>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

16 Kolejka Premier League 17-18.12.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Przed nami 16 kolejka Premier League ;) 15 kolejka cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem na forum ???? over 8000 wyświetleń dwóch tematów z typami ;) ładny wynik. Dlatego też , nie ma co czekać i otwieram nowy temat do dyskusji.

Standardowo napiszę , że 16 kolejka zapowiada się bardzo ciekawie ;) Ale po kolei.

Zaczynamy w sobotę , w punkt 16 - 5 spotkań.
Na czub wysuwa się chyba mecz Newcastle ze Swansea. Sroki jeszcze nie dawno plasowały się na podium ligowej tabeli , po ciężkich meczach z Manchesterem City , United , Chelsea i niespodziewanej porażce z Norwich , wypadli na 7 miejsce w tabeli. 1 pkt w 4 spotkaniach to bardzo słaby wynik i nie ma co ukrywać , że w sobotę liczą się tylko 3 pkt.

Ciekawie również powinno być na Craven Cottage gdzie słabo spisujące się w tym sezonie Fulham podejmie tonące Bolton.

Na zakończenie dnia Wigan u siebie zagra z Chelsea, która jako pierwsza w tym sezonie ograła Manchester City , i po takim zwycięstwie musieli nabrać pewności siebie.

W Niedzielę do obiadu Loftus Road i mecz QPR z Manchesterem United. Bardzo ważny mecz dla ekipy Fergusona , po serii słabszych występów w końcu przyszedł lepszy mecz z Wilkami na OT. Ale klasa rywala jednak pozostawia trochę do życzenia , dlatego ten mecz będzie pewnego rodzaju wyznacznikiem , czy kryzys dalej trwa , czy powoli z niego wychodzą. W ostatniej kolejce w końcu odblokował się Rooney (2gole) i Nani (2gole). Zobaczymy jak to wyjdzie w sobotę. QPR co ciekawe więcej pkt zgromadziło po za domem , a u siebie odnieśli tylko jedno zwycięstwo.

Ciekawie również powinno być na Villa Park. Aston Villa - Liverpool. Mecz drużyn , które średnio sobie radzą w ofensywie w tym sezonie. Szykuje się underowy mecz ? Zobaczymy.

Tottenham - Sunderland Koguty po serii zwycięstw , w końcu zostały zatrzymane. Porażka 2:1 ze Stoke musiała ich mocno podrażnić , tym bardziej , że Redknapp nie ukrywa , że chce powalczyć o mistrzostwo. Jeżeli tak to 3 pkt muszą zostać na WHL.

Wisienką 16 kolejki będzie Hit na Etihad Stadium. MC - Arsenal Tu się nie będę rozpisywał , bo będzie na ten mecz osobny temat. Obiecałem Kuchcikowi , że to on zajmie się tematem na ten mecz ... więc działaj ;)

Kursy wg Unibetu:

Zachęcam do dyskusji ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Natchniony dzisiejszym świetnym meczem Fulham zdecydowałem się już dziś opisać jedno ze spotkań najbliższej kolejki Barclays Premier League.
Na wstępie zaznaczę,że wchodzimy w ulubiony okres w roku Boba, czyli okres świąteczno-noworoczny a co za tym idzie, Boxing Day. Wiadomo nie od wczoraj,że bardzo często United trafiało w tym okresie w formę i pokazywało rogi, ale o tym kiedy indziej ;)
Fulham-Bolton
Kurs na gości strasznie śmieszny, podobnie jak ich forma jak w LE, tak w EPL. W myśl zasady nie graj na zespoły, które grały w Europie chyba zdecyduję się pograć na Bolton.
Nie dosyć,że Fulham grało w czwartek to już w sobotę o 16 przyjdzie im grać w meczu o 6 punktów z Boltonem. Morale w drużynie pewnie nie będą wysokie i nie zdziwię się jak kolejnym po trenerze Sunderlandów odstrzelonym nie zostanie Jol.
Dembele pewnie będzie chciał zimą do Sunderlandu, w końcu jasno określił go jak swój cel Martin O&#39;Neil. Fulham dziś moim zdaniem straciło główną kartę przetargową w ewentualnym wyścigu o jego pozostanie, mianowicie odpadli z LE.
Fulham ostatnio poległo ze Swansea. Bolton przegrał z AV, ale siłę ofensywną to Villa ma zdecydowanie mocniejszą.
Ale teraz zabawmy się w analize:
Fulham - 14 miejsce, bramki 16-18, punkty 15
Bolton - ostatnie miejsce, bramki 20-36, punkty 9
Goście są bezkompromisowi, wygrali 3 mecze a reszta to porażki. Fulham za to lubi remisować bo aż 6 ich spotkań to remisy. Craven Cottage do przyjemnych terenów nie należy ale chyba mit twierdzy w tym sezonie jest obalany sukcesywnie.
Fulham u siebie przegrało tylko z Tottenhamem i Evertonem. Goście na wyjeździe grają lepiej jak u siebie.
Ciekawostką jest fakt,że Bolton potrafił 5-0 rozbić Stoke, było to właśnie po fakcie jakim była gra w LE. Fulham podobnie jak Stoke nie ma szerokiej kadry i ciężko jest im pogodzić walkę na kilku frontach.
Bolton ostatnie punkty zdobyl 6 listopada własnie wtedy kiedy rozbil Stoke. Moim zdaniem warto spróbować za drobne na Bolton. Kolejnym czynnikiem motywującym dla Boltonu powinien być fakt,że Wigan gra z Chelsea i może Bolton zrównać się z nimi punktami... kurs bardzo apetyczny.

