>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 25.11 - 28.11.2011 + zaległy mecz Legia - Zagłębie

Status
Zamknięty.
dabol1 679

dabol1

Użytkownik

Przed nami już 15 kolejka Ekstraklasy. Szybko mijają tygodnie z naszą piłką, tymczasem na czele stawki Śląsk, za nim Legia i Ruch. W strefie spadkowej Zagłębie i tradycyjnie już Cracovia. W środę Legia zagra u siebie zaległy mecz z Zagłębiem z 1. kolejki. Od piątku natomiast rozpoczynamy już normalne, terminowe granie. Na pierwsze danie mamy prawdziwy smakołyk - Śląsk gra z Wisłą w piątek. W sobotę ciekawie zapowiada się mecz w Kielcach, gdzie Korona podejmie Legię. W niedzielę Lech gra z Widzewem a Cracovia z GKS-em Bełchatów. W ostatnim dniu rozgrywania kolejki Lechia zagra u siebie z Ruchem Chorzów.
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.​

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Grać na czysty win Legii to głupota. Kurs słaby, więc lepiej popatrzyć w nieco inną stronę. Niespodzianki nie oczekuję, dlatego postanawiam pograć &quot;Zagłębie nie strzeli&quot; po dużo lepszym kursie. Miedziowi wklepali Polonii jedną bramkę grając u siebie. Wydaje mi się że na skondensowaną i dobrze grającą w tym sezonie obronie Legii, łatwo strzelić gola nie będzie. W zasadzie nie ma co tu dużo pisać. Zagłębie u siebie gra dużo lepiej, w ostatnim meczu zagrali na prawdę przyzwoicie, ale Legia to dużo trudniejszy rywal niż Polonia Warszawa. Tak jak powiedziałem wcześniej, warto się zainteresować typem &quot;Zagłebie nie strzeli&quot;.
Trzeba jednak przyznać, że w ostatnim czasie Legia &quot;leży&quot; Zagłębiu. Trzeba jednak pamiętać, że obecnie drużyna z Warszawy to całkowicie inny zespół. Wysokiego wyniku w tym meczu się nie spodziewam, więc under również można zagrać.
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 3:0
Zagłębie nie strzeli [1,85] Tobet
✅
Poniżej 2,5 gola [1,75] Tobet ⛔

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Dzisiaj o godzinie 18:30 rozegrane zostanie zaległe spotkanie polskiej ekstraklasy pomiędzy zespołami Legii Warszawa i Zagłębia Lubin. Gospodarze dzisiejszego meczu są wiceliderami, tracąc pięć punktów do wyprzedzających ich piłkarzy Śląska, jeśli dziś wygrają zbliżą się na dwa punkty i odskoczą już na siedem punktów od pozostałych drużyn, mających walczyć o mistrzostwo. Legia obecnie jest w świetnej dyspozycji, ostatnie raz przegrali w połowie września, od tego czasu odnieśli dziesięć zwycięstw a dwa mecze zremisowali, nie tracąc w meczach ligowych nawet jednej bramki, u siebie wygrywają pewnie kolejne spotkania. Goście w tym sezonie zawodzą, zajmują przedostatnie miejsce a po kolejnych porażkach z funkcji trenera zwolniony został Jan Urban, którego zastąpił Pavel Hapal, który na początek przegrał 1:5 ze Śląskiem i następnie wygrał 1:0 z Polonią Warszawa, jednak pomimo zwycięstwa gra nadal wyglądała słabiutko. W zespole gospodarzy nie zagra nadal Hubnik, a także Komorowski i Żyro, natomiast do treningów wrócili Manu i Kiełbowicz (nie są to podstawowi zawodnicy), natomiast goście zagrają bez ważnych graczy, tj. Rachwała i Abwo, nie zagra też Pawłowski, który dopiero wznowił treningi. Zagłębie zapowiada szumnie że chcą powalczyć o trzy punkty w stolicy, prawda jest jednak taka że na razie na wyjazdach udało im się zdobyć punkt, jeśli tylko Legia będzie skoncentrowana i zagra swoje nie będzie miała problemu z pewnym pokonaniem rywali.
1 -&gt; 1.46 tobet
Legia wygra do zera -&gt; 2.15 expekt
Legia wygra dwiema bramkami lub więcej -&gt; 2.27 betsson

