>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 2.11 - 5.11.2013

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik

Unibet

W sobotę dzień zaduszny, ważny dla Polaków, ale mecze rozegrać trzeba. Sobotnie popołudnie rozpoczniemy od meczu Cracovii z Koroną. Piłkarze z Krakowa ostatnio 4 wygrane pod rząd w tym na wyjeździe z Górnikiem Zabrze. Czy są w stanie podtrzymać &quot;zieloną&quot; passę ?
Drugim sobotnim spotkaniem, będzie pojedynek w Łodzi między Widzewem, a Pogonią Szczecin. Łódzki klub, na tą chwilę kandydat do spadku... jednak na własnym boisku potrafią zaskoczyć rywali, więc Pogoń nie może czuć się za pewnie.
Na kolację, zaserwują nam mecz Legii Warszawa z Zagłębiem Lubin. Tutaj nie powinno wydarzyć się nic nadzwyczajnego, jednak piłkarze z Warszawy ostatnio nie wyróżniają się skutecznością.
Niedzielę rozpoczniemy od meczu przyjaźni. Obie drużyny są w podobnej formie, jak już wspomniałem mecz przyjaźni, czy zakończy się podziałem punktów ?
Drugim niedzielnym meczem będzie niewątpliwie ciekawe spotkanie, Lecha Poznań z Górnikiem Zabrze. Rozpędzonych Zabrzan zatrzymała Cracovia, a piłkarze Lecha u siebie spisują się dobrze, remisując m.in. z Legią Warszawa. Ciężki mecz do wytypowania, lepiej usiąść spokojnie z piwem w ręku i oglądać poczynania piłkarzy.
W poniedziałek, nietypowo bo zostaną rozegrane dwa spotkania w naszej ekstraklasie. Zaczniemy meczem Piasta Gliwice z Jagiellonią Białystok. Obie drużyny zajmują aktualnie miejsce w grupie spadkowej. Oba zespoły grają &quot;w kratkę&quot;, warto odnotować to iż Jagiellonii w ostatnim meczu udało się pokonać Lech Poznań.
Drugim z poniedziałkowych spotkań będzie mecz Podbeskidzia z Wisła Kraków. Podbeskidzie, podobnie jak Widzew są kandydatem do spadku, wątpię żeby z dobrze spisującą się Wisłą ugrali chociaż remis.
15-stą kolejkę ekstraklasy zakończymy we wtorek gdzie &quot;Niebiescy&quot; podejmą u siebie Zawiszę Bydgoszcz. Ostatni mecz między tymi drużynami został rozegrany 6 lat temu. Zarówno Chorzowianie jak i piłkarze Bydgoskiego Zawiszy wyróżniają się dobrą grą i skutecznością. W tym meczu kierował bym się raczej ku typowi na over.
Emocji z ekstraklasą nie brakuje nam w ostatnich dniach i nie zabraknie tym razem. Czy po tej kolejce nastąpi zmiana lidera, być może jakieś niespodzianki albo kolejne spotkania overowe ?
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 7

slapi1988

Użytkownik
Widzew Łódź-Pogoń Szczecin 2
Pogon jest w gazie, wygrala swoje 2 ostatnie mecze Kapitalna robote robia sciagnieci Azjaci. Widzew natomiast jest w glebokim kryzysie przegral 7 meczy i wygral tylko 1. W osatnich 3 meczach stracili po 3 gole .. mysle ze nie pomoze im nawet atut w postaci wlasnego boiska

Piast Gl.-Jagiellonia 2

Jagielonia zagrala super zawody z Lechem, punktujac ich jak wytrawny bokser. Jaga gra coraz lepiej z meczu na mecz a Piast .. no coz ostatnio jest na rowni pochylej i prezentuje fatalny styl.

Podbeskidzie-Wisła Kraków 2
Bielsko to murowany spadkowicz ... i mysle ze juz w tym sezonie nie wstana z kolan. Tam poprostu nie ma kto grac ...a Wisla, choc tragiczna na wyjazdach zlatwoscia poradzi sobie z dziurawa obrona BIelska.
Cracovia Kraków - Korona Kielce 1
Cracovia gra najlepsza pilke obecnie w lidze .. i tyle o niej. Korona natomiast gra ostanio fatalnie, bez checi, stylu, wyniku. W meczu z Ruchem zaprazentowali sie fatalnie i mam nadzieje ze ta forme utrzymaja.

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Widzew - Pogoń
typ: 2 Williamhill @ 2,15
Słabiutki Widzew u siebie będzie gościł rozpędzoną Pogoń. Nie widzę żadnego atutu po stronie gospodarzy. Łodzianie to najgorsza defensywa całej ligi, a także jedna z najsłabszych ofensyw. Jak dla mnie obok Bielska główny kandydat do spadku. Portowcy w tym sezonie bez wątpienia rewelacja rozgrywek. Wdowczyk poukładał zespół, który prezentuje równą formę. Pogoń walczyć do końca, co pokazała choćby w przegranym 1:4 meczu z Górnikiem. Nie wierzę, w to, że bezbarwny Widzew będzie w stanie postawić się przyjezdnym i coś pachnie mi pewnym zwycięstwem Dumy Pomorza.

L 137

lmnt

Użytkownik
Witam, poniżej moje typy wszystkich spotkań wraz z krótkim uzasadnieniem.
Generalnie zakładam, że będzie to kolejna kolejka bez remisów, myślę że to wynika z tempa rozgrywania meczów, ale również pary są tak w sam raz ułożone. ;) Trudno liczyć, że trenerzy wraz ze swoimi zawodnikami będą w stanie cokolwiek poprawić w swojej grze w takim krótkim okresie, więc liczę, że postawa drużyn będzie identyczna jak w poprzedniej kolejce i głównie na tym się opieram, nie zagłębiając się w analizy dotyczące absencji, kartek etc.

Cracovia - Korona Kielce
02.11.13, 15:30
Typ: 1
Kurs: 1,85 - Bet365

Moim zdaniem Cracovia przynajmniej do przerwy reprezentacyjnej będzie nie do zatrzymania. Korona pod sterami Pachety jest dla mnie kompletnie bez pomysłu na grę. Komicznie wygląda pokrzykujący przy linii trener, a zza jego pleców tłumacz, który stara się przekazywać wskazówki zawodnikom na boisku. Tak jak wspominałem przy ostatniej kolejce, obrona Korony jest fatalna i jeśli napad Niebieskich, który nie oszukujmy się jest bez fajerwerków, potrafił zdobyć 4 gole, to aż strach pomyśleć na co będzie stać Nowaka z Saidim?

Widzew Łódź - Pogoń Szczecin
02.11.13, 18:00
Typ: 2
Kurs: 2,05 - Bet365

Pogoń niestety gra w kratkę, Widzew czeka w końcu przełamanie po tak fatalnej serii, jednak nie powstrzymuje mnie to przed postawieniem na pewne zwycięstwo Portowców. To jak Widzewiacy prezentowali się w meczu z Wisłą jest dla mnie potężnym bodźcem. Wisła miała okazję do treningu przy wypełnionych trybunach. Moim zdaniem zwycięstwo Białej Gwiazdy - 3:0 - było skromnym zwycięstwem, ale to świadczy tylko o zniżkowej formie Wisły, o której napiszę kilka spotkań niżej. ???? W temacie tego meczu wszelkie analizy wydają się być zbędne; Widzew potrzebuje solidnej przerwy i porządnego treningu.

Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
02.11.13, 20:30
Typ: Obydwie drużyny zdobędą gola: TAK
Kurs: 2,10 - Bet365

Wypowiadałem się już w temacie Zagłębia, a mianowicie, że jest to według mnie najgorsza drużyna Ekstraklasy w tym momencie. Zupełnie bez wyrazu. Niemniej jednak jako kibic Ruchu Chorzów, pamiętam mecz Niebieskich przy Łazienkowskiej, gdy Ruch do przerwy przegrywał 0:2, a w drugiej połowie Piech ustrzelił hat-tricka. Pamiętam doskonale innego gole Piecha, który zawsze w meczach z Legią grał na 200% i wychodziło mu wszystko, a teraz występuje w barwach Zagłębia i znów stanie z legionistami twarzą w twarz. To daje mi do myślenia, a kurs na Legię nie zachwyca: 1,33. W dodatku po tym co pokazała w meczu z Zawiszą, osobiście nie obstawiałbym czystej &quot;1&quot;, teraz już się boję.. ???? Choć znów zwycięstwo Legii wydaje się być pewne, ja tak samo byłem pewien, że Legia musi wygrać w Bydgoszczy, a w Legii dzieje się źle, być może będzie to okazja dla Zagłębia, by w końcu odbić się od dna, by chociaż ugrać remis? Myślę, że w tym meczu najbezpieczniej zagrać na bramkę gospodarzy i gości, a ja być może nawet jakieś drobne skieruję w stronę &quot;remis lub Zagłębie Lubin&quot; po kursie 3.40.

Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
03.10.13, 15:30
Kurs: 2,70 - Bet365

Lechia zgarnęła wyjazdowe 3 punkty i pokonała drużynę z Lubina 3:1. Niestety postawa piłkarzy mnie osobiście w tym meczu nie zachwyciła. Postawiłem na zwycięstwo Lechii i generalnie przez całe spotkanie byłem zaniepokojony rezultatem końcowym. Wydaje mi się, że Lechia wygrała dlatego, że trudno w tym momencie po prostu nie pokonać drużyny Lenczyka. Z kolei oglądając w czwartek mecz Śląska z Podbeskidziem byłem naprawdę pod wrażeniem. Myślę, że piłkarzom trenera Levego taki mecz był bardzo potrzebny i uważam, że nastąpiło odblokowanie tej drużyny. Lechia na własnym stadionie zaliczyła ostatnio porażkę z Lechem - 1:4 - według mnie będzie to bardzo podobne spotkanie.

Lech Poznań - Górnik Zabrze
03.10.13, 18:00
Kurs: 3,80 - Bet365

Choć Górnik pozbył się sztabu szkoleniowego i ostatnio Cracovia przerwała dobrą passę zabrzan, w których grze widać pewne mankamenty, to mimo wszystko uważam, że to wciąż dużo jak na drużynę Lecha Poznań, która jest obecnie mega nieskuteczna. Czwartkowa porażka z Jagiellonią dla mnie była ich kompromitacją. Można mówić o cudownych interwencjach bramkarza Jagiellonii (Barana), jednak tacy zawodnicy jak Teodorczyk, Hamalainen, Lovrencsics, Pawłowski, Drewniak powinni stworzyć sobie tyle dogodnych sytuacji, typowych &quot;setek&quot;, że nawet cuda nie powinny pomóc bramkarzowi. Zakładając, że Lechowi udało się zremisować z praktycznie taką samą Legią, którą Zawisza pokonał 3:1, jestem przekonany, że 3 punkty powędrują na Górny Śląsk. Znów można mówić o innej randze spotkania, bo to derby były, bo teraz Lechici podrażnieni, ok - szanuję, jeśli ktoś tak uważa, ale z mojej strony skromne zwycięstwo Górnika jest najbardziej prawdopodobne i ten wynik obstawiłem. Tym bardziej, że od 1 minuty (w przeciwieństwie do przegranych zawodów z Cracovią) wystąpi Nakoulma, który moim zdaniem jest zawodnikiem, który robi &quot;różnicę&quot;; choć nie zawsze strzela, wykonuje ogrom pracy!

Piast Gliwice - Jagiellonia Białystok
04.10.13, 18:00
Kurs: 3,30 - Bet365

Bardzo podobał mi się sposób w jaki Jagiellonia poradziła sobie z Lechem. Być może, gdyby styl tego zwycięstwa był mniej defensywny byłoby to milsze dla oka, ale widzę wciąż progres u piłkarzy z Białegostoku. Jagiellonia przed zwycięstwem nad drużyną z Poznania doznała porażki z Górnikiem, choć z przebiegu meczu wcale na to nie zasłużyła, a wcześniej piłkarze ulegli Koronie w stosunku 1:4. Wydaje mi się, że mecz z Koroną był przysłowiowym &quot;wypadkiem przy pracy&quot;. Piast w 6 ostatnich meczach skromnie pokonał Podbeskidzie (1:0), zaliczył jeden remis i 4 razy przegrał. Nie wiem dlaczego według kursów bukmacherskich jest faworytem tego spotkania. Twierdzę, że kurs 3,30 na zwycięstwo Jagi to Kurs Kolejki, Typ Dnia, Dar od Buka ???? Szczerze wątpię, aby Piast potrafił zawalczyć na własnym stadionie nawet o remis z tak grającą Jagiellonią jak w czwartkowym meczu z Lechem.
Sam raczej postawię troszkę więcej na to zdarzenie jako singiel.

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków
04.10.13, 20:30
Typ: 10
Kurs: 1,70 - Bet365

Według mnie najtrudniejsze do wytypowania spotkania 15. kolejki. W drużynie górali coś się zaczyna dziać. Z pewnością brakuje im też odrobiny szczęścia. Wisła na pewno łapie zadyszkę, ponadto nie jest drużyną, która dobrze gra na wyjazdach. Jeśli na własnym stadionie pokonała Widzew, który grał na poziomie okręgówki tylko 3:0 (dla mnie tylko), to w tym spotkaniu upatruję sensacji na miarę porażki Legii w Bydgoszczy. Dla bezpieczeństwa z podpórką na remis, bo tak jak wspominałem na moje oko w Podbeskidziu zaskakuje filozofia trenera Ojrzyński, jednak częstokroć piłkarze mają pecha. Zauważyłem też pewien brak wiary w siebie, porażka ze Śląskiem - 0:4 - wcale nie musiała być tak wysoka, ale jakby po utracie gola piłkarze z Bielska &quot;stanęli&quot;. Uważam, że spokojnie są w stanie spotkanie z Wisłą zremisować, a jeśli w końcu zacznie im sprzyjać szczęście to być może zdobędą nawet 3 punkty.
Biorąc to wszystko pod uwagę, spotkanie zagadka, a kurs nie zachęca, raczej ominę.

Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz
05.10.13, 18:00
Kurs: 2,50 - Bet365

Na koniec mój ukochany Ruch, mimo wszystko typuję zawsze obiektywnie i gdy przewiduję porażkę mojej drużyny taki też wynik stawiam. Zawisza na gazie, pokonał Legię, wcześniej Śląsk, a teraz... rozbije się w Chorzowie. Myślę, że beniaminek miał ogromne szczęście, że trafił na najsłabszą dyspozycję legionistów i piłkarzy Śląska w tym sezonie. W przeciwnym wypadku nikt by się tak tą drużyną nie zachycał, tak uważam. Powiem więcej, o mały włos Zawisza nie trafił na &quot;najgorszy&quot; Górnik w tym sezonie i tylko pechowo w Zabrzu nie wygrał, bo Sobolewski ustalił w minucie 90+ wynik spotkania na 3:2 dla Górnika. Wtedy ta drużyna urosłaby do miana rewelacji sezonu etc. Dla mnie to wciąż beniaminek i wróżę mu przyszłość ligowego średniaka. To już nie te czasy, gdy w &#39;89 Ruch jako beniaminek został Mistrzem Polski. :p Na stadionie przy ulicy Cichej Legia w formie z początku sezonu, z naprawdę tragicznym Ruchem przegrała 0:2, w Chorzowie każdemu trudno ugrać cokolwiek, Ruch u siebie ostatnio zremisował z Pogonią i Wisłą, ale myślę, że każdy kto oglądał te spotkania przyzna mi rację, że remis drużyny te zawdzięczają sędziom. To co Kocian zrobił z piłkarzami jest porównywalne do składu Fornalika. Był to mój pierwszy tym na tę kolejkę i myślę, że dużo ludzi wyłoży się stawiając na Zawiszę w tym spotkaniu.

Pozdrawiam i życzę samych wygranych!

B 2,2K

barichello

Użytkownik
ciekawostka odnośnie Piasta:
&quot;Zawodnicy Piasta byli na dywaniku u prezesa.&quot;
&quot;Prezes Piasta zaprosił zawodników do siebie, bo trener Marcin Brosz powiedział, że w meczu z Pogonią (0:4) piłkarze nie realizowali założeń taktycznych.- Faktycznie graliśmy inaczej niż kazał nam szkoleniowiec - wyjaśnia jeden z przedstawicieli rady drużyny Piasta. - Mieliśmy w Szczecinie ustawić się na kontrę, a tymczasem poszliśmy do przodu i daliśmy się wypunktować. Dlaczego nie posłuchaliśmy trenera? To tak jakoś w praniu wyszło. Jednak nie ma sensu gadać, tylko trzeba się wziąć w garść i wygrać w poniedziałek z Jagiellonią&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +1
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Widzew Łódź - Pogoń Szczecin​

Ledwo zakończyliśmy 14 kolejkę spotkań, a jutro zaczynamy kolejną, na inauguracje zagrają ze sobą okupujący 14 miejsce w tabeli Widzew Łódź(11pkt) z niespodzianką tego sezonu, zajmującą 4 miejsce Pogonią(26pkt). Kursy na to spotkanie nie rozpieszczają, faworyzują gości, bukmacherzy na początku wystawili na Portowców 2.10, w tym momencie mamy już 1.95, w sumie nie ma się czemu dziwić, Widzew na ostatnie 5 spotkań wygrał tylko raz, a przegrał 4 razy, prezentując się fatalnie, ostatnie spotkanie to wysoka porażka 3:0 z Wisłą, przed własną publicznością ostatni mecz również przegrali, tym razem z 2 drużyną z Krakowa, Cracovią(1:3), Pogoń jest na odmiennym biegunie, po wysokiej porażce z Górnikiem(1:4) przed własną publicznością, zremisowali z odbudowanym Ruchem i zwyciężyli 3:2 z Koronę i 4:0 z Piastem, ostatni wynik robi wrażenie, wynik meczu rozstrzygnął się już w pierwszej połowie, w drugiej połowie Pogoń nie forsowała tempa, mając na uwadze już kolejne, wyjazdowe spotkanie z Widzewem, i dowieźli pewne zwycięstwo. Kilka słów o kadrze:
Trener Widzewa w meczu z Pogonią będzie mógł skorzystać z Eduardsa Visnakovsa, napastnik Widzewa w meczu z Wisłą został ukarany 4 żółtą kartką, jednak sztab szkoleniowy nie zgadzał się z tą decyzją i odwołał się od kartki Łotysza, komisja Ligi uwzględniła odwołanie Widzewa i najlepszy strzelec łodzian będzie mógł wystąpić w sobotnim meczu, za czerwoną kartkę z ostatniego meczu nie zagra stoper z Hiszpanii, Jonathan de Amo, zagrożeni absencją za żółte kartki są z kolei Princewill Okachi i Eduardas Visnakovs, pod znakiem zapytania stoi występ jednego z najbardziej doświadczonych ligowców w Widzewie, Marcina Kaczmarka, który od początku tygodnia trenował indywidualnie, oraz Alena Melunovića, który z powodu kontuzji nie grał w ostatnich 2 spotkaniach.
W drużynie gości, z szerokiej kadry zabraknie tylko Ediego Andradiny, Brazylijczyk od występu z Koroną Kielce zmaga się z urazem, który pozwoli mu wrócić do gry prawdopodobnie od następnego meczu z Zagłębiem Lubin, szybciej niż zapowiadano treningi wznowił Mateusz Lewandowski, którego powrót zapowiadano na Grudzień, ale może się znaleźć w kadrze na mecz z Widzewem,po pauzie za czerwoną kartkę wróci Wojciech Golla , nikt nie pauzuje za nadmiar żółtych kartek, ale o krok od przekroczenia limitu są: Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Przemysław Pietruszka, Marcin Robak i Maksymilian Rogalski.
Widzew w tym sezonie prezentuję fatalną formę, zmiana trenera nic nie pomogła, grają słabo, tracą dużo bramek, mało strzelają, jak już wspomniałem w poprzednich postach są obok Podbeskidzia i Piasta, najsłabszym obecnie zespołem rozgrywek, czy jutro się przełamią? Nie sądzę, Pogoń z 5 meczy wyjazdowych przywiozła 11pkt, nie przegrała ani razu, a zwycięstwo nad Lechem robi wrażenie, sa w wysokiej formie, jutro powinno być podobnie, ale ja pójdę w trochę innym kierunku, gospodarze dużo tracą, ale potrafią też strzelić przed własną publicznością, Pogoń za to dużo strzela, duża w tym zasługa Japońskich samurajów i Robaka, który strzelił w ostatnim spotkaniu 3 bramki, ale obrona też zbyt pewna nie jest, więc liczę jutro na otwarty mecz ze sporą ilością bramek, a kurs na over zachęcający i pobieram od razu, myślę, że Pogoń ustrzeli też jutro minimum 2 bramki, dobra ofensywa, plus brak Hiszpańskiego obrońcy zrobi swoje. GL

Widzew Łódź - Pogoń Szczecin: Over 2.5 1.95 Bet365 ✅
Pogoń Over 1.5 2.00 Bet365(za drobne) ⛔

Cracovia vs Korona

W pierwszym spotkaniu 15. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, Cracovia(23pkt) przed własną publicznością podejmować będzie Koronę Kielce(12pkt). Faworytem tego meczu są Pasy, podbudowani zwycięstwem wyjazdowym na wiceliderem z Zabrza, będą walczyć o piąte zwycięstwo z rzędu, natomiast goście po dwóch wygranych meczach,4 bez porażki, wydawało się, że wychodzą z dołku, to jednak kolejne 2 spotkania przegrali, tracąc przy tym aż 7 bramek, w tym ostatni mecz na własnym terenie zakończony porażką 1:4 z Ruchem. Dużo o tym spotkaniu już zostało powiedziane przez innych użytkowników, ja dodam jeszcze parę słów od siebie.
Fatalny występ piłkarzy Korony przeciwko Ruchowi Chorzów to nie jedyny problem Jose Rojo Martina, przed meczem z Cracovią, z którym Hiszpan musi się błyskawicznie uporać, drugi, równie poważny to absencje zawodników, zabraknie Tomasza Lisowskiego, Kamila Kuzery i Przemysława Trytki, który doznał urazu mięśnia dwugłowego w ostatniej kolejce, jakby tego było mało zabraknie pauzującego za czerwoną kartkę Vanji Markovicia, pod znakiem zapytania stoją występy Pawła Golańskiego i Jacka Kiełba.
Trener gospodarzy nie ma większych problemów, do treningów wrócili już [/b]Marcin Kuś i Krzysztof Danielewicz, ale zabraknie ich jeszcze na ławce rezerwowych, w kadrze znalazł się ostatnio kontuzjowany Marcin Budziński, do tego piłkarze po dwóch meczach u siebie przy pustych trybunach (wojewoda zamknął stadion na spotkania z Pogonią i Podbeskidziem), w końcu zagrają przed publicznością, co jest dużym plusem dla Cracovii.
Bardzo ciężko będzie Koronie zatrzymać rozpędzony zespół z Krakowa, są w gazie, wygrali 4 mecze z rzędu, są podbudowani ostatnim zwycięstwem wyjazdowym nad Górnikiem, nie mają większych kłopotów kadrowych. w Koronie natomiast jeśli faktycznie dojdzie do sytuacji w której wszyscy z wyżej wymienionych zawodników nie byliby do dyspozycji sztabu szkoleniowego, to czeka jeszcze trudniejsze zadanie w starciu z rewelacyjnie spisującym się zespołem Wojciecha Stawowego,co prawda do składu wraca nieobecny ostatnio Radek Dejmek, lecz może się to okazać niewystarczające do &quot;uzdrowienia&quot; m.in. tak zawodzącej od początku sezonu formacji defensywnej, w dodatku nie zagra ,będący ostatnio w formie, Trytko, zastąpi go Korzym, lecz jest on po kilkumiesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją i dopiero powraca do dobrej formy, i nei wiadomo czy jest w stanie rozegrać całe spotkanie. Również w tym spotkaniu pójdę w trochę innym kierunku, i postawię na Over, bo bramki w tym spotkaniu na pewno zobaczymy, spotkanie powinna wygrać Cracovia, ale kurs na Over bramkowy bardziej Mnie przekonuje.

Cracovia - Korona: Over 2.5 2.00 Bet365 ✅
Cracovia Over 1.5 1.83 Bet365
⛔

Edit.

Uważałbym ze stawkami na BTS w meczu Legia - Zagłębie, w ostatnich dwóch pojedynkach na L3, Miedziowi nie strzelili bramki, przegrywając 2:0 i 3:0, w tym sezonie na wyjazdach też marnie, w 7 spotkaniach na wyjazdach 1 zwycięstwo, 1 remis i 5 porażek, tylko 4 zdobyte bramki, 3 ostatnie spotkania wyjazdowe to 3 porażki i 0 goli! Legia w lekkim dołku, spowodowane to wieloma kontuzjami w drużynie, na dzisiejsze spotkanie w porównaniu do ostatniego spotkania, wróci Kuba Kosecki, który będzie dużym wzmocnieniem ofensywnym drużyny Legii. Pomimo kłopotów w defensywie, Legia powinna dzisiaj gładko wygrać z Zagłębiem, Rzeźniczak i Skaba już nie powinni popełnić takich błędów jak w ostatnim spotkaniu z Zawiszą i Wojskowi prawdopodobnie pewnie wygrają i nie stracą bramki.

Legia Wygra do Zera: 2.00 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
No to kolejna kolejka, jest fajnie. Strasznie podobają mi się rozbieżności w różnych typach, nie idą masówki, nie ma &quot;pewniaków&quot;. A wiadomo przecież jak kończą się pewniaczki... ;p Kilka słow według moich myśli:
Widzew Łódź - Pogoń Szczecin:
Kompletnie nie przekonuje mnie okazałe zwycięstwo gospodarzy nad Lechią. Widzew to teraz obok Bielszczan druga czerwona latarnia naszej ligi. I nawet 7 goli Visnakovsa wygląda blado na tle postawy całej drużyny. Gole tracone po głupich błędach, brak pomysłu na grę. Brak świeżości w zespole. I taka właśnie ekipa musi sporostać Portowcom którzy w tym sezonie na wyjeździe nie zaznali smaku porażki. I tak też będzie tym razem, Szczecinianie sądzac po kursach bukmacherów są stawiani w roli faworyta. Nic dziwnego bowiem Japoński duet w połączeniu z świetnym Robakiem, nieobliczalnym Rogalskim czy walczącym do końca Ławą tworzą groźny zespół. Wszystko kiedyś musi się skończyć, Pogoń w końcu z jakiegoś wyjazdu wróci na tarczy, ale myślę że jeszcze nie tym razem i po raz kolejny wykorzysta to. Biorę to po ładnym kursie.
Widzew Łódź - Pogoń Szczecin - 2 - 2,05

Kolejny mecz to ekipa o której wspomniałem wyżej. Spotkanie w Bielsku Białej z Wisłą. Może gospodarze nie mają miejsc dla gości ale wybieram się na ten mecz, siedząc gdzieś między gospodarzami trzymając nerwy na wodzy ???? Wisła może na wyjazdach nie gra tak jak u siebie ale podobnie jak Szczecinianie musi wykorzystać fakt niemocy gospodarzy. Ojrzyński dopiero wpaja Góralom swoją taktykę, nie wiem jaki ma sposób na nich, ale chyba jeszcze minie zanim coś się zmieni. Oby nie za późno. Z krótkiej historii występów tych drużyn to Podbeskidzie jeszcze nigdy nie wygrało u siebie z Wisłą. Trzeba wygrywać na wyjeździe, jedyne zwycięstwo z Koroną z początku sezonu to zdecydowanie za mało jeśli chodzi o oczekiwania Smudy. Podopieczni Ojrzyńskiego wygrali tylko albo aż jedno spotkanie u siebie w tym sezonie. Któraś z tych drużyn musi się przełamać i jeśli miałbym gdybać to sądze, że bliżej do tego ma Biała Gwiazda.
Podbeskidzie Bielsko Biała - Wisła Kraków - 2 - 2,15

kursy: Bet-at-home

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Widzew Łódź - Pogoń Szczecin​

Ledwo zakończyliśmy 14 kolejkę spotkań, a jutro zaczynamy kolejną, na inauguracje zagrają ze sobą okupujący 14 miejsce w tabeli Widzew Łódź(11pkt) z niespodzianką tego sezonu, zajmującą 4 miejsce Pogonią(26pkt). Kursy na to spotkanie nie rozpieszczają, faworyzują gości, bukmacherzy na początku wystawili na Portowców 2.10, w tym momencie mamy już 1.95, w sumie nie ma się czemu dziwić, Widzew na ostatnie 5 spotkań wygrał tylko raz, a przegrał 4 razy, prezentując się fatalnie, ostatnie spotkanie to wysoka porażka 3:0 z Wisłą, przed własną publicznością ostatni mecz również przegrali, tym razem z 2 drużyną z Krakowa, Cracovią(1:3), Pogoń jest na odmiennym biegunie, po wysokiej porażce z Górnikiem(1:4) przed własną publicznością, zremisowali z odbudowanym Ruchem i zwyciężyli 3:2 z Koronę i 4:0 z Piastem, ostatni wynik robi wrażenie, wynik meczu rozstrzygnął się już w pierwszej połowie, w drugiej połowie Pogoń nie forsowała tempa, mając na uwadze już kolejne, wyjazdowe spotkanie z Widzewem, i dowieźli pewne zwycięstwo. Kilka słów o kadrze:
Trener Widzewa w meczu z Pogonią będzie mógł skorzystać z Eduardsa Visnakovsa, napastnik Widzewa w meczu z Wisłą został ukarany 4 żółtą kartką, jednak sztab szkoleniowy nie zgadzał się z tą decyzją i odwołał się od kartki Łotysza, komisja Ligi uwzględniła odwołanie Widzewa i najlepszy strzelec łodzian będzie mógł wystąpić w sobotnim meczu, za czerwoną kartkę z ostatniego meczu nie zagra stoper z Hiszpanii, Jonathan de Amo, zagrożeni absencją za żółte kartki są z kolei Princewill Okachi i Eduardas Visnakovs, pod znakiem zapytania stoi występ jednego z najbardziej doświadczonych ligowców w Widzewie, Marcina Kaczmarka, który od początku tygodnia trenował indywidualnie, oraz Alena Melunovića, który z powodu kontuzji nie grał w ostatnich 2 spotkaniach.
W drużynie gości, z szerokiej kadry zabraknie tylko Ediego Andradiny, Brazylijczyk od występu z Koroną Kielce zmaga się z urazem, który pozwoli mu wrócić do gry prawdopodobnie od następnego meczu z Zagłębiem Lubin, szybciej niż zapowiadano treningi wznowił Mateusz Lewandowski, którego powrót zapowiadano na Grudzień, ale może się znaleźć w kadrze na mecz z Widzewem,po pauzie za czerwoną kartkę wróci Wojciech Golla , nikt nie pauzuje za nadmiar żółtych kartek, ale o krok od przekroczenia limitu są: Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Przemysław Pietruszka, Marcin Robak i Maksymilian Rogalski.
Widzew w tym sezonie prezentuję fatalną formę, zmiana trenera nic nie pomogła, grają słabo, tracą dużo bramek, mało strzelają, jak już wspomniałem w poprzednich postach są obok Podbeskidzia i Piasta, najsłabszym obecnie zespołem rozgrywek, czy jutro się przełamią? Nie sądzę, Pogoń z 5 meczy wyjazdowych przywiozła 11pkt, nie przegrała ani razu, a zwycięstwo nad Lechem robi wrażenie, sa w wysokiej formie, jutro powinno być podobnie, ale ja pójdę w trochę innym kierunku, gospodarze dużo tracą, ale potrafią też strzelić przed własną publicznością, Pogoń za to dużo strzela, duża w tym zasługa Japońskich samurajów i Robaka, który strzelił w ostatnim spotkaniu 3 bramki, ale obrona też zbyt pewna nie jest, więc liczę jutro na otwarty mecz ze sporą ilością bramek, a kurs na over zachęcający i pobieram od razu, myślę, że Pogoń ustrzeli też jutro minimum 2 bramki, dobra ofensywa, plus brak Hiszpańskiego obrońcy zrobi swoje. GL
Widzew Łódź - Pogoń Szczecin: Over 2.5 1.95 Bet365
Pogoń Over 1.5 2.00 Bet365(za drobne)

Edit.
Do usunięcia, przez pomyłkę powtórzony typ, dziękuję

thecakeisaspy 2,3K

thecakeisaspy

Użytkownik
Witam, poniżej moje typy wszystkich spotkań wraz z krótkim uzasadnieniem.
Generalnie zakładam, że będzie to kolejna kolejka bez remisów, myślę że to wynika z tempa rozgrywania meczów, ale również pary są tak w sam raz ułożone. ;) Trudno liczyć, że trenerzy wraz ze swoimi zawodnikami będą w stanie cokolwiek poprawić w swojej grze w takim krótkim okresie, więc liczę, że postawa drużyn będzie identyczna jak w poprzedniej kolejce i głównie na tym się opieram, nie zagłębiając się w analizy dotyczące absencji, kartek etc.

Cracovia - Korona Kielce
02.11.13, 15:30
Kurs: 1,85 - Bet365

Moim zdaniem Cracovia przynajmniej do przerwy reprezentacyjnej będzie nie do zatrzymania. Korona pod sterami Pachety jest dla mnie kompletnie bez pomysłu na grę. Komicznie wygląda pokrzykujący przy linii trener, a zza jego pleców tłumacz, który stara się przekazywać wskazówki zawodnikom na boisku. Tak jak wspominałem przy ostatniej kolejce, obrona Korony jest fatalna i jeśli napad Niebieskich, który nie oszukujmy się jest bez fajerwerków, potrafił zdobyć 4 gole, to aż strach pomyśleć na co będzie stać Nowaka z Saidim?

02.11.13, 18:00
Kurs: 2,05 - Bet365

Pogoń niestety gra w kratkę, Widzew czeka w końcu przełamanie po tak fatalnej serii, jednak nie powstrzymuje mnie to przed postawieniem na pewne zwycięstwo Portowców. To jak Widzewiacy prezentowali się w meczu z Wisłą jest dla mnie potężnym bodźcem. Wisła miała okazję do treningu przy wypełnionych trybunach. Moim zdaniem zwycięstwo Białej Gwiazdy - 3:0 - było skromnym zwycięstwem, ale to świadczy tylko o zniżkowej formie Wisły, o której napiszę kilka spotkań niżej. ???? W temacie tego meczu wszelkie analizy wydają się być zbędne; Widzew potrzebuje solidnej przerwy i porządnego treningu.

Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
02.11.13, 20:30
Typ: Obydwie drużyny zdobędą gola: TAK
Kurs: 2,10 - Bet365

Wypowiadałem się już w temacie Zagłębia, a mianowicie, że jest to według mnie najgorsza drużyna Ekstraklasy w tym momencie. Zupełnie bez wyrazu. Niemniej jednak jako kibic Ruchu Chorzów, pamiętam mecz Niebieskich przy Łazienkowskiej, gdy Ruch do przerwy przegrywał 0:2, a w drugiej połowie Piech ustrzelił hat-tricka. Pamiętam doskonale innego gole Piecha, który zawsze w meczach z Legią grał na 200% i wychodziło mu wszystko, a teraz występuje w barwach Zagłębia i znów stanie z legionistami twarzą w twarz. To daje mi do myślenia, a kurs na Legię nie zachwyca: 1,33. W dodatku po tym co pokazała w meczu z Zawiszą, osobiście nie obstawiałbym czystej &quot;1&quot;, teraz już się boję.. ???? Choć znów zwycięstwo Legii wydaje się być pewne, ja tak samo byłem pewien, że Legia musi wygrać w Bydgoszczy, a w Legii dzieje się źle, być może będzie to okazja dla Zagłębia, by w końcu odbić się od dna, by chociaż ugrać remis? Myślę, że w tym meczu najbezpieczniej zagrać na bramkę gospodarzy i gości, a ja być może nawet jakieś drobne skieruję w stronę &quot;remis lub Zagłębie Lubin&quot; po kursie 3.40.

Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
03.10.13, 15:30
Kurs: 2,70 - Bet365

Lechia zgarnęła wyjazdowe 3 punkty i pokonała drużynę z Lubina 3:1. Niestety postawa piłkarzy mnie osobiście w tym meczu nie zachwyciła. Postawiłem na zwycięstwo Lechii i generalnie przez całe spotkanie byłem zaniepokojony rezultatem końcowym. Wydaje mi się, że Lechia wygrała dlatego, że trudno w tym momencie po prostu nie pokonać drużyny Lenczyka. Z kolei oglądając w czwartek mecz Śląska z Podbeskidziem byłem naprawdę pod wrażeniem. Myślę, że piłkarzom trenera Levego taki mecz był bardzo potrzebny i uważam, że nastąpiło odblokowanie tej drużyny. Lechia na własnym stadionie zaliczyła ostatnio porażkę z Lechem - 1:4 - według mnie będzie to bardzo podobne spotkanie.

Lech Poznań - Górnik Zabrze
03.10.13, 18:00
Kurs: 3,80 - Bet365

Choć Górnik pozbył się sztabu szkoleniowego i ostatnio Cracovia przerwała dobrą passę zabrzan, w których grze widać pewne mankamenty, to mimo wszystko uważam, że to wciąż dużo jak na drużynę Lecha Poznań, która jest obecnie mega nieskuteczna. Czwartkowa porażka z Jagiellonią dla mnie była ich kompromitacją. Można mówić o cudownych interwencjach bramkarza Jagiellonii (Barana), jednak tacy zawodnicy jak Teodorczyk, Hamalainen, Lovrencsics, Pawłowski, Drewniak powinni stworzyć sobie tyle dogodnych sytuacji, typowych &quot;setek&quot;, że nawet cuda nie powinny pomóc bramkarzowi. Zakładając, że Lechowi udało się zremisować z praktycznie taką samą Legią, którą Zawisza pokonał 3:1, jestem przekonany, że 3 punkty powędrują na Górny Śląsk. Znów można mówić o innej randze spotkania, bo to derby były, bo teraz Lechici podrażnieni, ok - szanuję, jeśli ktoś tak uważa, ale z mojej strony skromne zwycięstwo Górnika jest najbardziej prawdopodobne i ten wynik obstawiłem. Tym bardziej, że od 1 minuty (w przeciwieństwie do przegranych zawodów z Cracovią) wystąpi Nakoulma, który moim zdaniem jest zawodnikiem, który robi &quot;różnicę&quot;; choć nie zawsze strzela, wykonuje ogrom pracy!

Piast Gliwice - Jagiellonia Białystok
04.10.13, 18:00
Kurs: 3,30 - Bet365

Bardzo podobał mi się sposób w jaki Jagiellonia poradziła sobie z Lechem. Być może, gdyby styl tego zwycięstwa był mniej defensywny byłoby to milsze dla oka, ale widzę wciąż progres u piłkarzy z Białegostoku. Jagiellonia przed zwycięstwem nad drużyną z Poznania doznała porażki z Górnikiem, choć z przebiegu meczu wcale na to nie zasłużyła, a wcześniej piłkarze ulegli Koronie w stosunku 1:4. Wydaje mi się, że mecz z Koroną był przysłowiowym &quot;wypadkiem przy pracy&quot;. Piast w 6 ostatnich meczach skromnie pokonał Podbeskidzie (1:0), zaliczył jeden remis i 4 razy przegrał. Nie wiem dlaczego według kursów bukmacherskich jest faworytem tego spotkania. Twierdzę, że kurs 3,30 na zwycięstwo Jagi to Kurs Kolejki, Typ Dnia, Dar od Buka ???? Szczerze wątpię, aby Piast potrafił zawalczyć na własnym stadionie nawet o remis z tak grającą Jagiellonią jak w czwartkowym meczu z Lechem.
Sam raczej postawię troszkę więcej na to zdarzenie jako singiel.

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków
04.10.13, 20:30
Typ: 10
Kurs: 1,70 - Bet365

Według mnie najtrudniejsze do wytypowania spotkania 15. kolejki. W drużynie górali coś się zaczyna dziać. Z pewnością brakuje im też odrobiny szczęścia. Wisła na pewno łapie zadyszkę, ponadto nie jest drużyną, która dobrze gra na wyjazdach. Jeśli na własnym stadionie pokonała Widzew, który grał na poziomie okręgówki tylko 3:0 (dla mnie tylko), to w tym spotkaniu upatruję sensacji na miarę porażki Legii w Bydgoszczy. Dla bezpieczeństwa z podpórką na remis, bo tak jak wspominałem na moje oko w Podbeskidziu zaskakuje filozofia trenera Ojrzyński, jednak częstokroć piłkarze mają pecha. Zauważyłem też pewien brak wiary w siebie, porażka ze Śląskiem - 0:4 - wcale nie musiała być tak wysoka, ale jakby po utracie gola piłkarze z Bielska &quot;stanęli&quot;. Uważam, że spokojnie są w stanie spotkanie z Wisłą zremisować, a jeśli w końcu zacznie im sprzyjać szczęście to być może zdobędą nawet 3 punkty.
Biorąc to wszystko pod uwagę, spotkanie zagadka, a kurs nie zachęca, raczej ominę.

Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz
05.10.13, 18:00
Kurs: 2,50 - Bet365

Na koniec mój ukochany Ruch, mimo wszystko typuję zawsze obiektywnie i gdy przewiduję porażkę mojej drużyny taki też wynik stawiam. Zawisza na gazie, pokonał Legię, wcześniej Śląsk, a teraz... rozbije się w Chorzowie. Myślę, że beniaminek miał ogromne szczęście, że trafił na najsłabszą dyspozycję legionistów i piłkarzy Śląska w tym sezonie. W przeciwnym wypadku nikt by się tak tą drużyną nie zachycał, tak uważam. Powiem więcej, o mały włos Zawisza nie trafił na &quot;najgorszy&quot; Górnik w tym sezonie i tylko pechowo w Zabrzu nie wygrał, bo Sobolewski ustalił w minucie 90+ wynik spotkania na 3:2 dla Górnika. Wtedy ta drużyna urosłaby do miana rewelacji sezonu etc. Dla mnie to wciąż beniaminek i wróżę mu przyszłość ligowego średniaka. To już nie te czasy, gdy w &#39;89 Ruch jako beniaminek został Mistrzem Polski. :p Na stadionie przy ulicy Cichej Legia w formie z początku sezonu, z naprawdę tragicznym Ruchem przegrała 0:2, w Chorzowie każdemu trudno ugrać cokolwiek, Ruch u siebie ostatnio zremisował z Pogonią i Wisłą, ale myślę, że każdy kto oglądał te spotkania przyzna mi rację, że remis drużyny te zawdzięczają sędziom. To co Kocian zrobił z piłkarzami jest porównywalne do składu Fornalika. Był to mój pierwszy tym na tę kolejkę i myślę, że dużo ludzi wyłoży się stawiając na Zawiszę w tym spotkaniu.

Pozdrawiam i życzę samych wygranych!
Ja również pozwolę sobie na skomentowanie tych analiz dodając 3 grosze od siebie.

Cracovia - Korona

Tutaj całkowicie się zgadzam, Cracovia ostatnio gra bardzo dobrą piłkę, ofensywną i myślę, że na strasznie nierównej Koronie się jeszcze nie zatrzyma.

Widzew - Pogoń

Na pierwszy rzut oka analiza podobna do powyższej, Pogoń ostatnio radzi sobie bardzo przyzwoicie, chłopaki z Japonii rozmontowują niejedną obronę. Widzew w ostatnim meczu powinien dziękować Bogu, że Wiślacy zamiast pokazać klasę to zaczęli się bawić jak dzieci na podwórku i marnować raz za razem kolejną okazję aby Widzew zmasakrować, stąd jedynie zaaplikowane 3 bramki. Tutaj skłaniam się ku graniu na Pogoń lub ewentualny BTS dla tych którzy mniej wierzą w Portowców z tego względu, że mam przeczucie, że na własnym stadionie duet Visnakovs-Batrović mogą jakimś przebłyskiem zaskoczyć, a dobrze wiemy, że temu pierwszemu niewiele potrzeba aby pokonać bramkarza przeciwników.

Legia - Zagłebie

Dla mnie to musi być wygrana Legii, aby zmazać ten wstyd z Bydgoszczy ale tutaj górę bierze moje osobiste odczucie jako kibica Legii. Patrząc jednak na chłodno to po pierwsze, w bramce cudowny Wojtek, w przodzie szpital, a i ostatnio Rzeźniczak łapie czkawkę i już drugi mecz z kolei popełnia karygodny błąd. Bez emocji - NO BET, jako kibic - wierzę, że Legia przy Łazienkowskiej pokaże, że w Bydgoszczy był wypadek przy pracy i u siebie Zagłębiu się nie dadzą

Lechia - Śląsk

Tutaj się nie zgodzę ze stwierdzeniem, że Lechia zagrała słaby mecz w Lubinie. Miedziowi walili głową w mur przez prawie cały mecz, Gdańszczanie bardzo dobrze się ustawiali całą drużyną, dobrze asekurowali i dobrze podwajali oraz co najważniejsze - zabójczo kontrowali. Pod koniec trochę się posypali przy bramce na 1:2 natomiast generalnie wyglądała ta gra tak jakby weszli na boisko zagrali tak jak mieli zagrać i zgarneli 3 punkty. Ogółem w tym meczu strasznie się zawiodłem na Zagłębiu, bo widać było jak na tacy nieporadność tych piłkarzy. Śląsk natomiast ostatnio się przebudził ale mam wrażenie, że oni są zdolni do takich zrywów właśnie we Wrocławiu, a na wyjazdach nie jest już tak kolorowo. Dla mnie tutaj zdecydowany NO BET.

Lech - Górnik

To jest dla mnie jeszcze większy NO BET niż mecz Lechii ze Śląskiem, głownie z tego względu, że uważam iż Górnik złapał zadyszkę, dodatkowo zamieszanie ze Sztabem i trenerem Nawałką nie może dobrze wpłynąć na drużynę, natomiast Lech to jest chyba najbardziej nieprzewidywalna drużyna, takiej gry w kratkę to ja dawno nie widziałem. Kompletnie nie wiem co tutaj się wydarzy aczkolwiek przyparty do muru zagrałbym na win Lecha.

Piast - Jagiellonia

To, że Piast gra piach jakich mało wiedzą chyba wszyscy, pytania są jednak dwa. Pierwsze to czy Jaga z Lechem w końcu wchodzi na właściwe tory, a drugie to czy i kiedy Piast nagle się ocknie i jak to w naszej lidze bywa sprawi niespodziankę w końcu wygrywając. Osobiście odpuszczam ten mecz, natomiast tak jak wyżej - przyparty do muru grałbym na Jagę.

Podbeskidzie - Wisła

Znów typ niby zbyt oczywisty, Podbeskidzie - głowny pretendent do spadku, Wisła - Smuda czyni cuda. Mając w świadomości, że Wisła jest groźna u siebie, a Podbeskidzie raz na jakiś czas potrafi zaskoczyć to jednak chyba tutaj pozostanę przy Wiśle, mają po prostu duuużo więcej atutów czysto piłkarskich, mam tylko nadzieję, że zagrają poważnie, a nie tak jak z Widzewem, gdzie mimo wyniku wcale się nie dziwiłem, że Franek mało z siebie nie wychodził przy linii bocznej.

Ruch - Zawisza

To jest chyba właśnie taka wisienka na torcie tej kolejki. Z jednej strony Zawisza pogromca mistrzów z ostatnich trzech sezonów, Zawisza na fali, Zawisza jedzie po swoje. Ale dobrze ktoś napisał, nie oszukujmy się tak słabej formy tych drużyn na jakie trafił Zawisza w tych meczach to chyba lepiej nie mogli sobie w Bydgoszczy tego wymarzyć. Z drugiej strony Ruch, który uważałem za przeciętniaka, a który pod wodzą nowego trenera z kolejki na kolejkę pokazuje mi jak bardzo się myliłem. Do tego kwestia gry u siebie, co jak co ale mecze przy Cichej zapadają mi strasznie w pamięc, bo kto tam nie przyjedzie to mu się gra tak ciężko, że aż żal patrzeć. Myślę, że granie na zwycięstwo Ruchu to będzie obok Cracovii trzon moich typów w tej kolejce.

Przepraszam, że stylistycznie moje przemyślenia są daleke od ideału ale piszę to wszystko na szybko i za dużo myśli na raz chciałbym zamieniać na słowa. Mam jednak nadzieję, że większość jest w miarę jasno i zrozumiale napisana.

misha12 72

misha12

Użytkownik
Cracovia - Korona 1
Cracovia po niemrawym początku pucuje wszystkich jak leci.
4 zwycięstwa z rzędu - Jagiellonia 2-1, Podbeskidzie 4-2, Widzew 3-1, Górnik 1-0 robią wrażenie. Duet Saidi - Nowak na chwilę obecną wygląda wyśmienicie.
Bolączką krakowian jest obrona ale jak się strzela więcej niż traci to się wszystko zgadza.
Korona to w chwili obecnej dno. Zmiana trenera miała podziałać mobilizująco ale jak się wymienia ulubieńca piłkarzy jak i kibiców - Ojrzyńskiego na Pachete(ogórka z hiszpanii) to gdzieś tu brakuje logiki. No ale nic trener nie kopie piły.
Za to jego kopacze są obijani z każdej strony. W zeszłej kolejce Ruch przejechał się po nich jak walec i to na wyjeździe - 4:1. Trzeba również dodać, że kontuzji w tym meczu nabawił się Przemek Trytko, który ostatnio w miare regularnie strzelał(zszedł w 14 minucie, wcześniej jednak zdążył wyprowadzić Koronę na prowadzenie).
&quot;Zastępuje&quot; go podstawowy napastnik świrów czyli Maciej Korzym. Jak wiemy Maciek niedawno wrócił po kontuzji, jak na razie wchodził jedynie z ławki ale nie wykluczone, że jutro będzie musiał zacząć od początku chyba, że Stano tym razem zagra na szpicy, a nie na obronie.
Podsumowując: w Krakowie sielanka i klepa niczym z PESa, w Kielcach syf kiła i mogiła. Jutro Cracovia powinna sobie spokojnie poradzić z byłym zgodowiczem.

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska: Ekstraklasa
Cracovia - Korona Kielce
1X2
Typ: Cracovia
Kurs: 1.85⛔
Bukmacher: Bwin

Pasy ostatnio zachwycają swoją grą, wygrali cztery ostatnie mecze, w tym pokonali na wyjeździe Górnik, który dotychczas ma udany sezon. Ja jak i wile innych osób śmiało stwierdzi, że grają obecnie najlepszą piłkę w Ekstraklasie. Może początek sezonu nie był wymarzony, tylko dlatego, że trener cały czas szukał optymalnego ustawienia, grania dużo piłkom, ale widać, że są rezultaty.
Pokonując na wyjeździe Górnik jest dobrym prognostykiem na jutrzejszy mecz.
Kielczanie w ostatnim meczu dostali srogą lekcje zdobywania goili od Chorzowian, którzy to rozgromili ich 1:4. Nie mają zbytnio pomysłu na grę plus słaba defensywa. Wracając do ostatniego meczu, w którym to rywalem był Ruch - drużyna przeciętna, więc przy obecnej formie Krakowianie nie powinni mieć problemów z wygraniem jutrzejszego spotkania, rywal do tego znakomity.

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
1X2
Typ: Pogoń Szczecin
Kurs: 2.10
⛔

Widzewianie przegrali trzy ostatnie spotkania i zajmują przedostatnie miejsce.
Uważam, że działacze klubu popełnili spory błąd zwalniając pana Mroczkowskiego, bo obecny rezultat mają fatalny.
Jutro do Łodzi przyjeżdża silnie zmotywowana ekipa ze Szczecina, która w ostatnim meczu łatwo pokonała Piast na wyjeździe 4:0, więc dlaczego nie mieliby wygrać i jutro?
Patrząc na statystyki Śledzi można zauważyć, że goryczy porażki doznali tylko dwa razy od początku sezonu, co jest dla nich świetnym wynikiem.
Znakomitym posunięciem było zatrudnienie Wdowczyka, który początek sezonu miał kiepski, ale widać, że poukładał zespół, grają dość przyzwoitą piłkę, na pewno na tyle przyzwoitą aby mój jutro pokonać Widzew.
Ze zdobyciem bramki Pogoń nie powinna mieć problemu, ponieważ mają najgorszą defensywę w lidze, bo aż 30 straconych bramek.
Przewiduję łatwe zwycięstwo Pogoni, a że kurs jest wysoki, a gospodarze, są bez formy, to grzechem byłoby nie zagrać.

Która drużyna strzeli pierwszego gola?
Typ: Pogoń Szczecin
Kurs: 1.78
⛔

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Chciałem parę słów od siebie. Jestem ciekaw czy pisząc 8 typów koledzy stawiają to za kasę czy tylko chcą się popisać swoją &quot;wiedzą&quot;co by ktoś kliknął reputację. Grając &quot;na zapałki&quot; łatwo pod typ, który się ma w głowie wymyślić jakaś analizę.
Pamiętajcie panowie,że wiele osób tutaj zagląda żeby postawić &quot;prawdziwe pieniądze&quot;....często nie małe. Jak czytam osiem typów jakiegoś usera to zaczynam wątpić czy on gra za prawdziwą kasę.

Ps.....lmnt....nawet nie liczyłem na zrozumienie przez Ciebie mojego posta. Pozwól,że nie będę wdawał się w polemikę...bo nikogo to nie obchodzi.
Też kiedyś wydawało mi się ,że wszystko wiem.....czas i lata grania zweryfikował moje myślenie. Pozdrawiam i życzę Ci powodzenia.✅
...............................

Widzew - Pogoń BTS @ 1.70 Unibet✅ 2-1

Wiem,że Widzew to kandydat do spadku i że ostatnie 7 meczów przegrał. Zdaję sobie sprawę,że ostatnie punkty jakie zdobyli to w meczu u siebie z Podbeskidziem. (1-1). Patrząc na tabelę i na grę obu zespołów typem oczywistym w tym meczu wydaje się być win Pogoń.
Ale coś nie mam przekonania. Niby wszystko przemawia za zwycięstwem Pogoni ale po pierwsze to jest nasza ekstraklasa i bardzo często wyniki jakie tutaj padają są nie do wytłumaczenia.....a po drugie w mojej ocenie Pogoń z całym szacunkiem to nie jest drużyna, która regularnie będzie wygrywać w nasze lidze.....nawet z Widzewem.
Ja wybieram w tym spotkaniu bezpieczny typ....czyli BTS. Uważam,że jedną jak i drugą drużynę stać na strzelenie w tym spotkaniu bramki. Widzew u siebie jest zespołem groźnym...może nie przekłada się to na punkty, ale na pewno stać go na strzelenie bramki. Dzisiaj zespół z al Piłsudskiego będzie bardzo zmotywowany, nie wyobrażam sobie aby po takiej serii porażek nie chcieli pokazać się dzisiaj z dobrej strony. Do składu wraca Marcin Kaczmarek, którego zabrakło w meczu z Wisłą. Zagra też Visnakovs, któremu komisja anulowała żółtą kartkę. Na pewno łodzian stać na strzelenie bramki u siebie...a może i coś więcej.
Jeśli chodzi o Pogoń to wszystko się zgadza, grają w mojej ocenie nadspodziewanie dobrze. Zajmują czwarte miejsce, zdobywając aż 26 pkt. Widać tam rękę Wdowczyka. Patrząc na skład wygląda to bardzo fajnie, mają Akahoshiego, który jest bardzo szybki i ma &quot;oczy z tyłu głowy&quot;. Jest też Murayama ze skutecznym Robakiem. Jednym słowem ma kto w tej drużynie strzelać bramki. Tym bardziej,że defensywa Widzewa do najlepszych nie należy. Reasumując.....BTS w tym meczu w mojej opinii jest najlepszą opcją....z jednej strony Widzew z Visnakovsem, który będzie chciał przerwać serię siedmiu meczów bez punktu, a drugiej strony bardzo solidny i piłkarsko lepszy zespół Wdowczyka ze skutecznym ostatnio Robakiem.
............................................

Legia - Zagłębie Over 2.5 @ 1.80 Unibet⛔2-0

W tym spotkaniu spodziewam się paru bramek. Legia po dwóch meczach w lidze bez zwycięstwa będzie dzisiaj chciała się zrehabilitować. W mojej ocenie zespół Urbana ruszy od pierwszych minut meczu do ataku....wystarczy,że w miarę szybko strzelą bramkę to mecz nam się &quot;otworzy&quot;
Orest Lenczyk wyjdzie w ustawieniu bardzo defensywnym....zawsze tak robi, nastawią się na kontry...i nie jest powiedziane,że Piech dzisiaj wbrew pozorom nie będzie miał więcej okazji do strzelenia bramki niż w nie jednym meczu.
Oczywiście Legia jest zdecydowanym faworytem, to nie podlega dyskusji. I to ona pewnie wyjdzie zwycięsko z tej potyczki. Ale po cichu liczę ,że Zagłębie coś tutaj będzie potrafił strzelić. A jak nie,to sama Legia jest w stanie w tym spotkaniu pokryć over......nawet tak osłabiona.

Otrzymane punkty reputacji: +6
V 19

vicone

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska: Ekstraklasa
Cracovia - Korona Kielce
1X2
Typ: Cracovia
Kurs: 1.85
Bukmacher: Bwin

Pasy ostatnio zachwycają swoją grą, wygrali cztery ostatnie mecze, w tym pokonali na wyjeździe Górnik, który dotychczas ma udany sezon. Ja jak i wile innych osób śmiało stwierdzi, że grają obecnie najlepszą piłkę w Ekstraklasie. Może początek sezonu nie był wymarzony, tylko dlatego, że trener cały czas szukał optymalnego ustawienia, grania dużo piłkom, ale widać, że są rezultaty.
Pokonując na wyjeździe Górnik jest dobrym prognostykiem na jutrzejszy mecz.
Kielczanie w ostatnim meczu dostali srogą lekcje zdobywania goili od Chorzowian, którzy to rozgromili ich 1:4. Nie mają zbytnio pomysłu na grę plus słaba defensywa. Wracając do ostatniego meczu, w którym to rywalem był Ruch - drużyna przeciętna, więc przy obecnej formie Krakowianie nie powinni mieć problemów z wygraniem jutrzejszego spotkania, rywal do tego znakomity.

Widzę masówka na Cracovie, obyście się tylko nie przejechali na tym zakładzie.
Czemu tak uważam? Polska liga jest bardzo ciężka do typowania, pokazał to choćby mecz Zawiszy z Legią i wiele innych. Też z uporem maniaka stawialiście na Legie, a tu lipa. Tutaj nie ma &quot;pewniaków&quot;, i niech ktoś mi nie piszę że są od tego analizy, bo w tej lidze to ***** znaczy. Aczkolwiek powodzenia, ale ja ten mecz i choćby spotkanie Widzewa z Pogonią, omijam dziś z daleka.

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 137

lmnt

Użytkownik
Chciałem parę słów od siebie. Jestem ciekaw czy pisząc 8 typów koledzy stawiają to za kasę czy tylko chcą się popisać swoją &quot;wiedzą&quot;co by ktoś kliknął reputację. Grając &quot;na zapałki&quot; łatwo pod typ, który się ma w głowie wymyślić jakaś analizę.
Pamiętajcie panowie,że wiele osób tutaj zagląda żeby postawić &quot;prawdziwe pieniądze&quot;....często nie małe. Jak czytam osiem typów jakiegoś usera to zaczynam wątpić czy on gra za prawdziwą kasę.
...............................
To o czym piszesz to trochę tak jak brać odpowiedzialność za to, że pożyczyło się komuś samochód, a ten ktoś później upił się i prowadząc ten samochód śmiertelnie potrącił człowieka.
Bez jaj, proszę Cię... Dzielę się analizami 8 spotkań, ale gdybyś dokładnie przeczytał coś poza typami w moim poście, zauważyłbyś, że w każdej analizie staram się ocenić ryzyko i sens stawiania pieniędzy.
Przy ilu spotkaniach napisałem, że zagram za hajs (i za jaki hajs)?
Dlaczego analizuję mecz i rzucam typ na spotkanie, które jest dla mnie NO BET (co jasno zaznaczam)? Ponieważ dla kogoś kto jest przekonany obstawić ten mecz, może to być wskazówką, może zauważyłem coś, czego ktoś nawet posiadający szerszą wiedzę i dogłębną analizę przeoczył i albo się upewnił albo zaoszczędzi pieniążki, o to tu chyba chodzi...
Przykro mi, jeżeli Cię to razi. Piszę dopiero typy do drugiej kolejki i zawsze znajdzie się tu ktoś komu się to nie podoba. Szczerze mówiąc liczyłem na merytoryczną dyskusję i dobrą zabawę, a argument grania na przysłowiowe zapałki jest żałosny.
Według mnie polska ekstraklasa jest w 100% nieprzewidywalna, jeśli już oceniamy ryzyko. Nie uważam za rozsądne stawianie duży pieniędzy na tę ligę, więc Ci wszyscy wielcy &quot;profesjonalni gracze&quot;, chyba pomylili temat, bo żaden typ nie jest u nas pewny ;)

PS Życzę Ci Kolego powodzenia, pozdrawiam i poddaję pod wątpliwość bramkę dla Widzewa, jeśli trzymamy się w postach dyskusji czysto sportowej dotyczącej typów. Jeśli nie zwycięstwo Pogoni, co wydaje mi się najbardziej pewne i o czym pisałem, ja mógłbym jeszcze rozważać w tym meczu:
Obydwie drużyny strzelą gola: NIE @ 2.00 (Bet365)

wujo 360

wujo

Użytkownik
Cracovia Kraków v Korona Kielce @ Cracovia czyste konto - NIE [1.53]✅

Styl gry Cracovii i zaangażowanie naprawdę cieszy oko. Często wydaje się, że w naszej rodzimej lidze większą rolę od umiejętności technicznych odgrywa fakt, czy piłkarzom danej drużyny się &#39;chce&#39; biegać. Dzisiaj wszyscy typują Cracovię i Pogoń (kursy lecą na łeb na szyję) wydaje mi się, że dzisiaj może dojść do niespodzianki w tym meczu i piłkarze Cracovii mogą przerwać dobrą passę. Ostatnio Jaga, Podbeskidzie czy Widzew strzelali bramki Cracovii to nie widzę przeciwieństw żeby zmobilizowana Korona, która przegrała 2 ostatnie spotkania tego nie zrobiła.

Widzew Łódź v Pogoń Szczecin @ [1.95]⛔

Tutaj niespodzianki nie przewiduję. Doskonałą robotę w Pogoni robi duet Japończyków. Taki środek Pola + skuteczny Robak jak na warunki Ekstraklasy to spory handicap. Nie widzę tutaj szans dla ekipy gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Legia Warszawa vs Zagłębie Lubin
Legia Warszawa AH: -1,5 kurs: 2,00 buk: Bet365 ✅ (weszło jak w masło)
Legia Warszawa kurs: 1,33 buk: Bet365 ✅
Na wstępie całkowicie popieram użytkownika gujon301. Sam jestem uczulony jak ktoś podaje sobie typy dla zabawy - patrz moja sygnatura. Ja zawsze gram to co podaję.
Co do samego typu, to Legia po Bydgoszczy przed własną publicznością będzie mogła się wykazać. Zagłębie - strefa dolna spadkowa i myślę, że nie zakończy się tylko na przewadze 2 goli, ale ponieważ to jednak polska liga bardziej nie ryzykuję. Czystą 1 włączyłem do paru aku - można z ✅Man City i ✅Realem Madryt lub/i ✅Bayernem. Jak dla mnie dzisiaj pewne zwycięstwo Legii.

Otrzymane punkty reputacji: +8
matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Spotykają się dwie drużyny grające ofensywny futbol. Korona pod wodzą Pachety ewidentnie poprawiła poziom gry w porównaniu z początkiem sezonu. Niestety, ostatnia domowa porażka z Ruchem 1:4 sprowadziła wszystkich na ziemię. Odwrotnie jest natomiast w Krakowie. Pasy grają znakomicie, wygrali ostatnie 4 spotkania, zajmują 5. miejsce w tabeli i jeśli dalej będą się tak prezentować to będą czarnym koniem rozgrywek. Widać, że wyszydzana tiki-taka zaczęła przynosić efekty. Ktoś powie, że Cracovia to nie jest zespół na czołówkę. Zgoda, kiedyś w końcu przestaną wygrywać, ale dziś to się nie stanie. Kielczanie w kryzysie zarówno sportowym, jak i kadrowym. Dzisiaj w drużynie gości zabraknie Lisowskiego, Trytki, Kuzery i Markovicia. Na dodatek nie pod znakiem zapytania stoją występy Golańskiego i Kiełba, czyli widzimy, że te problemy kadrowe są bardzo duże. W zespole gospodarzy nie ujrzymy dziś jedynie Danielewicza i Bernhardta, czyli zawodników bez których Pasy radzą sobie od dłuższego czasu. Biorąc pod uwagę osłabienia w linii defensywnej Korony i formę Krakowian, można spodziewać się kilku bramek w meczu, bo goście, choć osłabieni, również powinni dzisiaj coś strzelić. Drużyna z Kielc pod wodzą hiszpańskiego szkoleniowca zaczęła grać przede wszystkim efektownie i z polotem. Należy również wspomnieć, że Cracovia rozegra mecz przy otwartych trybunach po 2 meczach bez kibiców u siebie. Reasumując, spodziewam się ciekawego spotkania, kilku bramek, ale przede wszystkim zwycięstwa Pasów i nie wykluczone, że więcej niż jedną bramką.
over 2.5 @1.95 4/10✅ Bet365
Cracovia (-1 HA) @2.25 3/10⛔ Bet365
+ 0.8 j

vs.

Pogoń atakuje podium, a ja... mam wątpliwości. Tak jak pisał gujon: nie ma argumentów za Widzewem, są tylko argumenty za Portowcami. Pogoń w świetnej formie po dwóch domowych zwycięstwach, Widzew to słaba drużyna, nie nadaje się do Ekstraklasy (tak, wiem, sam tak pisałem), ale muszę przyznać, że po cichu boję się tego meczu. Szczecinianie wygrali 2 ostatnie mecze, ale były to: najpierw zwycięstwo, dość szczęśliwe, z bardzo przeciętną Koroną, no i oczywiście pogrom tragicznego Piasta. Widzew z kolei po indywidualnych błędach przegrał z mocną Cracovią oraz z nieosiągalną przy Reymonta Wisłą. Wcześniej też porażka na wyjeździe ze słabym Zagłębiem oraz rozbicie Lechii. Jakkolwiek absurdalnie by to zabrzmiało, Widzew u siebie jest groźny. Wszystkie 11 zdobytych punktów wywalczyli na własnym boisku. Prawie w każdym meczu w Łodzi strzelał bramkę. Kiedyś w końcu muszą się przełamać. Do kadry Widzewa wraca Kaczmarek, który nie zagrał z Wisłą. Do dyspozycji trenera Pawlaka nie będzie jedynie de Amo Perez, pauzujący za czerwoną kartkę. Ja na pewno nie pcham się w stronę drużyny ze Szczecina. Nie mówię, że dziś nie wygrają, ale sądzę, że Widzewiacy powalczą.
BTS @1.72 4/10✅ Bet365
over 2.5 @2 3/10✅ Bet365
+ 5.88 j
Edit: Bardzo dobry mecz Widzewa i w pełni zasłużone zwycięstwo. Brawo!

empe92 438

empe92

Użytkownik
Ktoś chyba trochę przesadził z kursem na BTSa w Warszawie. WilliamHill oferuje 2.25 na to zdarzenie i w mojej ocenie to trochę za dużo. Wiadomo jak Legia zaprezentowała się w Bydgoszczy, fatalne błędy w obronie sprawiły, że beniaminek odniósł 3 z rzędu ligowe zwycięstwo. W ogóle defensywa to nie jest najmocniejsza formacja drużyny Urbana, bo patrząc wstecz ostatni mecz Legii na zero z tyłu miał miejsce 31 sierpnia, a więc ponad 2 miesiące temu, kiedy to wygrali z Cracovią na wyjeździe 1:0. Dziś rywalem Zagłębie, które też nie zachwyca, obecnie zespół Lenczyka jest w dolnej części tabeli, kilka dni temu przegrali z Lechią u siebie 1:3, ale wynik nie do końca odzwierciedla przebieg meczu, bo to Zagłębie było stroną przeważającą i kilka bardzo dobrych interwencji bramkarza Lechii sprawiło, że to goście, wykorzystując okazje stworzone po szybkich kontrach zapisali na swoim koncie wygraną. Z przodu najgroźniejsi powinni być Papadopoulos, Błąd i Piech. Ten ostatni po bardzo dobrym powrocie do Polski, ostatnio zaciął się i szuka skuteczności. Uważam, że przy słabej postawie obrony Legii dziś może otrzymać kilka okazji na zdobycie gola i pokonać Skabę. Jak dla mnie kurs na BTSa zawyżony i taki typ proponuję.

Legia – Zagłębie
BTS @ 2.25 WilliamHill ⛔ 2:0

C 22

cris7

Użytkownik
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków 2
Mecz wydawać się może tylko do jednej bramki. Podbeskidzie w tym sezonie kompletnie nic nie gra ! oglądałem ostatnio fragment meczu ze Śląskiem i to był dramat co oni grali.. Obrona grała bardzo słabo i nie pewnie.. i przegrali 4-0 ze Śląskiem który w tym sezonie nie ma co się oszukiwać gra mizernie. Wisła w tym sezonie bardzo dobrze się spisuję może na wyjazdach troszkę słabiej ,ale Podbeskidzie spokojnie pokonają.

Do góry Bottom