Bolton win 5.75
Ważne jest także,że Schwarzer wypadł na 6 tygodni, ja już kurs na zwycięstwo Boltonu za drobne pobrałem, zrobiłem to już teraz aby potem się nie rozmyślić i uniknąć wpadki z wczoraj ;)

kombajn 286,3K

kombajn

Użytkownik
Tez testuje w sobote kursy na Bolton ;)
17/12/2011 - Fulham - Bolton - 16:00 CET

Nie moge sie zgodzic sie z kursem wystawionym przez bukmacherow na wygrana Boltonu w sobotnim meczu. Zespol jest w powaznym dolku - to prawda - okupuje ostatnia lokate w PL, ale cena 6.80 to dla mnie duzo za duzo i zamierzam ja przetestowac. Jak dla mnie zespol Owen&#39;a Coyle&#39;a nizej upasc juz nie moze i nie ma nic do stracenia, a wszystko do zyskania - jak najszybciej trzeba odbudowac morale zespolu, a pomoc w tym moze jedynie zwyciestwo w sobotnim meczu. Mam nadzieje, ze Klusaki zagraja o pelna pule, bo Fulham na pewno jest do ogrania.
Nie mam pojecia, gdzie podzial sie zespol z ubieglego sezonu, ktory w wielu spotkaniach z lekkoscia ogrywal rywali. Dzisiaj, tj. we srode, Fulham odpadlo z Ligi Europejskiej, i kto wie, moze bedzie &#39;mialo kaca&#39;. Kurs na Bolton jest tak wysoki z dwoch powodow - cztery ostatnie mecze Klusakow to porazki (jednak w dwoch z nich - z Evertonem i Tottenhamem - juz na poczatku spotkania pokazane zostaly czerwone kartki dla graczy Boltonu) oraz z tragicznej historii spotkan z Fulham (jeszcze ich nie pokonali na Craven Cottage). Licze na duza mobilizacje w szeregach Klusakow - bo okazja na odbicie sie od dna jest przednia i w takim momencie zespol powinien sie sprezyc, dlatego na nich postawie pare $

3j* Bolton @ 6.80; pinny
3j* Bolton + 0.5 AH @ 2.47; pinny

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Kolejny nudny wieczór i postanowiłem bliżej przyjrzeć się kolejnemu spotkaniu z EPL, dziś na tapetę leci mecz Wolves-Stoke.
Zacznę od tego,że myślałem,że Pulis jest mądrzejszy. Nadal nie rozumiem po co zabierał taki mocny skład, do tego czerwona kartka dla Upsona a już w sobotę czeka ich ciężka przeprawa. Mecz z Wilkami na ich terenie.
Wolves tuż nad strefą spadkową, więc muszą wygrywać głównie u siebie. Od razu rzucił mi się ten mecz i przypomniał mi się wyjazd Stoke do Londynu na mecz z Kłusakami po grze w LE i co i to,że Stoke poległo 5-0!
Wolves u siebie wygrało jak dotąd 3 mecze, w tym dwa z typu o 6 puntków - z Wigan i z Sunderlandem, więc czemu nie mieliby pokonać przemęczonego Stoke?
Stoke na wyjazdach tragedia, bilans 2-1-4, wygrali ostatnio z Evertonem ale nie popadałbym w hurraoptymizm. Tym bardziej,że czeka ich zaledwie po 3 dniach mecz z City a wiadomo, każdy dodatkowo się mobilizuje się na grę przeciwko liderowi ;)
Kurs na Wolves to 2.50, więc bardzo dobra opcja. Moim zdaniem spore value. Dodam,że kolejnym rywalem Wolves będzie Norwich, więc moim zdaniem Doyle i spółka muszą konkretnie się naładować na najbliższe dwa mecze, bo potem Arsenal a tam kolorowo nie będzie.
Wolves win 2.50
Siedziałem i szukałem czegoś fajnego i znalazłem:
Drugi trener w Premiership odjedzie:
Typ: Martin Jol, kurs: 17zł ... grzech nie spróbować nawet za symboliczne 10zł. Fulham odpadlo z LE, Schwarzer kontuzjowany, jeszcze z dwie porażki i pa pa... Owen Coyle moim zdaniem zrobił bardzo dużo dobrego w Boltonie więc nie powinien polecieć, nie tak szybko... jedynym który może wyprzedzić Jola jest Steve Kean ;)
Złota Piłka - Trener Roku:
Alex Ferguson - kurs 9.00
Ferguson zdobył historyczny tytuł dla United i jest najbardziej utytułowanym klubem w Anglii. Najpoważniejszy kandydat który może zagrozić to Pep Guardiola ale sorry nie postawie na niego po kursie... 1.07... Kurs na Mourinho wynosi 15zł ale moim zdaniem nie ma szans w tym roku. Jak Barcelona wygra KMŚ to pewnie Pep dostanie nagrodę ale na Szkota muszę zagrać, taki kurs!
Moje propozycje zakładów specjalnych Sportingbet:
Martin Jol 1/10
Alex Ferguson 1/10

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Everton Liverpool - Norwich City

