>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka 1. Bundesligi (10-12.12.2010)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Mistrza jesieni poznaliśmy tydzień temu, a w tej kolejce czeka go ciężki sprawdzian i szansa na przedłużenie passy bez porażek. Schalke po dobrym tygodniu gdzie pokonali Bayern i Benfice mają szanse na kolejne punkty (jeszcze?) z vice liderem​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Bardzo wyrównana kolejka się zapowiada co odzwierciedlają chociażby same kursy. Granie na drużyny które wystąpią w roli gościa raczej mało opłacalne o czym mogliśmy się przekonać chociażby w ostatniej rundzie...Na stawianie czegokolwiek zdecydowanie za wcześniej.Jedynie co dobrze wygląda na pierwszy rzut oka to Kaiserslautern i Hoffenheim po przyzwoitych kursach ale trzeba poczekać na składy , info i coś jeszcze się może wybierze... No i oczywiście win Bayernu ale kurs marny...

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dość ciekawe spotkania bo od piątku jest co do oglądania.Jak ostatnio grałem na H96 to może teraz warto pokusić się na tym na Vfb, sądzę, że jako potencjał zespołu jest większy aniżeli w Hannoverze i co najmniej remis mogą wywieźć z północnych Niemczech, mimo, że ostatnio trafiłem win Hannoveru w Gladbach to teraz uważam, że można zagrać na gości.Głębsza analiza i przemyślenia jutro późnym wieczorem.

Drugie spotkanie, już sobotnie o którym nie wiem co sądzić.To mecz w Koln gdzie widziałbym over1.5 Eintrachtu bo goście są w stanie wykonać to, ale zaś nie wiem jak wyjdzie na mecz chimeryczne Koln gdzie u siebie z Wolfburgiem zrobili słaby, underowy mecz, a zaś u faworyzowanego Bayeru strzelili bramki.Przemyślenia na sobotę.

Ciekawie też wygląda Norymberga nie strzeli bo w meczu z BVB nie istnieli w ataku i nie było żadnego zagrożenia, ale tu muszę zobaczyć jak często TSG traci u siebie itd.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dość ciekawe spotkania bo od piątku jest co do oglądania.Jak ostatnio grałem na H96 to może teraz warto pokusić się na tym na Vfb, sądzę, że jako potencjał zespołu jest większy aniżeli w Hannoverze i co najmniej remis mogą wywieźć z północnych Niemczech, mimo, że ostatnio trafiłem win Hannoveru w Gladbach to teraz uważam, że można zagrać na gości.Głębsza analiza i przemyślenia jutro późnym wieczorem.
Podobnie jak Tobie mi wpadło właśnie w oko to spotkanie Stuttgartu ale to wyjazd i z tym drużyny mają nie mały problem ostatnio dosyć często... Jak coś ruszyć tutaj to opcja (0) kurs na to zdarzenie chyba większy jak 2,00. Vfb ostatnio spisuję się dobrze , nie wiem jak dopisali sobie tylko 1pkt po spotkaniu z Hoffenheim gdzie stworzyli masę sytuacji ale skuteczności zabrakło jak w meczu z Koln. Jeśli chodzi o potencjał to na pewno VFB ma lepsze armaty mam tutaj na myśli Cacau, który w ostatnim meczu pokazał swój potencjał, Harnik no i Marica , który na pewno będzie chciał się odkupić za ostatni wyczyn przeciwko HSV gdzie osłabił zespół już w 11 minucie dostając czerwo i karę finansową od klubu...(edit: jednak Marica ban na 3 mecze) Hannover radzi sobie bardzo dobrze ostatnio same wygrane z Hamburgiem, Freiburgiem, i Gladbach na pewno nie są dziełem przypadku. Na pewno atutem będzie własny teren ale Stuttgart grając bardzo dobrze ofensywnie może wywiezie komplet punktów z tego pojedynku... Zobaczymy jaka sytuacja kadrowa będzie no i pogoda ;)

golkeepersuczi 52

golkeepersuczi

Użytkownik
Witam . Jak powiem jedno . WERDER 2X . Uzasadnienie ? Dortmund raczej nie wygra 7 meczu z rzędu ligowego . Kiedyś im się skończy ta seria . Coś wyczuwam że stanie się to w ten weekend . Jeśli chodzi o jaką kol wiek analizę to uważam że nie ma sensu gdyż jak naradzie wszystkie statystyk mówią o Dortmundzie . Ja jednak mam przeczucie 2X w tym spotkanie 2.06
Werder 2X 2.06

Robson// przeczucie to za mało by móc umieszczac analizy w tym dziale. Jeżeli nie masz nic więcej do dodania to post zostanie skasowany!
Poza tym naucz się pisac, bo nie wiem co to &quot;jaką kol wiek&quot; ? Domyślam się o co chodzi, ale userowi z rangą Typer takie coś nie przystoi, w dodatku te nędzne analizy :-|

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Ja tam bym nie gral czystej 1 na Borussie z &quot;coraz&quot; lepiej grajacym Werderem
0-0 z Wolfsburgiem oraz 3-0 z Interem.
X2 no moze nawet wpasc
Barrios chyba nie zagra w nim a wlasnie Lewy ktory nie jest az tak dobry jeszcze jak Barrios w sumie moze warto zagrac OVERKA np. 2,5

FSV Mainz - Schalke X2
Niewiem ktory to juz raz chcialbym postawic na Schalke na wyjezdzie.
Ostatnio mnie zawiedli porazka az 5-0 z Lautern ,wczoraj niewiedzialem czy stac ich na remis a wygrali z Benfica a wczesniej u siebie rozgromili Bayern (snilo mi sie wlasnie 2-0 ale nie postawilem :/ ciekawe jaki byl kurs) jesli ekipa Maghata ma jednak forme to remis powinni ugrac.
FC Koln - Eintracht
1X
Ogladalem ostatnio mecz Bayeru z Koln i w sumie ekipa z Matuszczykiem i Podolskim az tak zla nie byla , moze cos zaczna grac ale remis powinien byc w ich zasiegu.
Niewiem jak z Milivoja Novakoviciem ...on ma jakas powazniejsza kontuzje?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Niewiem jak z Milivoja Novakoviciem ...on ma jakas powazniejsza kontuzje?
Z tego co czytałem to ma coś z mięśniem bodajże naciągnięty czy też stłuczony...Raczej trzeba jeszcze poczekać na info czy zagra na 100%

ak3r 7

ak3r

Użytkownik
Wg Kickera Barrios ma grać 1 skład, ale ja nie jestem tego taki pewien... W środę BVB gra bardzo ważny mecz z Sevillą w LE i MUSZĄ wygrać ten mecz jeśli chcą awansować, remis lub porażka będą oznaczać odpadnięcie z LE i nie jestem pewny czy trener Klopp widząc jaką ma przewagę nad resztą stawki w Bundeslidze nie da odpocząć najlepszym zawodnikom na mecz z Sevillą i puści ich aby np. od 60-70 minuty. Almeida ma grać, Arnautović też może, więc Werder też będzie miał czym postraszyć. Skłaniam się ku 1 na BVB, ale remis mnie nie zdziwi, póki co no bet dla mnie.

K 246

krysti24

Użytkownik
Nie ma szans na jakiekolwiek odpuszczanie w meczu z Werderem , więc te pomysły o tym , że Klopp da odpocząć zawodnikow przed meczem z Sevillą całkowicie nietrafione. Barrios z Werderem powinien już zagrać , więc siła w ataku będzie większa.
Mimo tego nie mówię , że nie będzie ciężko bo jak wiadomo każda seria się kiedyś kończy .. mam tylko nadzieje z perspektywy fana BVB , że nie nastąpi to w najbliższym czasie , dla mnie wogóle ta seria nie musi się kończyć , ale to nierealne :p
Tak więc raczej obstawianie w tym meczu odpuszcze , a skupie się na rozkoszowaniu się samym spotkaniem , mam nadzieje , że będzie piękne widowisko , bo Werder wydaje się też powoli wracać do formy , tym bardziej , że do składu ma wrócić Pizarro a on bardzo dużo daje Bremeńczykom w ofensywie ..
pozdro

luque 3,6K

luque

Użytkownik
wlasnie Borussia gra wazny mecz z Sevilla a Barrios juz chyba wczoraj zaczal trenowac indywidualnie ale mysle ze to Robert wystapi w 1 skladzie a Barrios moze wejsc w jakiejs 70minucie (zalezy od wyniku) bo Klopp wie ze moze nawet zdobyc tutaj 1 ptk kosztem pokonania Sevilli

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Eeeh tak piszecie jakby BVB jechało do Sevilli po punkty jako taki pewniak.Jak dla mnie oni tam jadą spróbować powalczyć o awans, ale są na słabszej pozycji aniżeli gospodarze bo Sevilla po prostu jest lepszą/równorzędną [ wybrać co komu pasuje ] od BVB.Jak dla mnie Kloop też nie będzie kalkulował i zagra Paragwajczyk w pierwszym składzie jeśli będzie w pełni zdrów.Kto widział mecz z Norymbergą ten wie jak się (nie)układa praca pomocników z Lewandowskim i widzimy jaka jest różnica między nim a Barriosem.Ligi jeszcze nie wygrali, odpuszczać nie ma co, a Werder to jest zawsze Werder i nie ważne w jakim są miejscu to zawsze groźni.
Jeśli chodzi o typ na to spotkanie to się nie podejmuję, ale uważam, że jak już to BVB nic nie odpuści i wyjdzie jak najlepszy możliwy skład.
Późnym wieczorem napiszę obszerną analizę do meczu Stuttgartu, jestem zdecydowany pykać na nich DNB, więcej informacji wkrótce.
* edytowałem bo w pewnym momencie moje zdanie nie miało sensu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
. Almeida ma grać, Arnautović też może, więc Werder też będzie miał czym postraszyć. Skłaniam się ku 1 na BVB, ale remis mnie nie zdziwi, póki co no bet dla mnie.
Almeida zawiasy ma, po czerwie w meczu z Pauli gdzie zdobył trzy bramy i w końcówce stał się anty bohaterem...
Borussia z Werderem na pewno łatwego zadania mieć nie będzie tym bardziej , że do składu wraca paru kluczowych postaci. Borussia kiedyś się zatnie ale czy nastąpi to już w tym momencie ? Ciężko powiedzieć , teoretycznie powinni sobie poradzić ale Werder jak zagra na miarę swoich prawdziwych umiejętność powinien wywieść jakieś punkty z Dortmundu. Dla mnie osobiście NO BET

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
vs

Hannover 96 - Vfb Stuttgart

Vfb Stuttgart DNB ⛔⛔⛔
1.90 | Unibet

Jedno z fajniejszych spotkań do obstawiania i nie wiedzieć czemu czuję, że to powinien być dość trafny typ.Drużyna Slomki podejmie jedno z rozczarowań tego sezonu, zespół który ma zawodników z najwyższej półki ligi, a na razie radzi sobie mizernie.Hannover zagra ze Stuttgartem.
Gospodarze świetnie grają, podoba mi się ich styl, ostatnio grałem na nich kiedy to pojechali do Gladbach i w trzy minuty zapewnili sobie zwycięstwo i trzy punkty co pozwoliło na pozycje w ścisłej czołówce ligi.Nie tylko ta wygrana, ale i pokonanie Mainz, Hamburga czy pozwoliło im na run gdzie pokonali ostatnio czterech rywali i zdobyli dwanaście punktów.Pisałem analizę do meczu z Gladbach i tam właśnie na czym polega sukces tej ekipy, tutaj przytoczę te słowa, które pisałem tydzień temu : mieszanka ruty z młodzieżą, dobre ustawienie i dopasowanie tych zawodników przekłada się na maszynkę jaką jest 96 bo z meczów jakie oglądałem z ich udziałem to bazują oni na tym iż są skuteczni i wykorzystują każdy błąd przeciwnika.Mają w składzie począwszy od defensywy solidnych zawodników.Cały właśnie ten blok to zgrana od lat defensywa bo są to m.in Eggimann, Pogatez, Schulz czy Cherundolo czyli znane nazwiska w BL.Zaś pomoc to nowi zawodnicy poza Pinto, którzy co dopiero zaczynają przygodę z niemiecką ekstraklasą.Podoba mi się w nich, że są bardzo waleczni i pomysłowi bo akcje jakie konstruują są ciekawe oraz często trafiają do zawodników w napadzie.Atak to kolejny argument siły Hannoveru bo wg gra tam jeden z lepszych napastników, utalentowany Ya Konan, a często partneruje mu Norweg Abdellaoue, ale nie zagra niestety w jutrzejszym spotkaniu.Nie będzie go, ale będzie za to stary wyjadacz jakim jest Hanke i nie należy zapominać o nim bo w ostatnim spotkaniu przypomniał o sobie strzelając bramkę.Fajny zespół, dobrze poukładany przez Slomke zmierzy się z ekipą, która pogubiła się od samego początku.Słabe wyniki, gra przełożyły się na miejsce w tabeli i dorobek punktowy. Zamiast bić się o czołowe pozycję są miejscu barażowym.A to po kłosie aż dziewięciu porażek i tylko trzech zwycięstw. To zaowocował w zmianę trenera, Grossa zmienił Keller, któremu tez nie idzie zbyt rewelacyjnie, ale działacze z Badeni już rozglądają się za znanym nazwiskiem, które mogłoby przejąć drużynę w połowie sezonu.Ostatnio niedobra seria drużyny bo od czterech spotkań są bez zwycięstwa - remis z TSG, głupia porażka z HSV czy frajerska z Koln u siebie to ostatnio dorobek zespołu.Wydawać by się mogło, że grają słabo przez cały sezon, ale tak nie jest.Potrafili rozjechać Gladbach czy Bremę aplikując kilkanaście bramek czy prowadzić na Lautern 3:0 i zremisować 3:3.Strzelają dużo bramek, tracą tyle samo, ale widać w drużynie duży potencjał.Nie na darmo ściągano Gentnera, Harnika, przedłużono kontrakt z Cacau, zabiegi były czynione w celu wzmocnienia zespołu.Nie trzeba udowadniać tego, że team ma świetnych zawodników, ale coś nie gra w tym zespole.Gracze ograni na boiskach Bundesligi nie radzą sobie w kluczowych momentach meczy przez co nie zdobywają punktów.
Co do jutrzejszego spotkania to sadze, że będzie inaczej i jestem mocno przekonany, że goście tego spotkania nie przegrają, a kieruję się tym, że mimo to 96 są w lepszej dyspozycji to potencjał i umiejętności zespołu są po stronie zespołu Kellera i to zadecyduję o sukcesie Stuttgartu.W Hannoverze taki sam zestaw kontuzji jak tydzień temu i nie zagrają Stoppelkamp i zawieszony Haggui.Dochodzi jeszcze Andreasen, Carlitos oraz Miller.U gości tak samo długa lista nieobecnych, ale oni nie grali już tydzień temu i Vfb radziło sobie bez Tasciego, Maricy, Celozziego czy Divadiego.Niżej podałem składy w jakich wyjdą drużyny, warto również spojrzeć na ławkę i zobaczyć kogo w obwodzie ma Keller bo są to miedzy innymi : Camoranesi, Kuzmanovic czy Pogrebnyak.Ostatnie konfrontacje na AWD Arena to dominacje Stuttgartu po za ostatnio spotkaniem w rok temu kiedy to minimalnie wygrał Hannover.Jutro dla mnie warte grania jest DNB bo jestem mocno przekonany,że Vfb nie przegra tego spotkania i nawet jeśli będzie remis to zwrot stawki.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff

Ulreich - P. Degen, Niedermeier, Delpierre, Boka - Bah - Träsch, Gentner - Harnik, Cacau, Gebhart

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Bayern - St. Pauli ✅
Typ: Bayern -1,5 gola; @1,60
Milenium

Przewidywana wyjściowa jedenastka Bayernu (za telegazetą ZDF-u):
Butt - Lahm, Breno, Timoschtschuk, Pranjic - Muller, van Bommel, Schweinsteiger, Kroos, Ribery - Gomez
Myślę, że w takim zestawieniu Bayern spokojnie poradzi sobie z przeciętnym St. Pauli. Drużyna z Monachium ogólnie zawodzi w Bundeslidze, ale przynajmniej na własnym stadionie ostanio grają bardzo dobrze. Zatem u siebie powinni gładko wygrać z St. Pauli. Podium na koniec sezonu jest wciąż bardzo realne (myślę, że wiosną Bayern rozkręci się na dobre). Przewiduję w tym meczu pewną wygraną gospodarzy.

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Zastanawiam sie nad typem Kaiserslautern- Wolsfburg 1 DNB. Gospodarze beda chcieli zmazac plame sprzed tygodnia, gdzie po dobrej grze, dosc pechowo ulegli St Pauli. Przeciwko wilkom nie zagra Srdjan Lakic( 15/9), ktory musi pauzowac za 5 zoltych kartek. W ekipie Kaiserslautern zabraknie go pierwszy raz w tym sezonie w lidze. Jaki bedzie to mialo wplyw na gospodarzy?
Ogladalem ostatnie 2 spotkania Wolfsburga. W meczu z Koln, grali bardzo prosta pilke- dlugie zagrania na duet Grafite-Dzeko. Wygladalo to momentami chaotycznie i nieskladnie.
Ostatni mecz z Werderem tez nie pokazal nic nowego w taktyce wilkow. W drugiej polowie Dzeko gral coraz bardziej samolubnie, czesto schodzil do bokow, przez co dosrodkowania w pole karne nie mialy racji bytu.
10 ostatnich spotkan w lidze na wzgorzu Betzenberg na korzysc gospodarzy: 6-4-0.

O 8

ok_computer

Użytkownik
Co do spotkania Hannover - Stuttgart to warunki atmosferyczne w dzisiejszy wieczór w Hannoverze nie będą za dobre. W ostatniej kolejce, była najniższa średnia bramek w całym sezonie co było spowodowane właśnie pogodą, więc wszystkie typy z liczbą bramek są niepewne. Wiadomo ze średnia ilość bramek na mecz obu drużyn wynosi ponad 3 bramki ale nie byłbym pewien żadnego overa ani tym bardziej undera w tym meczu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Zastanawiam sie nad typem Kaiserslautern- Wolsfburg 1 DNB.[/b]
Też mam to spotkanie na oku. Wieczorem coś sensownego napisze znajdę info o składach, pogodzie bo obecnie to jeden z ważniejszych czynników przy obecnych figlach atmosferycznych. Wolfsburg na wyjazdach gra tragedie generalnie budzą się gdy sytuacji ich do tego zmusza...H2H może być mylące przytocze Ci prosty przykład: Nurnberg-Schalke gdzie gospodarze nie wygrali od 10 lat a w tym roku tego cudu dokonali...:cool:

davidoff88 0

davidoff88

Użytkownik
Spotkanie: Borussia Dortmund (-1) - Werder Brema✅
Typ: 1
Kurs: 2,40
Bukmacher: Sportingbet

Analiza: Niemiecka Bundesliga rozgrywa w ten weekend 16 kolejkę spotkań. Ciekawy mecz zapowiada się na Signal Iduna Park gdzie lider tabeli Borussia Dortmund podejmować będzie Werder Brema. Drużyna z Dortmundu kontynuuje swój zwycięski marsz i ma szansę na siódme zwycięstwo z rzędu. Borussia wygrywa w lidze mecz z meczem i co raz bardziej oddala się rywalom a przybliża do tytułu mistrzowskiego. Nad drugim w tabeli FSV Mainz, Borussia ma już 10 punktów przewagi. Najbliższy rywal BVB czyli Werder Brema w tym sezonie rozczarowuje. Odpadł z w kiepskim stylu z Ligi Mistrzów a na krajowym podwórku zajmuje dopiero 10 miejsce. Dlatego zdecydowanym faworytem sobotniego pojedynku będą gospodarze. Werder w meczach wyjazdowych zdobył tylko 6 punktów a i bilans bramek 8-21 nie wróży optymistycznie przed meczem z liderem. Ponadto Thomas Schaaf ma duże problemy ze skompletowaniem kadry. Nie zagrają na pewno kontuzjowani Sebastian Boenish, Naldo, Tim Borowski i Wesley a za kartki pauzuje Hugo Almeida. W drużynie Borussii nie ma znaczących braków w składzie a do gry ma wrócić niezawodny Lucas Barrios. Jednak nawet jeśli Barrios rozpocznie mecz na ławce to i tak Borussia nie będzie miała kłopotów ze zdobywaniem bramek. Kagawa czy Lewandowski na pewno postraszą kilka razy Tima Weise. Podsumowując prognozuję zdecydowane zwycięstwo rozpędzonej Borussi Dortmund nad słabym w tym sezonie Werderem Brema.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg vs Gladbach
Gladach jedna z gorszych defensyw w lidze. Ofensywa potrafi dużo zdziałać ale istotne info dla tego spotkania to brak Reusa utalentowanego młodziana, który błyszczał w ostatnim czasie i ciągnął grę jutrzejszych gości. Absencje u Fronzka to jeszcze Bobadilla , który był ostatnio w dobrej formie strzeleckiej ale jest zmuszony pauzować za czerwo oraz obrońca Dante i Anderson.Freiburg już pokazał, że potrafi zagrać dobre spotkanie z najlepszymi mam tutaj na myśli mecz z BVB gdzie zagrali super spotkanie ale w końcówce skończyło się dla nich pechowo choć w następnym spotkaniu na własnym obiekcie przeciwko graczom z Hamburga pokazali na co ich stać wygrywając 1:0 potwierdzając, że ich pozycja i forma nie jest dziełem przypadku. U gości nie zagra jedynie obrońca Toprak,który rozegrał jak do tej pory 12 spotkań po za tym bez większych absencji.

Freiburg
@1,91
Canbet
FT 3-0 Wreszcie siadło , drugi wariacki typ oczywiście czerwono...

Kaiserslautern vs Wolfsburg
Drugie spotkanie ale w tym pierwszym większe nadzieje ale sprubować można:Goście bez Grafite i Mandzukicia. Atmosfera w zespole co raz gorsza po fatalnych wynikach. Sam kapitan Dzeko napina atmosferę mam tutaj na myśli sytuacji po meczu gdzie nie podał ręki trenerowi i został za to ukarany grzywną w wysokości 5000E. Wilki na wyjeździe powinny zostać skarcone za to co prezentują właśnie w roli gościa kto ogląda i śledzi temat wie o czym mówię. Gospodarze bez Lakica , Wolfsburg bez Grafite :cool:i Mandzukicia :cool:
Kaiserslautern
@2,55
Pinnacle

Kaiserslautern (AH -1)
@3,80
bet365
FT 0-0

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Ja już straciłem cierpliwość i zaufanie do Wolfsburga. Zawodzą cały czas. Dziś w dodatku grają na wyjaździe, a to nigdy nie było ich mocnym punktem. Kaiselslautern bez Lakicia i tylko dlatego powstrzymałem się od grania na gospodarzy. Wilki przede wszystkim bez Grafite, bo braku Mandzukicia nie można uznać za osłabienie. Chorwat jeżeli nie chce przegrać kariery chyba najlepiej zrobi jak zmieni otoczenie. Wolfsburg tyle razy marnował szanse na przełamanie, tyle razy miał zacząć grać lepiej. Szkoda niektórych piłkarzy grających tam. Z wielkim żalem olewam to spotkanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom