Przed tym meczem jako kibic Legii na pewno liczę na Wisłę, chociaż argumenty sportowe na ten moment są dość wyraźnie po stronie jutrzejszego gospodarza. Dobra organizacja gry, umiejętność grania z kontry, jak i w wystarczająco dobry sposób jak na polską ligę, w ataku pozycyjnym. Skuteczność ostatnio również co najmniej dobra, bo 5 bramek zdobytych na Dialog Arenie na pewno wystawia dobre świadectwo.
Wisła jak gra chyba widzi każdy, tutaj chyba ich jedynym argumentem jest to, że każda seria kiedyś się kończy. Tak było w Poznaniu, bo też przed tym meczem grali mówiąc delikatnie kiepsko, ale na Bułgarskiej z dobrej strony pokazując się wygrali 1:0 choć mogli wyżej. Brak Jaliensa to chyba nie jest jakieś osłabienie, wręcz przeciwnie, kibice Wisły z tego co tak sobie czytałem w internecie cieszyli się z jego kontuzji.
W każdym razie, moim zdaniem gol na 1:0 dla Śląska padnie w końcówce meczu, twierdzę, że jutrzejszy mecz wygrają tą mądrością, która pozwalała im wygrać na Łazienkowskiej czy przeciwko Lechowi, bo aż tak wyraźnie lepsi w tamtych meczach nie byli.
Drugi jutrzejszy mecz to wg mnie idealny mecz dla typu 0:0 do przerwy, i chyba zarówno na K6 jak i na Maślicach czy jak to tam teraz się nazywa, zdecyduję się na taki typ i zagram to lekko w singlach. Polonia jest zespołem, który ogląda się zdecydowanie najgorzej w całej lidze. Antyfutbol to określenie dobrze pasujące do piłkarzy Zielińskiego, to, że można nie oddać celnego strzału przeciwko takiemu zespołowi jak Zagłębie nie mieści mi się w głowie. PBB na pewno się zamuruje, w związku z czym widzowie obejrzą kolejne fascynujące spotkanie.