Myślę, że nadszedł czas, by w końcu obudził się Everton. Klub mający swoje problemy finansowe, ale całkiem dobrze poukładany. W ostatnich dwóch kolejkach, nie zdobył żadnego punktu. Stoke City wykorzystało ich słabszy dzień, bo rzadko się zdarza, żeby liverpoolczycy przed własną publicznością stwarzali tak mało podbramkowych sytuacji. Najczęściej nastawieni są dość ofensywie i wszystko zależy od skuteczności. Przed tygodniem, na Emirates Stadium, doznali kolejnej minimalnej porażki, choć na tle Arsenalu nie spisywali się wcale źle. Zwłaszcza w drugiej połowie, kiedy to właśnie stracili bramkę. Do składu powrócą najprawdopodobniej Osman i Rodwell, a więc i z przodu i w środku pola, gra powinna wyglądać lepiej. Norwich mocne u siebie, a na wyjazdach to już zupełnie inna bajka - kiepskie rezultaty. Spodziewam się wygranej graczy z Goodison Park.
Moja propozycja: Everton - 1,60 Betclic

crystalis 56

crystalis

Użytkownik
Blackburn - West Bromwich
Rovers grają z nożem na gardle, w ciągu ostatnich 10 spotkań, wygrali tylko raz - z Boltonem. WBA na wyjazdach gra lepiej niż u siebie 2-2-3. Mimo wszystko uważam że wygrają gospodarze - atut własnego stadionu, presji, większy potencjał graczy, przegrywają dosyć pechowo, ale myślę że Blackburn weźmie się w garść i sięgnie po wygraną.
Blackburn 2.35 4/10 ⛔
Blackburn HT/FT 3.75 2/10 ⛔

Czarna seria trwa...
Wigan - Chelsea
Goście podbudowani wygraną z liderem, Manchesterem City, moim zdaniem sięgną w tym meczu po pewne zwycięstwo, ale ponieważ kurs na to zdarzenie jest słaby, postawię na wygraną Chelsea już w pierwszej połowie, od początku powinni zdominować grę, i myślę że dość szybko wyjdą na prowadzenie które utrzymają do końca meczu.
1 połowa - Handicap azjatycki
Chelsea -0.5 1.775 4/10

M 135

mhm

Użytkownik
Nie zgodze sie z typem na Everton. Upatruje tutaj szansy na przelamanie wyjazdowe Norwich. Z solidnym Newcastle zagrali bardzo dobry mecz. Wiem ze u siebie ale jak druzyna jest zgrana i gra ofensywnie to w koncu przywiezie tez jakis punkt z wyjazdu.
Ciekawa opcja jest tutaj +1 Norwich.
Everton gra straszliwy piach. Przegrali ze Stoke, nie ogladalem meczu ale czytalem komentarze. Zaufam relacji i powiem, ze Everton wg niej nie stworzyl zadnych ciekawych sytuacji. Obecnosc pilki ich meczyla, przeszkadzala im.
Kursy na +1 rosna, poczekam. Nie widze mozliwosci wygranej Evertonu 2 bramkami. Mysle ze bedzie remis w tym meczu ale +1 bezpieczna opcja.
Z tego co czytam obie druzyny w pelnych skladach.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Wigan - Chelsea
AVB ma ten komfort, że praktycznie cały skład zdrowy, The Blues w gazie i to można śmiało powiedzieć, że od początku sezonu nie grali tak dobrze. Wigan do hegemonów nie należy, kadrowo kilka klas gorzej od Londyńczyków i jeśli już mają ciułać punkty, to będę mega zaskoczony, jeśli jutro coś ugrają. U siebie ostatni raz wygrali w sierpniu, a i sami zawodnicy gości zdają sobie sprawę, że muszą wygrać, wszystko za nimi przemawia, AVB stworzył mieszankę młodości z rutyną i wygląda na to, że wreszcie to daje efekt. Dobra dyspozycja Sturridge&#39;a, pozytywnie mnie zaskakuje ten chłopak, trochę problemów w defensywie, ale jutro nie powinno to odegrać większej roli, bo gra ofensywna Wigan woła o pomstę do nieba można powiedzieć, chociaż ostatnio trochę poprawili statystyki, ale nadal bardzo ciężko jest im zdobywać bramki, najlepszy napastnik strzelił 4 gole e tym sezonie i to powinno mówić samo za siebie.
Wigan jeden z łatwiejszych rywali, z jakimi przyjdzie się zmierzyć zawodnikom Chelsea, więc nie zdobycie kompletu punktów to będzie duuuża wpadka, aczkolwiek na cuda nie warto liczyć ????
Chelsea -1,5 @2,05 Pinnacle

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W zasadzie wszystko co najlepsze w tej kolejce czeka nas dopiero w niedzielę, ale również w sobotę widzę ciekawe typy i osobiście gram tak jutro;)

VS
Newcastle United - Swansea
Typ : Newcastle @ 1,847 Pinnacle ⛔0:0​
Za Newcastle okres testu jak to nazywano w mediach, czyli pojedynki z MU, City i Chelsea. Niewątpliwie test z punktu widzenia wyników okazał się oblany, ale sama gra mogła się z pewnością podobać. Ponadto do nie najlepszej serii doszła porażka 2:4 z Norwich przed tygodniem, ale tam musieli sobie radzić bez Collociniego i S.Taylora. Wiadomo już, że w jutrzejszym meczu nie zagrają Steven Taylor, Danny Guthrie, Sylvain Marveaux oraz Dan Gosling. Dobra wiadomość do powrót do treningów Tiote i Collociniego. Spodziewam się, że Argentyńczyk zagra już na środku defensywy. Ofensywne żądło w postaci Demby Ba nadal skuteczne i to on strzelił oba gole w meczu z Norwich. Przed Newcastle teraz dwa mecze u siebie na St.James&#39;s Park ze Swansea i potem z WBA. Pewnie liczą na komplet pkt. Takiego właśnie spodziewam się już w jutrzejszym meczu przeciwko Swansea, które jednak nie powala na kolana. Na wyjazdach dostają sporo bramek od rywali i zdołali zremisować tylko dwa mecze. Bilans 0-2-5 i 6-18 mówi za siebie. Jeżeli Sroki zagrają tak jak chociażby w przegranym meczu 0-3 z Chelsea to powinni zapisać na swoim koncie 3pkt, a Demba Ba powiększy dorobek strzelecki ;)
Newcastle (Probable, 4-4-2): Krul; R Taylor, Simpson, Coloccini, Santon; Obertan, Cabaye, Ben Arfa, Gutiérrez; Ba, Sh Ameobi.
Swansea (Probable, 4-5-1): Vorm; Richards, Williams, Caulker, Taylor; Routledge, Britton, Allen, Gower, Sinclair; Graham.

VS
Everton - Norwich
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,72 Bwin ✅1:1​
Tydzień temu już pisałem, że Norwich to taka ekipa przypominająca mi Blackpool z poprzednich rozgrywek. Sporo strzelają i sporo tracą, potwierdził to mecz z Newcastle. Everton to dla mnie największe rozczarowanie obecnych rozgrywek bo mają świetny skład, ale czegoś brakuje jednak teraz przychodzi okres świąteczno-noworoczny i liczę, że w swoim stylu zaczną zdobywać teraz systematycznie pkt i piąć się w górę jak to mają w zwyczaju rokrocznie. Co do meczu z Norwich to typ trochę statystycznie, ale Norwich jedynie dwa mecze bez strzelonej bramki w tym sezonie.. Everton z kolei ma niepewnego Heitinge i jak to Everton pewnie da sobie coś strzelić z kontry jak się zbyt mocno zaangażuje w ofensywę, a póki co stracili już 18 goli w tym sezonie, sporo.
Everton (Probable, 4-4-1-1): Howard; Baines, Heitinga, Jagielka, Hibbert; Coleman, Neville, Fellaini, Bilyaletdinov; Cahill; Saha.
Norwich (Probable, 4-4-2): Ruddy; Naughton, Whitbread, R Martin, Tierney; Surman, Hoolahan, Fox, Pilkington; Holt, Morison.

VS
Blackburn - West Brom
Typ : Blackburn DNB @ 1,758 Pinnacle ⛔1:2
Wrócił już Samba i Dann to defensywy, Yakubu skuteczny ostatnio, wsparcie będzie miał w Pedersenie.Wydaje mi się, że powoli będą się podnosić piłkarze Rovers z kolan. Wygrana ze Swansea, pechowa porażka z Sunderlandem. Mecz u siebie na Ewood Park. Takie mecze się wygrywa! WBA nie błyszczy w ostatnim czasie, a wręcz formę ma tragiczną. Pokonało ich nawet Wigan w ostatniej kolejce na wyjeździe..
Ponadto Blackburn jest niepokonane w bezpośrednich meczach z WBA u siebie od 7 spotkań (4 wygrane, 3 remisy). U siebie zawsze grają na pełnym zaangażowaniu i są groźni dla każdego, a bilans 2-0-5 jakby o tym póki co nie mówi więc trzeba go im szybciej reperować.

Blackburn (Probable, 4-4-1-1): Robinson; Lowe, Samba, Dann, Hanley; Rochina, Dunn, Pedersen, Hoilett; Formica, Yakubu.
WBA (Probable, 4-4-2): Foster, Reid, McAuley, Olsson, Shorey; Brunt, Mulumbu, Morrison, Thomas; Odemwingie, Long.​

puchal 399

puchal

Użytkownik
Newcastle - Swansea 1(-1) 2.59@Pinnacle 8/10 ⛔

Newcastle nie wygrało meczu od 4 kolejek, jednak ostatnio oprócz wyjazdowego meczu z Norwich (przegranego 2:4 na wyjeździe) grali z samą czołówką Man United, Man City i Chelsea. Porażka z Chelsea zakończyła serię 10 spotkań bez porażki na St James&#39; Park (6-4-0). Uważam że w meczu przeciwko beniaminkowi Newcastle znów wróci na zwycięskie tory. Po pierwsze historia bezpośrednich pojedynków przemawia za gospodarzami. Oba kluby rozegrały między sobą 35 pojedynków. Do tej pory Sroki wygrały 21 razy, 9 razy zwyciężali goście dzisiejszego pojedynku i 4 krotnie obie ekipy dzieliły się punktami. Ostatnie trzy wizyty Swansea na St James&#39; Park kończyły się porażkami do zera. Ostatnia wygrana walijskiego zespołu na boisku Srok miała miejsce w październiku 1980 (2-1). W dzisiejszym spotkaniu obrońcy beniaminka w szczególności będą musieli uważać na Demba Ba, który w roku 2011 strzelił 18 goli w PL dal Srok (tylko Robin van Persie (33) i Wayne Rooney (22) strzelali do siatki rywali więcej w 2011 roku). Dobrą informacją jest powrót kilku ważnych graczy do składu srok: Fabricio Coloccini, Mike Williamson i Cheick Tiote. Tylko Dan Gosling bezie pauzował z powodu nadmiaru kartek. Dodatkowo Swansea ma najgorszy wyjazdowy bilans w tym sezonie z całej stawki zespołów PL, tylko 2 zdobyte punkty!!! (0-2-5). W lidze na wyjazdach tylko Blackburn (19) straciło więcej bramek na wyjeździe od Swansea (18).

