Hertha Berlin - Darmstadt SV | obie strzelą - NIE 1,66 365
Myślałem też o Hertha czyste konto, ale bezpieczniej brak btsa.Hertha pod wodzą Dardaia to świetna drużyna w destrukcji.Bardzo dobrze bronią, Jarstein wyrósł na niezłego ligowego fachowca w bramce w tym sezonie.Liderem defensywy jest Brooks, który jest kontuzjowany, ale w jego miejsce są Hegeler i Stark i dają radę.Po bokach niezli w obronie jak i ofensywnie Pekarik oraz Plattenhard, zabezpieczają wszystko w środku pola Skjelbred oraz Lustenberger.Niestety wypadł im Weiser, który na boku obrony też grał dobrze.Nie mniej podziwiam berlińczyków za grę w defensywie, a dziś w spotkanie z Darmstadt nie powinni się spodziewac wielu prób gości.Obie drużyny widziałem w weekend, oby dwie poległy, ale grały z rywalami z góry tabeli - Hertha nie miała wiele do powiedzenia w starciu z Lipskiem, a Darmstadt dobrze poczynał sobie z Bayernem gdzie nieznacznie przegrali po pięknym golu Costy.I to, że tak zagrali z Monachijczykami uważam stawia również na nieco straconej pozycji gości - często jest tak, że drużyna wypompuje się w meczu z takim rywalem i po prostu brakuje pary na kolejny mecz, a tu w dodatku tylko dwa dni odpoczynku dla gości.Drużyna z Hesji, nie ma się co oszukiwać też odstaje nieco od Bundesligowych rywali - kadrowo, organizacyjnie i finansowo.Ciężko tam znaleźć piłkarza pasującego poziomem do tej klasy rozgrywkowej, mnie bardzo podobał się Vranjic ostatnio, z bardziej znanych nazwisk to Schipplock (0 goli w tym sezonie) który grał w HSV oraz TSG oraz Heller i Rosehnal.
Darmstadt ogólnie mało strzela, dziś też stawiam, że nic nie strzelą i jak już wygra Hertha to do zera i oby dwóm drużynom nie uda sie strzelić bramki dlatego gram, że nie będzie BTSa.