Otrzymane punkty reputacji: +2
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
W pełni popieram typy kolegów. Też jestem zdania, że Zagłębie nie strzeli, ba, myślę nawet, że Legia rozbije Miedziowych i wygra do zera. Ostatnie mecze pokazują siłę Legii, szczególnie u siebie. Zwycięstwo nad Lechią, Widzewem, czy nawet Rapidem w LE od razu wskazuje nam faworyta. Zagłębie gra słabo. Mimo ostatniego zwycięstwa nad chimeryczną Polonią nie boje się tego stwierdzić. Jak to się mówi jedna jaskółka wiosny nie czyni i pewnie podobnie jest z Zagłębiem. Jestem zdania, że dziś przy Łazienkowskiej goście &quot;zbiorą bęcki&quot; i nie strzelą nawet gola.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
NA pierwszy rzut oka slaba kolejka do typowania poza wlasnie odbytym juz spotkaniem.
Wisła w nieskonczonosc przegrywac nie bedzie przede wszystkim istotny jest mozliwy powrot Maleckiego nawet do pierwszej 11 stki , choc bardziej prawdopodobne jest , ze wejdzie w trakcie spotkania. Ostatnio jedzie sie po Wiśle , troche sluszenie ale trzeba spojrzec , ze to ogromny pech tracic tak kluczowych zawodnikow w jednym czasie. Waatpie czy Legia tak dobrze prezentowala by sie bez RAdo, Vrdoljaka i np Ljuboji a Lech bez Rudniewa i Stillica. Wisla stracila przeciez 3 najlepszych zawodnikow . Ale do rzeczy, Slask jest w gazie ale to zawsze byly zaciete spotkania obiektywnie X.
Podbeskidzie jest katem &quot; wielkich&quot; wiec czemu nie odebrac punktow Polonii?
JAk dla mnie wiele no bet chyba , ze bawic sie w zdarzenia over/under ale to pozniej.

P 0

pavlinho

Gość
W WKS nie zagra Elsner, Mila albo zagra od początku do 60-70 minuty albo wejdzie od 60-70 minuty bo jest po antybiotykach. Lenczyk się zastanawia.
W Wiśle wraca Małecki, z tego co tam gdzieś czytałem nie będzie Kirma, Jaliensa, Meliksona.
Byłem na derbach, WKS zniszczył krecików.
Oglądałem mecz z Jagiellonią, powinno być przynajmniej 2-0 już po 1 połowie.
Problem polega na tym że Śląsk gra głównie środkiem boiska a jak nie będzie Mili przez którego przechodzi praktycznie każda akcja tej drużyny i Elsnera który również odwala kupę roboty z przodu to może być ciężko. Nie ma w Śląsku takiego piłkarza który będzie w stanie zastąpić Milę.
Wisła ma swoje problemy, brakuje zawodników chociaż nie wiem czy brak Jaliensa to taka wielka strata :], razi nieskutecznością i ogólnie nie fajna atmosfera jest wokół drużyny, tak mi się wydaje. Po porażce z Górnikiem automatycznie zagrałem WKS po kursie 2.4 wiedząc tylko o tym że na pewno nie będzie Elsnera. Teraz gdy Mila może nie zagrać na pewno bym się 3 razy zastanowił nad zagraniem na Śląsk.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
No nie jestem przekonany do Twoich argumentów. Mili może i zabraknie, ale przecież jest Dudek. Zawodnik może nie tak utalentowany jak Sebastian, ale na pewno nie powiem, że jest gorszy. Po prostu ma trochę inny styl gry niż Mila. Co do Elsnera się zgodzę - odwala kupę dobrej roboty, ale jak to się mówi nie ma ludzi niezastąpionych. Może na pozycji defensywnego pomocnika zagra Celeban albo Pietrasiak. Ci gracze już grali na tej pozycji i spisali się całkiem przyzwoicie, żeby nie powiedzieć dobrze. Na pewno zgodzę się z jednym - brak Jaliensa to chyba żadna strata. Zawodnik nie dość, że stary i leniwy to z umiejętnościami też bywa różnie. Myślę, że Śląsk wygra jutro z będącą w nie ma co ukrywać kryzysie Wisłą.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Przed tym meczem jako kibic Legii na pewno liczę na Wisłę, chociaż argumenty sportowe na ten moment są dość wyraźnie po stronie jutrzejszego gospodarza. Dobra organizacja gry, umiejętność grania z kontry, jak i w wystarczająco dobry sposób jak na polską ligę, w ataku pozycyjnym. Skuteczność ostatnio również co najmniej dobra, bo 5 bramek zdobytych na Dialog Arenie na pewno wystawia dobre świadectwo.
Wisła jak gra chyba widzi każdy, tutaj chyba ich jedynym argumentem jest to, że każda seria kiedyś się kończy. Tak było w Poznaniu, bo też przed tym meczem grali mówiąc delikatnie kiepsko, ale na Bułgarskiej z dobrej strony pokazując się wygrali 1:0 choć mogli wyżej. Brak Jaliensa to chyba nie jest jakieś osłabienie, wręcz przeciwnie, kibice Wisły z tego co tak sobie czytałem w internecie cieszyli się z jego kontuzji.
W każdym razie, moim zdaniem gol na 1:0 dla Śląska padnie w końcówce meczu, twierdzę, że jutrzejszy mecz wygrają tą mądrością, która pozwalała im wygrać na Łazienkowskiej czy przeciwko Lechowi, bo aż tak wyraźnie lepsi w tamtych meczach nie byli.
Drugi jutrzejszy mecz to wg mnie idealny mecz dla typu 0:0 do przerwy, i chyba zarówno na K6 jak i na Maślicach czy jak to tam teraz się nazywa, zdecyduję się na taki typ i zagram to lekko w singlach. Polonia jest zespołem, który ogląda się zdecydowanie najgorzej w całej lidze. Antyfutbol to określenie dobrze pasujące do piłkarzy Zielińskiego, to, że można nie oddać celnego strzału przeciwko takiemu zespołowi jak Zagłębie nie mieści mi się w głowie. PBB na pewno się zamuruje, w związku z czym widzowie obejrzą kolejne fascynujące spotkanie.

sutek 79

sutek

Forum VIP
W WKS nie zagra Elsner, Mila albo zagra od początku do 60-70 minuty albo wejdzie od 60-70 minuty bo jest po antybiotykach. Lenczyk się zastanawia.
W Wiśle wraca Małecki, z tego co tam gdzieś czytałem nie będzie Kirma, Jaliensa, Meliksona.
Byłem na derbach, WKS zniszczył krecików.
Oglądałem mecz z Jagiellonią, powinno być przynajmniej 2-0 już po 1 połowie.
Problem polega na tym że Śląsk gra głównie środkiem boiska a jak nie będzie Mili przez którego przechodzi praktycznie każda akcja tej drużyny i Elsnera który również odwala kupę roboty z przodu to może być ciężko. Nie ma w Śląsku takiego piłkarza który będzie w stanie zastąpić Milę.
Wisła ma swoje problemy, brakuje zawodników chociaż nie wiem czy brak Jaliensa to taka wielka strata :], razi nieskutecznością i ogólnie nie fajna atmosfera jest wokół drużyny, tak mi się wydaje. Po porażce z Górnikiem automatycznie zagrałem WKS po kursie 2.4 wiedząc tylko o tym że na pewno nie będzie Elsnera. Teraz gdy Mila może nie zagrać na pewno bym się 3 razy zastanowił nad zagraniem na Śląsk.
Mila zagra w tym spotkaniu nie wiadomo w jakim wymiarze czasowym. Być może zagra 30. minut, być może 60. minut a nie jest powiedziane że nie wytrzyma całego spotkania jak się będzie dobrze czuł. Rok Elsner nie zagra przez własną głupotę w meczu z Jagą, ale tutaj byłbym spokojny o jego następce w pierwszej &quot;11&quot; - Przemysław Kaźmierczak! Przed kontuzją Kaźmierczaka Elsner mógł pokopać w piłkę w przerwie meczu Śląską bo środek pola należał do &quot;Kaza&quot;. Kaźmierczak w Białymstoku gdzie wszedł na kilka minut pokazał się z dobrej strony. Dwa razy oddał mocne uderzenie na bramkę strzeżoną przez Tomasza Ptaka. Śląsk to kolektyw, mają bardzo wyrównaną kadrę, jest duża rywalizacja i dlatego na dziś podopieczni trenera Lenczyka są tu, gdzie są ????

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Śląsk - Wisła

Bardzo trudny mecz do typowania, to nie ulega wątpliwości. Patrząc na formę obu drużyn, nie ma żadnej dyskusji - Śląsk ten mecz wygra. Ja jednak uważam, że w jutrzejszym meczu zadecydować może jeden moment nieuwagi którejś z drużyn, i niekoniecznie będzie to moment nieuwagi Wisły. Spotkanie przyjaźni, przyjemna atmosfera na trybunach, no i jak to zwykle bywa, zacięte starcie pomiędzy wrocławianami, a krakowianami. Podopieczni Lenczyka grają niezwykle mądrze, często nie zasługują na trzy punkty, a mimo to je wyrywają. Tak było na Maślicach z Lechią. Zadziwił mnie początek Śląska w Białymstoku, kiedy to od początku przejął ogromną inicjatywę. Zwykle jest inaczej. Wisła musi w końcu wziąć się do roboty, bo cierpliwość kibiców już pewnie powoli się kończy. Śląsk natomiast musi uważać na Legię, która czyha na ich potknięcie, coraz bardziej naciska. Jedni i drudzy potrzebują punktów, ale o trzy piątkowego wieczoru może być ciężko. Myślę, że padnie remis.
Remis - 3,10 Betclic

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Uważam podobnie jak Kanonier. Obecna forma, wyniki oraz atmosfera w obu drużynach stawiają Śląsk w roli faworyta. Jeśli więc typujemy oceniając te czynniki to śmiało można stawiać na gospodarzy. Ja jednak spróbuję sobie utrudnić życie i skorzystać z oklepanych haseł w stylu &quot;Wisła wiecznie przegrywać nie będzie&quot; czy &quot;Śląsk w końcu musi zremisować&quot;. Jak wiemy podstawa problemów Wiślaków to brak kluczowych zawodników + brak motywacji u najbardziej doświadczonych zawodników (np. Lamey), którzy chcieli awansować do Ligi Mistrzów (kłopoty Białej Gwiazdy rozpoczęły się równo po odpadnięciu z eliminacji). Natomiast w Śląsku machina trenera Lenczyka jest doskonale przygotowana do rundy. Praktycznie w każdym meczu mógł skorzystać z optymalnego dla siebie składu. A jeśli wypadał mu jakiś zawodnik to mógł zastąpić go innym równie wartościowym graczem (np. Voskamp - Diaz ). Dobre wyniki przekładają się na pozytywną atmosferę w zespole a za tym idą kolejne mecze na wysokim poziomie. Tak więc jak widać zmierzą się drużyny znajdujące się na przeciwnych biegunach. Mimo tego nie zapominajmy, że Wiślacy to aktualny Mistrz Polski. Ich skład wiele nie odbiega od tego, który wywalczył tytuł i który ambitnie walczył o Champions League. Dlatego uważam, że nawet teraz gdy drużyna przechodzi kryzys to stać ją na stawienie czoła rozpędzonemu Śląskowi i sprawieniu niespodzianki. W związku z tym będę grał na Wisłę z podpórką a odważniejszym polecam zastanowienie się gry na sam remis. Obie drużyny nie zanotowały już takiego wyniku od 10 ligowych spotkań (Śląsk 13).

Moja propozycja:

Wisła lub remis (około 1.65)✅
remis (około 3.15)⛔

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja nie postawię złamanego grosza na wygraną Wisły. Przecież ten zespół jest w totalnej rozsypce. Widać brak Małeckiego, Sobolewskiego a przede wszystkim Meliksona, którego brak zauważył był ślepy. Oglądając mecz z Górnikiem myślałem czy stać Wisłę na gorszą grę? Prezes Nakoulma robił z obrońcami Wisły to co chciał, bawił się z nimi. Stracona bramka pokazuję jak piłkarzom zależy na grze w piłkę, za zachowanie takie jak pokazał Jirsak wyrzuciłbym go z klubu tego samego dnia. Moskal kombinuje, na jakiej podstawie wystawił Nuneza na lewej pomocy nie wiem do tej pory... Przecież Nunez to jedyny co umie to udawać, i ostro grać, gościu ma zero szybkości, zero wszystkiego szrot jakich mało. W Argentynie kibice cieszyli się że opuścił klub, to chyba coś pokazuje.

Ja typuję wygraną Śląska, ale sam osobiście nie będę klikał na swoim koncie na żadną opcje w tym meczu ????

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
Podpisuję się pod typem x lub ewentualnie x2 w meczu Śląska z Wisłą.
4 przegrana z rzędu raczej nie wchodzi w grę.Wisła to nie jest byle jaki zespół żeby seryjnie przegrywać a Śląsk to nie jest Bóg wie jaka potęga żeby cały czas wygrywać.Spotkanie przyjaźni pewnie zakończy się podziałem punktów.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków 2,05 0:1 ⛔
Śląsk Wrocław w pełni zasługuje na miano lidera tabeli. Gra świetnie jak na ekstraklasę, zawodnicy strzelają bramki, obrońcy dobrze bronią, wszystko to fajnie wygląda. Do tego grają mecz u siebie na nowym stadionie gdzie cały obiekt ma się zapełnić do ostatniego krzesełka.
Wisła rozczarowuje i tu nie ma sensu sugerować się moim zdaniem przerwaniem serii porażek. W Wiśle jest źle, są słabe wyniki, odszedł trener, kluczowi zawodnicy pauzują. Nic nie wskazuje na to, żeby oni wygrali, do tego na takim ciężkim terenie.
Przypomnijcie sobie Legię z poprzedniego sezonu. Też niby miały być przerywane serie porażek, Legia miała wyjść z dołka (co prawda wyszła, ale dopiero w tym sezonie), ostatecznie mieli pod koniec sezonu 11 porażek w lidze.
Wisła w tym roku ma większy problem niż Legia sezonu 10/11.

Otrzymane punkty reputacji: +1
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Polonia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko Biala 2:1
Typ: suma bramek : -2.5
Kurs: 1.55

W ostatnim meczu zaliczanym do rundy jesiennej rozgrywek bielszczanie zmierzą się zatem z kolejnym z zespołów powszechnie uznawanych za potentata. A jeśli mówimy o wyjazdowych spotkaniach z tak mocnymi przeciwnikami to Górale mają już w dorobku dwa fantastyczne triumfy – wygrane nad Legią w stolicy i Wisłą pod Wawelem. Do Warszawy bielszczanie w 18-osobowym składzie wyjeżdżają w czwartkowe popołudnie. Jakkolwiek nie znamy jeszcze kadry na spotkanie z Polonią, to już można domniemywać, że trener Kasperczyk pokusi się jednak o zmiany w porównaniu do poniedziałkowego, udanego meczu z Lechem. 5 ostatnich meczy Podbeskidzia to same undery, spodziewam się, że i tym razem będzie podobnie. Polonia także nie błyszczy w ataku. W tym sezonie w 14. dotychczasowych meczach Polonia strzeliła zaledwie 13 goli. To bardzo mizerny bilans jak na zespół z czołówki ekstraklasy, mający walczyć o mistrzostwo Polski. Przed rokiem, w tym samym momencie ligowych rozgrywek poloniści strzelili dziesięć bramek więcej, dwa lata temu w czasie największego kryzysu sportowego ostatnich lat tylko dwie mniej. W ligowych spotkaniach tej rundy Polonia ani razu nie zdobyła więcej niż dwa gole podobnie jak: Cracovia, Górnik Zabrze, Lechia Gdańsk i... Podbeskidzie, drużyny z dolnej połowy tabeli. Tutaj właśnie upatruje bet tego spotkania. W dodatku Polonia boryka się z kontuzjami przed tym spotkaniem. Bonin doznał urazu podczas czwartkowego treningu, na pewno nie zagra z Podbeskidziem. Cały czas robimy wszystko, aby zdolny do występu był Sultes&quot; - powiedział trener Polonii Jacek Zieliński podczas przedmeczowej konferencji. Czeski napastnik również zmaga się z kontuzją kolana (od czterech dni). Piłkarze trenera Zielińskiego w obecnym sezonie nie przegrali u siebie żadnego meczu. Gra powinna toczyć się środku pola i mało okazji strzeleckich zarówno z jednej, jak i drugiej strony. A Podbeskidzie na wyjazdach stawia duże warunki, więc Czarne Koszule czeka bardzo trudny mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W dzisiejszy listopadowy i mroźny wieczór odbędą się dwa mecz T-Mobile Ekstraklasy. Ja w obu meczach widzę dwa remisy 0:0 do połowy. W pierwszy meczu Polonia zagra z Podbeskidziem, które ostatnio zatrzymało poznańską lokomotywę. Polonia i Podbeskidzie na zdecydowaną ofensywę nie stawia. Polonia często jest głęboko cofnięta i prezentuje raczej mocno asekuracyjny futbol. Podbeskidzie to przede wszystkim gra z kontry. Gdyby zachowali nieco więcej zimnej krwi, to Lechowi spokojnie brameczkę mogli wsadzić. Kadra zespołu z Bielsko Białej jest szeroka, trener może zastosować różne warianty gry. To na pewno atut tego zespołu. Polonia za to jest dosyć przewidywalna. Zieliński wielkiej możliwości rotacji nie ma, więc czy chce czy nie chce to musi stawiać na tych samych piłkarzy. Defensywna gra obu zespołów powinna przynieść remis do połowy.
W drugim meczu ciężko wytypować zwycięzce. Ja bałbym się to grać jeśli chodzi o końcowy wynik. Z jednej strony Śląsk powinien to spokojnie ogarnąć, ale w końcu jest to &quot;prestiżowy&quot; mecz nazywany tak trochę na wyrost. Wisła gra ostatnio piach. Kompromitacja z Górnikiem, z Górnikiem który strzelił im tylko jedną bramkę, choć okazji było więcej. Sądzę jednak, że Wisła w końcu odpali i równie dobrze to oni mogą świętować. Po pierwszej połowie widzę jednak bezbramkowy remis.
Polonia - Podbeskidzie (HT) | 0:0 2,30 Tobet ⛔ 0:1
Śląsk Wisła (HT) | 0:0 2,45 Tobet
✅ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +6
audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Dziś o godz. 20.30 rozegrany zostanie mecz na stadionie we Wrocławiu pomiędzy lokalnym Śląskiem - liderem tabeli a grającą fatalnie Wisłą Kraków. Jak wiadomo są to zaprzyjaźnione kluby, ale na boisku na pewno nie będą się oszczędzać. Możliwe, że będzie gra do jednej bramki - ten kto strzeli wygra to spotkanie. Ale wiemy też jak gra Śląsk - wszystkie formację funkcjonują tak jak powinny. W Krakowie jest odwrotnie - trener odszedł, zawodnicy nie potrafią stworzyć akcji no i Pareiko w bramce. Nie ma meczu bez błedu tego zawodnika. Mecz będzie cieżki, ja mimo tylu atutów gospodarzy daję remis w tym meczu.

Śląsk Wrocław - Wisła Kraków - X - 3,20

kurs: beat-at-home

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Argumenty przemawiające za remisem lub Wisłą można by zamknąć w stwierdzeniach: Śląsk nie wygra bo nie... Wisła nie przegra, bo nie przegra... Abstrahując od wyniku - litości :] Bazujmy może na rzeczywistości, wedle niej Śląsk jest w formie, natomiast Wisła w absolutnym kryzysie :] Żeby ktoś potem nie cytował mojej wypowiedzi po meczu - nie jestem w pełni przekonany o zwycięstwie Wrocławian, ale szukanie aż tak bardzo na siłę argumentów za Wisłą lub remisem (przerwanie serii etc.) to już troszkę kpina :] Nikogo nie chciałem urazić - takie przemyślenie tylko :] Pozdrawiam :]
PS. ciekawe czy jeśli na przeciw stałby dziś jakiś ŁKS czy Bełchatów z takim run&#39;em jaki ma Wisła (4 porażki), czy też szukano by argumentów, że jednak Śląsk nie wygra, kiedy wygląda na to, że po prostu powinien w zaistniałych okolicznościach. Nie ma się co sugerować, że to Wisła, bo to tylko z nazwy. A jak gra Śląsk, swoją drogą, z drużynami aspirującymi do mistrzostwa już pokazali. Jeśli zagrają na swoim optymalnym poziomie, a Wisła na swoim obecnym - nie widzę innego rezultatu jak zwycięstwo Śląska. Generalnie, na chwilę obecną Śląsk wszystko wygrywa, Wisła wszystko przegrywa. Zobaczymy jak boisko zweryfikuje ich aktualną dyspozycję :]

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@kabacik
Sport ma to do siebie że jest strasznie nieprzewidywalny. Często bywa tak, że spotkania z teoretycznie słabszymi drużynami są trudniejsze. Czasami brakuje motywacji, chęci walki. Górnik w ostatnim meczu pokazał, że nie można odpuszczać żadnej piłki, nawet pozornie tej z której nic nie da się zrobić. Wisła gra ze Śląskiem i moim zdaniem ten mecz może być zgoła łatwiejszy. Wiem, że to brzmi jak kiepski dowcip, ale moim zdaniem może tak być. Jeśli miałbym szukać typu to na pewno postawiłbym na Śląsk tu nie ma wątpliwości i na pewno się z Tobą zgadzam. Trzeba jednak wkalkulować w to jakieś nieprzewidywane wydarzenia. Śląsk na inaugurację na własnym stadionie też miał zagrać świetnie. 1:0 wygrali, ale przecież to Lechia była górą na boisku, która przecież w formie też nie była. Zwycięzcy typować nie będę, bo coś mi podpowiada, że lepiej przejść obok. Może być tak, że ten komplet publiczności zmotywuje, ale jednak tą drugą drużynę. Za dużo argumentów na jedną drużynę może zapędzić w ślepą uliczkę. Można zachwycać się Śląskiem, ale trzeba pamiętać że to tylko piłka, nie ma pewniaków, są tylko faworyci.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
@kabacik
Sport ma to do siebie że jest strasznie nieprzewidywalny. Często bywa tak, że spotkania z teoretycznie słabszymi drużynami są trudniejsze. Czasami brakuje motywacji, chęci walki. Górnik w ostatnim meczu pokazał, że nie można odpuszczać żadnej piłki, nawet pozornie tej z której nic nie da się zrobić. Wisła gra ze Śląskiem i moim zdaniem ten mecz może być zgoła łatwiejszy. Wiem, że to brzmi jak kiepski dowcip, ale moim zdaniem może tak być. Jeśli miałbym szukać typu to na pewno postawiłbym na Śląsk tu nie ma wątpliwości i na pewno się z Tobą zgadzam. Trzeba jednak wkalkulować w to jakieś nieprzewidywane wydarzenia. Śląsk na inaugurację na własnym stadionie też miał zagrać świetnie. 1:0 wygrali, ale przecież to Lechia była górą na boisku, która przecież w formie też nie była. Zwycięzcy typować nie będę, bo coś mi podpowiada, że lepiej przejść obok. Może być tak, że ten komplet publiczności zmotywuje, ale jednak tą drugą drużynę. Za dużo argumentów na jedną drużynę może zapędzić w ślepą uliczkę. Można zachwycać się Śląskiem, ale trzeba pamiętać że to tylko piłka, nie ma pewniaków, są tylko faworyci.
Powiem tak: w pełni się pod tym podpisuję :grin: Chciałem tylko podkreślić fakt, szukania na siłę argumentów za Wisłą, a zwłaszcza! typu: przerwanie serii, dawno Śląsk nie zremisował itp. :] Tak jak napisałem, podzielam Twoje zdanie :] Też zresztą napisałem, że nie jestem w pełni przekonany i absolutnie dopuszczam do siebie myśl, że może się to zakończyć każdym rezultatem. Jednakże, tak jak nadmieniłem - okoliczności sprzyjają gospodarzom, a jak to się zakończy - zweryfikuje boisko dziś wieczorem :] Pozdrawiam :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom