,50 (Unibet) ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +79
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom