vs
Hannover 96 - Vfb Stuttgart
Vfb Stuttgart DNB
1.90 |
Unibet
Jedno z fajniejszych spotkań do obstawiania i nie wiedzieć czemu czuję, że to powinien być dość trafny typ.Drużyna Slomki podejmie jedno z rozczarowań tego sezonu, zespół który ma zawodników z najwyższej półki ligi, a na razie radzi sobie mizernie.Hannover zagra ze Stuttgartem.
Gospodarze świetnie grają, podoba mi się ich styl, ostatnio grałem na nich kiedy to pojechali do Gladbach i w trzy minuty zapewnili sobie zwycięstwo i trzy punkty co pozwoliło na pozycje w ścisłej czołówce ligi.Nie tylko ta wygrana, ale i pokonanie Mainz, Hamburga czy pozwoliło im na run gdzie pokonali ostatnio czterech rywali i zdobyli dwanaście punktów.Pisałem analizę do meczu z Gladbach i tam właśnie na czym polega sukces tej ekipy, tutaj przytoczę te słowa, które pisałem tydzień temu : mieszanka ruty z młodzieżą, dobre ustawienie i dopasowanie tych zawodników przekłada się na maszynkę jaką jest 96 bo z meczów jakie oglądałem z ich udziałem to bazują oni na tym iż są skuteczni i wykorzystują każdy błąd przeciwnika.Mają w składzie począwszy od defensywy solidnych zawodników.Cały właśnie ten blok to zgrana od lat defensywa bo są to m.in Eggimann, Pogatez, Schulz czy Cherundolo czyli znane nazwiska w BL.Zaś pomoc to nowi zawodnicy poza Pinto, którzy co dopiero zaczynają przygodę z niemiecką ekstraklasą.Podoba mi się w nich, że są bardzo waleczni i pomysłowi bo akcje jakie konstruują są ciekawe oraz często trafiają do zawodników w napadzie.Atak to kolejny argument siły Hannoveru bo wg gra tam jeden z lepszych napastników, utalentowany Ya Konan, a często partneruje mu Norweg Abdellaoue, ale nie zagra niestety w jutrzejszym spotkaniu.Nie będzie go, ale będzie za to stary wyjadacz jakim jest Hanke i nie należy zapominać o nim bo w ostatnim spotkaniu przypomniał o sobie strzelając bramkę.Fajny zespół, dobrze poukładany przez Slomke zmierzy się z ekipą, która pogubiła się od samego początku.Słabe wyniki, gra przełożyły się na miejsce w tabeli i dorobek punktowy. Zamiast bić się o czołowe pozycję są miejscu barażowym.A to po kłosie aż dziewięciu porażek i tylko trzech zwycięstw. To zaowocował w zmianę trenera, Grossa zmienił Keller, któremu tez nie idzie zbyt rewelacyjnie, ale działacze z Badeni już rozglądają się za znanym nazwiskiem, które mogłoby przejąć drużynę w połowie sezonu.Ostatnio niedobra seria drużyny bo od czterech spotkań są bez zwycięstwa - remis z TSG, głupia porażka z HSV czy frajerska z Koln u siebie to ostatnio dorobek zespołu.Wydawać by się mogło, że grają słabo przez cały sezon, ale tak nie jest.Potrafili rozjechać Gladbach czy Bremę aplikując kilkanaście bramek czy prowadzić na Lautern 3:0 i zremisować 3:3.Strzelają dużo bramek, tracą tyle samo, ale widać w drużynie duży potencjał.Nie na darmo ściągano Gentnera, Harnika, przedłużono kontrakt z Cacau, zabiegi były czynione w celu wzmocnienia zespołu.Nie trzeba udowadniać tego, że team ma świetnych zawodników, ale coś nie gra w tym zespole.Gracze ograni na boiskach Bundesligi nie radzą sobie w kluczowych momentach meczy przez co nie zdobywają punktów.
Co do jutrzejszego spotkania to sadze, że będzie inaczej i jestem mocno przekonany, że goście tego spotkania nie przegrają, a kieruję się tym, że mimo to 96 są w lepszej dyspozycji to potencjał i umiejętności zespołu są po stronie zespołu Kellera i to zadecyduję o sukcesie Stuttgartu.W Hannoverze taki sam zestaw kontuzji jak tydzień temu i nie zagrają Stoppelkamp i zawieszony Haggui.Dochodzi jeszcze Andreasen, Carlitos oraz Miller.U gości tak samo długa lista nieobecnych, ale oni nie grali już tydzień temu i Vfb radziło sobie bez Tasciego, Maricy, Celozziego czy Divadiego.Niżej podałem składy w jakich wyjdą drużyny, warto również spojrzeć na ławkę i zobaczyć kogo w obwodzie ma Keller bo są to miedzy innymi : Camoranesi, Kuzmanovic czy Pogrebnyak.Ostatnie konfrontacje na AWD Arena to dominacje Stuttgartu po za ostatnio spotkaniem w rok temu kiedy to minimalnie wygrał Hannover.Jutro dla mnie warte grania jest DNB bo jestem mocno przekonany,że Vfb nie przegra tego spotkania i nawet jeśli będzie remis to zwrot stawki.
Przewidywane składy ( kicker.de ) :
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff
Ulreich - P. Degen, Niedermeier, Delpierre, Boka -
Bah - Träsch, Gentner - Harnik, Cacau, Gebhart