h2h ode mnie na nadchodzące kwalifikacje, kursy klasycznie z
Forbet:
Sainz - Russel
Sainz lepszy @1.40
Kibice Ferrari mogą być pozytywnie nastawieni na nadchodzące kwalifikacje i wyścig, kłopoty Red Bulla i dobre tempo włoskiego zespołu w treningach sprawiają że Sainz i Leclerc są w stanie powalczyć o najwyższe lokaty startowe. Sainz w treningach zajmował kolejno 2, 1, 1 miejsce, Russel również był wysoko (6, 3, 2) jednak biorąc pod uwagę to że Ferrari jest mocne na pojedynczych przejazdach a Mercedes wręcz przeciwnie nadrabiając dobrym tempem wyścigowym stawiam tutaj na Sainza.
Hamilton - Norris
Norris lepszy @1.50
Gram w stronę młodszego Brytyjczyka. McLaren prezentuje się od dłuższego czasu nie gorzej niż Mercedes jeśli chodzi o tempo w kwalifikacjach. Jak już wspomniałem główna broń obecnego Mercedesa to dłuższe przejazdy, w kwalifikacjach brakuje tempa żeby regularnie walczyć o pierwsze pola startowe. Myślę, że dziś pierwsze dwa rzędy startowe są w realnym zasięgu Norrisa.
Hulkenberg - Magnussen
Hulkenberg lepszy @1.70
Znowu klasycznie w stronę Hulka, który jest lepszym kierowcą kwalifikacyjnym i potrafi wyciągnąć coś ekstra. Haas jest w stanie walczyć tylko w kwalifikacjach mając okropne występy w niedziele. W treningach 2 razy lepszy okazał się Magnussen stąd pewnie kurs w okolicach 1.70 na Hulkenberga gdzie realnie spodziewałbym się czegoś w okolicach 1.50. Przy dobrych wiatrach Niemiec może powalczyć o Q2.
Bottas - Zhou
Zhou lepszy @2.75
Ostatnio się nie udało ale ponownie próbuję grać w stronę Chińczyka. Przed weekendem podpisał on przedłużenie kontraktu na rok 2024 może więc jeździć z trochę większym luzem. Uważam, że kursy w tej parze są zbyt rozstrzelone, Zhou nie prezentuje aż tak niższego poziomu niż Bottas, samochód Alfy nie pozwala na zbyt wiele dlatego też Q2 to szczyt możliwości dla obu kierowców. Szanse w tej parze oceniam na 60-40 na korzyść Bottasa jednak po kursie 2.75 myślę, że warto spróbować zaryzykować graniem w stronę Zhou.