>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka 1. Bundesligi (10-12.12.2010)

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
braku Mandzukica nie można uznać za osłabienie.
A mi się wydaję , że można w końcu to w ostatnim czasie zmiennik Grafite gdy kontuzje mu dokuczają. Zresztą zobacz co chociażby wyprawiał w meczu z Werderem i potem pisz takie głupoty...

edyta: Nie będe Ci wszystkiego na tacy wykładał , po oglądaj trochę i wyciągnij wnioski... McClaren stawiając na Mandzukica zaraz pod Grafite chyba wiedział co robi i nie brał go całkiem przypadkowo. W ostatnim meczu chociażby karniak dla Wilków dzięki niemu,któego Dzeko nie wykorzystał... Wydaje mi się, że absencja Mandzukica grającego zaraz po Grafite jest osłabieniem...

lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Wolfsburg grając na wyjezdzie gra na remis i dopiero zaczynają grać jak rywal strzeli im gola,dlatego myślę,że dla K&#39;lautern będzie to cięższy mecz niż z Schalke,gdyż wyjdą bardzo defensywnie.Osłabienia w ofensywie Wilków spore,lecz czystego zwycięstwa Kaiserslautern bym nie postawił.
Ciekawie wygląda też kurs na Leverkusen,które ostatnio notuje dobre wyniki i w Hamburgu nie powinno przegrać tym bardziej,że zagrają praktycznie bez osłabień(poza Ballackiem i Kieslingiem którzy od dłuższego czasu są kontuzjowani)
Kaiserslautern - Wolfsburg Typ -1 DNB @ 1,75 @ Tobet ▶ Zwrot
Hamburger SV - Leverkusen Typ -2 DNB @ 2,00 @ Tobet ✅ 2-4

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
A mi się wydaję , że można w końcu to w ostatnim czasie zmiennik Grafite gdy kontuzje mu dokuczają. Zresztą zobacz co chociażby wyprawiał w meczu z Werderem i potem pisz takie głupoty...
Nom co wyprawiał? Dobrze, że jest zmiennikiem Grafite bo na nic lepszego nie zasługuje. Napastnik sprowdzony za 7 milionów euro, który miał być wzmocnieniem składu, a nie alternatywą dla kontuzjowanego Grafite nie strzelił bramki w lidze przez 552 minuty. Dziękuję za takiego napadziora.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Mainz-Schalke typ:2 kurs:2,54

Drużyna Schalke straciła w tym sezonie wiele punktów, aż przyszedł moment zwyżki formy który właśnie następuje. Goście żeby się liczyć w walce o chociażby LE mają dwa wyjście wygrać Puchar Niemiec lub powalczyć oto w tabeli ligowej, nie sądzę żeby Schalke liczyło na Puchar bo sezon jest długi i zawsze może się coś nie udać, w tym momencie goście mają spokojna głowę jeśli chodzi o LM, wyszli z pierwszego miejsca i teraz tylko czekają na rywala w rundzie play-off, dlatego uważam że teraz celują w serie zwycięstw ligowych, pierwszym etapem był Bayern 2-0 teraz przyszedł czas na sensacje tego sezonu 3 drużynę w tabeli Mainz; drużyna ta ostatnio mocno spuściła z tonu, notuje coraz to słabsze wyniki i zaczęła trwonić punkty. Jako ciekawostka drużyna gospodarzy nie remisowała od 23 spotkań, a ostatnie było 08.05.10. Dla mnie wynik tej rywalizacji jest jasny goście będący w gorszej dyspozycji przegrywają z drużyną Schalke która co kolejny mecz to gra lepiej.

Otrzymane punkty reputacji: +4
D 2

damian199312

Użytkownik
Schalke umie się zmobilizować na ważne mecze. Tak ostatnio było z Bayernem, a później z KS kiedy przegrało aż 5:0. Teraz też myślę, że będzie chciało wygrać, mimo, że grają na wyjeździe. Magat powoli bardzo dobrze i dokładnie układa ten zespół. W perspektywie następnych lat, wydaje się być to naprawdę solidny zespół.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
W perspektywie następnych lat, wydaje się być to naprawdę solidny zespół.
W tamtym roku wydawał się solidny i z potencjałem na mistrza Niemiec.W tamtym sezonie grał Rafinha [ dziś Genoa ], Bordon, Schmitz czy Howedes w defensywie, a w tym sezonie pozmieniał niesamowicie bo na lewej jest Uchida, który na razie nie wygląda na lepszego od Rafinhi, można zrozumieć zluzowanie Bordona, ale zastępowanie go drewnianym Metzerderem to porażka.Idąc dalej to w pomocy jest Kluge, który święcił sukcesy spadku z Norymbergą a teraz gra w vice mistrzu Niemiec, grali młodzi Matip, Zambrano, Platsikas [ ten mi się zawsze bardzo w grze podobał ] Moritz i byli uzupełniani przez Farfana i Rakitica, dziś mamy takie wynalazki jak Kluge, Edu, czy Jurado, w ataku niestety nie chciano przedłużyć z Kuranym, któremu wypalił poprzedni sezon ( 18+8 ), a na jego miejsce sprowadzono Raula i Huntelaara.Polityka jaką zastosował Magath nie wypaliła i to jest jego wina bo po pierwszym sezonie gdzie młodzieżą ograł prawie cała ligę nie wiedzieć czemu zaczął kombinować i pościągał kogo się da i pozmieniał zespół.
Dochodzi do tego słaba forma niektórych graczy - Neuer, Schmitz, Rakitic i mamy mizerny obraz Schalke.
Dochodzą informacje, że chcę sciągnąć Owena do zespołu...
Nie tędy droga...
Co do dzisiejszych meczy to dość ciekawie wygląda under we Freiburgu, po 2.20 bo gospodarze przeważnie liczą na Cisse,a później dobrze bronią, a w Gladbach nie zagra Reus i Bobbadila, a do defensywy wraca Brouwers także ja zapatrywałbym się tutaj na undera.

edit Ted : z tym Neuerem to przesadziłeś ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Qozi; Magath to taki trener który wyciągnie z zespołu wszystkie siły w jednym sezonie, a w drugim ta drużyna będzie już o wiele słabsza; Felix zaczął kombinować, chciał zrobić żeby nie powtórzyła się sytuacja z pracy w innych zespołach Bundesligi, do tego doszedł fakt że Schalke ma długi i jako że jest człowiekiem który pcha nos wszędzie to chciał być zbawcą i posprzedawał tych z dużymi wynagrodzeniami, jako że drużyna nie grała tak jak by tego oczekiwał to zaczął robić transfery i według mnie z wzmocnieniami trafił Huntelaar i Raul w ataku to strzał w dziesiątkę, a Jurado to przyszłość. Według mnie Schalke ma podstawy żeby na wiosnę trafić z formą i powalczyć chociaż o to 5 miejsce lub wygrać puchar Niemiec co da im grę w przyszłorocznej LE, ale żeby mieć taką możliwość muszą już łapać punkty, dziś wygrają z Mainz za tydzień też i na wiosnę będzie można na nich stawiać w większości spotkań ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom