>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Aby urozmaicić nasze forumowe konkursy, specjalnie na gwiazdkowo-noworoczny czas wychodzimy do Was z absolutną nowością - konkursem drużynowym. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie.
    Konkurs drużynowy z Betfan
    Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu

Nie masz konta w Betfan? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Fortuna bonus

16. kolejka LaLiga 2025/2026 [12.12.2025 - 15.12.2025]

ibis 2,3M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-12-8 o 08.52.52.png

Nie masz konta w Betters, nic straconego - załóż je wchodząc na betters.pl lub klikając w baner i odbierz 310 PLN bonusu oraz Freebet 10 PLN bez depozytu na start
1000x200.png

ibis 2,3M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Obrona Realu Madryt zdziesiątkowana na najbliższy ligowy mecz

Kontuzjowani są: Ferland Mendy, Dani Carvajal oraz Trent Alexander-Arnold. Do tego dochodzi jeszcze nowa kontuzja Militão, który będzie pauzował od 3 do 4 miesięcy oraz niepewny powrót Deana Huijsena.
Jakby tego było mało to za kartki pauzują Fran García za drugą żółtą co dało w konsekwencji czerwo oraz bezpośrednią czerwoną Álvaro Carrerasowi, mimo że miał wcześniej żółtą kartę na koncie.

Otrzymane punkty reputacji: +1567
L 3,5M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Real Sociedad - Girona
Bukmacher: Superbet
Typ: gol Girony
Kurs: 1.54

Girona rozgrywa przeciętny sezon i na ten moment priorytetem dla nich powinno byc przede wszystkim utrzymanie w lidze. W przypadku Basków też nie ma zachwytu, bo ekipa która miała walczyć o europejskie puchary - jest bliżej strefy spadkowej niż choćby TOP 6. W przypadku gości na pewno nie można odmówić walki, bo ostatnio strzelają dość regularnie i choć miewają klopsy jak np. porazka z Elche 0-3, to tez zdarzają im się udane spotkania jak np. 1-1 z Betisem, 1-1 z Realem Madryt, 1-1 z Bilbao, 2-1 z Valencią czy gol strzelony przeciwko Barcy. Myślę, że i tutaj Katalończycy zdobęda przynajmniej jednego gola.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3199
Psychosocial 2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Otrzymane punkty reputacji: +2783
unicaja 140,2K

unicaja

Użytkownik
Barca - Osa
Boyomo kartka @2,15 betclic

Przed chwilą gość z Lecce zrobił co trzeba o czym pisałem w dziale ligi włoskiej. Obrońca Osasuny w identycznej sytuacji jak dzisiaj Kialonda tj 4 karteczki na koncie a do 15go trzeba go puścić na PNA. Okazja do czyszczenia idealna

To samo David Carmo z Oviedo ale tam kurs niski @1,9 też betclic. Ten pan wyżej Kamerun a on Angola i tak samo okazja idealna. Można spróbować dubla albo jakieś inne kombinacje

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1692
L 3,5M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Osasuna - Barcelona
Typ: Każda z drużyn powyżej 6.5 strzałów
Kurs: 1.56

Barcelona ostatnio osiąga korzystne rezultaty, chociaż słabe wyniki w defensywie są maskowane przez zdobycze bramkowe. Momentami wręcz irytują Kounde z Cubarsim i tak naprawdę jedyną stabilną ostatnio postacią, która przewija się w defensywie, ale i w pomocy jest Eric Garcia. Szczęście Barcy polega jednak na tym, że ma klasowego bramkarza i też skuteczną ofensywę, tak wiec czeste straty bramkowe są nadrabiane przez słynne już remontady. Myślę, że Osasuna będzie mieć swoje sytuacje i da radę osiągnąć minimum 7 dowolnych strzałów, w przypadku Barcy wydaje się to oczywiste.

Ostatnia edycja:
ibis 2,3M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
14:00 Atletico - Valencia
powyżej 22.5 fauli @ 1.72
Wynik: 24
Betclic

Spotkanie o dość nietypowej porze jeśli chodzi o drużynę Atletico. Gospodarze ostatnie dwie kolejki zaliczyli wpadkami i przegrali swoje mecze. Kurs na ich zwycięstwo jest beznadziejny, a więc poszukałem czegoś innego i nieźle tu wyglada liczba fauli. Ostatnie bezpośrednie starcie to aż 34 faule, wyglada super. Jednak gdy się zagłębimy w statystyki to fauli jest coraz mniej, a wydawałoby się, że są to dwie drużyny gdzie przechodziło do dużej liczby przewinień. Jednak liczba 23 fauli wcale tak nie odstrasza i wyglada nieźle. Sędzią spotkania będzie Soto Grado, który ma średnia 5.23 kartki na mecz. Jednak nie szedłbym tutaj w kartki bo ich również pada bardzo mało, choć sędzia wydaje się być idealny na ten mecz. Wracając do liczby fauli, to liczę, że będzie tu sporo walki w środku pola. Może Valencia obejmie w meczu prowadzenie i zrobi się jeszcze ciekawiej?.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1573
makaveli23 1,8M

makaveli23

Typer
Dyscyplina Piłka nożna, Hiszpania, LaLiga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Rayo Vallecano - Betis
Typ: Liczba goli drużyny: Betis powyżej 1.5
Kurs: 2.51
Bukmacher: betters
Analiza:
Spotkanie 12. drużyny Rayo Vallecano z 6. Betisem. Betis jest lepszy aż o 12 więcej strzelonych bramek ale gorszy o 3 więcej straconych, głownie przez przegraną ostatnio z Barcelona 3-5. Z tą sama Barceloną Rayo udało się u siebie zremisować 1-1. Ponadto udało im się również zremisować z Realem u siebie ostatnio 0-0. Obie drużyny występowały w europejskich pucharach z powodzeniem w meczach wyjazdowych, bo Rayo wygrało w Polsce z Jagiellonią 2-1 w Lidze Konferencji a Betis w Lidze Europy rozprawił się z Dynamo Zagrzeb 3-1. Jak widać Betis jest drużyną lepszą i myślę że jest w stanie tutaj strzelić 2 bramki ale czy wygra to już nie jestem pewny.

L 3,5M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Alaves - Real Madryt
Typ: Każda z drużyn powyżej 8.5 strzałów
Kurs: 1.58

Real w kryzysie i kolejne spotkanie wcale nie musi być łatwym spacerkiem, a kolejną męką. Alaves u siebie wygląda nieźle i dobrze wykorzystuje potencjał stałych fragmentów. Nastawiam się na bardziej zdeterminowany Real, ale jednocześnie groźne Alaves, a zestawiając to wszystko w typ - myślę że każda z ekip odda tutaj minimum 9 strzałów na bramkę. Alternatywnie można spróbować podobną wersję ze strzałami celnymi - w tym przypadku byłyby to 3 strzały celne na drużynę.

Pablito91 2,8M

Pablito91

Typer
Mallorca Elche poniżej 2.5 bramki @1.60 superbet

16 kolejka Hiszpanskiej LaLigi. Mallorca podejmie na własnym stadionie Beniaminka z Elche. Mallorca zawodzi w tym sezonie. Są na spadkowym miejscu. Elche to najlepszy spośród 3 beniaminkow w tyn sezonie. Spisują się na prawdę przyzwoicie i zajmują 9 miejsce w tabeli. Nie tak dawno udało się im urwać punkty Realowi. Patrząc na styl gry obu drużyn tutaj pasuje mi underowy wynik jeżeli chodzi o bramki. Wydaje mi się, że wynik może pójść w jedną jak i druga stronę i jakieś jednobramkowe zwycięstwo, bądź podział punktów. W historii między tymi klubami tylko 3 razy padły 3 bramki lub więcej.

Ostatnia edycja:
majki092 6,3K

majki092

Użytkownik
Barca - Osa
Boyomo kartka @2,15 betclic

Przed chwilą gość z Lecce zrobił co trzeba o czym pisałem w dziale ligi włoskiej. Obrońca Osasuny w identycznej sytuacji jak dzisiaj Kialonda tj 4 karteczki na koncie a do 15go trzeba go puścić na PNA. Okazja do czyszczenia idealna

To samo David Carmo z Oviedo ale tam kurs niski @1,9 też betclic. Ten pan wyżej Kamerun a on Angola i tak samo okazja idealna. Można spróbować dubla albo jakieś inne kombinacje
Fajnie to wyłapałes z tymi kartkami tylko ciekawe dlaczego Boyomo sie nie wykartkowal? Nie od dziś wiadomo ze pilkarze inteligencja nie grzeszą ale dziwne ze trener mu nie kazał...

unicaja 140,2K

unicaja

Użytkownik
Fajnie to wyłapałes z tymi kartkami tylko ciekawe dlaczego Boyomo sie nie wykartkowal? Nie od dziś wiadomo ze pilkarze inteligencja nie grzeszą ale dziwne ze trener mu nie kazał...
Dokładnie. Poza tym widać że czas tego typu betow się niestety powoli kończy. Swego czasu było to nagminne zjawisko a obecnie widać jak to wygląda coraz rzadziej wchodzą i trzeba powoli dac sobie spokój. Ciekawe jak jutro ten Carmo z Oviedo się zachowa, zobaczymy

N 17,1K

najtmar

Użytkownik
Dokładnie. Poza tym widać że czas tego typu betow się niestety powoli kończy. Swego czasu było to nagminne zjawisko a obecnie widać jak to wygląda coraz rzadziej wchodzą i trzeba powoli dac sobie spokój. Ciekawe jak jutro ten Carmo z Oviedo się zachowa, zobaczymy
Oglądałem końcówkę tego meczu. Długo spotkanie wynikowo było na styku i jeśli nawet planował kartkę, to z racji wyniku, musiałby by ją dostać blisko końca meczu, a, że nie miał okazji aby sfaulować, a widocznie gość nie ma wyobraźni aby w inny sposób dostać kartkę- tak więc skończyło się jak się skończyło.
Moim zdaniem warto grać, tylko trzeba się przygotować wcześniej. Dziś np. Osimhen się pięknie wyczyścił z Galatasaray. Szkoda, że po fakcie to zobaczyłem...

ibis 2,3M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Alaves - Real M.
Real @ 1.55 bezpieczny wynik
Real i powyżej 1.5 gola w meczu @ 1.86
Betclic

Strata Realu do Barcelony po wczorajszej wygranej Blaugrany wynosi już siedem punktów, a więc nie wyobrażam sobie żeby dzisiaj mieli stracić punkty. Kurs na zwycięstwo gości jest tak wysoki z powodu kontuzji w defensywie Królewskich. Xabi Alonso nie może dzisiaj liczyć na kontuzjowanych Daniego Carvajala, Ferlanda Mendy'ego, Trenta Alexandra-Arnolda, David Alabę, Édera Militão i Eduardo Camavingę oraz zawieszonych Álvaro Carrerasa, Fran Garcíę, Endricka.
Defensywa będzie lekko przebudowana, a linia będą tworzyć Valverde, Asencio, Rüdiger i Valdepeñas. Tu z pewnością Alavés będzie chciało wykorzystać te braki w defensywie i być może uda im się strzelić gola?. To znaczyłoby, że Real musi się rzucić do ataku na swojego rywala, a jak widzimy w ofensywie bez większych zmiana składzie to i okazji na strzelenie gola nie zabraknie. Real ma dobry bilans meczów wygranych z Alaves, drużyna jest za Xabim, a więc pozostaje odnieść zwycięstwo, które ostudzi emocje wokół klubu jak i samego Xabiego.

PRZEWIDYWANE SKŁADY
Deportivo Alavés:
Sivera; Jonny, Tenaglia, Pacheco, Parada; Ibáñez, Blanco, Denis Suárez; Rebbach, Calebe i Lucas Boyé.

Real Madryt: Courtois; Valverde, Asencio, Rüdiger, Valdepeñas; Tchouaméni, Ceballos, Bellingham; Rodrygo, Vinicius i Mbappé.

M 15,9K

makalele007

Użytkownik
Oglądałem końcówkę tego meczu. Długo spotkanie wynikowo było na styku i jeśli nawet planował kartkę, to z racji wyniku, musiałby by ją dostać blisko końca meczu, a, że nie miał okazji aby sfaulować, a widocznie gość nie ma wyobraźni aby w inny sposób dostać kartkę- tak więc skończyło się jak się skończyło.
Moim zdaniem warto grać, tylko trzeba się przygotować wcześniej. Dziś np. Osimhen się pięknie wyczyścił z Galatasaray. Szkoda, że po fakcie to zobaczyłem...
jak mozna nie miec okazji wystarczy dyskusja z arbitrem i juz moze byc kartka wiec okazji jest pełno

unicaja 140,2K

unicaja

Użytkownik
Wystarczy spojrzeć co dziś zrobił ten Carmo z Oviedo, po faulu i żółtej w odstępie nie wiem minuty dwóch kolejne cięcie i out z boiska. Idiotyzm ale grunt że zakład na zielono

Do góry Bottom