>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka LOTTO Ekstraklasy (18.11-20.11.2016)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Jagiellonia - Legia @ 1X @ 1,70 Bet365 ⛔ 1:4
Jagiellonia - Legia @ over 2,5 @ 2,00 Bet365 ✅ 1:4

Chcę ugryźć ten mecz z dwóch stron.
Fajny kurs mamy na Jagę z remisem. Faktem jest, że Legia ostatnio w gazie ale gra na wyjazdach stołecznych nie jest już taka jak przed własną publicznością. Jaga mega mocna w tym sezonie, świetnie wygląda Car Estonii, który jest na chwilę obecną chyba najlepszym zawodnikiem Ekstraklasy. Bardzo dobrym uzupełnieniem Vassiljeva jest dynamiczny Frankowski,który zanotował już 5 trafień oraz Fiodor Cernych. U siebie &quot;pszczółki&quot; mocne chociaż 3 punkty skradły już drużyny Lechii oraz Zagłębia. Warto jednak wspomnieć, że w tych spotkaniach Jaga wcale nie wyglądała gorzej. A Legia? Na wyjazdach wygrała z Wisłą P, Koroną i Ruchem czyli zespołami dużo słabszymi od siebie. W pozostałych spotkaniach wyjazdowych spore męczarnie i nie inaczej powinno być w Białymstoku.
Kolejna sprawa to bramki w tym meczu. Magiera wniósł do Legii to co dał Zagłębiu Sosnowiec czyli mocno ofensywną grę. Z drugiej strony mamy Jagę, która ma obecnie najwięcej strzelonych bramek na koncie. Bramki padną, a że kurs bardzo przyzwoity to pobiorę go za rozsądną stawkę.
A jak tam u Was? Macie już jakieś pomysły na tą kolejkę?

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 0

rawa19

Użytkownik
Zdecydowanie Jaga-Legia to hit tej kolejki, jednak zauważmy , że powinno się dać zarobić na dobrym kursie Śląska , który wcale nie stoi na straconej pozycji w meczu z Lechem, wręcz pachnie remisem, równie mało oczywisty jest wynik Pogoni z Wisłą, tu też dałbym X.

franz100 495

franz100

Użytkownik
Lechia - Wisła Płock✅
typ 1
kurs 1,73
bet365
Rusza runda rewanżowa w naszej Ekstraklasie. W sobotni wieczór dojdzie do spotkania drugiej w tabeli Lechii Gdańsk z trzecią od końca Wisłą Płock. Moim zdaniem ekipa z Pomorza jest tutaj wyraźnym faworytem.
Gdańszczanie przerwę na reprezentacje wykorzystali na rozegranie towarzyskiego meczu z amatorskim klubem z Malborka. Lechia wygrała 16:1, w przerwie zmienionych zostało 9 piłkarzy. Można więc stwierdzić, że pewien rytm meczowy został zachowany. Wcześniej w ligowych meczach biało-zieloni zanotowali dwa remisy, najpierw w derbach z Arką w Gdyni, potem u siebie z Pogonią. Wyniki te traktowane są raczej jako strata czterech punktów, niż zyskanie dwóch, więc miejsca na kolejną wpadkę nie ma. Tym bardziej, że obudziła się Legia, coraz lepiej gra Lech, więc trzeba uciekać. W tym sezonie nie zdarzyła im się jeszcze seria trzech kolejnych meczów bez zwycięstwa i powinno tak pozostać. Co więcej w rundzie jesiennej Lechia wreszcie wykorzystywała atut swojego boiska, co w poprzednich sezonach nie zawsze miało miejsce. W siedmiu meczach rozegranych na swoim obiekcie, zdobyli 16 punktów, co jest najlepszym wynikiem w lidze. Co do personaliów, pewną niewiadomą jest występ Sławka Peszki, który doznał lekkiego urazu w meczu z Rumunią.
Beniaminek z Płocka nie radzi sobie w Ekstraklasie najlepiej. Na inaugurację zaskoczyli swoich kibiców wygrywając właśnie z Lechią 2:1. Potem tak dobrze już nie było. Choć co warte uwagi, trzy z czterech wygranych, to zwycięstwa odnoszone nad obecnym TOP 3 ligi (Jaga, Lechia, Zagłębie). Ostatnie z nich miało jednak miejsce dawno, bo 2 miesiące temu z Pogonią. Potem nastała czarna seria czterech porażek, którą udało się Płocczanom przerwać dopiero w 15. kolejce remisując z Arką.
Ogólnie Wisła ma zdecydowanie mniej atutów czysto piłkarskich, co powinno przełożyć się na ósmą w sezonie porażkę.

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Spotkanie: Pogoń Szczecin – Wisła Kraków
Data: 19. listopada
Godzina: 18:00
Typy:
1. Pogoń wygra @2,25 ✅
2. Pogoń DNB @1,58 ✅
3. Pogoń -1 @4,35 ✅
4. Pogoń -2 @10,0 ✅
5. Over 2,5 gola w meczu @1,88 ✅
Bukmacher: betsson

Witam. Dzisiaj chciałbym omówić w kilku zdaniach mecz Pogoni Szczecin z Wisłą Kraków. Pogoń jak i Wisła ostatni czas mają bardzo dobry. Portowcy zajmują 7. Miejsce, a Wiślacy 10., lecz Wisła jeszcze kilka kolejek temu była czerwoną latarnią ligi. Jest to pierwszy mecz rundy rewanżowej, a w pierwszym meczu na inaugurację wygrała Wisła 2-1. Patrząc na tabelę złożoną z 5 ostatnich spotkań ligowych to obie drużyny zajmują kolejno 2. i 3. miejsce z jedenastoma punktami na koncie. Na papierze wygląda to bardzo podobnie i na pierwszy rzut oka ciężko powiedzieć kto tutaj wygra. Jednak jest kilka istotnych argumentów przemawiających za gospodarzami. Z Wisły kilka dni temu odszedł chyba najważniejszy człowiek czyli trener Wdowczyk, którego bardzo szanuję i myślę, że Wisła bardzo odczuje jego brak (oficjalny powód odejścia to brak pensji i działania zarządu na niekorzyść klubu). Jeśli chodzi o grę Wisły to nie jest ona tak dobra jak wskazują na to ostatnie wyniki. Większość meczów Wisła wygrywała minimalnie lub remisowała. Wisła posiada bardzo dużo przestojów w swojej grze jak na przykład w Lubinie, gdzie zagrali solidnie pierwszą połowę, a w drugiej gra już wyglądała blado. Podobnie z Łęczną, z którą zagrali bardzo przeciętnie, a mimo to wygrali, dzięki hattrickowi Boguskiego. Warto także dodać, że pod znakiem zapytania stoi występ Pawła Brożka, który strzelił 8 goli w ostatnich 7 meczach z Portowcami. Oprócz niego niepewny jest też występ drugiego z napastników Zdenka Ondraska, który ostatnio grał bardzo solidnie. W ostatnim meczu zabrakło na obronie Głowackiego, który jest ważnym punktem obrony, mimo swojego wieku. Na pewno nie zagra napęd Wisły na skrzydle czyli Małecki oraz bezcenny Jovic i Pietrzak, który jest kontuzjowany (Mały i Jovic są zawieszeni za kartki). Jak widać osłabienia będą spore. Ostatnio Wisła zagrała sparing z Karpatami Lwów, który przegrała 0-4 w fatalnym stylu, a warto dodać, że Lwów zajmuje ostatnie miejsce w lidze ukraińskiej. Jeśli chodzi o Pogoń to nie posiadam informacji na temat osłabień w składzie. Portowcy zaliczają bardzo dobre mecze, a kalendarz mieli cięższy niż Wiślacy. Ostatnio zremisowali z Lechią na ich terenie, a mogli ten mecz wygrać w końcówce. Wcześniej wysoka wygrana z Arką na wyjeździe oraz wygrana z Legią na swoim boisku czy też wysokie zwycięstwo z Jagiellonią w Pucharze Polski. Bardzo dobrze wygląda ofensywa Pogoni, bo Frączczak strzela ostatnio sporo goli i nawet Zwoliński ostatnio siedzi na ławce, na skrzydłach grają szybcy i kreatywni reprezentanci swoich krajów czyli Gyursco i Delev (kolejno Węgry i Bułgaria), którzy w ostatnich meczach swoich reprezentacji przyczynili się do ich zwycięstw. W środku pola bardzo dobrze rozgrywa doświadczony Murawski i to jest główny element, którego brakuje w Wiśle, bo Popovic i Mączyński lepiej radzą sobie w destrukcji niż w kreowaniu, a Brlek miewa jedynie przebłyski jak z Zagłębiem, a poza tym wygląda dość blado. Myślę, że główna różnica będzie widoczna na skrzydłach oraz w rozegraniu. Wg mnie w lepszej dyspozycji są Portowcy jak i w lepszych humorach i myślę, że są w stanie wygrać pewnie z Wisłą, z którą zazwyczaj grało im się dość ciężko.

Otrzymane punkty reputacji: +64
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Jagiellonia - Legia
Długo zastanawiałem się z jakiej strony ugryźć ten mecz. Zapowiada się na hit kolejki, jak to już koledzy wyżej wspominali, ale nie ma co się dziwić - gra lider z aktualnym mistrzem. Zacznę od Jagiellonii, która nie do końca mnie przekonuje. Jak każdy wie, gra Jagi w dużym stopniu jest zależna od jej lidera Vassiljeva. Jasne ktoś może powiedzieć, że błyszczy Cernych, Frankowski, Świderski. Ale zależność jaką widać, jak Vassiljew gra swoje to oni rosną w oczach i to przyjemnie się ogląda. Jest na tyle inteligentnym graczem, że potrafi jedną, drugą prostopadłą piłką wykorzystać ich potencjał i atuty.
Natomiast było to widać po poprzednich meczach el.MŚ, że Vassiljew wracający z kadry spuszcza lekko z tonu. Być może to kwestia przypadku, a być może teraz też tak będzie. Co do motywacji Białostoczan to nie ma o czym mówić, napinka na Legie będzie przeogromna, bardziej należy się bać o przemotywowanie i tutaj w sumie można poszukać czegoś na kartki ;d
To teraz Legia. Legia bez Nikolicia, z perspektywą meczu z Borussią we wtorek. Natomiast ja osobiście się cieszę, że Nikolić wypadł. Na ten moment nie przypomina gościa, który pakował bramkę za bramką w poprzednim sezonie. Prijovic ostatnio dał sygnał, że walczy o skład i teraz pewnie dostanie szanse na pokazanie się od pierwszej minuty. Co do meczu z Dortmundem, raczej nie ma się co przejmować, Magiera to nie Hasi i udowodnił, że rzeczywiście najważniejszy jest najbliższy mecz. Jeśli mówimy o playmakerach takich jak Vassiljew w Jadze, tak Legia ma kilku graczy którzy mogą taką rolę pełnić. Radovic, Odidja czy Moulin - te trio robi różnicę. Wraca Pazdan po dobrych występach w reprezentacji do defensywy także to też na plus.
Na koniec czysto statystycznie - na 5 ostatnich meczów pomiędzy tymi ekipami w Białymstoku 3 razy goście wywozili 3 punkty, 2 razy był remis. Według mnie tym razem nie zapowiada się na przełamanie Jagi i to goście wywiozą 3 punkty, choć spodziewam się obejrzeć mecz na styku z sytuacjami z jednej i drugiej strony.

Jagiellonia - Legia // Legia wygra&amp;BTS // @4,35 UNIBET

Otrzymane punkty reputacji: +4
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Godz: 20:30
Spotkanie Jaga-Legia
Typ; Goście wygrają dokładnie 1 golem
Kurs 4.00
Buk SportingBet
Analiza: Na jutro zagram spotkanie z polskiej ekstraklasy piłkarskiej w którym ekipa Jagielloni Białystok na swoim stadionie podejmowała będzie drużyne Warszawskiej Legii, ekipa gospodarzy jest w tym momencie liderem polskiej ekstraklasy z dorobkiem 30 punktów na swoim koncie, goście natomiast zajmują 5 pozycję i w tym momencie zdołali na swoim koncie zgromadzić 22 oczka, w tym spotkaniu moim faworytem do zdobycia kompletu punktów jest drużyna przyjezdnych , która przed przerwą na reprezentację dwa tygodnie temu radziła sobie niezwykle dobrze , wygrała 3 kolejne spotkania ligowe z Lechem, Cracovią oraz Kielecką Koroną oraz zremisował na swoim stadionie z zespołem Madryckiego Realu co było sporą sensację , teraz Legia jedzie na stadion Lidera, który więcej punktów zdołał zgromadzic grając na wyjeździe aniżeli na swoim stadionie, gdzie często zdarzają mu się wpadki, ostatnie 3 spotkania to remis wygrana oraz porażka, więc tutaj to według mnie Legia jest zespołem, która powinna przejąc inicjatywę w tej serii spotkań, mój typ to wynik 0:1 po pierwszych 45 minutach tego spotkania oraz 1:2 na koniec meczu, liczę na to iż obie ekipy strzelą w tym spotkaniu co najmniej po jednej bramce...

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
OK wygrali trzy ostatnie spotkania w lidze ale w jakim stylu?
Z Lechem po przekręcie
Z Koroną wyciągnęli z 0:2 tylko dzięki Palance bo więcej niż remis by tam nie ugrali
Z Cracovią ledwo ledwo gdzie goście nie byli wcale dużo gorsi

Jestem kibicem Jagi ale nie uważam że Legia jest faworytem. Dla mnie wynik tego spotkania jest sprawą otwartą. Jedyną ciekawą opcją do grania jest BTS i to tylko dlatego że rywalem jest Legia.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Pogoń Szczecin - Wisła Kraków
Typ: 1 ✅
Kurs: 2,30
Bukmacher: Fortuna
Już teraz pobieram ten typ bo kursy będą leciały łeb na szyję, już w innych bukach jest kurs ok. 1,90...
Obie drużyny w formie i tutaj nie podlega dyskusji ten temat lecz ten typ jest związany z tym, że Wisła Kraków będzie bardzo osłabiona w tym meczu a więc po kolei...
Za kartki pauzują - P. Małecki oraz B. Jović, którzy są mocnymi punktami tej drużyny.
M. Sadlok ma wolne z powodu narodzin syna, M. Zachara ma ślub a więc też ma wolne.
Kontuzjowani są natomiast - R. Pietrzak, Z. Ondrasek, M. Buchalik a pod znakiem zapytania stoi występ R. Guzmicsa. Więc widzimy, że aż 8 zawodników nie pojedzie z drużyną do Szczecina.
Do Szczecina jedzie 2-óch juniorów - P. Porębski, J. Ptak.
Pogoń Szczecin ma passę 3 zwycięstw z rzędu u siebie z Jagiellonią 4:1, z Legią 3:2 i z Ruchem 2:1, myślę, że ta passa będzie podtrzymana o minimum jeszcze 1 spotkanie. Polecam ten typ bo kursy na pewno polecą w dół do soboty.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 340

macvas

Użytkownik
Jestem kibicem Jagi ale nie uważam że Legia jest faworytem. Dla mnie wynik tego spotkania jest sprawą otwartą. Jedyną ciekawą opcją do grania jest BTS i to tylko dlatego że rywalem jest Legia.
A ja uważam, że dysproporcje między Legią a resztą stawki są na tyle duże, że na krajowym podwórku dokąd by stołeczny klub nie zawitał to jest w stanie wygrać i przegrać z każdym, ale przez lata wyrobił sobie taka pozycję, że &quot;na papierze&quot; w każdym spotkaniu może być stawiany w roli faworyta. Pytanie jak sobie z tym poradzi w obliczu wciąż tlącej się szansy gry w LE.

Zgadzam się natomiast, że wynik jest sprawą otwartą, bo wbrew pozorom, kolejka po Kadrze zawsze przynosi jakieś rozczarowania i ten mecz to duże ryzyko jeżeli idzie o szukanie łatwego bet&#39;a.

Jeżeli miałbym coś spróbować to mimo wszystko (idąc za ostatnimi meczami h2h) over1,5 w stronę gości, bo w tym meczu wiele rozstrzygnie się w środku pola, a Kosta pewnie ma jeszcze w głowie blamaż 1:8 i ciężko stwierdzić co pozwoli mu się odbudować - szybki powrót na boisko, czy chwilowy odpoczynek od piłki?
Bez dobrej gry Vassiljeva (a Legia jest w stanie go wyłączyć) szanse Jagi na komplet punktów w tym meczu drastycznie zmaleją.

Jak dla mnie ten mecz jest o kolejkę za wcześnie. :grin:

Szukałbym czegoś u Lechistów, którzy mają łatwy terminarz i szansę na powrót na fotel lidera.

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Nie mówię iż jest to spotkanie łatwe,ale trzeba wziąść pod uwagę fakt iż jaga gra lepiej na wyjazdach aniżeli na swoim stadionie do tego Legia przegrywając w tym spotkaniu robi sobie spory kłopot w kwestii gry w europejskich pucharach , teraz Jaga ma 8 punktów przewagi po wygranej nad Legią będzie ich już 11, wiem że potem jest podział,ale kto powiedział iż Legia w następnej rundzie wszystko wygra? , moim zdaniem można tutaj pograć na wygraną gości, Jaga za bardzo niestabilna wyłączą im z gry Vasilijewa i nie ma zespołu....

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Jagiellonia - Legia

Jagiellonia - Legia // Legia wygra&amp;BTS // @4,35 UNIBET
Dzisiaj na konferencji Jacek Magiera dał do zrozumienia że Moulin nie zagra.

Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa​

Tak jak koledzy wyżej pisali to zdecydowanie hit kolejki, który jest dość trudny do wytypowania. Moim zdaniem to przyjezdni będą dominować w tym meczu (nie chodzi tylko o posiadanie piłki, bo to jest oczywiste). Legia po objęciu sterów przez Jacka Magierę zaczęła grać w ofensywie znakomicie. Stołeczni stwarzają sobie bardzo dużo sytuacji bramkowych, nawet w meczach z Realem Madryt było ich sporo. Do tej dobrej gry ofensywnej mam nadzieję że w przerwie na mecze reprezentacyjne dojdzie pewna gra w defensywie. Wrócił po licznych kontuzjach Michał Pazdan, do formy wróciła legenda i kapitan Wojskowych - Jakub Rzeźniczak oraz Kuba Bereszyński nareszcie ustabilizował formę, na na prawdę wysokim poziomie. Skoro prawdopodobnie nie zagra Moulin to jako defensywny pomocnik zagra Tomek Jodłowiec a jako playmakerzy zagrają doświadczeni Miro Radovic i Vadiz Odidja Ofoe. Obaj to zdecydowanie gwiazdy Ekstraklasy i śmiem twierdzić że razem z Kostą Vassiljevem to trójka najlepszych graczy w tej lidze. Estończykiem dokładnie zajmie się Tomek Jodłowiec i planem Legii zapewne będzie aby reprezentant Polski wyeliminował z gry kapitana reprezentacji Estonii. Jeżeli ten wariant zda egzamin to Legia powinna zdominować środek pola i w ogóle przebieg meczu, bowiem powszechnie wiadomo jak Jaga bez swojego lidera jest bezzębna. Biorąc pod uwagę skuteczność i polot w ofensywie stołecznego klubu stawiam na over bramkowy tej drużyny, a patrząc na fakt że Legia jest w stanie wyeliminować z gry Wassiljewa stawiam na zwycięstwo podopiecznych Jacka Magiery.

TYPY:
Legia @ 2,30 (Oddsring) ✅✅✅
Legia over 1,5 gola @ 2,10 (Bet365) ✅✅✅
Legia strzeli w 1 połowie gola @ 2,00 (Bet365)✅✅✅

Piast Gliwice - Cracovia​

W tym przypadku analizując ten mecz nie posłużyłem się wiedzą na temat tego spotkania a biorę pod uwagę głównie aspekty statystyczne. Analizując je wnioskuję że bardzo prawdopodobny w tym spotkaniu jest over bramkowy oraz że obie drużyny nie zagrają na zero z przodu. Zarówno Piast jak i Cracovia na gwałt potrzebują punktów, bowiem pozycje w dolnej części tabeli na pewno nie spełniają oczekiwań nawet tych najmniej wymagających kibiców. To powoduje że zakładam że będzie to mecz bardziej ofensywnym z mniejszą dbałością o aspekty defensywne. Trener Latal wrócił po krótkim rozbracie z zespołem z Gliwic i szybko ze słabej defensywy i słabej ofensywy z początku sezonu pozostała tylko słaba defensywa. Na ostatnie 5 spotkań aż cztery razy pokryty został over 2,5 a w jednym przypadku do spełnienia tego typu zabrakło jednej bramki. Natomiast Cracovia na 5 ostatnich spotkań taki over pokrywała trzykrotnie, ale warte uwagi jest to ze w tym sezonie zespół Jacka Zielińskiego nie potrafi sobie poradzić z dobrze zorganizowaną defensywą, która współpracuje i dobrze kryje, natomiast potrafi skrzętnie wykorzystać najmniejszy bład formacji obronnej rywala. Taka właśnie jest w tym sezonie obrona Gliwiczan. Grają dość pewnie, ale czasami zdarzają im się niewybaczalne błedy, które dziś tacy zawodnicy jak Krzysiu Piątek, Mateusz Cetnarski czy Erik Jendisek powinni wykorzystać.

TYPY:
BTS @ 1,76 (Bet365) ✅✅✅
over 2,5 @ 2,00 (Oddsring) ✅✅✅
rzuty rożne over 10,5 @ 1,83 (Bet365) ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
uzytkownik-24118 2,1K
Czy któryś buk oferuje zakłady na karnego w meczu?
Widzi mi się karny w meczu Jagielloni z Legią: duża stawka, Legia w tym sezonie ma problem z karnymi (właściwie to z często niepotrzebnymi faulami w szesnastce), do tego sędziuje Frankowski, który w 12 meczach Ekstraklasy 5 razy wskazał na wapno (najwyższy obok Jakubika wynik w lidze)

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Wszyscy piszecie że Legia wyeliminuje Koste i będzie rządzić w środku pola i wygra mecz.
Pobierz też ustawi odpowiednio swój zespół. Estonczyk to świetny gracz i Jodlowiec że swoją formą nie sądzę aby się okazał tym graczem który odetnie Vasiljeva od podań.
A co będzie jeśli Kosta zagra mecz na swoim wysokim poziomie?
Bierzecie pod uwagę tylko jedną opcję z wyeliminowaniem Estonczyka z gry a to wcale takie łatwe do zrealizowania nie będzie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Piast - Cracovia
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.95
buk: bet365
Wynik: 2:2
✅

Po przerwie reprezentacyjnej ciężko się spodziewać co jaki zespół zaprezentuje. Na niektórych taka przerwa wpływa dobrze, a na drugich znowu fatalnie. Dlatego zagram tutaj po raz kolejny bramki. Oba zespoły w końcu zaczęły grać w piłkę po fatalnym początku sezonu. Do tego pokierowałem się trochę bezpośrednimi spotkaniami, a tam tych goli w ostatnim czasie padło naprawdę sporo.
17.07.16 EKS Cracovia Piast Gliwice 5 : 1
16.04.16 EKS Piast Gliwice Cracovia 1 : 1
05.12.15 EKS Piast Gliwice Cracovia 2 : 2
07.08.15 EKS Cracovia Piast Gliwice 1 : 2
05.06.15 EKS Piast Gliwice Cracovia 0 : 3
13.03.15 EKS Cracovia Piast Gliwice 3 : 1
20.09.14 EKS Piast Gliwice Cracovia 4 : 2
10.05.14 EKS Cracovia Piast Gliwice 1 : 5
09.11.13 EKS Piast Gliwice Cracovia 1 : 1
21.07.13 EKS Cracovia Piast Gliwice 2 : 3
21.09.11 CUP Piast Gliwice Cracovia 0 : 3
02.07.11 CF Cracovia Piast Gliwice 2 : 1​
Jak sami spojrzycie w tych spotkaniach emocji i goli nie brakuje. Piast odkąd jest pod sterami Latala wraca na właściwe tory. Cracovia niestety w ostatnich dwóch kolejkach odniosła porażki, ale nie oznacza to, że widać u nich brak formy. Myślę, że te dwa tygodnie nie wybiły z rytmu obu zespołów i po raz kolejny zobaczymy grad bramek.

20:30 Jagiellonia - Legia
Typ: BTS
Kurs: 1.70
buk: bet365
Wynik: 1:4
✅

Moja pierwsza myśl była taka żeby zagrać na Legię czystą dwójkę. Ale po długich namysłach zdecydowałem się iść w stronę goli. Legia na pewno przystąpi do tego spotkania z większa presją ze względu na to, że musi gonić czołówkę tabeli aby móc dalej myśleć o mistrzostwie- chociaż z drugiej strony przy tym śmiesznym podziale punktów, to każdy ma szanse na mistrza %). Na dodatek w tygodniu czeka ich kolejne spotkanie w ramach LM, i nie chce pisać głupot, że są już myślami przy Borussii. Goście w ostatnich spotkaniach wyjazdowych tracą dużo goli, i dlatego zdecydowałem się pójść w BTS. Legia po czterech porażkach z rzędu na wyjeździe i jednym remisie, przełamała się dopiero w Kielcach odwracając losy meczu. Sama gra Legii wydaje się być coraz bardziej poukładana, co widać z meczu na mecz. Teraz mieli kolejne dwa tygodnie żeby dobrze przygotować się do meczu z Jagą, dlatego spodziewam się dobrego spotkania. Niestety W meczu z Cracovią kontuzji doznał Nemanja Nikolic, który strzelił w tym meczu swoją siódmą bramkę w tym sezonie, i zapewne będzie to dość duże osłabienie gości. .Jagiellonia u siebie jest bardzo mocna. Wynik bramek 13-6 jest naprawdę solidnym rezultatem, jednak nie najlepszym w lidze. Gospodarze za wszelką cenę będą chcieli utrzeć nosa ekipie z Warszawy, bo zwycięstwo z Legią smakuje podwójnie. Spodziewam się otwartego spotkania, bo drużyny, które chcą nas reprezentować w przyszłym sezonie w europejskich pucharach, niech udowodnią na krajowym boisku, że na to zasługują. Spodziewam się również ostrego meczu. W bezpośrednich spotkaniach może nie padało dużo tych kartek, ale jestem zdania, że teraz będzie inaczej. Jagiellonia w końcu ma jakiś wyznaczony porządny cel na ten sezon i nie wypada im przegrać z Legią u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Później dodam swoje trzy grosze na temat Jaga - Legia. Jednak trzeba podkreślić, że Nikolić dzisiaj zagra. Informacja jest na oficjalnej stronie Legii
&quot;W trakcie przerwy na mecze reprezentacji, w ekipie mistrzów Polski zdążyli wyleczyć się Arkadiusz Malarz i Nemanja Nikolić, którzy będą mogli zagrać na boisku w Białymstoku. Jacek Magiera nie będzie mógł za to skorzystać z Thibault Moulin&#39;a, którego w środku pola zastąpi Michał Kopczyński&quot;
A patrzac na to, że Czerwiński pazuje za kartki to na środku obrony zagraja Pazdan i Rzeźniczak.
Przypuszczalne składy:
Jagiellonia: Kelemen - Burliga, Guti, Runje, Tomasik - Chomczenowśkyj, Góralski, Romanczuk, Frankowski - Vassiljev - Cernych.
Legia: Malarz - Bereszyński, Rzeźniczak, Pazdan, Hlousek - Guilherme, Jodłowiec, Kopczyński, Odjidja-Ofoe, Radović - Nikolić.

S 277

stepinski

Użytkownik
Wszyscy grają dziś na Legię? Serio?
Jaga dziś wygra. Jak dobrze wejdą w mecz i sędzia nie ustawi spotkania to Jaga ma szanse na 3:0.
Oczywiście że ma szansę. Przed pierwszym gwizdkiem to ma szansę i na 7-0. Ja uważam że jak sędzia nie ustawi meczu a Legia dobrze wejdzie w spotkanie to wygra to i to pewnie. Nastroje w drużynie są świetne. Drużyna gra od pewnego czasu o niebo lepiej niż za Hasiego. Wydaje się że piłkarze kluczowi złapali formę. Brak dzisiaj jedynie Moulina i Langlila w składzie Wojskowych. Jagiellonia Białystok po raz drugi w XXI wieku przystąpi do meczu z Legią Warszawa z pozycji lidera rozgrywek. Poprzednim razem taka sytuacja miała miejsca w sezonie 2010/2011. Białostoczanie przyjechali do stolicy i przegrali z „Wojskowymi” 0:2. To cytat z legia.net I mimo że było to dawno to myślę ze klub z Białegostoku nie poradzi sobie z presją i całą tą wytworzoną przez dziennikarzy otoczką dzisiejszego meczu. Stawiam na przekonujące zwycięstwo Legii

Jagiellonia - Legia (handicap 1:0) typ: 2 @ 4.00 Forbet oczywiście ✅

pingwin66 308

pingwin66

Użytkownik
Ja uważam że jak sędzia nie ustawi meczu a Legia dobrze wejdzie w spotkanie to wygra to i to pewnie.
Ale dałeś :grin: Jedyne ustawienie meczu jakie może dziś się zdarzyć to tylko i wyłącznie na korzyść Legii. Dziewczyny natraciły dużo punktów, więc teraz trzeba im pomóc w odrabianiu. Mecz z Lechem najlepszym przykładem.

Jagiellonia over 5.5 rr⛔ 5korków
2.02/STS

W poprzednim sezonie często grałem rogi w domowych meczach BKSu i zazwyczaj dobrze na tym wychodziłem. Dziś spodziewam się dobrego widowiska, z wieloma akcjami i sytuacjami bramkowymi. Jaga u siebie jest pod względem nabijania korków jedną z lepszych ekip w naszej lidze (a propos - warto tutaj zwrócić uwagę także na Ruch) i nie widzę powodów, dla których nie może nabić przynajmniej 6 rogów z Legią. Białystok żyje tym meczem, jest to najważniejsze spotkanie w sezonie, dlatego piłkarze dadzą z siebie maksa. Jaga nie położy się przed Legią, będzie starała się grać swoje, dodajmy do tego, że styl gry drużyny w ataku nie zmienił się jakoś szczególnie od tego, co białostocczanie prezentowali w poprzednim sezonie. Wszytko opiera się na Kostku, który rozdziela piły najczęściej do skrzydłowych. Obserwując mecze Jagiellonii u siebie zawsze rr przychodzą mi na myśl jako pierwsze. Moża też próbować overy rr obu drużyn w meczu, jednak ja liczę, że dzisiaj Legnie Warszawa, będę na tym meczu i nie wypada mi czekać na rożne wroga.
Pozdrawiam

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Legia wygra i BTS @ 4.50 Bet365 ✅
Moim zdaniem warto poszukać w tym meczu value. Magiera powiedział, że Nikolić dziś zagra, a z nim potencjał ofensywny Legii jest ogromny jak na polskie warunki. Do tego Gui, Radović, Odija. Jaga potrafi z niczego strzelać bramki, Kosta wyczynia cuda, a wątpie, żeby Kopczyński wyłączył go z gry. Legia na dodatek słabo broni stałe fragmenty gry. Cernych w dobrej formie, Frankowski sezon życia, ma kto w ekipie Probierza strzelać. Z tego wychodzi mi BTS, ale Legia potrafi tworzyć dużo sytuacji i jeśli strzelają 3 bramki Realowi, to znaczy, że powoli wychodzą z dołka. Jak dla mnie dziś padnie dużo bramek i stawiam na to, że Legia wyjdzie zwycięsko z hitu kolejki, a może i rundy.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom