Jagiellonia - Legia
Długo zastanawiałem się z jakiej strony ugryźć ten mecz. Zapowiada się na hit kolejki, jak to już koledzy wyżej wspominali, ale nie ma co się dziwić - gra lider z aktualnym mistrzem. Zacznę od Jagiellonii, która nie do końca mnie przekonuje. Jak każdy wie, gra Jagi w dużym stopniu jest zależna od jej lidera Vassiljeva. Jasne ktoś może powiedzieć, że błyszczy Cernych, Frankowski, Świderski. Ale zależność jaką widać, jak Vassiljew gra swoje to oni rosną w oczach i to przyjemnie się ogląda. Jest na tyle inteligentnym graczem, że potrafi jedną, drugą prostopadłą piłką wykorzystać ich potencjał i atuty.
Natomiast było to widać po poprzednich meczach
el.MŚ, że Vassiljew wracający z kadry spuszcza lekko z tonu. Być może to kwestia przypadku, a być może teraz też tak będzie. Co do motywacji Białostoczan to nie ma o czym mówić, napinka na Legie będzie przeogromna, bardziej należy się bać o przemotywowanie i tutaj w sumie można poszukać czegoś na kartki ;d
To teraz Legia. Legia bez Nikolicia, z perspektywą meczu z Borussią we wtorek. Natomiast ja osobiście się cieszę, że Nikolić wypadł. Na ten moment nie przypomina gościa, który pakował bramkę za bramką w poprzednim sezonie. Prijovic ostatnio dał sygnał, że walczy o skład i teraz pewnie dostanie szanse na pokazanie się od pierwszej minuty. Co do meczu z Dortmundem, raczej nie ma się co przejmować, Magiera to nie Hasi i udowodnił, że rzeczywiście najważniejszy jest najbliższy mecz. Jeśli mówimy o playmakerach takich jak Vassiljew w Jadze, tak Legia ma kilku graczy którzy mogą taką rolę pełnić. Radovic, Odidja czy Moulin - te trio robi różnicę. Wraca Pazdan po dobrych występach w reprezentacji do defensywy także to też na plus.
Na koniec czysto statystycznie - na 5 ostatnich meczów pomiędzy tymi ekipami w Białymstoku 3 razy goście wywozili 3 punkty, 2 razy był remis. Według mnie tym razem nie zapowiada się na przełamanie Jagi i to goście wywiozą 3 punkty, choć spodziewam się obejrzeć mecz na styku z sytuacjami z jednej i drugiej strony.
Jagiellonia - Legia // Legia wygra&BTS // @4,35 UNIBET