W perspektywie następnych lat, wydaje się być to naprawdę solidny zespół.
W tamtym roku wydawał się solidny i z potencjałem na mistrza Niemiec.W tamtym sezonie grał Rafinha [ dziś Genoa ], Bordon, Schmitz czy Howedes w defensywie, a w tym sezonie pozmieniał niesamowicie bo na lewej jest Uchida, który na razie nie wygląda na lepszego od Rafinhi, można zrozumieć zluzowanie Bordona, ale zastępowanie go drewnianym Metzerderem to porażka.Idąc dalej to w pomocy jest Kluge, który święcił sukcesy spadku z Norymbergą a teraz gra w vice mistrzu Niemiec, grali młodzi Matip, Zambrano, Platsikas [ ten mi się zawsze bardzo w grze podobał ] Moritz i byli uzupełniani przez Farfana i Rakitica, dziś mamy takie wynalazki jak Kluge, Edu, czy Jurado, w ataku niestety nie chciano przedłużyć z Kuranym, któremu wypalił poprzedni sezon ( 18+8 ), a na jego miejsce sprowadzono Raula i Huntelaara.Polityka jaką zastosował Magath nie wypaliła i to jest jego wina bo po pierwszym sezonie gdzie młodzieżą ograł prawie cała ligę nie wiedzieć czemu zaczął kombinować i pościągał kogo się da i pozmieniał zespół.
Dochodzi do tego słaba forma niektórych graczy - Neuer, Schmitz, Rakitic i mamy mizerny obraz Schalke.
Dochodzą informacje, że chcę sciągnąć Owena do zespołu...
Nie tędy droga...
Co do dzisiejszych meczy to dość ciekawie wygląda under we Freiburgu, po 2.20 bo gospodarze przeważnie liczą na Cisse,a później dobrze bronią, a w Gladbach nie zagra Reus i Bobbadila, a do defensywy wraca Brouwers także ja zapatrywałbym się tutaj na undera.
edit Ted : z tym Neuerem to przesadziłeś