>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Aby urozmaicić nasze forumowe konkursy, specjalnie na gwiazdkowo-noworoczny czas wychodzimy do Was z absolutną nowością - konkursem drużynowym. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie.
    Konkurs drużynowy z Betfan
    Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu

Nie masz konta w Betfan? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

16. kolejka Premier League 2025/2026 [13.12.2025 - 15.12.2025]

ibis 2,3M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-12-8 o 08.47.55.png
Zrzut ekranu 2025-12-8 o 08.48.07.png

Nie masz konta w Betfan, nic straconego - załóż je z kodem FORUMBUK wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus 3x 100% do 200 zł1000x200.png

R 2,7M

rr62dga

Mistrz Typer MLB 2025
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Anglia
Godzina: 16:00
Spotkanie: Liverpool - Brighton
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,57
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Piłkarze Liverpoolu niespodziewanie wygrali 1:0 z Interem w Mediolanie w szóstej kolejce fazy ligowej LM i znacznie poprawili swoje miejsce a przede wszystkim nastroje. Premier League to jednak inna bajka a tutaj pozycja urzędującego mistrza jest fatalna. wprawdzie Liverpool w trzech ostatnich meczach nie przegrał ale remisy z Leeds czy Sunderlandem to również straty punktów, których bardzo brakuje. Brighton ma aktualnie tyle samo punktów co sobotni przeciwnik i w bieżącym sezonie prezentuje się bardzo solidnie. Goście licząc na zmęczenie lub dalsze chimery piłkarzy Liverpoolu z pewnością zagrają odważniej a Liverpool atakować musi. W H2H w sześciu ostatnich spotkaniach między sobą obie drużyny strzelały bramki.

Ostatnia edycja:
majki092 6,3K

majki092

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Anglia
Godzina: 15:00
Spotkanie: Sunderland - Newcastle United
Typ: 1
Kurs: 3,35 ✅
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Po 9 latach wracają derby Tyne-Wear w Premier league czyli najbardziej emocjonujący pojedynek w północnej Anglii. Oba zespoły spotkały sie prawie dwa lata temu w FA Cup gdzie góra byli pilkarze Newcastle którzy pewnie pokonali wtedy Sunderland 3:0.Byl to jednak innej rangi mecz oraz na innym poziomie ponieważ Sunderland występował wtedy na 3 poziomie rozgrywkowym.Od tamtej pory czarne koty bo taki przydomek nosi Sunderland zrobił imponujący progres.Dzisiaj największy rywal popularnych srok jest fenomenalnym beniaminkiem. W lidze zajmują solidne 9 miejsce i sprawili tym sezonie juz niejedna niespodzianke urywajac punkty między innymi Liverpoolowi,arsenalowi czy Chelsea. W niedzielę na ich drodze staje zespol Newcastle United. Czy druzyna trenera Regisa Le Brisa jest w stanie urwać kolejne punkty? Myślę ze jak najbardziej.Moze na papierze poziom zespołów jest zdecydowanie na korzyść popularnych srok ale już na boisku pokusilbym sie o stwierdzenie ze Sunderland gra lepiej.I nie chodzi tylko o to ze są wyżej od zespołu Eddie Howe ale graja według mnie bardziej efektywnie. Widziałem w tym sezonie większość meczów Newcastle United i niestety to juz nie jest ta sama druzyna co chociażby rok temu.Graja bardzo ociezale.Ich akcje tak wyglądają jakby były w zwolnionym tempie. Sa bardzo przewidywalni. Wydaje mi sie ze trener Newcastle nie ma już pomysłu na grę swojego zespołu. Niezrozumiałe decyzje przed jak i w trakcie meczu.Czeste rotowanie skladem w tym sezonie rowniez negatywnie wpływa na grę.Problem z napastnikiem.Oczywiscie klub po odejściu Isaka sciagnal dwóch napastnikow Woltemade oraz wissa ale jeden dopiero co wrocil po prawie 3 miesięcznej kontuzji a drugi nie jest typowym "goleadorem" i kompletnie mu nie leży obecna pozycja na boisku przez co obowiązek zdobywania bramek schodzi na skrzydlowych. I tutaj robi sie kolejny problem poniewaz i Gordon i Barnes nie są w takiej formie jakiej oczekiwaliby kibice szczególnie Gordon który jest cieniem piłkarza z poprzednich sezonów. Barnes spisuje sie lepiej ale rowniez miewa duże wahania formy jak i rowniez nie układa sie mu sie gra z wyżej wspomnianym gordonem poniewaz obaj wola grac na lewej stronie. Co do środka to rowniez bardzo średnio spisuje sie trio joelinton tonali Bruno.Szczegolnie pierwszy z nich jest cieniem piłkarza z poprzednich sezonów.Z obrona w Newcastle jest tak ze boki ma świetne Livramento hall to zabezpieczenie na kilka dobrych lat i jak są zdrowi i w formie to jest ogień.Natomiast jak przychodzą kontuzje lub rotację to juz robi sie problem poniewaz howe lubi często ustawiać na boku dana burna ktory chyba najlepsze ma za sobą.wolny mało zwrotny przez co musi często faulować i popełnia rowniez coraz częściej błędy.na środku obrony mamy Malick Thiaw ktory po przyjściu z Milanu szybko został podstawowym obrońca i nie ma sie co dziwić bo jest bardzo solidny.Drugim środkowym obrońca jest wspomniany wczesniej Dan burn.Burn to ogólnie jest piłkarza ktory gra w 90 procentach meczów w sezonie jak nie na boku obrony to na środku. Mozna powiedzieć jest ulubieńcem Howe. No I niestety kuleje na tym defensywa Newcastle. W bramce za kontuzjowanego Popea zagra wypożyczony z southampton aron Ramsdale.Jest to solidny bramkarz i po ostatnich meczach może na dłużej pozostać między słupkami srok. Kolejnym problemem Newcastle może być ławka rezerwowych.Na pierwszy rzut oka mozna uznać ze jest solidna ale to tylko złudzenie poniewaz i tutaj mamy pilkarzy bez formy. Ściągnięty latem Elanga to chyba największy niewypał tego okna transferowego.Koles oprócz szybkości na chwilę obecną nie moze sie niczym innym pochwalić, ramsey to kolejny piłkarz ściągnięty latem ktory rowniez poziomem oraz forma nie zachwyca. Kiedy wchodzi na boisko to za dużo do gry nie wnosi.Joe willock tutaj pozostawię bez komentarza...piłkarz ktory nie ma szybkości, techniki nawet ma problemy z przyjęciem piłki... według mnie jedyny który może coś wnieść do zespolu na chwilę obecną wchodząc z ławki to Jacob murphy.Solidny piłkarz szybki oraz z dobrym strzałem. Podsumowując jak mozna zauważyć mój typ nie jest jednoznacznie na Sunderland a bardziej przeciwko słabemu Newcastle. Widać gołym okiem ze strasznie ciąży na zespole eddiego howe gra na kilku frontach.Klub gra bardzo słabo i co najgorsze nie widać nawet światełka w tunelu na poprawę tej gry poniewaz trener to piłkarski beton i trzyma sie ciągle jednej i tej samej koncepcji. Oczywiście beda to derby a derby rządzą sie swoimi prawami ale myślę ze wypoczęty oraz naładowany na pierwsze derby od 9 lat w PL Sunderland pokona zmęczone oraz w słabej dyspozycji Newcastle United.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +79
S 152,8K

sol

Użytkownik
Liverpool - Brighton

Jednym słowem, bo sił brak, Liverpool wiadomo co się dzieje, pytanie, czy nie skończy się odejściem Salaha, a okienko za nie długo, ale to 0:1 z mało zaangażowanym Interem może doda im cos morale, do tego Liverpool ma swoją przyśpiewkę "You will never walk alone", tam nie będzie buczenia jak w Londynie, także jest szansa, żeby pójść za ciosem, ale pech chciał, że przyjeżdżają Mewy, które są zawsze groźne, na wyjeździe trochę tracą, ale nie postawią tu autobusu, bo po prostu, może nie tyle co nie potrafią, co to nie ich styl, tu będzie wymiana ciosów, bramkowych i cornerowych, także nie przedłużając:

każdy over 2.5 rr + over 8.5 rr + over 1.5 @1.98 fortuna - to zakład główny
over 2.5 + over 8.5 rr @2.10 fortuna
over 2.5 + bts + over 10.5 rr @3.67 sts

//EDIT: oglądałem tylko chwilę, ale strasznie się zawiodłem na Brighton, żeby nie powiedzieć, że c*** grali, a Liverpool po prostu za szybko strzelił, oby niedziela była lepsza

=====
1) Sunderland - Newcastle over 2.5 + over 7.5 rr @2.30 fortuna - piękne derby się zapowiadają
2) Brentford - Leeds każdy over 2.5 rr + over 8.5 rr + over 1.5 @2.25 fortuna - a ten meczyk chyba jeszcze lepiej
3) Nottingham - Totki over 1.5 + over 8.5 rr @1.70 fortuna

Bez analiz itp, tak sobie zagrałem dzisiaj, a jutro postaram się napisać parę słów dlaczego tak i dodać alternatywne linie, ale na szybko:

1) Newcastle dużo traci w grze na wyjazdach, bardzo dużo i dla typu dobrze, będzie bardziej wyrównane, może Sroki zmęczone Europą, ale Koty nie, zajadą ich kondycyjnie, to i Newcastle będzie musiało odpowiedzieć, no i mają Gordona i Woltemade (nowy Drogba rośnie)

2) Brentford u siebie gra po prostu petardę, nie podam z głowy wyników teraz, ale chodzi o samą intensywność, Leeds miało strasznie ciężki kalendarz, same topki, a na prawdę źle w tych meczach nie wyglądali, bronić nie potrafią zbytnio to muszą się otworzyć, no kurczę rosół podgrzać/drinka zrobić co kto lubi i oglądać, bo to będzie piękny mecz, na rożne każdego zespołu taką niską linie daję tylko dlatego, ze Leeds wyjazd, ale można próbować wyżej, bo to raczej Pszczoły strzelą pierwsze, a o ich rożne się nie martwię, bo u siebie z takim rywalem to minimum 5 zrobią, a bramki ? no cóż, buków chyba pogięło z takim kursem

over 2.5 + over 8.5 rr @2.63 fortuna
każdy over 2.5 + over 8.5 rr + over 1.5 @2.25 fortuna
over 2.5 @1.88 sts

3) Totkom ostatnio odje*** jeśli chodzi o rożne, nie pamiętam drużyny z ostatnich lat, która coś takiego kręciła na przestrzeni kilku meczy, dobrze, że wyjazd, brzydko mówiąc niech się w pupki pocałują ci co buczeli w domu, Nottingham bramkowo raczej overowe, z rożnymi przyznam bez bicia, nie wiem, bo mało ich oglądałem, ale jeśli chodzi o rr to liczę głównie na totki, nie to, że sami nabiją 100, tylko oni średnio "bronią" te rożne, powinno być kolorowo, przyłożyłbym tu over 2.5 jeszcze, ale kurczę coś z tyłu głowy podpowiada 1:1, także taki over + więcej rogów, ale względnie bezpiecznie z uwagi na Nottingham

over 8.5 rr + over 1.5 @1.70 fortuna

Z fartem

//ps. a no i z holandii ten Ajax over 1.5 albo over 2.5 + over 8.5 rożnych w meczu, bo tam też będzie święta wojna, 14:30 w niedzielę, idealnie pod schabowego
Z pozostałych angielskich na sucho:
Chelsea - everton - 1x, ale zdecydowanie no bet, w staty też lepiej omijać (2:0)
Burnely - Fulham - aż kusi zagać Fulham over 1.5, jeszcze się pomyśli, ale raczej coś w ich stronę (2:3)
Arsenal - Wolves - "i po co był Wilkom ten mecz pucharowy z Chelsea.." tu jest tylko pytanie, czy 3:0, czy wyżej (2:0 i to fartem w końcówce)
CP - City - bardzo ciekawy mecz, ale niesamowicie trudny do przewidzenia, 1:1 bez rożnych, ale takich rzeczy się nie gra
Młoty - Matty Cash - jakis over1.5 + ok. 7-8+ rożnych z minimum po 3 u każdego i ogólnie cos mi tu strasznie śmierdzi 1:1, Młoty w końcu muszą odżyć, a u siebie "blowing bubbles", mocny rywal, no może być piekiełko
Manu - Wisienki - over 1.5 + over 8.5 rr + wisienki over 2.5 rr - ale United to jest ostatnia drużyna na którą bym złotówki przeznaczył, tzn mecze z ich udziałem, nie sama drużyna, bo "odpukać" (chociaż nie lubię) to United powoli odżywa, na pewno nie ten sezon, może nie kolejny, ale rok, dwa i myślę, że będą blisko sytuacji w której teraz jest Chelsea, bo to bardzo zbliżone historie

//EDIT: A jeszcze jedno, wybaczcie, że nie zawsze podaje cyferki typu kto ile jaka średnia i rozmiar penisa albo info, że mecz rozegrany "Jutro w niedzielę czternastego grudnia tego bieżącego roku anno domini 2025..." kurde, w ciul znaków o info, które każdy sobie może przecież sprawdzić.. a często z głowy pisze i po prostu nie pamiętam, czy ktoś miał 6 rożnych czy 8, a sprawdzać wszystko pisząc to kurde czasu x2, no i powodzenia all

Ostatnia edycja:
makaveli23 1,8M

makaveli23

Typer
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia, Premier League
Godzina: 15:00
Spotkanie: Crystal Palace - Manchester City
Typ: Manchester City i obie strzelą
Kurs: 3.70
Bukmacher: betters
Analiza:
Crystal palace ma problemy z kontuzjami, i tak nie wiadomo czy wystapi napastnik Sarr, obrońca Jaydee Canvot albo na pewno nie wystąpią od dawna nie grający już obrońca marokański Chadi Riad, ważny obrońca bramkostrzelny kolumbijczyk Daniel Munoz, pomocnik z Mali Cheick Doucoure. Po stronie Manchesteru tylko nie obecni będą Kovacic, Rodri i Stones. Crystal Palace udało się ostatnio wygrać 3 mecze z rzędu ale przeciwnicy nie byli dosyć wymagający. W dodatku mamy tutaj 1 dzień więcej odpoczynku po europejskich bojach w tygodniu na korzyść City, które wygrało w Madrycie z Realem 2-1 w środę, natomiast w czwartek w Lidze Konferencji Palace rozgromiło na wyjeździe irlandzki Shelbourne 3-0. Myślę że stać będzie Crystal Palace wcisnąć bramkę lub dwie Menchesterowi ale ten i tak zejdzie z boiska wygrany.

Prince de Belial 3,4M

Prince de Belial

Forum VIP
Dominik Szoboszlai to have 1 or more shots on target
2.0
Betfair

Dominik jest w świetnej formie strzeleckiej. Fakt, nie jest to ultra ofensywny zawodnik, aczkolwiek średnio uderza na bramkę 0.7 na mecz + dostaje rzuty wolne i rzuty karne ostatnio. Myślę, że kurs jest warty ryzyka.

dwa strzały - niestety jeden poza bramką a drugi zablokowany.

Ostatnia edycja:
niccolo7 9,1K

niccolo7

Użytkownik
Sunderland - Newcastle United
Noah Sadiki otrzyma kartkę # 2,65 betclic 9 kartek w meczu, a ten gamoń się nie wyczyścił, nie do wiary

Zachęcony wczorajszym typem kolegi unicaja na faule i kartkę zawodnika Lecce, któremu brakowało jednej do zawiasu, a który po tym meczu i tak leciał na AFCON, więc nie zagrałby w następnym meczu swojej drużyny, spojrzałem w kierunku PL i okazało się, że tam jest ananas w podobnej sytuacji. Sadiki jest powołany do kadry DR Kongo na AFCON, więc zaraz po jutrzejszym meczu pakuje walizy, a że również ma 4 kartony na koncie, to ma idealną okazję na wyczyszczenie konta po powrocie z turnieju. Powinno być mu z tym o tyle łatwiej, że spotkanie Czarnych Kotów ze Srokami to derby, więc nikt tam nie będzie nogi odstawiał i okazji na wyrwanie kartki nie braknie.

Ostatnia edycja:
S 152,8K

sol

Użytkownik

jakby kogoś interesowało, Salah ma być w wyjściowym dzisiaj

//EDIT:
także za drobne for fun
Salah asysty 1+ @3.50 sts

//EDIT:
Ja w końcu nie zagrałem, typ podane wg sts, który chyba to rozlicza jako zwrot, bo nie wyszedł w podstawowej, asystę jednak miał, co prawda wykonywał rzut rożny, no ale jest, na co chciałem zwrócić uwagę to to o czym pisałem jak Slot 1. raz ściągnął Salaha, w kolejnym występie ten nagle zaczął grać aż do przesady pod kolegów niż pod siebie, zobaczymy jak to się skończy dla The Reds

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +242
Prince de Belial 3,4M

Prince de Belial

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +80
S 152,8K

sol

Użytkownik
Dorzucę jeszcze takie linie, króciutki opis wyżej:

Sunderland - Newcastle

Over 1.5 + over 8.5 rr @1.83 sts