Idąc chronologicznie i podsumowując w dwóch zdaniach dotychczasowe mecze. Napoli pewnie jakby mecz trwał do dzisiaj to nadal widniał by wynik 1-0 dla Juve... Brak przekonania, brak klucza do zamku, który stworzył Juvetnus i jak szczelnie bronił sprawił, że atakowanie nie miało sensu, a każde kolejne wrzutki na Mertensa, Insigne i Callejona były o razu pozbawione sensu. Niestety Juve znowu to zrobili, znowu zamknęli się i dowieźli do końca. Gonzalo złupił po raz kolejny San Paolo.
PS. Pepe Reina znowu to zrobił, znowu wyjął strzał nie do obrony jak Fazio w Rzymie, tak teraz Matuidiego powstrzymał, wow! Czasai nawet on ma przebłyski ????
W piątek jeszcze Roma wygrała pewnie 3:1 ze Spal. A tam głowną rolę odegrał typowy Dzeko, typowy bo mecz powinien skończyć z minimum hattrickiem, a skończył z jedną bramką. Niestety mam go w fantasy na kapitanie więc mam niedosyt z tym związany. Ogólnie mecz bez historii, choć ten karny dla Spal, to ja się dziwię, jak można takie coś gwizdać???!! Skandaloza!
W sobotę jeden mecz, Torino - Atalanta. Liczyłem nie ukrywam na więcej, ale i tak było na czym oko zawiesić. A postarał się o to Josip Ilicić w 2 połowie, wszedł i odmienił mecz zdecydowanie. Crack bez dwóch zdań. Ale asysta Petagni coś pięknego, wow. On takie rzeczy potrafi? nie zdawałem sobie sprawy nawet ????
VS
Inter Mediolan - Chievo
Typ: Inter @1,40 Totolotek5:0
Typ dość prosty, czy aby nie za prosty? Nie ma co szukać kwadratowych jaj. Spaletti i Inter grają swoje, wygrywają mecze które muszą. W Interze Icardi i Perisić się nie zatrzymują, a to gwarancja bramek. Duet niesamowity, Inter nie gra jakoś bajecznie jak Napoli, ale skutecznie, a to wystarczy na Chievo. A dzisiejsza wygrana wystarczy też na wskoczenie na fotel lidera. Więc San Siro się wypełnia, w tygodniu czytałem, że ponad 50 tys. biletów już sprzedane na ten mecz, jest moda na Inter, ludzie chcą wygranych, chcą tu przychodzić. Pamiętam mecz z poprzedniego sezonu, Chievo strzeliło na 1-0 z niczego gola, ale to jaka dominację im zrobił Inter przez cały mecz to masakra, skończyło się 3:1 zasłużone. Chievo grałem tydzień temu ze Spal, to wygrali jakoś po dwóch bramkach Inglese, ale do przerwy to Spal powinno prowadzić i to wyżej niz te 1-0 jakie tam było, bo bramkarz robił cuda.
Inter bez Vecino, Mirandy i Gagliardiniego. Więc na środku Skriniar i Ranocchia, ale Włoch obok Skriniara mam nadzieję, że nie będzie głupiał! Chievo bez Castro i Radovanovica.
VS
Sampdoria - Lazio
Typ: Obie strzelą gola? TAK @ 1,45 Totolotek1:2
Kurs na taki typ nie zachwyca, ale według mnie to zdarzenie prawdopodobne. Mecz Napoli z Juve lekko rozczraował, ale myślę, że ten mecz w Genui będzie odmiennością piątku. Sampdoria u siebie gra kapitalnie, wygrywa wszystko, poległ tu Juventus, Milan i wszyscy co przyjeżdzali. Lazio gra ofensywnie, świetny Immobile,Luis Alberto, nie zatrzymują się w ogóle. Sampdoria także z Zaptą, Toreirą i całą resztą nie zawodzi, mają dwie twaerze, ale dziś będzie ta lepsza, domowa twarz, a ta jest ciężka do zatrzymania. tak sobie myślę, że będzie to kawał meczu.
W tamtym sezonie pamiętne 7:3 na Olimpico, wcześniejsze starcia także sporo bramek padało. sporo razy 2:1, 1:1 itp it. nie ma co prrzytaczać historii, patrże na teraźniejszość. Lazio z Ciro na szpicy każdego może ukarać. Sampdoria u siebie to maszynka także. Więc może nagły remis jakiś 1;1? Kto wie, wykluczyć nie można.
Ja jednak liczę, że bramek będzie jeszcze więcej ale tę jedną z każdej ze stron zobaczymy.
A teraz już Eleven Sports1 i oglądamy debiut Gennaro Gattuso! Ciao