GP Rosji - wyscig
Zwyciezca 1 okrązenia-zawodnik z 1 miejsca na starcie : typ NIE
kurs 2,47
fortuna
Kolega ranczo0123 juz wszystko opisał. Ja mam takie wrazenie ze po pierwszym okrazeniu liderem bedzie Seb, który złapie smuge powietrza od Bottasa i minie oba Mercedesy. Nie bez szans jest Kimi bo wiadomo ze czerwoni maja dobre starty i moze byc tak ze Vettel minie Bottasa a Kimi Hamiltona, ale to tylko przypuszczenia, róznie dobrze moze być karambol, niemniej jednak uwazam ze Bottas nie wygra pierwszego kółka.
Jeszcze mam dwa typy które mi chodzą po głowie
Max Verstappen miejsca 1-6 kurs 1,7
Fortuna
Redbulle tutaj szybkie, tor nadaje sie do wyprzedzania, wiec mimo ze Max rusza z 18 pozycji sadze ze do P6 powinien spokojnie sie przebic. Warunek taki ze po drodze nie bedzia uczestnikiem jakiegoś karambolu
EDIT: Co do wyprzedzania, moze nie jest idealny, ale to nie to co Singapur i Monako, sa dwa trzy miejsca co swietnie nadaja sie do tego manerwy i taki kierowca jak Max w szyblim bolidzie, mysle ze sobie poradzi, szczególnie ze puszki dobrze prowadza sie w zakretach a dobre pokonanie ich zwieksza szanse na dobre wyjscie na prostą. Typ pozostaje niezmienny
I drugi bardziej ryzykowny
Vettel win kurs 5,25
fortuna
Dlaczego Seb? ano jakos tak sie dzieje, że jak murowanym kandydatem do zwyciestwa jest Ferrari i Vettel to coś nie wychodzi, albo deszcz spadnie, albo strategia zawalona i wtedy Merc wygrywa. I było tez tak jak Hamilton i Mercedes byli prawie pewnymi kandydatami do wygranej to zdarzało sie ze coś nie poszło po mysli. W Sochi Mercedes wydaje sie szybszy ale zobaczymy jak to bedzie na długich przejazdach, czy nie wydarzy sie coś nieprzewidywalnego, czy strategia nie zawiedzie. To
F1 i moga być karambole, awarie itp. Kurs ponad 5 na pewno warty by za drobne spróbować.