Lipsk - Bayern
Lipsk wygra @3.70 BETX
Na inaugurację Bundesligi w nowym roku szukam niespodzianki.
Coś mi się zdaje, że to może być dla Bayernu ciężki rok. Kilku wysłużonych graczy tworzących trzon drużyny, niewielu młodych perspektywicznych zawodników, którzy byliby na odpowiednim poziomie, brak dobrych transferów, oczywiście ktoś może uznać, że to pisanie życzeniowe, ale moim zdaniem właśnie takie są fakty. Działacze Bayernu od lat słyną za dość skąpych (choć według mnie to akurat dobre podejście) w tych chorych finansowo czasach. O ile do tej pory to się sprawdzało, tak dziś widzę w bawarskiej ekipie wiele luk i czuję, że czołówka europejska lekko im odjedzie.
Ale do meczu. Pierwsze spotkanie w nowym roku i pierwsze po mistrzostwach, tu nie będzie łatwej przeprawy z dobrze zarządzanym RB. Wicelider na pewno nie zadowoli się tu nawet remisem, a ja stawiam nawet ich wygraną. Patrząc na historię Lipsk zawsze dobrze startuje po zimie, Bayern natomiast niekoniecznie wspominając tylko zeszłoroczną przegraną z Gladbach na swoim stadionie.
To spotkanie jest dużą niewiadomą, dlatego tym bardziej szukałbym tu wyższych kursów, bo wygrana Bayernu może po najmniejszej linii oporu, ale nie wydaje mi się dobrą opcją. Dla mnie to jest mina, nawet po dość wysokim kursie jak na Bayern.
Typuję to BTSa i przynajmniej dwa gole gospodarzy , a ostatecznie ich wygraną.