Promocja w Forbet
Mistrzowski Start - Bonus 1200 zł
Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami
Mistrzowski Start - Bonus 1200 zł
Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami
Popieram typ. Widziałem na żywo Piasta w Kielcach i powiem szczerze zaskoczyli mnie in plus. Grali bardzo fajnie i mądrze. Wcześniej w Kielcach gościło Zagłębie. Wniosek jeden, Piast zdecydowany faworyt. Drużyna poukładana. Zagłębie jedynie ambicja i rzesza oddanych kibiców. To za mało dziś. Piast dziś powinien wygrać i po tym kurskie pobieram w ciemno.Piast z dorobkiem 25 punktów zajmują 5 miejsce, a Zagłębie do tej pory zgromadziło ledwie 11 punktów i zamyka tabelę. Sosnowiczanie odnieśli do tej pory ledwie dwa zwycięstwa, kolejne pięć punktów wywalcz
Brawo. Też idę w over w tym meczu. Murawa w Kielcach dobrze przygotowana, pogoda ok, nawet może trochę pokropić.15:30 Korona Kielce -:- Górnik Zabrze
powyżej 2.5 gola @ 1.91
powyżej 3.5 gola @ 3.30
Fortuna
Na to spotkanie nasuwają mi się tylko te dwa powyższe typy. Górnik Zabrze jest jedną z najsłabszych drużyn w naszej lidze jeśli chodzi o grę w defensywie. Obrońcy co mecz popełniają katastrofalne błędy, który niestety doprowadzają do utraty gola. Nie pomaga również Loska, który również popełnia błędy, choć też miewa dobre spotkania. Dobrą wiadomością jest to, że po kontuzjach wracają Gryszkiewicz, Koj oraz Wolniewicz. Trener Brosz w końcu będzie miał nominalnych lewych i prawego obrońcę. Jednak czy w spotkaniu z Koroną postawi na kogoś z tej trójki?. Zabrzanie pomimo straty goli nieźle zaczęli wyglądać w ataku gdy do składu wrócił Wolsztyński. Widać, że para Angulo-Wolsztyński pasuje do siebie idealnie (chodzi o aspekty boiskowe). Żurkowski również wraca do swojej dobrej dyspozycji, pokazują to ostatnie mecze ligowe oraz ten wygrany z Portugalią 1:3. Jimenez, który na początku nie błyszczał teraz staję się osobą, która ciągnie drużynę do przodu. W spotkaniu nie zagra Matuszek, a w jego miejsce zapewne wskoczy Ambrosiewicz. Jeśli chodzi o gospodarzy to mają oni spory problem ze skutecznością. Ostatnie wygrane to tylko skromne 1:0. Najlepszym strzelcem jest Soriano, który ma na swoim koncie sześć trafień. Jednak ekipa ta jest bardzo dobrze przygotowana pod względem fizycznym, a pressing, który stosują na prawdę może się podobać. Pytanie czy ten pressing będzie skuteczny na Zabrzan, czy Górnik po prostu wykorzysta to i swoimi trzema podaniami i będzie wysyłał Angulo pod bramkę przeciwnika. W dodatku gdy spojrzymy na H2H to w spotkaniach obu drużyn gole lubią padać. Zbliżamy się do końca rundy jesiennej. Jest to ostatnia szansa aby zdobyć cenne trzy punkty i spokojnie przygotowywać się do wiosny. Liczę tu na gole, i mam nadzieje, że pogoda jak i piłkarze nas nie zawiodą.