Forma obu zespołów:

10/12/2011 Premier League Norwich vs. Newcastle L - 4:2
03/12/2011 Premier League Newcastle vs. Chelsea L - 0:3
26/11/2011 Premier League Man Utd vs. Newcastle D - 1:1
19/11/2011 Premier League Man City vs. Newcastle L - 3:1
05/11/2011 Premier League Newcastle vs. Everton W - 2:1
31/10/2011 Premier League Stoke vs. Newcastle W - 1:3

10/12/2011 Premier League Swansea vs. Fulham W - 2:0
03/12/2011 Premier League Blackburn vs. Swansea L - 4:2
27/11/2011 Premier League Swansea v Aston Villa D - 0:0
19/11/2011 Premier League Swansea vs. Man Utd L - 0:1
05/11/2011 Premier League Liverpool vs. Swansea D - 0:0
29/10/2011 Premier League Swansea vs. Bolton W - 3:1

Ostatni pojedynek na St James&#39; Park:

28/11/2009 Championship Newcastle vs. Swansea 3:0

(Harewood 8, Løvenkrands 21, Harewood 28)

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Aston Villa - FC Liverpool
W niedziele dojdzie do ciekawego pojedynku na stadionie w Birmingham.Gospodarze ostatnio jakby &quot;odpalili&quot; wygrana z Boltonem na wyjeździe to w sumie niewielki wyczyn ze względu na Bolton,ale wcześniejsza porażka 0-1 z United pokazała że z mocnymi zespołami Aston Villa jest w stanie nawiązać walkę.Goście...zespół Liverpoolu nie przypominam sobie żebym w tym sezonie pozytywnie wypowiadał się o zespole The Reds.Po prostu ich gra mnie nie przekonuje,spinają się na najlepszych a z nieco gorszymi zespołami radzą sobie już o wiele gorzej.Są strasznie nieskuteczni,i zdarzają się im głupie porażki tak jak ostatnio z Fulham.
Uważam że wynik będzie oscylował w okolicach remisu.
Moje propozycje:
under 2.5 6\10 kurs ok. 1.65
remis 4\10 kurs ok. 3.40
dokładny wynik 1-1 1\10 kurs ok.6.50

Może potem dorzucę jakieś inne analizy.Popieram typ na Newcastle więc nie bd o nim pisał bo do analizy Robsona nie trzeba nic dodawać.Prawdopodobnie skuszę się na Bolton ale to za grosze.
Pozdro

kombajn 286,3K

kombajn

Użytkownik
17/12/2011 - Everton – Norwich – 16:00 CET

6j* Both Teams To Score @ 1.80; bet365
Także polknałem haczyk na ten zakład po kursie 1.80. Typ jest pod lupa od srody (wtedy kurs był 1.73) i poczatkowo chcialem go zagrac w zakladach na zywo, ale niestety nie będę miał takiej możliwości.
Everton w tym sezonie u siebie jeszcze nie zachowal czystego konta bramkowego – w kazdym meczu u siebie tracil przynamniej jednego gola – a gole na Goodison Park strzelaly takie ekipy, jak np.: Queens Park Rangers, Wolverhampton czy Sheffield United – czyli zespoly bedace w tabeli nizej od Kanarkow.
Norwich to fajna ekipa, która po awansie do PL nie peka przed nikim i nawet jeżeli gra na wyjazdach z lepszymi zespołami to stwarza sobie szanse na zdobywanie bramek – strzelili w tym sezonie już m. in.: na Stamford Bridge, Anfield, Villa Park, czy ostatnio na Etihad Stadium. Jedynym stadionem, na którym nie udalo się zdobyc Kanarkom bramki w tym sezonie – jest Old Trafford, chociaż i tam sytuacje na zdobycie gola mieli. Mysle, ze w miare upływu sezonu ich pozycja będzie coraz nizsza, ale poki co – po awansie do najwyższej klasy rozgrywkowej – czerpia duzo radości z każdego meczu.
Podejrzewam, ze Everton u siebie bedzie chciał zgarnąć komplet punktow – a wiec w miare upływu czasu i niekorzystnego rezultatu będzie naciskal coraz mocniej i mam nadzieje, ze natknie się na jakas kontre, po ktorej straci bramke. W napadzie ekipy z Carrow Road gra duet - Holt i Morrison – obaj maja na koncie po 6 zdobytych bramek i obaj sa zdolni do gry. Tylko naprawde jakis kataklizm może doprowadzic do sytuacji, w ktorej Everton u siebie nie strzeli gola, bo Norwich ostatnio sporo traci

rumak57 271

rumak57

Coach
Newcastle - Swansea
Typ: 1
Kurs:1.81
Buk: Pinnacle
stawka: 5/10

&quot;Porażka z Manchesterem City pociągnęła za sobą kolejne. Piłkarze Newcastle nie wygrali w lidze od 5 listopada. Trzykrotnie w czterech ostatnich spotkaniach schodzili z boiska pokonani.
Dotychczasowe niepowodzenia Srok tłumaczono potencjałem rywali, z jakimi mierzyły się w ostatnim czasie (Manchester City oraz Chelsea) jednakże ubiegłotygodniowy mecz na Carrow Road potwierdził, że drużynę Alana Pardew dopadł kryzys.
Newcastle straciło 4 bramki po raz pierwszy w trwającym sezonie. Porażka z Norwich (2:4) zepchnęła Magpies na siódme miejsce w lidze. Defensywa zespołu z północno-wschodniej części Anglii wyraźnie kulała poprzez brak trzech kluczowych zawodników tej formacji, Fabricio Colocciniego, Stevena Taylora oraz Cheicka Tiote. Pierwszy i ostatni zagrają najprawdopodobniej ze Swansea.
Drużyna Brendana Rodgersja przerwała serię czterech pojedynków bez zwycięstwa pokonując u siebie Fulham (2:0). Bohaterem konfrontacji na Liberty Stadium został Michel Vorm. Holenderski bramkarz obronił rzut karny w 87. minucie przy stanie 1:0 dla Łabędzi i zachował tym samym czyste konto po raz siódmy w tym sezonie. Sześciokrotnie nie dał się pokonać przed własną widownią. Takim osiągnięciem nie może pochwalić się żadem bramkarz w lidze. Beniaminek Premier League stracił u siebie tylko dwa gole, najmniej spośród wszystkich ekip w stawce.
Jeżeli 28-latek utrzyma formę do zakończenia rozgrywek, z pewnością zgłosi się po niego mocniejszy klub. - Wszystko co najlepsze dopiero przed nim - podkreśla uradowany formą Vorma menedżer. Interesująco zapowiada się pojedynek golkipera Swans z Dembą Ba. Senegalczyk pragnie spożytkować najbliższe tygodnie jak najlepiej przed wyjazdem na Puchar Narodów Afryki. W minionej kolejce strzelił dwie bramki. Łącznie zgromadził już 11 trafień.
Goście nie wygrali jeszcze meczu w delegacji (5 porażek, 2 remisy, 18 straconych bramek). Gospodarze przegrali na własnym stadionie tylko z Chelsea (4 zwycięstwa, 2 remisy, 1 porażka). Oba kluby mierzyły się ze sobą w sezonie 2009-10 w Championship. Newcastle wygrało u siebie 3:0. Na Liberty Stadium padł wynik nierozstrzygnięty (1:1).&quot;

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Zacznę od tego,że myślałem,że Pulis jest mądrzejszy. Nadal nie rozumiem po co zabierał taki mocny skład, do tego czerwona kartka dla Upsona a już w sobotę czeka ich ciężka przeprawa.
Przecież do Stambułu nie poleciał żaden z gości, którzy wyszli w 11 z Tottenhamem. Pulis zabrał najgorszy skład, jaki mógł.. I co ich Upson obchodzi? Przecież nie ma szans na grę.

kuba22 921

kuba22

Użytkownik
Wigan - Chelsea
Typ:2 - 1,36⛔
Typ: Chelsea (-1,5) - 1,70⛔
Typ: powyżej 1,5 - 1,16✅
Typ: Wigan strzeli? - nie - 2,00⛔
Chelsea nareszcie złapała wiatr w żagle. Ostatnia wygrana z niepokonanym liderem na pewno spowoduje zwiększenie pewności siebie w szeregach gości. Początek meczu z City tego nie wskazywał, ale potem było już tylko lepiej. Fakt sędzia trochę dopomógł, lecz uważam, że Chelsea zagrała dobry mecz. Wigan ostatnio też zwyżkuje. W ostatniej kolejce dość niespodziewanie pokonali na wyjeździe WBA 1:2. Dla mnie Chelsea, która jak już pisano wyżej to połączenie rutyny z młodością. Starzy zawodnicy z pewnością nie pozwolą, aby ich młodsi koledzy wyszli z lekceważącym stosunkiem do ekipy Wigan. Londyńczycy dziś wygrają, przedłużą passę zwycięstw i zmniejszą stratę do lidera - przynajmniej po dzisiejszym dniu.
Blackburn - WBA
Typ: powyżej 1,5 - 1,22✅
Typ: powyżej 3,5 żółtych kartek - 1,65⛔
W ostatniej kolejce Rovers mogli przywieźć z Sunderlandu nawet komplet punktów, a jak to się skończyło to wszyscy wiemy. WBA w ostatniej kolejce miało wygrać z Wigan, ale również przegrało. Dwie drużyny, które mogły pokusić się o zdobycze punktowe w ostatnim meczu, ale dały ciała. Dziś ten mecz, będzie meczem walki i twardej gry - typowej angielskiej. Kto wygra? Ciężko określić, ale kości będą trzeszczały i posypia się kartki. Tym bardziej że sędziuje M.Clattenburg.

chudydzik203 66

chudydzik203

Użytkownik
Wolves vs Stoke
Chciałbym bliżej przyjrzeć się temu spotkaniu bo w gruncie rzeczy zapowiada się ciekawy pojedynek między oba drużynami. Drużyna Wilków znajduje się na 16 pozycji w ligowej tabeli nie ukrywajmy że bardzo potrzebują punktów żeby uniknąć spadku gdzie ma to robić i zdobywać punkty jak nie na własnym boisku ? O godzinie 16 będzie podejmować na własnym terenie bardzo dobrze ostatnio grający zespół Stoke który od 3 porażek jest niepokonany w Premiership.
Jestem przekonany dziś w zwycięstwo Wilków w ostatnich 3 pojedynkach na własnym terenie drużyna Micka McCarthy&#39;ego zdobyła 7 pkt !
Za gospodarzami przemawia także bilans dotychczasowych pojedynków obu zespołów Wolver jest niepokonane u siebie w konfrontacjach ze Stoke od 1967 roku!
Jeżeli chodzi o absencje:
Wolver nie zagra na pewno Craddock oraz Foley
Stoke nie ma większych problemów kadrowych
Bet365
1 - 2,50
1X - 1,38
Jaki będzie wynik i czy się i tym razem nie myliłem dowiemy się parę minut przed 18

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Blackburn Rovers - West Bromwich Albion + Wigan Athletic - Chelsea Londyn
Typ: Blackburn Rovers powyżej 1.5 kartki + Wigan Athletic powyżej 1.5 kartki
Kurs: 1.72 * 1.50 = 2.59
Stawka: 3/10
Bukmacher: Bet365
Rezultat:

Fulham - Bolton
Typ: Fulham powyżej 1.5 kartki
Kurs: 2.50
Stawka: 1/10
Bukmacher: Bet365
Rezultat:
Analiza: Grzechem było by nie postawić tego zakładu. Spotkanie będzie prowadził Chris Foy, który nie przepada za Londyńskimi ekipami. Pamiętne spotkanie dwóch londyńskich ekip QPR i Chelsea, w którym to dzisiejszy arbiter użył dziewięć razy żółtej kartki i aż dwukrotnie pokazał czerwoną (bezpośrednio). Obie czerwone były dla ekipy &quot;The Blues&quot;. Dziś na Craven Cottage, przyjeżdża Bolton. Obie ekipy mają mnóstwo braków. W drużynie Owena Coylea jest aż siedmiu kontuzjowanych zawodników, przed tym spotkaniem było ich dziewięciu jednak do składu wracają Klasnic i Reo-Coker. Lista nadal jest jednak długa Ricketts,Riley,Gardner,Mears,Lee,Holden i Davis. W Fulham wygląda to nieco lepiej ale jest parę braków, które dobrze wróżą temu typowi. Martin Jol nie będzie mógł skorzystać z pierwszego bramkarza Schwarzera, Daviesa,Sidwella, i Grygery. Jednak to nie wszystko. Fulham wcale nie tak dawno, odpadło z Ligi Europejskiej, bo dramatycznym meczu na własnym stadionie zremisowali w ostatnich sekundach z Odense. To na pewno odbiło się na podopiecznych Jola. Dziś przyjeżdża Bolton, który nie gra nic specjalnego, jednak według mnie na pewno będzie starał się atakować, zważywszy na sam fakt, że drużyna jest zmęczona po czwartkowym spotkaniu i... brakuje im pierwszego bramkarza, który niejednokrotnie ratował im cztery litery... Myślę, że dwie kartki dla Fulham to wynik, który może paść i warto zaryzykować taki zakład. Śmiem sądzić, że &quot;The Cottagers&quot; będą kończyć mecz w 10...

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Blackburn - WBA
Jak już wspomniał Robson, Blackburn bardzo dobre h2h z WBA, ale ogólnie rzecz ujmując grają bardzo słabo, a według mnie za kadencji Keana to się nie zmieni, gdyż ten manager nie ma wcale pomysłu na tę drużynę, a punkty ciuła głównie dzięki indywidualnościom. Jednakże chciałoby się powiedzieć, że jak nie teraz wygrać, to kiedy? WBA w równie kiepskiej formie, ta drużyna gra dużo gorzej jakościowo, niż chociażby w zeszłym sezonie, gdy potrafili powalczyć z każdym. 1X2 to jak wróżenie z fusów , ale over 1,5 gola gospodarzy po takim kursie biorę w ciemno, bo dzisiaj może być dużo bramek. Przede wszystkim liczę na wspomniane wcześniej indywidualności, Yakubu ostatnio wyraźnie odżył, jest solidny Pedersen i co ważne, wraca Nzonzi. Do tego Rovers dużo strzela, a rywal idealny do tego, by zdobyć 3 punkty na własnym stadionie, co nie zdarza się często w tym sezonie. Tak bardziej statystycznie, to goście w PL nigdy nie wygrali w grudniu na wyjeździe, zdobywając jedynie 2 punkty, do tego ostatni raz wygrali w bezpośrednich meczach wygrali 20 lat temu, więc w teorii musi być dobrze, oby podobnie było w praktyce ;)

Blackburn over 1,5 gola @2,12 Pinnacle

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Fulham - Bolton

Fulham tak jak przewidywania wskazaly nie przegral u siebie z Liverpoolem. Mecz obfitowal w rozne sytuacje i momenty, nie zawsze na korzysc gosci ale fakt pozostaje faktem - po zwyciestwie 1-0 to ekipa Jola dopisala sobie 3 pkty.

Jak Fulham moze podejsc do tego meczu ? Media na wyspach nie zostawily suchej nitki na zawodnikach i managerze Jolu po srodowym wieczorze kiedy to w niespotykanych okolicznosciach dali sobie wbic bramke na 2-2 i tak o to dunczycy z Odense dali awans krakowskiej Wisle. Takze nastroje w szatni napewno nie sa za ciekawe...

Jesli nastroje w szatni The Cottagers nie sa pozytywne, to ciekawe jak wygladaja w przebieralni Klusakow ? To co ekipa Coyle&#39;a wyprawia od 1 kolejki jest ciagle przeze mnie rzecza nie zrozumiala... Tak nisko upasc z sezonu na sezon ? A przeciez Bolton to od kilku ladnych lat ostoja EPL i zespol ktory potrafi dostarczac emocji w potyczkach z gigantami.

Bolton &quot;przerznal&quot; 12 spotkan w lidze, wygrywajac 3 i nie remisujac jeszcze ani razu. Jedyne tak naprawde logiczne wytlumaczenie, moze poza czysto sportowym, ze Klusaki sa fatalnie,katastrofalnie i beznadziejnie przygotowane do sezonu, to takie, ze klub ma potezne tarapaty finansowe o ktorych nie mozna mowic na glos, i celowo sprzedaje mecze...

Jestem w stanie zrozumiec serie 6 porazek z rzedu (aczkolwiek tez trudno jest to przyjac do siebie) kiedy rywale na przeciwko to City, Pool, United, Arsenal czy CFC (w miedzyczasie tez Norwich). Ale ostatnia seria gdzie tak naprawde tylko Koguty nie sa w zasiegu reki Boltonu budzi juz pewne watpliwosci.

Fulham jest w zasiegu gosci, bo nie gra niczego specjalnego ze sredniakami :

http://www.soccerstats.com/team.asp?league=england&amp;amp;teamid=7

Bolton kolejnym przegranym meczem zapewne zacznie przypieczetowywac sobie etykiete spadkowicza a Owen Coyle bedzie sie juz mogl powoli szykowac do opuszczenia gabinetu managera. Wszystko albo nic ? Klusaki powinny wkoncu dac namiastke szczescia swojemu trenerowi i kibicom.

Fulham - Bolton X @ 4.00

Wigan - Chelsea

Chelsea po tzw. must-win game jest napewno w swietnych humorach. Rok temu przy okazji meczu z United kiedy niebieskim ewidentnie nie ukladalo sie w domowych spotkaniach bylismy swiadkami o dziwo bardzo podobnego scenariusza (Roon strzelil na 1-0 a potem Diably zaczely oddawac pola rywalowi jak szlo, ostatecznie prokurujac karnego w 80 min zamienionego na bramke na 2-1 przez Lamparda). Jak wygladal scenariusz meczu z Citizens ? Kto ogladal ten wie ;)

Fakt jest faktem, ze CFC cieniuje i nie zmieni tego nawet zwyciestwo nad City. Kazda inna mocna ekipa zlala Niebieskich (United 3-1, Arsenal 5-3 oraz Liverpool 2-1) takze zwyciestwo nad ekipa Manciniego mozna uznac za pewnego rodzaju wyjatek.

Wigan ostatnio jakby zwyzkuje, ale nie przed wlasna publika, co zapewne poniekad martwi przygladajac sie statystyce ogladalnosci na obiekcie &quot;The DW Stadium&quot; :

Wigan Athletic srednia-17,599 pojemnosc-25,138 70.0%

Jest to najgorszy wynik w calej lidze a wiec Wigan powinno zwyciezanie starac sie &quot;odkladac&quot; (jesli wogole mozna to tak ujac) na czas meczy rozgrywanych u siebie. Wiem, ze to niedorzeczne, gdyz 3 pkty zdobyte u siebie czy na wyjezdzie to zawsze 3 pkty, ale liczby mowia same za siebie - ludzie nie przychodza ogladac miejscowej ekipy chordami.

Ekipa Roberto Martínez ostatni mecz powinna jak najszybciej wymazac z pamieci (0-4 z AFC) i skupic sie na takiej postawie jakie reprezentowala w potyczkach wyjazdowych z Sunder (2-1) i WBA (2-1).

Malo jest tak naprawde aspektow przemawiajacych za gospodarzami, ktorzy powinni walczyc o utrzymanie ale psychologia mowi mi, ze bukmacherzy robia nas w jajo. CFC to tez nie ekipa, ktora wygrywa wysoko na wyjazdach (5-1 z Boltonem i 3-0 ostatnio z Castle to jedyne pokazne wyniki away). Czuje, ze kursy sa dobrane zachecajaco w strone CFC (co oznacza, ze sa zanizone) i wielu ludzi pogra na Niebieskich z -1,5 handi. Nie moge sie z tym zgodzic, uwazajac ostatnie wyniki Wigan za budujace, a mecz z City za &quot;wypadek przy pracy&quot;.

Goscie beda walczyc o 3 pkty i najprawdopodobniej je dostana, ale nie bedzie to wcale tak latwe jakby sie moglo wydawac. Wigan z dodatkowa bramka na swoim koncie powinno dac nam zarobic !

Wigan +1,5 - Chelsea 1 @ 1.90

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Blackburn Rovers vs. West Bromwich Albion typ: Blackburn Rovers @ 2.30

Blackburn (Probable, 4-4-1-1):
Robinson; Lowe, Samba, Dann, Hanley; Rochina, Dunn, Pedersen, Hoilett; Formica, Yakubu.

WBA (Probable, 4-4-2):
Foster, Reid, McAuley, Olsson, Shorey; Brunt, Mulumbu, Morrison, Thomas; Odemwingie, Long.
Rovers mają w PL zaledwie 10-oczek i zajmują przedostatnią lokatę tuż nad Bolton Wanderers ,ale ostatnie spotkania mogą zrzucić na niekorzystny kalendarz gier tylko w jednym z pięciu ostatnich spotkań grali u siebie ,ogrywając beniaminka Swansea City (4-2) a cztery bramki w tamtym spotkaniu zdobył najlepszy strzelec zespołu - Y. Aiyegbeni. Przed tygodniem trzeba przyznać ,że miejscowi pechowo przegrali z Sunderlandem prowadząc praktycznie cały mecz (1-0) a w samej końcówce strata koncentracji spowodowała że z trzech punktów zrobiło się zero. Blackburn dziś bez obrońców G. Givet (13/0) i M. Olsson (11/0).
WBA przegrało ostatnio dwa z trzech spotkań (jeden remis) i wygląda na to że też nie jest w formie. A ostatniej porażki z Wigan Athletic (1-2) u siebie nikt sobie nie może wytłumaczyć. Jeśli chodzi o PL to goście nie wygrali na Ewood Park a ostatni bilans biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki to (W1 D5 L5) ciekawe wspomnienia przedmeczowe może mieć trener &#39;&#39;Baggies&#39;&#39; który był trenerem rywali w latach 97-98. Goście dziś bez Z. Gera (3/0) oraz S. Reid (15/1) i to właśnie ten piłkarz strzelił bramkę w meczu z Wigan ,swoją pierwszą w tym sezonie.
Podsumowując WBA nigdy się nie grało dobrze na terenie Blackburn tak więc warto spróbować zagrać czystą jedynkę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom