>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15 kolejka Primera Division 07.12 - 10.12.2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Tobet

Już w piątek zaczynamy kolejkę numer 15. w Primera Division. Na pierwszy ogień idzie starcie w Barcelonie. Espanyol zagra swój drugi mecz pod wodzą Javiera Aguirre, a z kolei dla Sevilli, to może być ostatni mecz pod wodzą Michela jeśli przegrają na El Prat. Ostatnie spotkanie w wykonaniu ekipy z Andaluzji było bardzo słabe, a teraz jeszcze jadą na wyjazd więc o punkty będzie jeszcze trudniej.

W sobotę zaczynamy w Kraju Basków, gdzie Real Sociedad powinien pokonać Getafe. Właśnie to słowo powinien jest tutaj kluczowe. Jeśli zagrają na miarę swoich możliwości, to wygrają ale jeśli znowu przegrają ten mecz w szatni, to na boisku będzie im niezwykle ciężko. Później derby Andaluzji, gdzie Malaga powinna bez problemu wygrać. Ciekawe będzie w Valladolid, gdyż gospodarze grają w tym sezonie nadzwyczaj dobrze ale teraz rywalem będzie Real, który uskrzydlony wygraną w derbach, pojedzie tam po 3pkt, więc zapowiada nam się ciekawie. Dzień zakończy mecz na El Sadar, gdzie Osasuna zagra z Valencią. Gdyby nie zmiana trenera u Nietoperzy, to można by śmiało grać tam under ale wobec przyjścia Valverde, to może zadziałać efekt nowej miotły. Wprawdzie będzie miał 5 dni na przygotowania ale w tym czasie zagra w LM więc to mu się przyda. Dwa ostatnie spotkania pokaże C+.

W niedzielę jak zwykle zaczynamy w samo południe. Faworytem meczu jest Levante i nie powinni mieć problemów z ograniem Mallorki, która jest w sporym kryzysie i nie wróży to dla wyspiarzy najlepiej. Potem przenosimy się do Bilbao, gdzie Athletic ma mecz bardzo ważny, gdyż brak 3pkt w tym spotkaniu będzie dla nich katastrofą. Celta do tej pory na wyjazdach wygrała tylko w Zaragozie i nic nie wróży by mieli odnieść drugie zwycięstwo, chociaż coś ustrzelić powinni. Wieczór zaczyna się w Madrycie, gdzie Atletico powinno sobie postrzelać na Deportivo i tak też zapewne będzie. Dzień kończymy w Sevilli, gdzie Betis zagra z Barceloną i będzie to hit tej serii spotkań. Wiemy jak Verdiblancos grają, gdy nie muszą atakować, tylko mogą zagrać z kontry więc powinniśmy zobaczyć sporo goli, chociaż tak samo zapowiadało się przy okazji spotkania z Realem na Benito Villamarin.

W poniedziałek w stolicy mecz Rayo-Zaragoza. Dla Błyskawic to ważny mecz, bo rywal w zasięgu i warto byłoby się pokusić o 3pkt ale przez słabą grę w obronie może być o to ciężko.

Zapraszam do dyskusji​

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Tak na sucho moje przemyślenia na 15. kolejkę.
Chciałbym, żeby Espanyol urwał punkty Sevilli. Skuteczność Papużek, a właściwie jej brak + Sevilla - śmierdziało mi underem, ale ma wrócić Negredo, co mi skomplikowało wytypowanie tego spotkania.

Sociedad - Getafe to będzie mecz, gdzie gospodarze będą napierać, a goście groźnie kontratakować. Już widziałem podobny mecz - ten w CdR z Cordobą, gdzie była podobna sytuacja.
Debry Andaluzji, ale drugiej kategorii. Piszesz, że Malaga powinna wygrać bez problemu i się trzeba zgodzić, ale... ile to już takich meczów mieli, w których mieli tak łatwo ograć rywali, a skończyło się albo ciężką przeprawą i wygraną w ostatnich minutach jak przykładowo z Valladolid, no i te porażki z Sociedad i Rayo. Kurs trochę mały, więc wolałbym poszukać większego plusowego handi na Granadę, która nieraz sprawiała problemy tym lepszym przeciwnikom jak Real, Barca, Atletico, a ich wyniki często są na styk (często przegrywają jedną bramką).
Osasuna o 22:00 w sobotę to dla mnie nowość, ale lubię ten zespół i cieszę się, że nie będę musiał rezygnować z planów, oglądając ten mecz dla przykładu o 16:00. Z Valencią może być różnie. Nowy trener, ale czy można się po nim oczekiwać cudów? Valverde nie poprowadził meczu w LM, ale to ma mało do rzeczy. Ogólnie Bask będzie miał trochę czasu na ogarnięcie burdelu, bo przed nim 3 mecze z Osasuną w przeciągu 11 dni (dwa w CdR) i ligówka z Rayo. Mecze teoretycznie z tych łatwiejszych, a Puchar Króla może sobie odpuścić. W tej sytuacji, w której jest Valencia, priorytetem jest liga i LM (ale to dopiero od połowy lutego). Wygrana z Pampeluną wskazana (Puchar Hiszpanii), ale potem mieliby ciężkie starcia z Królewskimi. Under nadal możliwy, bo w LM z tego co widzę po statsach nadal tragedia. Czy trener zmieni charakter zespołu w parę dni? Osasuna z pewnością lubi spinać się na mocarzy w LL i zagrają z ogromnym zaangażowaniem. To ich atut, El Sadar i bardzo dobre przygotowanie fizyczne. 5 meczów bez straty gola (razem z CdR) może robić wrażenie, gdy Valencia na wyjazdach w lidze strzeliła ledwie 2 GOLE!
Levante - Mallorca, to spotkanie nie do wytypowania. Owszem goście w ciężkiej sytuacji, ale to nie będzie łatwy mecz dla Żab. Właśnie dlatego, że słabo się dzieje w zespole Caparrosa i z meczu na mecz są coraz niżej w tabeli mogą nareszcie niespodziewanie wygrać. Levante faworytem, ale nie są przeciwnikiem nie do ogrania.

Athletic - Celta. IMO BTS najlepszy na ten mecz. Baskowie będą napierać, a goście kontrować. Obie drużyny pokazały jak ich obrona jest cienka. Co lepsze, Celta strzeliła gola w prawie każdym wyjazdowym meczu w tym sezonie LL (oprócz na SB z Królewskimi). Athletic pogubił już masę punktów i nie zdziwię się, jeśli tak będzie i tym razem. Drużyna z Galicji zdobyła pierwsze punkty na wyjeździe i nie mówię, że teraz będą kolejne, ale na pewno powalczą z ekipą Bielsy, która niewątpliwie jest w kryzysie.

Atletico - Deportivo tu nie ma co gadać. Rojiblancos wypunktują gości i raczej nie ma co szukać na siłę jakiś niespodzianek.
Betis - Barcelona to będzie piękny mecz, idealny na późny niedzielny wieczór. Około 50 tys. widzów na stadionie w Sewilli obejrzy to spotkanie i musi być walka ze strony gospodarzy. To będzie też test, czy ten zespół może powalczyć o LM. Mecz z cyklu &#39;Tu Barca może stracić punkty&#39; - ale co z tego będzie, to się okaże koło północy. Wiecznie wygrywać chyba nie będą, a Betis w tym &#39;dwumeczu z finansowymi żarłokami&#39; już ma 3 punkty, więc pewnie nikt nie będzie płakał po porażce z Blaugraną. Aczkolwiek nie mają nic do stracenia.

A co będzie w poniedziałek to dla mnie wielka niewiadoma. Jeszcze o tym meczu będę sporo myślał. Saragossa to nie rywal, którego w tym sezonie można lekceważyć jak to miało miejsce rok temu. A przede wszystkim nie Rayo, którzy pozytywnie zaskakują. Manolo Jimenez i jego drużyna nareszcie zremisowali i tu może będzie drugi podział punktów. Błyskawice ostatni mecz zremisowali na początku września z Sevillą (0:0). Póki co ciężko to ugryźć.

Niedługo poznamy dokładne absencje, powołania, itp. to coś się ogarnie. Póki co można podyskutować.

====================EDYCJA===========================
=====================================================

Głupio zaczynać od niedzieli, ale gdy ma się coś ciekawego do zaoferowania to trzeba to napisać. Konkretnie chodzi mi o spotkanie w stolicy, a takie mamy tylko jedno w ten dzień. Atletico musi się rozprawić z Deportivo. Tu nie ma innej opcji, nie ma o czym gadać. Nie dość, ze Oltra ma ból głowy ze stoperami - Marchena, Ze Castro wypadli już parę dobrych meczów temu, to jeszcze dochodzi kolejny i to ten bardziej z ogarniętych - Aythami.
&quot;Pierwszy zespół trenował w ośrodku Abegondo, Marchena, Oliveira i Ze Castro pracowali indywidualnie. Ten pierwszy prawdopodobnie nie będzie mógł zagrać z powodu urazu w kolejnym meczu z Atletico Madryt wiec duet środkowych obrońców będą tworzyć Insua i Roderick.&quot; www.depor.pl
Wszystko mamy jak na tacy. Wiemy kto wystąpi na środku obrony:
- Insua 19 lat - 1 mecz do tej pory (a raczej 10 min w meczu z Athletic zmieniając Rodericka)
- Roderick 21 lat - 2 mecze do tej pory (Athletic + Betis)
Nie łudźmy się. Oni nie zatrzymają Falcao, ani Diego Costy. Boki też nie są wielkiej klasy Laure (ew. Manuel Pablo) + Ayoze - już widzę jak Arda, czy Koke kręcą ich jak chcą.
Nie zobaczymy też Pizziego - a to dlatego, że jest to już piłkarz Atletico Madryt, a obecnie gra w Depor na wypożyczeniu - w klauzuli jest zapis o tym, że piłkarz nie może wystąpić w meczu ze swoją drużyną. No chyba, że dobrze zapłacą, ale o tym nie ma mowy, bo goście już mają długów po głowy.
Nadal nie będzie Nelsona Oliveiry - Riki znowu będzie musiał wziąć grę na swoje barki. Valeron w środku ? Może pokazać swój talent w kilku piłkach, ale zbyt wiele już po nim nie oczekuję, szczególnie przy kryciu Gabi + Suarez.
Braki w Rojiblancos - Filipe (jeszcze nie potwierdzone w 100%) - ale jest Cisma, no i brak Mirandy (pauza za kartki) - na 99% partnerem Godina w środku będzie Cata Diaz, który nie zagrał w LE.
Oprócz betami na zwycięstwa ekipy Simeone to dokładam minimum 2 gole Kolumbijskiego snajpera - Falcao. Ostatnio jakby mniej strzelał, więc tu może się wyżyć, szczególnie że jest oszczędzany na różne LE/CdR to w lidze powinien robić co do niego należy. Karne są jego, więc to kolejny atut gry na tego strzelca.
Podstawowe bety:
@ Atletico wygra [9/10] - 1.25 bwin ✅ ✅
@ Atletico (-1) [6.5/10] - 1.65 bwin
✅ ✅

Dodatek (za małą stawkę):*
@ Falcao strzeli 2 gole lub więcej [2/10] - 3.00 bwin
✅ ✅

--------------------------------------

Drugi mecz do szerszej analizy i znowu niedziela. Athletic Bilbao na San Mames podejmie Celtę Vigo. Mecz ważny dla jednej jak i drugiej ekipy. Sytuacja w tabeli nie rozpieszcza kibiców ani zespołu z Galicji, ani z Baskonii. Myślę, że zobaczymy w tym spotkaniu wiele bramek, bo obrony jak już wspomniałem - kuleją. Athletic musi w końcu wygrać u siebie, a goście tak łatwo się nie poddadzą (mimo słabego bilansu). Ile to już było strat punkowych Celty na własne życzenie... Coś nie funkcjonuje tak jak powinno. Może koncentracja, słabe przygotowanie fizyczne... Sporo pogrywają z kontry to robią sprinty na długie dystanse to może męczyć, ale trzeba wyciągać wnioski.
Przejdę do absencji:
Athletic - Iraola; Gurpegi, Iturraspe, I.Perez, I.Ruiz. Ta pierwsza trójka jest ważna dla Bielsy, jeśli nie bardzo ważna. Szczególnie ucierpi defensywa, bo Gurpegi jak i Iturraspe grają na pozycji defensywnego pomocnika, a w związku z brakiem obu piłkarzy zapewne w środku pola zobaczymy San Jose.
Celta: Alex Lopez; Llorca i... chyba nie będzie niespodzianki jak napiszę Cabral (tradycyjnie za kartki). Koleś pauzuje już chyba 4 mecze za swoje nieczyste zagrania i nie mam tu na myśli kary długoterminowej za jakiś brutalny faul, tylko po prostu często łapie napomnienia od sędziów i osłabia zespół. Może i jakiś poziom prezentuje, ale chyba więcej robi złego niż dobrego.
No to jak może wyglądać ten mecz? Athletic na pewno będzie napierał jak to ma w zwyczaju i bardzo możliwe, że da się złapać na jakąś groźną kontrę ekipy z Galicji. Na wyjazdach Celta nie zachwyca ale strzela często - tylko w 1 meczu nic nie strzelili (Real Madryt na Santiago). To o czymś znaczy, ale druga strona medalu - to jedna wygrana i 6 porażek tego zespołu. Nie wykluczam straty punktów przez Los Leones. Nie przekonali mnie to gry na ich zwycięstwo po kursie mniejszym niż 2.
Podstawowe bety:
@ BTS [5/10] - 1.53 bwin ⛔
Dodatki:*
@ Celta HT/Athletic FT - 23.00 [0.5/10] bwin
⛔
@ Iago Aspas strzeli - 3.00 [1/10] bwin ⛔- kolejne podejście
@ San Jose kartka - kurs (?) [2/10] bwin ✅ - kurs nieznany, ale dopisze jak będzie wiadomo co i jak.
Iago Aspas to napastnik, który często też szuka gry na skrzydłach. Zawodnik bardzo aktywny, nie tylko strzela, ale i asystuje. Największa postać w tym zespole. Motor napędowy Celty Vigo. Stara się też uderzać jeśli ma ku temu okazje.
San Jose - zobaczymy jak obrońca poradzi sobie na tej ciężkiej pozycji defensywnego pomocnika (w sumie czytałem, że już tam zdarzało mu się zagrać - nie widziałem - nie oceniam). Roboty będzie miał sporo, bo będzie musiał gonić za kontrami przeciwnika. Stąd daje ciut większą stawkę. Gurpegi i Iturraspe często łapali kartki.

* Jeśli ktoś chce zarobić, a nie stracić, to omijajcie te typy z daleka. Skupcie się na typach powyżej.​

Otrzymane punkty reputacji: +7
sedek 36

sedek

Użytkownik
Wiadomo czy Messi będzie grał?
R.//Wszystko zależy od tego jak będzie się czuł oraz czy lekarze wyrażą zgodę na grę. Niewykluczone, że zagra, ale równie dobrze może odpoczywać w tym meczu. Jutro powinniśmy być mądrzejsi.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Hitem kolejki bez wątpienia jest tu mecz Betisu z Barceloną. Odkąd tylko pamiętam mecze obu tych drużyn zawsze niosły ze sobą sporo emocji. Nawet w przegranym meczu 0:5 na Camp Nou w Pucharze Króla w sezonie 10/11 Betis wzbudził ogromny podziw. U siebie wygrali 3:1 i sposób w jaki operowali piłką potwierdził wrażenia z pierwszego meczu. Nikt nie mógł doczekać się powrotu drużyny z Sewilli do elity. Nota bene w tym samym sezonie w którym świetnie zaprezentowali się z Barcą awansowali do Primera Division.
Pierwszy ich sezon pomimo kilku niezłych spotkań był mocno przeciętny. Spodziewano się więcej. Najważniejszy cel jakim było utrzymanie jednak osiągnięto. Jak wypadli w konfrontacjach z Barceloną? Na Camp Nou po raz kolejny pokazali pazur, ale tym razem wynik nie był taki zły. Mocno postraszyli Dumę Katalonii i blisko było sensacyjnego remisu. Drugą żółtą w konsekwencji czerwoną kartkę otrzymał jeden ze środkowych obrońców i w końcówce Barca wycisnęła upragnione zwycięstwo. W Sewilli padł remis 2:2, a Betis pokazał wtedy, że potrafi się spinać na ważne mecze pomimo, że na przestrzeni całego sezonu różnie im to wychodziło.
Póki co najgorszym meczem w obecnym sezonie w ich wykonaniu były derby Andaluzji. Przegrali aż 1:5, a co gorsza wynik zupełnie odzwierciedlał przebieg spotkania i nie można było mówić tu o jakimkolwiek przypadku. Wtedy zagrali w roli gościa i z pewnością ściany pomagały rywalom. W następnym spotkaniu na potwierdzenie tych słów postanowili się zrewanżować. Wygrali u siebie z Realem 1:0 po świetnym uderzeniu Benata.
Katalończycy przed nadchodzącą kolejką naprawdę mają czego się obawiać. Nie chodzi tu nawet o fakt, czy Messi zagra czy nie, ale o to jakim rywalem jest Betis. Dlaczego tak świetnie Betisowi wychodzą mecze z tym właśnie rywalem? Dużo zależy od stylu jakim grają obie drużyny. Betis uwielbia grać z drużynami grającymi ofensywną piłkę. Drużyna z Sewilli spychana jest wtedy do obrony i czeka na okazje z kontr. U siebie przegrali z Rayo (początek sezonu, padli kondycyjnie w pewnym momencie meczu), z Atletico (czerwona kartka Perquisa, a później Campbella całkowicie rozbiła mecz. Drużyna z Sewilli do przerwy prowadziła jeszcze 2:1.) oraz z Granadą (mało okazji do kontry, dla niektórych sensacyjna porażka)
Jak będzie grała Barcelona? Jak zawsze. Będą starali się zamknąć rywala, a ja nie wierzę, że któryś z Katalończyków na przestrzeni całego meczu nie popełni błędu i nie zaliczy straty. Betis traci sporo goli ze stałych fragmentów przegrywając walkę w powietrzu, ale na całe szczęście w meczu z Barcą im to nie grozi. Paulao, Perquis i Mario nie będą do dyspozycji trenera. Chociaż tu też rodzi się paradoks bowiem to pod ich nieobecność drużyna wygrała większość spotkań. Wracając jeszcze do tego jak gra Betis... Ich grę mógłbym porównać do Athletic Bilbao, ale z poprzedniego sezonu. Teraz Baskom nie zawsze to wychodzi, ale główny zamysł polega na szybkim wyprowadzeniu piłki. Pepe Mel ma do tego wręcz stworzonych piłkarzy. Większość akcji przechodzi przez Benata, a ten próbuje trochę podciągnąć akcję do przodu. W przodzie od razu pokazuje mu się skrzydłowi i do nich najczęściej adresowane są piłki.
Nie chcę szukać tu niespodzianki, bo w starciach z Barceloną jest to trochę jak szukanie igły w stogu siana. Porażki przychodzą w najmniej oczekiwanym momencie. Betis bramkę na pewno zdobędzie i kto wie czy zatrzymają się na jednej. BTS w tym meczu zdecydowanie do pobrania. Dla mnie jest to bet kolejki.
Betis - Barcelona 1:2
BTS 1,72 Bet365
✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Espanyol-Sevilla
Jakby nie patrzeć mecz ważny dla obu ekip ,obie nie zachwycają jedna fest kryzysie ,druga w mniejszym .Sevilla jeśli gdzieś jest groźna to tylko u siebie i to nie zawsze Reyes zagra jeden mecz dobry na dziesięć,Navas bezproduktywny 1 asysta i 0 goli jak na takiego piłkarza to jest dramat i to właśnie on i Reyes powinni być siłą napędową ,do tego Medel który pracuje na boisku bardzo dużo ale jakąś tam wyrwę w głowię ma i nie raz jego decyzję są ciężkie do zrozumienia łapię głupie kartki i osłabianie zespołu.Każdy będzie patrzył na spotkanie z Copa del Rey co jest dla mnie niezrozumiałe bo w Espanyolu mają więcej i ważniejsze sprawy na głowie niż puchar ,także dla mnie ten mecz odpada jako argument ,tam marzą o tym żeby wyciągnąć zespół z dołu tabeli i żeby nie spadł .Zmiana trenera może im wyjść na dobre bo dla Aguirre nie liczy się styl a punkty także to co dla Espanyolu najważniejsze .Co mnie zaskoczyło to to że Espanyol wcale jak na to miejsce co zajmuję nie traci dużo goli 22 bramki stracone w 14 meczach ,7 ekip jest od nich gorszych ale prawdziwą bolączką są bramki przez nich strzelane 13 bramek tylko dwie ekipy są od nich gorsze pod tym względem Osasuna i Granada .Może Meksykański trener nie jest jakimś kosiorem w swej dziecinie ale coś uciułać zdoła jestem niemal pewny.Sevilla na wyjazdach ma staty nieciekawe 1w 2d 4l
czyli zdobyli w nich tylko 5pkt także wyjazdy im nie służą z drugiej strony taki sam bilans ma Espanyol u siebie co najciekawsze Espanyol lepiej sobie dotychczas radził na wyjazdach,jednak ja w tym meczu nie widzę przegranej gospodarzy ,bo Sevilla jest nieregularna i za bardzo faworyzowana w tym meczu a według mnie głównie przez tabele .Także pierwszy ligowy mecz u siebie Aguirre w lidze oczywiście w barwach Espanyolu,znając go postawi pierw na to by nie straci a co los przyniesie zobaczymy.
Osłabienia są w obu ekipach
Sevilla:
Cicinho
Piotr Trochowski
Gary Medel
Luna
Hedwiges Maduro

także defensywa dosyć mocno ucierpiała Sevilli a w ostatnim meczu widzieć można było jej nieporadność
Espanyol:
Cristian Gomez
Sergio Tejera
Sergio Garcia
tutaj osłabieniem dosyć sporym jest Cristian Gomez ale on ostatnio też nie grał

na co liczę? na brzydki mecz ,i zapunktowanie Espanyolu u Meksykanina czuję że będą jeździć na dupach wiadomo że Aguirre z Realem Zaragozą
nie zawojował i też dostał wtedy zespół w nieciekawej sytuacji więc pytanie jest czy tutaj podoła? nie wiem ,bardziej w tym meczu liczę na &quot;ułomność&quot; Sevilli i walkę ,zaangażowanie na maksa Espanyolu.
Typ:
Espanyol albo remis 1.52 Marathonbet✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Z typem w pełni się zgadzam. Chciałem napisać prawie to samo, więc nie będę powielał typu. Właśnie Espanyol jeśli chodzi o defensywę jest niezły, ale nie ma prawie w ogóle potencjału w tej formacji odpowiadającej za strzelanie bramek.C. Alvarez bdb bramkarz, z lewej obrońca o takim samym nazwisku Victor Alvarez (19 lat) - wychowanek, który w tym sezonie zastępuje D.Vile sprzedanego do Milanu. Mimo młodego wieku nie daje szans do grania byłemu reprezentantowi Hiszpanii - Capdevilli. Wiadomo, że kluby w ciężkiej sytuacji finansowej muszą sprzedawać tych wyróżniających się piłkarzy, tak więc trzeba wynaleźć nowe talenty ze szkółki. Świetnie robił to Pochettino, jednak nie dał już rady skleić teamu po kolejnej letniej wyprzedaży. Na Capdevilli już nie zarobią, a jak już to grosze. Jest już stary i w sumie dawno go nie widziałem w akcji, więc może i poza formą. Środek - wraca Montero po pauzie z meczu z Valencią w lidze. Jego i Sergio Garcię poniosły emocje, ale trudno się dziwić skoro sędzia podjął krzywdzącą decyzję przeciw Papugom. Jako, że jest to rodak Agurrie to pewnie jego dziś zobaczymy, ale i tak za Pochettino był czołowym obrońcą &#39;outsidera&#39;. Obok niego pewnie Forlin, a nieco mniejsze szanse pewnie na występ ma Colotto. Z prawej pewne miejsce wydaje się mieć wychowanek Raul Rodruguez. Tyle dobrego można napisać o tym drugim z lepszych zespołów z Katalonii. W ataku dno, strasznie to wygląda. W spotkaniu z Granadą mieli mniej sytuacji do strzelenia bramek od rywala, ale za to dwie setki, które trzeba wykorzystywać jeśli się chce zostać w lidze. Mubarak i Longo nie zdołali pokonać super Tono (bramkarza Granady). Fochy Simao, który zaraz po przyjściu do zespołu już zadeklarował chęć odejścia zimą na pewno nie sprzyjały atmosferze, która notabene i tak jest kiepska. Może za nowego trenera dostanie więcej szans i zdecyduje się zostać przynajmniej do końca sezonu. W mojej opinii to piłkarz z deka wypalony. Miał swoje 5 minut w Atletico i w Portugalii (Benfica i repra). Brakuje jeszcze Sergio Garcii, który przepauzuje jeszcze tę kolejkę (4 mecze kary).

No ale tak jak już napisał Track, to bardziej typ przeciw Sevilli, aniżeli na zwycięstwo Espanyolu. Braki szczególnie defensywnych pomocników - Maduro i Medel to piłkarze, którzy odpowiadali za destrukcję. Ten drugi łapie dużo kar - fakt. Można zarzucić mu brak myślenia, ale on ma taki latynoski temperament. W południowej Ameryce pełno takich agresorów. Kto zatem zagra na pozycji przed stoperami? Wg. mnie faworytem jest młody Kongdobia, a w parze z Francuzem raczej zobaczymy Fazio, który grał już nieraz na tej pozycji. Wraca Negredo, więc może jakaś bramka wpadnie dla Sevilli (nie tylko own goal). Nie będzie też Cicinho - kontuzja, a zastąpić go powinien Coke. Brazylijczyk dobrze wprowadził się do zespołu z białej strefy Sewilli, więc to będzie spora strata. Niby Navas nie jest w formie, ale dziś za przeciwnika będzie miał młodego Alvareza, więc pewnie nieraz wyszarpie coś dla swojej drużyny. Wydaje mi się - po cichu myślę, że każdy już zna ubogi repertuar zagrań Jesusa. Owszem jego szybkość, zwrotność, drybling za jego formy przechodził prawie każdego, ale gdy ma gorsze momenty, to zatrzymać tego piłkarza wcale nie jest trudną sprawą. Reyes to kolejny zmarnowany gracz, bo za jego czasów gry w Sevilli i Arsenalu zapowiadał się na świetnego piłkarza, bo tak dobrze grał. Teraz już od dobrych 4-5 lat totalnie bez formy i w wieku 29 lat już pewnie do niej nie wróci. CHYBA, że wywalą Michela i przyjdzie ktoś, kto będzie dla nich autorytetem, da im wycisk, kopnie w cztery litery i coś z nich wydobędzie, bo skład to Sevilla ma na top 4-5 (przynajmniej wyjściowa jedenastka). Negredo to niestety nie Luis Fabiano, czy Kanoute i nawet nie ma zmiennika, więc Sevilla na tym cierpi. Dziś pewnie zagra, choć jest dopiero po kontuzji, to nawet kulejąc byłby w stanie lepiej się zaprezentować niż Baba. Dobrą opcją wydaje się być zatrudnienie Magatha na miesiąc - okres świąteczny będzie bardzo przepracowany, heh. Wtedy może być ruszyli we właściwą stronę.:razz:
Raczej nie patrzę na to spotkanie z perspektywy słabej gry defensywnej z poprzedniej kolejki, gdzie przegrali u siebie z Valladolid. Tam brakowało Spahica, Fazio, Manu, Luny, Rakitica i Negredo. Teraz inni nie zagrają. Track wspomniał o bilansie Sevilli na wyjazdach - całkiem nieprzypadkowo, bo to co grają to cienizna. Żeby nie było, te lepsze wyniki osiągali w trzech pierwszych meczach (1 zwycięstwo i 2 remisy), a ostatnie cztery spotkania to porażki. Na El Prat nie skazuje ich na kolejne upokorzenie, ale wynik z pewnością zakręci się w granicach remisu. Espanyol teraz ma każdy mecz o życie - a do tego jeszcze w tej rundzie mają wyjazdy na Santiago Bernabeu, czy derby na Camp Nou. Dziś muszą zapunktować. Oprócz tego w &#39;jesieni&#39; mają występu na Cornella El Prat z Deportivo i Celtą Vigo. Rywale to ogrania i celem na te 5 spotkań to minimum koło 6-7 punktów. Trzeba sobie jakoś radzić, bo rywale nie śpią i mogą obudzić się jak Saragossa rok temu w strachu i rozpaczy, ale już może nie być takiego happy endu.

Do meczu pucharowego granego 1.5 tygodnia temu nie przywiązywałbym wielkiej uwagi, bo po 1. Pierwszy mecz Sevilla wygrała 3:1, więc Espanyol musiał zaatakować, a po drugie czerwona kartka w 25 minucie dla obrońcy Espanyolu trochę wypaczyła wynik.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dziś Sevilla może wejść w nieco eksperymentalnym ustawieniu i jak dla mnie to trochę wygląda na ustawienie pod kontrę. Rakitić ustawiony głęboko tuż za linią obrony, na skrzydłach Reyes i Navas czyli duet szybkich skrzydłowych. Na szpicę wraca Negredo, a za nim niewykluczone, że zagra &quot;Baba&quot;. Taki skład awizuje kilka portali i jeszcze faktycznie się to potwierdzi to kompletnie nie wiem czego oczekiwać po tym spotkaniu. Z jednej strony Sevilla bez dwójki podstawowych defensywnych pomocników, ale z drugiej strony co jeśli takie ustawienie odpali w tym meczu? Widać, że Michel łapie się już brzytwy. W tygodniu odbyło się spotkanie władz klubu i spekuluje się, że dotyczyło właśnie osoby trenera. Espanyol mnie swoją grą nie przekonuje, ale Sevilla na wyjazdach gra słabo. Undera również nie chcę grać, bo tu obie drużyny będą walczyć do końca. Dla mnie typowy no bet.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja podobnie uważam, że ten mecz, to typowy no bet. Na początku widziałem kursy w okolicach 2,9 na Papużki i wtedy miałem chęć pograć na Espanyol ale im bliżej meczu, to jednak uważam, że nie warto cokolwiek tutaj ruszać. Sevilla gra słabo na wyjazdach ale też kiedyś musi się przełamać, tak jak zrobiła to Celta wygrywając z Zaragozą na wyjeździe. Wraca Negredo więc wreszcie ma kto strzelać te gole, a wiemy jak to wyglądało, gdy na szpicy grał Baba. Również wiadomo ile tej ekipie daje Rakitic i może on tutaj zrobić dobrą robotę, bo w mojej ocenie zabrakło właśnie jego w spotkaniu z Valladolid, bo skrzydłowi nie dali rady. Przede wszystkim słabo grał Perotti ale dzisiaj na ławce będzie i pewnie wpuści go Michel jako jokera. Ciekawe czy zagra Kondogbia czy może Fazio obok Rakiticia, bo ja jednak obstawiam, że jeżeli Chorwat zagra przed stoperami, to dostanie kogoś mega defensywnego by mieć jednak równowagę i tutaj Argentyńczyk pasuje jak ulał. Ciekawe jak wyjdzie Espanyol, a mianowicie chodzi mi o nastawienie. Jeśli zagrają bardzo ofensywnie, to mogą coś strzelić ale też muszą uważać, bo jednak przy ich skuteczności, to grozi kontrą, a wtedy wiadomo jaki schemat: długa piła na Negredo, on zgrywa głową, a Navas/Reyes długa na bramkę i wtedy Cristian Alvarez może mieć problemy. Sam jestem ciekaw jak to się potoczy ale jeśli miałbym coś typować na siłę, to jakiegoś undera, aczkolwiek odpuszczam kompletnie ten mecz.

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Chciałbym tylko nawiązać do tego, o czym pisał Ramzesa, czyli o wspaniałych pojedynkach Betisu z Barceloną. Dokładnie pamiętam, gdy oglądałem mecze tych drużyn w sezonie 2008/2009 i z wypiekami na twarzy obserwowałem to, co robił z piłką Achille Emana. Wtedy mecze kończyły się wynikami 2:2 i 3:2 po fantastycznych spotkaniach Samuela Eto&#39;o. Jednak moim osobistym bohaterem, jak pisałem, był inny Kameruńczyk - wspomniany Emana. Co do jutrzejszego meczu to trzeba poczekać na kadrę. Jeśli Messi ma nie zagrać to moim zdaniem warto się pokusić o 1X, bo kurs oscyluje wokół 3.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Holly Shit! Valencia jedzie do Pampeluny ze słabiutką obroną.
Porteros: Guaita, Alves, Felipe Ramos. - Defensas: Barragán, Ricardo Costa, Rami, Gayà (17 lat!!).
- Centrocampistas: Feghouli, Gago, Éver, Parejo, Albelda, Tino Costa, Piatti, Guardado, Bernat, Viera.
- Delanteros: Jonas*, Valdez, Soldado.

*Powołania na ligówkę i CdR - Jonas wiadomo, że nie zagra w ligowym.

Czterech obrońców na ten &#39;dwumecz&#39; na El Sadar. &#39;Bałagan&#39; na prawej, Costa i Rami może ok, ale młody Gaya może nie dawać sobie rady z Cejudo, który jest w bardzo dobrej formie. Ciekawe też jak pograją w ofensywie Nietoperze, bo za Pellegrino grali straszny piach, a Valverde zmieni to w parę dni i to w dodatku na tak ciężkim terenie?
Mendilibar nie powołał na mecz kontuzjowanych: Kike Sola, Sisi, Masoud i Nino. Decyzją trenera nie zagrają: Bertran (chyba jeszcze nie jest gotowy na 100% by grać z Valencią - pewnie dostanie szanse w CdR), Ruben i Echaide.
Na szczęście wraca Punal, więc nie będzie Oiera w środku.
Paco Jemez (Trener Rayo) powiedział na pomeczowej konferencji, że Osasuna to zespół, który gra z największym animuszem, zaangażowaniem, a mimo wszystko IMO to był jeden z gorszych występów czerwonych z Pampeluny.
Valverde w debiucie nie skorzysta z: V.Ruiza, Perreiry, Cissokho, Mathieu, Jonasa, Canalesa. Jeszcze Guaita narzekał, ale nic by się nie stało, gdyby bronił w tym meczu Alves.
Nowy trener Nietoperzy ma zagrać w tym meczu trivote, czyli z trzema teoretycznie defensywnymi pomocnikami: Gago, Costa i trochę przed nimi Banega. Ale... siła Osasuny jest na bokach przy dobrych technicznie i szybkich Cejudo i Lamah. Gdyby jeszcze Kike Sola był zdrowy to zagrałbym mocną stawką, a tak to tylko DNB i to jeszcze średnią stawką. Omwu i Llorente mnie nie przekonują w tym sezonie.

@ Osasuna Pampeluna DNB [4/10] - 1.87 bwin ⛔

edit.
Dodaje za drobniaki kartka Oier @2.55 [1/10] - Unibet
⛔

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Spotkanie: Osasuna - Valencia
Typ: Soldado nie otrzyma kartki
Kurs: 1,45
Bukmacher:

Roberto Soldado to zawodnik, który żółte kartki ogląda dosyć często, jak na pozycję, jaką zajmuje na boisku, stąd taki, a nie inny kurs oferowany przez bukmachera. Do dzisiejszego, jakże ważnego dla Valencii, meczu na wyjeździe z Osasuną podejdzie mając na koncie cztery tego typu indywidualne kary otrzymane od arbitrów. W kolejnej serii spotkań &quot;Nietoperze&quot; będą podejmować u siebie bezpośredniego sąsiada z tabeli - Rayo Vallecano. Sądzę, że mając na uwadze fakt, iż jest krok od wykluczenia samego siebie z tego pojedynku, w meczu na El Sadar zachowa &quot;chłodną głowę&quot; i powstrzyma się od ostrych ataków czy podważania decyzji sędziów. Po kursie 1,45 jest to jak najbardziej do grania.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Soldado to boiskowy łobuz. Nie lubię tego piłkarza, bo cały czas szuka spięcia na boisku. Jeśli im nie idzie to często jedzie do końca na wślizgu nie odstawiając nogi. Nie jest to nawet walka o piłkę, ale po prostu on chce zrobić komuś krzywdę. Ostatni przykład jaki mi przychodzi do głowy z jego &quot;zagrania&quot; to jak specjalnie zahaczył o głowę Falcao.

Kurs co prawda naprawdę wysoki, ale nie wiadomo jak ten mecz się ułoży. Valencia gra twardo chociaż to co faktycznie podbija ten typ to fakt, że w meczu może zadziałać efekt nowej miotły. Z jednej strony każdy będzie walczył do końca, ale z drugiej jak trener mógłby zapamiętać zawodnika, który w trakcie meczu osłabiły zespół dostając czerwoną kartkę. W takim wypadku raczej głupich fauli będą się wystrzegać i postawią na czysto sportowe umiejętności. Sam typu nie będę grał, ale wydaje mi się on w miarę rozsądny.
Typowanie wyniku odpuszczam. Nie wiem jak zmiana szkoleniowca wpłynie na grę Valencii, a szczególnie na ich mecze wyjazdowe.
Jedyne co mi przychodzi rozsądnego i godnego zagrania to under w meczu Malaga - Granada. Przestrzegam również przed graniem bez zastanowienia na gospodarzy. Drużyna Pellegriniego ma problem z atakiem pozycyjnym. Granada z pewnością będzie się głęboko bronić i nawet ugranie remisu będzie dla nich sukcesem. Drużyna gości już nie raz pokazywała świetną dyscyplinę taktyczną w obronie. Blisko byli ugrania punktów na Camp Nou, a z Atletico u siebie stracili gola również w samej końcówce meczu. Co prawda bilans goli w meczu Malagi przed własną publicznością kieruje się jednak na overek to ja bym się tym bardzo nie kierował. Ostatnio rozbili między innymi Valencię 4:0, ale goście grali po prostu słabo w obronie. W meczu z Betisem tak samo szybko pokazana czerwona kartka &quot;ustawiła&quot; mecz. Wynik padł identyczny na korzyść gospodarzy i gdyby to już zsumować to w dwóch meczach nazbierałoby się 8 goli Malagi. Statystyki są dobre, ale trzeba je odpowiednio interpretować. Z moich obserwacji meczów obu tych drużyn powinien tu paść under i jestem do tego mocno przekonany. Więcej sobotniego grania się nie zapowiada.
Malaga - Granada 4:0
Poniżej 2,5 gola 2,00 Bet365
⛔

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Real Sociedad - Getafe
A ja nietypowy zapodam zakład ,pod takie typy ciężko się piszę analizy ale coś tam spróbuję nakreślić .Sędzią spotkania jest Javier Estrada i o niego głównie rozbija się ten typ : Estrada w tym sezonie sędziował 7 spotkań La Liga i w trzech z nich gwizdał rzut karny , w meczach Getafe (14 spotkań) także były 3 rzuty karne i to głównie dla ich rywali ,oczywiście u Basków były 4 karne i to głównie dla nich(3 strzelił Vela) .H2H sprawdziłem i też się jakiś tam karny trafił .
Real Sociedad u siebie potrafi grać szybką piłkę ,robią sporo wiatru z przodu także obrona Getafe może mieć spore problemy ,pod warunkiem że gospodarze wyjdą ofensywnie .Ja sobie spróbuje pograć ten rzut karny.
Typ:
Rzut Karny 3.15 betsafe⛔

sparta 309

sparta

Użytkownik
Na kompa wpadam dziś tylko dosłownie na 10 min wiec absencje w formie screenów:

Liczby spotkań zawodników sprawdzicie na soccerway.com

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Miałem grać coś w stronę Getafe ale 3 zwycięstwa z rzędu dla takiej ekipy, to moim zdaniem jednak za dużo. Na wyjazdach fajnie się spisują więc szansę mają dzisiaj ale z drugiej strony Real Sociedad to ekipa mocniejsza kadrowo. Fakt, że zabraknie Veli wpływa tutaj dość mocno i dlatego nie pogram na Basków. Faworytem gospodarze ale Getafe uwielbia w takich spotkaniach robić niespodzianki. Jednak uważam, że czwartej wygranej z rzędu dzisiaj nie będzie i odpuszczam ten mecz.
Malagę też olewam, bo pamiętam ich domowe mecze z Valladolid, Rayo i RSSS. Ekipy niby mocniejsze od Granady ale to właśnie Granada w defensywie sobie potrafi nieźle radzić. Tutaj w mojej ocenie wszystko zależy od tego jak do meczu podejdzie Malaga. Jeśli nie zlekceważą rywala i zagrają na 100% to powinni wygrać nawet kilkoma bramkami ale jeśli wyjdą i będą myśleli, że Granada sama się przed nimi położy, to tego meczu mogą nawet nie wygrać. Kurs na Malagę wprawdzie rośnie ale poza dorzuceniem jej do jakiejś taśmy, to nie mam zamiaru w tym spotkaniu nic grać, chociaż ten under zaproponowany przez Ramzesa wygląda nie głupio.
Tak samo odpuszczam mecz w Pampelunie. Po prostu wszystko się tam może zdarzyć. Niby powinien paść under ale cholera wie, jak po przyjściu Valverde to będzie wyglądało. Do tego obrona Nietoperzy mocno okrojona więc też mamy zagadkę. Również nie wierzę, że ten młodziutki Gaya wystąpi od 1 minuty. Prędzej Guardado zagra w obronie, a w pomocy może wyjdzie Viera, Piatti albo Bernat. Nie wiadomo, co wymyśli Valverde aczkolwiek powinien być niezły mecz. Typowanie 1x2 oraz o/u odpuszczam, bo różnie może być, a jak poznam składy, to może coś ciekawego wymyślę odnośnie kartek.
Valladolid-Real
Bardzo ciekawie zapowiada nam się mecz w na Nuevo Zorilla. Faworytem wiadomo, że Real ale kurs jak zwykle to kpina. Dość powiedzieć, że mamy prawie 1,3 a przed tygodniem było 1,47 więc niewiele więcej, a rywal jednak mocniejszy. Tutaj wprawdzie też z cieniasami nie grają więc o punkty łatwo nie będzie. Miałem początkowo grać +2 na gospodarzy ale kurs w Tobecie spadł do 1,9 a ja uważam, że poniżej 2,00 nie ma co tego ruszać więc odpuszczam. Wybieram opcję obie strzelą, gdyż uważam, że będzie tutaj dobry mecz. Real na wyjazdach ma średni bilans, bo wygląda on tak 3-1-3. Jak na kandydata do tytułu jakim byli na początku sezonu, to trochę cienki ten bilans. Przegrali do tej pory z Getafe, Sevilla i Betisem. Pierwsi i ostatni z tych ekip, to takie drużyny, które potrafią urywać punkty tym najmocniejszym i myślę, że po części podobne do Valladolid. Beniaminek gra może jakoś nie porywająco ale bardzo skutecznie. Spora w tym zasługa trenera Djukica oraz jego wykonawców. Świetnie spisuję się Oscar, który gra tuż za wysuniętym Manucho. Także miło ogląda się Eberta, który na prawym skrzydle potrafi sporo dać drużynie. Dzisiaj właśnie różnie może być z jego rywalem na skrzydle. Miał to być Coentrao ale ten nie jest w kadrze na mecz i być może Nacho zagra na lewej obronie, to wtedy Niemiec zapewne pokręciłby młodym zawodnikiem Królewskich. Jednak obecność Essiena czy Arbeloi w tamtej strefie też mnie nie zdziwi. Jeśli chodzi o tego Manucho, to pocieszam się tym, ze drugiego tak katastrofalnego występu jak w poniedziałek już nie ma prawa zaliczyć. Powinien strzelić 3 gole dzięki kolegom, a strzelił jednego ale dla rywali. Dziwił fakt, że Djukic trzymał go na boisku ale widocznie łudził się, że jest w stanie cokolwiek pożytecznego dla swojego zespołu zrobić... Dzisiaj najbardziej liczę na kontry Valladolid, takie jak na Ramon Sanchez Pizjuan, a w nich liczę na Oscara, który ma już 7 goli i dzisiaj może strzeli kolejnego, a na pewno warto spróbować tego zakładu. Tobet oferuje nam kurs 6,00 który już pobrałem, bo naprawdę widzę spore szansę na powodzenie tego typu, a kurs miód. U gości wiadomo jak to będzie wyglądało. Pan ładny się odblokował i pewnie znowu coś strzeli. Benzema na szpicy, na lewej Di Maria i na środku Ozil. Do tego w środku pomocy liczę na dwójkę Khedira i Alonso, a może Modric znowu zagra. Największa zagadka, to jednak lewa obrona.
Moim zdaniem Real będzie cisnął jak zawsze ale dostaną jakąś kontrę i stracą gola. Na taki scenariusz jaki mieliśmy w Sevilli dwukrotnie z udziałem Realu, to nie liczę czyli brak goli z ich strony więc bts jak znalazł, chociaż nie ukrywam, że po cichu liczę na punkty gospodarzy.
BTS @ 1,78 Tobet✅2:3
Oscar Gonzalez strzeli @ 6,00⛔

hakan 256

hakan

Użytkownik
Dzisiaj decyduję się zagrać pod kątem kursów/trap kursów/giełdy.
Getafe trzy wygrane z rzędu i kurs na gości niebagatelnie wysoki dochodzący do 4,00-4,10, sporo osób zagra z prądem po takich kursach, przy czym Sociedad to niełatwy teren dlatego nie zaślepiony wyolbrzymionymi kursami na Truskawkami gram pod gospodarzy
Rociedad 1.95

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Hiszpania 1
Valladolid - Real Madryt
Over 4.5 gola
4.00
WilliamHill

Na dzisiaj wybrałem mecz z ekstraklasy hiszpańskiej. W 4 meczu, 15 kolejki spotkań zmierzy się ze sobą Valladolid i Real Madryt. Gospodarze są póki co rewelacją rozgrywek. Zajmują bardzo wysoką 7 pozycje w lidze. Real zawodzi swoich kibiców. Obecne 3 miejsce w tabeli i strata 11 oczek do Barcelony to wielki zawód dla miłośników &quot;królewskich&quot;. Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to typuję w nim na over 4.5 gola.
Real w swoim ostatnim spotkaniu w Lidze Mistrzów rozbił Ajax Amsterdam 4:1 (over 4.5 gola). Są w dobrej dyspozycji i powinni równie skutecznie zaprezentować się w spotkaniu z Valladolid. Real w rozgrywkach ligi hiszpańskiej miał do tej pory 3 razy over 4.5 gola (5:1 z Bilbao, 5:0 z Mallorcą i 5;1 z Deportivo). Gospodarze zaliczyli jeden raz over 4.5 gola w obecnych rozgrywkach (6:1 z Vallecano). Historia spotkań między Valladolid, a Realem to kosmiczne wyniki takie jak 7:2, 7:0, czy 4:2 ale też mecze między nimi kończyły sie wynikami 1:0 czy 1:1. Ostatnie 2 mecze to wysokie wygrane Realu Madryt (4:1 i 4:2). Dzisiaj moim zdaniem wbrew pozorom ekipa z Madrytu odniesie przekonywujące zwycięstwo. Stawiam 1:4 dla ekipy ze stolicy Hiszpanii.
✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wreszcie Valencia wygrywa na wyjeździe i to mnie ogromnie cieszy, chociaż styl daleki od ideału, to jednak na ten moment, to najmniej ważne. Malaga tym razem zrobiła, co miała zrobić i wyraźnie wygrała, a Real Sociedad po raz kolejny pokazuję, że nie potrafi dwóch spotkań rozegrać na dobrym poziomie, a przynajmniej nie z tym trenerem... Na niedzielę mam sporo propozycji:
Levante-Mallorca
Moim zdaniem buki wystawiły bardzo wysoki kurs na ekipę z Walencji. Mallorca już od dłuższego czasu pogrążona w kryzysie i nic nie wskazuje na to by mieli z niego nagle wyjść. O ile na początku sezonu jeszcze Hemed ładował gola za golem, to było w miarę, bo i gole były i punkty, a teraz brakuje jednego i drugiego. Tomer Hemed to napastnik na pewno niezły ale jak widać, to nie jest taka para kaloszy jak chociażby Falcao i skoro zespół jest tak uzależniony od niego, to ma problem. Z formą rozstali się Nsue czy Pereira, bo na początku sezonu fajnie grali. W defensywie też nie ma czym się chwalić i stąd takie, a nie inne wyniki ostatnio. Ich rywalem będzie Levante, które w tym sezonie nie zawodzi. Wielu ich widziało w strefie spadkowej, a oni są na ten moment w środku tabeli ale jeśli wygrają swoje spotkanie to przesuną się na 6 miejsce. Jeśli chodzi o osłabienia, to zabraknie przede wszystkim Diopa oraz Juanlu czyli dwóch pomocników. Jednak, poza ich brakiem, to wszyscy w jak najlepszym porządku i powinno być dobrze. Wiadomo, że najbardziej można liczyć na gola Obafemiego Martinsa i myślę, że Nigeryjczyk coś powinien ustrzelić. Rywale na ten moment ciency więc liczę, że Levante wygra i zagra na 0 z tyłu. Moim zdaniem kurs na Levante wysoki i z deka przesadzony więc pobieram ale z zabezpieczeniem jednak, a jako że spotkania w południe są underowe, to wezmę czyste konto gospodarzy, po niezłym kursie, jednak co do stawki, to szaleństw nie będzie.
Levante DNB @ 1,50 Tobet✅4:0
Mallorca under 0,5 @ 2,55✅
Athletic-Celta

Kiedy jak nie teraz ma wygrać Athletic? No dla mnie lepszej okazji, jak teraz po prostu nie będzie. Mieli kilka spotkań po drodze, w których albo nie mieli o co grać(2x LE) oraz mecz z Barceloną, w którym było wiadomo, że nic nie zrobią. Teraz jednak dla nich mega ważny mecz, jeśli chcą się odbić od dna, jakie moim zdaniem już sięgnęli... Najgorzej jednak wygląda sprawa w defensywnych formacjach. Wiadomo jak Athletic prezentuję się w tyłach, przy podstawowej formacji, a teraz kilka osłabień jest. Przede wszystkim dalej nie zagrają kontuzjowani Gurpegui oraz Iraola, a teraz dochodzi brak Iturraspe, który będzie pauzował za kartki. Tak więc na środku obrony zapewne duet Ekiza-Amorebieta, a przed nimi San Jose. Jeśli Bielsa musi wystawić w podstawowym składzie razem Ekizę i San Jose, to znaczy, że nie jest dobrze i być dobrze nie może... Na prawej obronie zapewne młody Ramalho, który jednak nie najgorzej spisał się na Camp Nou ale to w końcu młodzieżowy reprezentant Hiszpanii. Z przodu liczę na Aduriza, bo na Llorente nie da się patrzeć w tym sezonie. Do tego Herrera, Muniain, De Marcos i Susaeta też wiatru powinni zrobić więc jakieś gole będą. Jak już napisałem, to Athletic ma problemy ze składem defensywy ale nawet gdyby grali najmocniejszym składem, to i tak różowo by nie było. Celta z pewnością przyjedzie ustawiona defensywnie i nastawiona na kontry. W tych kontrach najbardziej liczę rzecz jasna na Iago Aspasa, który w tym sezonie jest najlepszym zawodnikiem ekipy z Galicji. Celty w tym sezonie zbyt wiele razy nie oglądałem ale akurat liczę również na Augusto Fernandeza, którego dobrze znam jeszcze z czasów gry w Velezie, gdzie był jednym z ważniejszych elementów układanki trenera Ricardo Gareki. Ogółem rzecz biorąc, to powinni coś ustrzelić ale nie mogą być za bardzo cofnięci, bo taki błąd popełniło Valladolid czy też Osasuna.
Uważam, że czas na wygraną Basków ale też nie obejdzie się bez straty gola więc bts również fajny, a ten bet na wygraną gospodarzy, to jednak biorę z zabezpieczeniem, bo obawiam się jednak podobnego scenariusza, co do meczu z Deportivo, tym niemniej remis dla Athletic będzie jak porażka, bo rywal, co by nie mówić słabszy.
Athletic DNB @ 1,40 Tobet✅1:0
BTS @ 1,55⛔

Atletico-Deportivo
Co tu dużo gadać, Atletico rozjedzie Deportivo i po sprawie. Raz, że Atletico u siebie gra naprawdę świetny futbol i leje każdego jak leci, dwa to fakt, że Deportivo ma fatalną obronę i każdy jest im w stanie i powinien aplikować po kilka goli. Po trzecie Atletico chce i musi się zrewanżować za żenująco słabe derby przed tygodniem, a cztery to osłabienia w defensywie Deportivo. Tak jak Vidal wspomniał, to Pablo Insua i Roderick Miranda zagrają na środku obrony więc można się spodziewać, że Falcao i spółka będą po prostu kompromitować raz po raz tą &quot;defensywę&quot;... W Atletico wraca do składu Luis Filipe i zapewne zagra od 1 minuty na lewej obronie. Na środku defensywy zabraknie Mirandy(kartki) ale tutaj zastąpi go Cata Diaz więc nie powinno być źle. Brakować będzie jeszcze Cristiana Rodrigueza. W ofensywie liczę, że tym razem Simeone odpuści sobie Diego Costę, bo to kompletny idiota, co pokazał przed tygodniem. Zamiast zająć się grą, to cały czas prowokował, a i to mu cienko wychodziło. Takim pajacom, ja osobiście mówię stanowcze nie, a szkoda, bo lubiłem tego zawodnika i uważałem, go za dobrego ale to zwykła hołota. Niech zagra Adrian, a on się zajmie grą z pewnością i zrobi, to co do niego należy. U gości poza osłabieniami w postaci Ze Castro, Marcheny i Aythamiego, to dochodzi brak Nelsona Oliveiry oraz Pizziego, który jest wypożyczony z Atletico i nie może zagrać, a właściwie mógłby gdyby Depor zapłaciło sporą kwotę, do kasy Atletico ale po prostu na to ekipę z Galicji nie stać. Dlatego powinno być łatwo, szybko i przyjemnie i tak też zapewne będzie.
Atletico over 1,5 @ 1,25 Tobet✅6:0
Atletico(-1) @ 1,75✅
Atletico(-2) @ 2,85✅

Mecz Betis-Barcelona elegancko opisał Ramzes i tyle starczy. Ja się w pełni zgadzam z jego bts-em, który sam pobiorę z pocałowaniem ręki.

waski1911 8

waski1911

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Primera Division
Spotkanie -Ath. Bilbao-Celta Vigo Handicap 0-1
09.12.2012 godz.17.00
Typ - 1
Kurs - 3.70
Buk - Bet-at-home
Analiza dziś o 17:00 w Hiszpańskiej Primera Division Athletic Bilbao na własnym stadionie podejmować będzie Celte Vigo. Spotkanie zespołów z dolnych rejonów tabeli. Gospodarze Athletic plasują sie na 15 lokacie zaś goście z Vigo tylko lokatę wyżej 14 zarówno Bilbao jak i Celta Vigo zgromadzili po tyle samo oczek po 15 i z takim samym bilansem wygranych spotkań tylko po 4 zremisowanych 3 i porażek po 7 Obie drużyny przystąpią do meczu bez zawieszonych za kartki Iturraspe oraz Gustavo Cabrala. Oprócz nich z powodu kontuzji pauzować będą także Carlos Gurpegi, Andoni Iraopla (Athletic), oraz Samuel (Celta). Nieoficjalnie w bilbao mówi sie również o tym że jak gospodarze dziś przegrają z pracą może pożegnać sie Marcelo Bielsa a wiec myślę że gracze Athletic dziś zagrają po to aby udowodnić ze kryzys z początku sezonu jest juz za nim w tym spotkaniu stawiam na wygrana gospodarzy o kilka bramek

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Demolka dzisiaj w wykonaniu Levante i zgodnie z planem ograli Mallorkę, chociaż nie myślałem, że aż tak wysoko. Athletic wygrywa 1:0, co mnie dziwi, bo Celta w drugiej połowie nie bardzo podjęła walkę i jestem ich postawą zawiedziony. Potem Falcao show i 5 sztuk wpadło z jego strony, a na koniec super meczyk w Sevilli. Jeśli ktoś miał obawy czy Betis tutaj podoła walce z Barceloną, to teraz może powiedzieć jasno, że podołał i to bardzo. Punkt, co najmniej należał się gospodarzom ale niestety mieli pecha i też w pierwszej połowie na zbyt wiele pozwolili Messiemu, bo w drugiej miał już zdecydowanie mniej miejsca. Pod względem typerskim elegancko, a i emocji sporo więc zarzucam na poniedziałek:
Rayo-Zaragoza
Moim zdaniem bardzo dobre kursiwo dają nam buki na Rayo. Ekipa z Madrytu jest w mojej ocenie trochę za nisko w stosunku, do tego co pokazują na boisku. Wiadomo, że w obronie, to nie jest mocna ekipa ale w ofensywie, jak na drużynę z drugiej części tabeli, to jednak grają bardzo dojrzale, a nie jest to jakiś prostacki futbol, który gra wiele ekip. Jeśli wygrają najbliższy mecz, to mają okazje wskoczyć na 8. miejsce w tabeli. W najbliższym spotkaniu trener Paco Jemez z tego, co widziałem nie będzie mógł liczyć na Jose Carlosa oraz Rodriego, z tymże należy dodać iż to ten pierwszy jest podstawowym graczem zespołu. Rzecz jasna najwięcej powinno zależeć od dwójki Piti i Leo Baptistao. Piti ma trochę pecha, bo w ubiegłym sezonie też był jednym z najlepszych zawodników Błyskawic ale wtedy najwięcej mówiło się o Michu, a teraz o 20-letnim Brazylijczyku. Leo Baptistao, to prawdziwe objawienie tego sezonu i jasne jest, że najpóźniej w czerwcu ten zawodnik opuści Rayo. Jego umiejętności techniczne są niezwykle wysokie i podczas spotkania pokaże to zapewne wiele razy. Jeszcze wspomnę, że u siebie zanotowali bilans 4-1-2. Może na pierwszy rzut oka nie wygląda jakoś super ale porażki zanotowali z Realem i Barceloną, a zremisowali z Sevillą. Należy też dodać, że pokonywali raczej słabe ekipy ale też od razu powiem, że Zaragoza nawet chyba do średniaków nie powinna być zaliczana. Wiadomo, że ktoś taki jak Helder Postiga w ataku robi wrażenie, tym bardziej, że naprzeciwko siebie będzie miał jedną z najgorszych defensyw ligi. Poza nim ze świecą jednak szukać jakichś super grajków ale według statystyk takimi są Apono i Paco. Zaragoza zapewne przyjedzie ustawiona dość defensywnie, bo jednak, to nie jest ekipa, która gra piłką w sposób taki, jak chociażby Rayo. Z pewnością kontry, to będzie coś w czym będą upatrywać swoich szans i tam najbardziej trzeba będzie zwrócić uwagę na Postigę. Zaragoza na wyjazdach póki co wygrała z Espanyolem i Granadą oraz zremisowali z Mallorką, a więc ekipami z samego dołu.
W mojej ocenie faworytem tego meczu są gospodarze i to oni powinni tutaj sięgnąć po komplet punktów, a przy okazji strzelić dwa gole, bo ciężko uwierzyć, że nie stracą tutaj nic. Ja jednak bts-a zostawiam, bo kurs nie jest zachęcający, zwłaszcza że jeśli Postiga nie będzie miał swojego dnia, to ciężko będzie cokolwiek tam zrobić.
Rayo @ 2,20 Tobet⛔0:2
Rayo over 1,5 @ 2,02⛔

Edit: Miałeś rację Ramzes, co do postawy Rayo. Szkoda, bo nie grali tak źle do straty drugiej bramki ale skuteczniejsi byli goście i tyle w temacie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom