>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. Kolejka Bundesligi 07-09.12.2012

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
16. Kolejka Bundesligi

Tegoroczna Liga Mistrzów trzeba przyznać szczęśliwa dla reprezentantów Bundesligi, wszystkie trzy zespoły zgodnie z pierwszego miejsca awansowały do dalszej fazy. Trzy zespoły, przypominam tylko hiszpańskim klubom udała się awansować x4. Szkoda teraz Gladbach, które odpadło w eliminacjach, zaznaczmy gdyby zagrali pierwszy mecz na swoim poziomie, możliwe że graliby w LM zamiast Dynama Kijów. No ale Gladbach razem z innymi, gra w Lidze Europy i tu też wszystko wskazuje na to, że niemieccy przedstawiciele przejdą dalej. Wracam jednak do BL, tu na start HSV, oczywiście jest faworytem z Hoffenheim, nawet wyraźnym, tym bardziej kurs zachęcający. BVB gra u siebie, powinny być trzy punkty, ale oferta przeciwnie niż z Hamburgiem, raczej zniechęca. Wolfsburg to nie jest słaby zespół, jest nawet na tyle dobry by urwać, a nawet zabrać punkty Dortmundowi. Bayern dostał łatwego przeciwnika w tym rozdaniu, Eintracht z Werderem na własnym boisku, bardzo ciekawy mecz, bez jednoznacznego faworyta. Hannover będzie próbował wyjść z dołka, ale w rywalizacji Leverkusen będzie o punkty bardzo trudno. No jeszcze Stuttgart i honorowy mecz dla Schalke, które zmuszone wygrać, by nie popaść w marazm.

Zapraszam do dyskusji.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Zaczynam od pierwszego, piątkowego spotkania. Jestem w stanie zaufać gospodarzom, chociaż uważam że można w tym spotkaniu szukać niespodzianki. Dlatego właśnie, że głupcem trzeba być żeby wierzyć, że Hoffenheim będzie przegrywać zawsze. Niemniej jednak, nawet zmiana trenera nie przekonuje mnie co do tego, że teraz miałoby się coś zmienić. Markus Babbel została zwolniony, bo brakowało wyników, ale nie sądzę żeby to właśnie postać trenera była winna słabej gry, bo Babbel jest ceniony w Bundeslidze, nie zdziwię się jak wiosną dostanie posadę szkoleniowca w którymś z klubów broniących się przed spadkiem. Tak, też nie widzę w tym przypadku efektu nowej miotły, jaki widzimy na przykład w Wolfsburgu. Ale dość, kilka konkretów. Hamburger w tej chwili to drużyna w formie, chyba jedna z nielicznych w środku tabeli, która ma jakieś argumenty żeby przebić się pod miejsca dające LM. Nie ma takiej możliwości, abyśmy mieli BVB i Schalke jako niezniszczalną czołówkę, tak jak ma to miejsce w Anglii, i takie HSV może zając miejsce w Lidze Mistrzów jak najbardziej, zwłaszcza gdy S04 dołuje, a starta jest nieznaczna - 4 punkty. W Hamburgu nadal nie ma Vdv, ale wrócił Son - czołowa postać w ofensywie. Dobrze wygląda Aogo, Skjelbred czy Beister, zwłaszcza ten ostatnio ma swój czas, ale wiele wskazuje że nie zagra jutro. Jest oczywiście Rudnevs, który dopiero się aklimatyzuje, ale strzelił 4 bramki, pokazuje się z dobrej strony w każdym meczu i można w nim widzieć potencjalnego strzelca. W Hoffenheim konsekwentnie stawiają na Joselu, który się średnio sprawdza, mają Derdiyok który robi szum po wejściu z ławki i w nim szukałbym zagrożenia. Oprócz tego stałe fragmenty gry, Sejad Salihovic ma fenomenalnie ułożoną nogę, nie ma rankingów na ten temat, ale byłby na pewno w czołówce na świecie jeśli chodzi o wolne, obok CR7, jak nie przed nim ;). Co więcej, to tyle Hoffenheim to w tym sezonie słaba drużyna, który potrzebuje wzmocnień, stać ich jak mało kogo więc wiosną Bundesligę uratują. HSV w szczycie formy, na własnej Imtech Arena. Powinni wygrać.

Hamburger SV - TSG Hoffenheim Typ:1 Kurs:2,00
Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +7
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburger SV - Hoffenheim
Tutaj nie ma co się dopatrywac niespodzianki jak dla mnie. Gospodarze nie powinni tego przegrać przy obecnej formie przyjezdnych (Hoffenheim). W prawdzie zwolniona Babbela ale 4-5 dni to za mało, żeby zdecydowanie poprawić grę, szczególnie w obronie. W ostatnim spotkaniu z Werderem nastąpiła istna kompromitacja &quot;Wieśniaków&quot;. Jedyne plusy to ofensywa ale brakuję też skuteczności. Ostatnio pisałem, że powinni w każdym meczu, szczególnie u siebie trafiać najmniej 2-3 razy a jak było widać po wynikach. Salihovic, Firmino to obecnie siła napędowa Hoffe. O obronie nie ma co wspominać bo to woła o pomstę do nieba. Z Werderem w dodatku na wyjeździe dostali łomot to co będzie z HSV, które mimo osłabień grą bardzo dobrze i złapało formę ? Może być jakaś świeżość w Hoffe ale to nic nie da, przygotowani do sezonu są fatalnie, brakuje zgrania w obronie, dużo zależy od indywidualnych akcji Firmino a jak go wyłączą to nie wiem czy coś zdziałają z HSV. Krótko i ogólnie. HSV bez Beistera, który ostatnio jest w znakomitej formie, mimo to jednak dadzą rade. Werder bez mózgu drużyny czyli Hunta dał radę mimo, że nie istniał w środku... Oczywisty bet...
HSV -0,25 @ 1,82
10/10

Otrzymane punkty reputacji: +17
S 26

siemek0

Użytkownik
Stuttgart - Schalke
typ: 2
kurs 2.40
bet365
Mecz co prawda jutro ale ja uderzam już dziś.Jest to typ bardziej przeciwko Stuttgartowi niż typowy na Schalke a to ze wzgledu na ... Stuttgart grał w czwartek o godzinie 19 mecz w Lidze Europejskiej z Molde. Był to jeden z niewielu meczy tamtego dnia który był o coś. Mianowicie Stuttgart wygrywając to spotkanie awansował by dalej. W zwiazku z tym podstawowa 11 Stuttgartu wyglądała bardzo obiecująco na czele z Ibiseviciem , Traore , Okazakim , Harnikiem itd. Mecz ten zakończył sie jednak przegraną ekipy Niemieckiej 0:1. Dodam tylko że mecz zakończył sie tuż przed godziną 21 a nastepne spotkanie czyli mecz z Schalke opisywany przeze mnie jest już w sobote o 15.30 czyli na odpoczynek jest mniej niż 2 doby.Podobna sytuacja miała miejsce trzy kolejki wczesniej gdzie Bayern podejmował u siebie Hanover który podobnie jak Stuttgart był po meczu LE który również grał u siebie. Skończyło sie na pogromie piłkarzy Hanoveru w stosunku 5:0.W zwiazku z tym uważam że Stuttgart może odczuwać w tym meczu wirus Ligi Europejskiej i dla Schalke szykuje sie idealna sytuacja na przełamanie złej passy.Kurs w.40 na Schalke warty ryzyka.

voriax 12

voriax

Użytkownik
hcs 0-2,5 w milenium 1,33 na Wolfsburg bardzo zachęcajace ,jakoś nie chce mi się wierzyć ,ze ekipa wilków przegra ten mecz aż 3 bramkami,na moje są nawet w stanie przy odrobinie szczęścia urwac jakiś punkt dla żółtych na tym terenie tylko 2x udało sie dla gospodarzy wygrać tak wysoko ww 11 i 03r. reszta to wyniki różnicy zwykle 1 bramki lub remisy. na moje kurs warty gry w stosunku do ryzyka.

Bayern też nie powinien mieć problemów z Augsburgiem tym bardziej ,że ekipa gospodarzy w dołku totalnym ,od 6 kolejek bez wygranej u siebie grają fatalnie 1-3-4 ,ale tu bym pomyślał nad zagraniem czegoś w strone gospodarzy ,jakis handicap lub Obie strzelą ,bo cos mi nie do końca pasuje 1 bramka stracona tylko brzez ekipe Bayernu, do tej pory grali ze sobą 2x i za każdym razem wynik 2:1 więc coś może być z tym golem na rzeczy ,polecam pomyśleć.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Stuttgart - Schalke
typ: 2
kurs 2.40
bet365
Mecz co prawda jutro ale ja uderzam już dziś.Jest to typ bardziej przeciwko Stuttgartowi niż typowy na Schalke a to ze wzgledu na ... Stuttgart grał w czwartek o godzinie 19 mecz w Lidze Europejskiej z Molde. Był to jeden z niewielu meczy tamtego dnia który był o coś. Mianowicie Stuttgart wygrywając to spotkanie awansował by dalej. W zwiazku z tym podstawowa 11 Stuttgartu wyglądała bardzo obiecująco na czele z Ibiseviciem , Traore , Okazakim , Harnikiem itd. Mecz ten zakończył sie jednak przegraną ekipy Niemieckiej 0:1. Dodam tylko że mecz zakończył sie tuż przed godziną 21 a nastepne spotkanie czyli mecz z Schalke opisywany przeze mnie jest już w sobote o 15.30 czyli na odpoczynek jest mniej niż 2 doby.Podobna sytuacja miała miejsce trzy kolejki wczesniej gdzie Bayern podejmował u siebie Hanover który podobnie jak Stuttgart był po meczu LE który również grał u siebie. Skończyło sie na pogromie piłkarzy Hanoveru w stosunku 5:0.W zwiazku z tym uważam że Stuttgart może odczuwać w tym meczu wirus Ligi Europejskiej i dla Schalke szykuje sie idealna sytuacja na przełamanie złej passy.Kurs w.40 na Schalke warty ryzyka.
Stuttgart fatalnie ale nie wiadomo czy zagra Farfan a to oznacza spote osłabienie. W dodatku nie raz już jak był też bez formy S04 nie istniało. W dodatku nie zagra Hoger i &quot;Papa&quot;. No bet.
Bayern też nie powinien mieć problemów z Augsburgiem tym bardziej ,że ekipa gospodarzy w dołku totalnym ,od 6 kolejek bez wygranej u siebie grają fatalnie 1-3-4 ,ale tu bym pomyślał nad zagraniem czegoś w strone gospodarzy ,jakis handicap lub Obie strzelą ,bo cos mi nie do końca pasuje 1 bramka stracona tylko brzez ekipe Bayernu, do tej pory grali ze sobą 2x i za każdym razem wynik 2:1 więc coś może być z tym golem na rzeczy ,polecam pomyśleć.
Nie wierzę żeby Bayern coś stracił jutro z beznadziejnym Augsburgiem. Ich bramki są wymęczone, dużo wchodzi na farcie, wielu sytuacji nie stwarzają, bieda w ofensywie. To tak w skrócie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Fantasy Matches: Bayern München - Borussia Dortmund Typ:1 Kurs:2,40 Tobet
Bardzo ciekawa opcja, nie wiem skąd tak wysoki kurs na Bawarczyków, ale na pewno skorzystam. Bo Bayern gra ze słabym Augsburgiem i przy obecnej dyspozycji stać ich na jakieś 4-0 może nawet. BVB zaś przed trudnym zadaniem stoi, Wolfsburg to nie jest byle jaka drużyna, co więcej aktualnie będąca w formie i wydaje mi się, że mimo wszytko nie przyjadą do Dortmundu się bronić. Dla Borussii gra o mistrzostwo chyba pozostanie snem, dlatego mentalnie powinni trochę odpuścić, oczywiście magia SIP, ale nie popadajmy w hura optymizm, to jest mecz dwóch mocnych zespołów, a same kursy na to spotkanie nie odpowiadają rzeczywistości.
Ps. Rudnevs na króla strzelców :razz:.

Otrzymane punkty reputacji: +3
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Mam pytanie co do jutrzejszych meczów, mianowicie chodzi mi o dwójkę gigantów: Bayern i Borussia. Interesują mnie handicapy, nie wiem, czy bawić się w jakieś HO czy po prostu zagrać czyściochy, gdyż chciałbym przełamać niechlubną passę.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Mam pytanie co do jutrzejszych meczów, mianowicie chodzi mi o dwójkę gigantów: Bayern i Borussia. Interesują mnie handicapy, nie wiem, czy bawić się w jakieś HO czy po prostu zagrać czyściochy, gdyż chciałbym przełamać niechlubną passę.
Nie ma Value, nie ma gry. W long-termie jak tak pograsz to po Tobie. Tutaj nikt Ci nie powie czy wygrają z handi. Drużyny są zmęczone w szczególności elita, która gra w LM i różnie może być. Jakiś hokejowych wyników bym się nie spodziewał ale z drugiej strony nie zdziwi mnie 4-0 w którymś z meczów...

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Nie ma Value, nie ma gry. W long-termie jak tak pograsz to po Tobie. Tutaj nikt Ci nie powie czy wygrają z handi. Drużyny są zmęczone w szczególności elita, która gra w LM i różnie może być. Jakiś hokejowych wyników bym się nie spodziewał ale z drugiej strony nie zdziwi mnie 4-0 w którymś z meczów...
Prawda. jednakże prędzej stawiałbym na Bayern. Dlaczego? Bo za przeciwnika mają słabiutki Augsburg, może i na wyjeździe, ale i tak powinni bez problemu sobie poradzić, mimo iż grali w tygodniu w LM. Kadra niezwykle szeroka i wyrównana, nawet jak Heynckes pozmienia kilku zawodników to i tak z Augsburga nie powinno być co zbierać. Co do BVB. Lewy, Kuba, Piszczek, Subotic, Gotze sobie odpoczywali w tygodniu, plus Reus który zszedł około 60 minuty. Dobrze im to zrobi, jeżeli zagrają tak jak potrafią, to Wolfsburg nie będzie miał nic do powiedzenia, mimo to iż ostatnio nie najgorzej sobie radzi. Magath odszedł, piłkarze czują się lepiej, ale nie na tyle aby ograć mistrza na ich terenie. Typy na zwycięstwo obu ekip wydają się być pewne, aczkolwiek nie przesadzał bym tutaj z hc, wygrana BVB w żadnym wymiarze bramowym by mnie nie zdziwiła, czy to będzie 1-0 czy 4-1. Aczkolwiek jeszcze raz podkreślę, czyste zwycięstwa obu drużyn to raczej &quot;pewniaki&quot;. Obu poszło dobrze.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg- Furth
Kolejny oczywisty bet i trzeba za nim iść, bez zbędnych kombinacji. Najważniejsze, boisko niezasypane śniegiem, warunki do gry będą dobre. Jak ktoś chce niech sprawdzi na kamerce online ich stadion :razz:
Najważniejsze info dla mnie, że do składu gospodarzy wraca Makiadi i Rossenthal, Caligiuri więc full line-up. Beniaminek ma straszne problemy w defensywie, można zobaczyć mecz z H96 i zobaczyć co się działo w środku pola jak jeden gracz zrobił różnice... Masa przestrzeni powstaje co przy potencjale Freiburga powinno skończyć się IZI WIN. Nie mam weny na pisanie długich analiz itd. Furth osłabione w dodatku (kicker.de). Nie widzę szans dla przyjezdnych, trio Kruse, Schmid, Rossenthal powinni odwalić dziś kawał dobrej roboty ;) W wielkim skrócie...
Na jutro perła 10/10 ale to potem.

Freiburg AH-1 @ 2,16
5/10

sparta 309

sparta

Użytkownik
Na kompa wpadam dziś tylko dosłownie na 10 min wiec absencje w formie screenów:

Liczby spotkań zawodników sprawdzicie na soccerway.com

Otrzymane punkty reputacji: +1
djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Bayern na Augsburg wyjdzie tym co ma najlepsze w tej chwili. Ribery grał ostatnie minuty w meczu z BATE, tak chyba na rozgrzewkę i dla kibiców, bo krzyczeli swoje słynne &quot;Ribery, Ribery, Ribery&quot;. W LM odpoczywali dodatkowo Lahm, Alaba(wszedł w drugiej połowie, trochę wcześniej niż Francuz), Dante(musiał wejść w drugiej połowie po czerwonej dla Boatenga). Dodatkowo Mandzukić cały mecz na ławce i to pewnie on zagra od początku z Augsburgiem. No i Javi Martinez też sobie odpoczał, bo ostatnio gra cały czas i co najważniejsze pokazuje się dobrej lub bardzo dobrej strony.
Neuer-Lahm, Boateng( a może kara dla Jeroma i zagra Van Buyten, który ostatnio jak gra to gra BARDZO dobrze), Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger, Mueller, Kroos, Ribery - Mandzukić
Jak dla mnie w derbach Bawarii szykuje się niezłe lanie, nie zdziwię się jak skończy się wynikiem powyżej 3:0.
Co do reszty to popieramy typy na Freiburg. Imponują swoją grą jak na zespół jaki mają. Powinni sobie poradzić u siebie ze słabym beniaminkiem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 Typ:BTS Kurs:1,7 Tobet
Krótko, bo Real oglądam. Tu chyba jasno wynika BTS. Oba zespoły grają w tym meczu o trzy punkty, oba wydaje się są aktualnie w formie. Borussia po bardzo dobrym meczu w LE, wcześniej solidnie; zremisowali z Schalke, wygrali z Wolfsburgiem co było zaskoczeniem. Mainz ograło Hannover, ograli Frankfurt, nieźle wygląda ich postawa w ostatnich spotkaniach. Ter Stegen ma słabszy sezon, może nie najgorszy, ale już nie jest aż takim fenomenem jakim był rok temu. Napisałbym rozprawkę, ale nie dziś, zdajcie się na mnie ;).

funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Nie neguję typu Dariusa ,bo również ma duże szanse powodzenia ,jednak wg. mnie zasadniej wygląda ten sam zakład na mecz Hannoveru z Bayerem.
Bayer prezentuje ostatnio bardzo dobrą formę ,krocząc od zwycięstwa do zwycięstwa.Widziałem ich mecz z Fortuną oraz Schalke i to właśnie w tym drugim spotkaniu naprawdę mi zaimponowali nie dając ekipie z Veltins Arena zrobić sztycha. Inną sprawą jest forma graczy S04 ,ale nie w tym rzecz. Z drugiej strony H96 ,który natomiast ostatnio raczej zawodzi. Tylko jedno zwycięstwo w ostatnich czterech meczach jest wynikiem niezadowalającym i do tego blamaż 5:0 na Alianz Arenie. Leverkusen legitymuję się 10 overkami i 5 underami i średnią 3.1 bramki na mecz. Hannover wygląda w tej statystyce jeszcze lepiej ,mianowicie 3.7 bramki na mecz z 11 overkami i 4 underami. Ostatnim aspektem są wyniki aptekarzy na wyjazdach i Hannoveru u siebie. Bayer w tym sezonie wyjazdowym nie strzelił bramki tylko Dortmundowi. Zaś H96 u siebie zawsze potrafił pokonać bramkarza rywali. Każda seria się kiedyś kończy ,jednak wątpię by zawodnicy obu ekip chociaż raz nie znaleźli drogi do bramki rywali. Pozdrawiam
Hannover - Bayer BTS 1.61 Bet365 ✅✅✅
5/10

Otrzymane punkty reputacji: +4
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dziś nie mam czasu bo cisnę na live ;). Na szybko dziś Bayer (0) 1,78 złapałem 2 dni temu. 10/10
Hannover pod męczony w dodatku są osłabieni (kicker.de) sprawdźcie sobie. Ich ostatnie giercownie w defensywie wołają o pomstę do nieba ale wyniki tego nie pokazują jednak jak ktoś oglądał i analizował może się domyślić co się stanie dzisiaj. Bezpieczna opcja bo boisko nie jest w najlepszy stanie ale Bayer tego nie przegra. Krótko bo brak czasu. Powodzenia...
Co do tych pewniaków 1,25 na BVB wczoraj sami widzicie...Tego się nie gra...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom