>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15 kolejka Premier League [1-3 grudnia 2012]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W ekipie gości nie wiadomo czy zagra Crouch, a jak ważny jest dla zespołu i taktyki Stoke wszyscy wiemy.
Nie ma Croucha, ale jest Kenwyne Jones czy Cameron Jerome czyl też silni i dobrze grający w powietrzu ;) Ostatnio przeciwko Newcastle Jerome dał bardzo dobrą zmiane, gol + asysta po wejściu z ławki robi wrażenie.
The Gunners widziałem w ostatnich pięciu spotkaniach i w żadnym mnie nie przekonali. Dobry mecz zagrali z Totte, ale prawda taka, że czerwo ustawiło mecz. Ostatnie 2 remisy to dość nijakie mecze.
Ja mam nieco inne zdanie. Mi się gra Kanonierów podobała i przeciwko Tottenhamowi i potem z Evertonem na wyjeździe gdzie grali otwarty mecz i z obu stron było wiele ciekawego. Z Wilsherem wygląda to bardzo dobrze. Są dla mnie faworytem tego starcia, mialem ich nawet grac,ale jednak Swansea też jest w dobrej dyspozycji i moze sie przeciswstawić. Nawet bez Pablo Hernandeza chociaż z nim byłoby im łatwiej o punkty na Emirates. Ale wysoką dyspozycję ma Routledge, no i Michu strzela i strzela.
Ciekawe czy zdołają pokonać Szczęsnego będącego w formie i pewnie broniącego.
Zapowiada się ciekawy mecz i czy padnie under cieżko powiedzieć, bardziej bym grał tu over, bo jednak Vermaelen słaba dyspozycja, robił sporo baboli w ostatnim miesiącu i dobrze grające Łabędzie piłką mogą im napsuć krwi. Ale powodzenia.
Za to pograłem sobie takiego dubla jeszcze z dzisijeszych meczów :
Fulham - Tottenham
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,60
⛔0:3
Reading - MU
Typ : MU @ 1,44✅3:4
AKO @ 2,31 William Hill
Reading jest przeciętnym zespołem. W starciach z tymi lepszymi nie mają szans. Widziałem ich mecz we wtorek pzreciwko Aston Villi to coś tam walcza ale widać, że nadrabiają walka umiejętności. MU takie mecze musi wygrywać. Wpadki z takimi zespołami potem będą miały swoje konsekwencje, a już jedna wpadka taka się zdarzyła, porażka z Norwich. Anderson świetna forma, wreszcie przeciwko West Hamowi zagrali na zero z tyłu i co wazne nie dopuścili do wielu sytuacji podbramkowych rywalom. Reading nie ma siły przebicia, pewna wygrana United według mnie.
Tottenham wygrał dwa trudne mecze u siebie z West Hamem i potem z Liverpoolem, ale nie obyło się bez straty gola. No i przeciwko The Reds było też trochę szczęścia, że udało się wygrać. Słupek Gerrarda był bodajże, raz Walker wybijał z linii bramkowej, pare razy Gallas się pomylił. Ogólnie gra defensywna Tottenhamu wygląda średnio. W porównaniu z ofensywą wręcz blado. Gareth Bale w świetnej formie, wrócił Dembele, który jest kapitalnym zawodnikiem, pracuje w odbiorze, rozbija ataki rywala, a także potrafi asystować i strzelać gole. W dodatku wraca na stare śmieci bo do Tottenhamu przeszedł z Fulham. Tak samo jak Dempsey. Siła ofensywna Kogutów zabójcza więc swoje pewnie strzelą. Fulham dwa mecze bez gola już, nie wolno wszystkiego zganiać na absencje Ruiza i Kacaniklica. Z Chelsea nie udało się strzelić chociaż okazje były, Riise zmarnował dwie i były to najlepsze okazje w całym meczu z obu stron. Berbatov profesor, Rodallega musi trochę więcej dawać z siebie bo potencjał jest. Są to derby Londynu, kolejne zresztą. Fulham więc powalczy na maxa i przełamie serie bez gola.
Oba zespoły identyczny bilans bramkowy mają 25:23. W tym sezonie Fulham strzelało u siebie w kazdym meczu, Tottenham z taką dyspozycją obecną i faktem, że na wyjazdach w tym sezonie nie strzelili tylko w Rzymie w meczu LE stwierdzam, że dzisiaj też powinien coś strzelić dlatego po prostu BTS.

D 54

domeltomek

Użytkownik
Liverpool - Southampton
Liverpool @1,36

Skuteczność podopiecznym Brendana Rodgersa woła o pomstę do nieba, każde spotkanie Liverpoolu wygląda niemal tak samo, mnóstwo dogodnych sytuacji jednak piłka jak zaczarowana nie chce wpaść do bramki. Raz zatrzyma się na słupku, innym razem na poprzeczce, kolejna próba zdobycia gola zatrzymuje rewelacyjna parada bramkarza a jeszcze innym razem piłkę z lini wybija obrońca. Powoli zastanawiam się czy jest to pech czy po prostu brak umiejętności. Sterling w najważniejszych momentach panikuje, Suarez potrzebuje kilku okazji aby trafić do bramki a wystepujący ostatnio na lewym skrzydle Jose Enrique musi się jeszcze nauczyć strzelać ponieważ całe życie występował na lewej stronie obrony. Dobrze że przynajmniej obrona the reds nie szwankuje choć i tak notuje gorsze występy niż w poprzednich sezonach. Co jak co ale Liverpool chcąc walczyć o europejskie puchary, spotkania z benjaminkiem który ma najbardziej dziurawą obronę w lidze (31 straconych) musi wygrywać, tym bardziej że grają na Anfield. Tak jak wcześniej pisałem, Suarez i społka stwarza sobie mnóstwo okazji do zdobycia gola jednak jest problem ze skutecznością, w meczu z najsłabszą drużyną pod względem obrony powinni troszkę postrzelać i spokojnie odnieść zwycięstwo. Forma świętych mi nie imponuje, fakt że przegrali ostatnich 4 spotkań jednak jakość rywali nie powala i 3 z tych spotkań rozegrali na własnym stadionie, Swansea (1-1), wygrali na wyjeździe z najsłabszym w stawce QPR (3-1), ograli u siebie zdziesiątkowane Newcastle (2-0) i na koniec zremisowali z Norwich (1-1). Liverpool przegrywając na WHL (1-2) przerwał serię 8 meczów bez porażki w PL, czekam zatem na odkupienie win.

QPR - Aston Villa
QPR @2,00

Harry Hedknapp i w sumie tyle dobrego można napisać o QPR. Mają ciekawą kadrę, wierzę że nowy menago to poukłada, co prawda czasu miał niewiele jednak rywal doskonały aby odnieść pierwsze zwycięstwo w sezonie. Villans prezentują się słabo w grach wyjazdowych, zwycięstwo, remis i 5 porażek. Zajmują miejsce tuż nad strefą spadkową więc podobnie jak QPR muszą szukać oczek w każdym spotkaniu. Nie widziałem debiutu Arrego więc ciężko coś napisać o ich grze, jest to jednak doświdczony menager i jeżeli londyńczycy myślą o pozostaniu w PL ten mecz muszą po prostu wygrać.

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Manchester City - Everton
Everton +2 @ 1,55 Unibet✅
Everton udowodnił, że potrafi napsuć wiele krwi rywalom z pierwszej czwórki i dzisiaj spodziewam się jeszcze lepszego spotkania ze strony gości niż ostatnio z Arsenalem. City zainkasowało trzy punkty trzy dni temu, a grając u siebie mają dodatkowo wiele atutów. Goście jednak mają w zanadrzu kilku groźnych graczy w ofensywie, którzy są jak najbardziej w stanie stworzyć wiele zagrożenia pod bramką gospodarzy. W defensywie również radzą sobie nieźle, wiadomo Baines to czołówka bocznych obrońców w lidze, Distin z Jagielką także prezentują się dobrze. Faworytem jest City, jednak spotkanie zapowiada się ciężkie dla obu drużyn i wydaję mi się, że Everton może nawet sprawić niespodziankę.

Arsenal - Swansea
Swansea +2 @ 1,60✅
Walcott gol @ 2,80 unibet⛔
Kolejne handi, tym razem na Swansea. Goście są drużyną godną uwagi, na wyjazdach grają bardzo dobrze - przegrali jedynie z City 0:1, w pucharze pokonali Liverpooli 3-1, czy chociażby wygrana z Newcastle 2:1. Może i to zwykłe statystyki, jednakże oglądałem wiele razy grę Swansea i jestem przekonany o tym, że tanio skóry nie sprzedadzą w dzisiejszym spotkaniu. Na Emirates Arsenal znacznie lepiej niż na wyjazdach, wygrana z Tottenhamem miała być tym przełomem, lecz ostatecznie wydaje się, że Kanonierzy nie wrócili jeszcze na swoje tory. Swansea to bardzo niewygodny rywal, grają ładną i jednocześnie ofensywną piłkę, która może sprawić problemy Arsenalowi. Obrona nie gra równie, raz zagrają świetny mecz w defensywie, by potem rozegrać tragiczny występ. Póki co nie jestem pewny do grania za Arsenalem, przede wszystkim to zbyt nieprzewidywalna drużyna, ale w dzisiejszym meczu nie uważam, żeby zmiażdżyli gości. Do składu wrócił Walcott, który praktycznie sam zdobywa bramki - brak Giroud w podstawowym składzie na pewno poskutkuje częstszym graniem na Anglika.

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 17.00
Norwich City - Sunderland
TYP: 1 DNB
KURS: 1,50
BUK: William Hill
Analiza:
W niedziele zostanie rozegrany jeden mecz w najwyższej lidze angielskiej a ten mecz rozegrają ze sobą dwa porównywalne zespoły czyli Norwich City z Sunderland. Według bukmacherów faworytem meczu będą zawodnicy gospodarzy którzy umieją sprawiać niespodzianki lecz kursy są wyrównane i cały czas się wahają. Gospodarze tego meczu w lidze są na 13 pozycji z dorobkiem 16 oczek. W tym sezonie właśnie mają taki cel aby spokojnie przetrwać i nie spaść z ligi a więc środek tabeli. Na własnym stadionie rozegrali oni sześć meczy w których to trzy mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach sześć goli i tyle samo bramek stracili. Na wyjeździe rozegrali oni osiem meczy w których to pięć meczy zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach jedynie pięć bramek i stracili aż 14 goli. Ale warto powiedzieć że na wyjazdach wywozili jeden punkt z takich meczów jak z zespołami Everton, Tottenham. A więc to nie są słabe zespoły a traciły punkty z Norwich. W ostatniej kolejce spotkali oni się na wyjeździe z zespołem Southampton i zremisowali tamten mecz 1:1. Był to sprawiedliwy wynik i po pierwszej połowie ustalony bo w drugiej goli już nie było. Natomiast goście tego meczu w tabeli ligowej są dopiero na 16 pozycji z dorobkiem 13 oczek i muszą obserwować dół tabeli bo są bardzo blisko spadku. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie sześć meczy w których to jedynie jeden mecz wygrali, trzy mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach pięć goli i stracili siedem bramek. Na wyjeździe rozegrali siedem meczy w których to jeden mecz wygrali, cztery mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem bramek i 9 stracili. A więc jak widać w tym sezonie kiepsko się spisują i jest to zespół do spadku. W ostatniej kolejce zremisowali oni bezbramkowo na własnym stadionie z zespołem QPR najgorszą drużyną w lidze. Moim zdaniem ten mecz zakończy się łupem gospodarzy bo jak oni na własnym stadionie wygrywają z Manchesterm United, Tottenham, Stoke, Arsenal to z Sunderlandem sobie też poradzą warto postawić ja stawiam wynik 1:0 ????

sparta 309

sparta

Użytkownik
Dziś nie zagrają:
Norwich - Sunderland
Norwich: Kane, Ruddy, Turner
Sunderland: Brown, Cattermole, O&#39;Shea
Z braku czasu same nazwiska bez liczby spotkań, zainteresowani łatwo sprawdzą

Otrzymane punkty reputacji: +4
rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Norwich - Sunderland
Słaba niedziela w PL, nie dość, że tylko jeden mecz to jeszcze nic nie zapowiada aby miało być ciekawie na Carrow Road. Zarówno Kanarki jak i Czarne Koty mają w tym momencie ten sam cel, czyli utrzymanie w lidze. Gospodarze dzisiejszego starcia wywiązują się z tego zadania odrobinę lepiej, ponieważ zgromadzili 3 oczka więcej od Sunderlandu. Co warte podkreślenia Norwich zdecydowanie więcej swoich punktów zdobyło na własnym stadionie. Dodatkowo Norwich prezentuje się bardzo dobrze w ostatnich tygodniach, nie znaleźli pogromcy w 7 kolejnych ligowych spotkaniach, a po drodze rozprawili się jeszcze z Tottenhamem w pucharze ligi. Sunderland mocno zawodzi w tym sezonie, bo celem minimum było spokojne utrzymanie, a może nawet walka o górną połówkę tabeli. Rzeczywistość okazała się brutalna i teraz Sunderland czeka nerwowa walka o ligowy byt. W ostatnich 5 ligowych meczach Sunderland zdobył 4 punkty ogrywając Fulham i remisując z QPR. Większość twierdzi, że Sunderland zawodzi, co znaczy że ekipa nie gra na miarę swojego potencjału. Jest to więc szansa na lepsze wyniki Czarnych Kotów. Ciężko jednak powiedzieć kiedy ta lepsza gra nadejdzie i czy w ogóle nadejdzie. Moim zdaniem ekipę przyjezdną stać tutaj na to by zremisować, jednak nie można zapominać o dobrej ostatnio dyspozycji gospodarzy.
Remis (Home no bet) 1,75 bwin zwrot (było blisko :/)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
W ostatnich 5 ligowych meczach Sunderland zdobył 4 punkty ogrywając Fulham i remisując z QPR.
W meczu z Fulham podejrzewam, że wyczerpali limit szczęścia już na cały sezon. Tam splot różnych i niekorzystnych dla Fulham wydarzeń dał szczęśliwie te 3 pkt Sunderlandowi. Meczu z QPR nie komentuje bo nie widziałem, ale QPR to nie jest niestety drużyna tylko zlepek dobrych piłkarzy bez kolektywu i ambicji.
Sądziłem, że Kanarki to będzie dziś masówka. Jednak nie jest to może i lepiej ;)
⚽ Norwich - Sunderland 1 2.05 WilliamHill ✅ 2:1
W poprzednim sezonie Kanarki w miarę po równo rozłożyły bilans pkt na wyjazdy i mecze domowe. W tym sezonie powoli zaczyna się klarować sytuacja, gdzie kopalnią pkt będzie Carrow Road. W tym sezonie komplet wywiózł stąd aby Liverpool, bez pkt natomiast wyjechali m.in Arsenal , Man United czy Stoke. Hughton nie ma gwiazd w zespole ale ma drużynę, która w miarę możliwości się uzupełnia. Nie grają może efektownie ale skutecznie, i ciułają te punkciki. Jeśli chodzi o absencje to tak jak Sparta wyżej podał. Ruddy i Turner to poważniejsze osłabienia, Ruddy to wiadomo podstawowy GK, Turner obrońca, który do momentu kontuzji regularnie grał. Ale z obroną myślę, że Hughton nie będzie miał problemów. Z przodu nie ma problemów, kluczowe trio: Snodgrass , Johnson no i ten Holt spodziewani od początku. Holt może i od jakiegoś czasu nie strzela, ale podejrzewam, że samą obecnością może już sporo zdziałać. Jeśli chodzi o Sunderland to ja nie pamiętam aby ta drużyna na jakąś dłuższą mete prezentowała coś ponad średni poziom. Zawsze można było nazwać ich takich solidnym średniakiem, teraz jednak lewą nogą weszli w ten sezon i zbierają póki co tego konsekwencji ( choćby okupowanie takich miejsc) podejrzewam, że ta drużyna na &quot;chwilkę&quot; zaskoczy, złapie kilka pkt i to utrzymanie sobie zapewni ale to jeszcze nie jest ten czas. Z Fulham tak jak pisałem wyżej fura szczęścia kontuzje i błędy dały 3pkt, a w następnej kolejce WBA brutalnie sporwadziło ich na ziemie gdzie wystarczyło zagrać tylko skutecznie. Na tygodniu remis z QPR, ale QPR nie można traktować jako wyznacznik formy. Z absencji wymienionych przez Sparte to warte odnotnowania są aby Cattermola i O&#39;Shea. Szczególnie O&#39;Shea który z Hiszpanem Cuellarem trzymał w kupie jakoś grę w obronie.
Norwich: Bunn; Whittaker, Bassong, R Bennett, Garrido; Tettey, Johnson; Snodgrass, Hoolahan, Pilkington; Holt.
Sunderland: Mignolet; Bardley, Cuellar, Kilgallon, Rose; Larsson, Colback, Gardner, Johnson; Sessegnon; Fletcher.
Sprawa wygląda tak, że Norwich po takich meczach jak z Arsenalem czy United poprostu uwierzy że Carrow Road to twierdza ???? Dodam, że ani wygrana z United ani wygrana z Arsenalem nie była przypadkiem tylko w pełni zasłużoną wygraną. Ani Kanonierzy ani Czerwone Diabły nie miały recepty na Kanarków więc tym bardziej Czarne Koty nie powinny tej recepty znaleźć. Nie sądzę aby był to jakiś porywający mecz ale już o tego jednego gola lepsi powinni być gospodarze.

Otrzymane punkty reputacji: +6
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Norwich - Sunderland
Typ : Sunderland @ 4,00 b365⛔2:1... REMIS im się należał, ale sieroty z 5metrra na pustą pudłowali masakra jakas!
Teoretycznie typ urwany z choinki, ale Norwich bez bramkarza Johna Ruddy. Wiem, że Bunn ma w CV wygraną z Blackburn w tamtym sezonie na Old Trafford, ale jednak Ruddy większa klasa,dużo spokoju w defensywie dawał swoimi pewnymi interwencjami, dostawał nawet już powołania od Hodgsona jak dobrze kojarze. Seria Norwich to 7 meczów bez porażki. Budzi szacunek, nagle poprawili gre defensywną bo wczesniej byla niczym ser szwajcarski. Wracając do tej serii to jest ona najlepsza od 1994roku! Tak więc czas ją złamać wreszcie.
Sunderland również gra nieco defensywnie, ale w czym upatruje ich szansy dzisiaj ? W kontrach, bo mają odpowiednich ludzi do tego, Adam Johnson i Sessegnon nadają się do tej roli wyśmienicie. Cattermole i O&#39;Shea wypadli ale po takim kursie spróbuję lekko. Potrafili kontrami wykończyć Fulham nie tak dawno to i mogą sprawić w tym meczu niespodziankę o ile wygrana Sunderland nad Kanarkami można jeszcze upatrywać w roli niespodzianki ? Bo przecież przed sezonem notowania obu zespołów raczej były odwrotnie widziane niż mamy do czynienia przed dzisiejszym meczem.

Otrzymane punkty reputacji: +15
bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Norwich - Sunderland
Carlos Cuellar otrzyma kartkę TAK
4.75
Tobet

Od rana kombinuje jak ugryźć ten mecz i wydaje mi się to najsensowniejsze. Początkowo myślałem o over 2.5 bramki ale odpuściłem bo Norwich po zwycięstwach na zero z tyłu z Arsenalem i MU nie zachęca do tego, aczkolwiek zabraknie ich podstawowego bramkarza więc szansa jest. Jednak odpuściłem tą myśl i skupiłem się na kartkach w tym spotkaniu. Sędziować będzie Dowd, który w 13 meczach jakie sędziował pokazał aż 53 kartki żółte i 3 czerwone. Linia ustawiona na ten mecz to 3.5 i początkowo myślałem o podaniu typu na powyżej 3.5 ale zaś na przeszkodzie stanęło Norwich które gra bardzo czysto i dotychczas zebrali zaledwie 12 kartek. Co innego Sunderland, który ma aż 21 kartek z czego sam Gardner zebrał ich 6. Szukałem typu na to,że dostanie kartkę ale niestety nie znalazłem a w obliczu kontuzji Lee zapewne zagra on. To tyle tytułem wstępu, a teraz do rzeczy :wink:
31-letni środkowy obrońca rozegrał w tym sezonie 11 spotkań, na boisku spędził 946 minut, strzelając jedną bramkę i łapiąc 2 kartki.
W obliczu absencji O&#39;Shea i Browna O&#39;Neil będzie musiał dołożyć kogoś do pary Hiszpanowi - Cuellar. Wyboru dużego nie ma bo jest Kilgallon i Bramble ale na nieszczęście dla defensywy Sunderlandu, Ci gracze nie grali dużo. Kilgallon zagrał tylko raz w meczu z QPR, który odbył się 27 listopada i grał właśnie w parze z Carlosem i co ciekawe Hiszpan wyłapał w tym spotkaniu karteczkę :wink: Wtedy sędziował Marriner czyli sędzia bardziej pobłażliwy od Phila.
Bramble natomiast grał 3 razy - w meczu z Wigan, WHU i Liverpoolem. W meczu z Wigan i WHU grał w parze z O&#39;Shea pełne 90&#39;. W meczu z Liverpoolem wszedł z ławki zmieniając Carlosa. Jak widać Bramble nie grał ani razu w parze z Carlosem co nie wróży dobrze a zaś Kilgallon zgrał raz, fakt zachowali czyste konto ale w tym meczu Carlos otrzymał kartkę. Myślę,że Norwich będzie naciskać a Hiszpan wyląduje w notesie arbitra ze Stoke. Moim zdaniem kurs adekwatny do ryzyka. Polecam, wczoraj udało się trafić ciekawy kurs na kartki w meczu City więc może dziś będzie podobnie.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Norwich – Sunderland

Ja w tym meczu stawiam na Sunderland. Niby wydaje się, że Norwich w znakomitej formie – 7 meczów bez porażki i zwycięstwa z Arsenalem i United, ale w tych meczach Kanarki skorzystały z nie najlepszej dyspozycji obu drużyn. Norwich traci mało bramek, mało też strzela. Postawa defensywy to duża zasługa bramkarza Ruddy&#39;ego, który nie zagra z Sunderlandem. Kanarki miały też nieci szczęścia. Z Evertonem trafili w ostatnich minutach, a przecież The Toffess przeważali cały mecz i powinni strzelić więcej bramek. Z Southampton także udało się wywieźć remis. Patrząc na tabelę, obie drużyny są mniej więcej na tym samym poziomie. Biorąc pod uwagę zaległy mecz Sunderlandu z Reading wychodzi bilans 2-7-4. Bilans Norwich to 3-7-4. W bramkach Kanarki są jeszcze gorsze od gości, do tego 11 bramek strzelonych jest najgorszym wynikiem w lidze. Passa Norwich kiedyś się skończy, a że przyjeżdża drużyna z potencjałem porównywalnym do gospodarzy jest na to duża szansa.

Norwich – Sunderland ⛔ 2:1 //pierwsza połowa dla Norwich, druga dla Sunderlandu, remis byłby bardziej sprawiedliwy
Typ: 2DNB
Kurs: 2,65
Stawka: 1/10
Buk: Bwin

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 21.00
Newcastle United - Wigan Athletic
TYP: 1 DNB
KURS: 1,51
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
W poniedziałek zostanie rozegrany ostatni mecz 15 kolejki Ligi angielskiej a zmierzą się ze sobą zespoły z sąsiadujących miejsc z miejsca 14 i 15. Gospodarze tego meczu czyli zespół Newcastle United zajmuje w lidze 14 pozycję z dorobkiem 14 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie siedem meczy w których to trzy mecze wygrali, jeden mecz zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i 9 bramek stracili. Na wyjeździe rozegrali również siedem meczów w których to cztery mecze zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili 12 bramek. A więc jak widać u siebie nieco lepiej grają niż na wyjeździe. W ostatniej kolejce spotkali się na wyjeździe z Stoke i przegrali tamten mecz 2:1 chociaż prowadzili 1:0. Natomiast goście tego meczu w lidze są na 15 pozycji z dorobkiem 14 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni osiem meczy w których to dwa mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 11 goli i stracili 15 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni sześć meczów w których to dwa mecze wygrali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach cztery gole i stracili 10 bramek. W ostatniej kolejce spotkali oni się z zespołem Menchesteru City i przegrali na własnym obiekcie 2:0. Moim zdaniem ten mecz zakończy się łupem gospodarzy którzy wreszcie muszą wygrać i przełamać złą pasę bo zespół mają dobry i tak nisko w tabeli nie powinni się znajdować. Stawiam wynik 2:1 dla gospodarzy

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Newcastle - Wigan
W spotkaniu kończącym 15 kolejkę Sroki podejmą Wigan. Ekipa z St. James Park notuje fatalną serię 4 kolejnych porażek. Atmosfera jest fatalna, a do tego drużynę prześladują kontuzje: Obertan, Steven Taylor, Shola Ameobi, Ben Arfa, Cabaye. Do tego zawieszony za kartki będzie Perch. Jedyny pozytyw jest taki, że żaden z kontuzjowanych nie grał już w ostatnim meczu, więc w porównaniu do starcia ze Stoke wypadł tylko Perch. Wigan ostatnio wyniki w kratkę, czyli tak jak zazwyczaj w ich przypadku. W składzie Atletów również wiele osłabień: Maloney, Ramis, McArthur, Watson, a Jones i Caldwell są niepewni występu. Obydwie drużyny mają po 14 punktów, z tym że dla Wigan jest to sytuacja taka sobie, a dla Newcastle jest to nie do zaakceptowania, gdyż przed sezonem trener Pardew zapowiadał walkę o LM. Ciężko powiedzieć co w tym meczu się wydarzy, teoretycznie Newcastle kiedyś muszą przerwać złą passę, ale czy będzie to akurat jutro? W ostatnich spotkaniach ciężko doszukać się przesłanek ku temu. Sędzią spotkania będzie Mike Jones, który pokazał 32 zółte kartki w 9 spotkaniach w tym sezonie, co daje średnią lekko powyżej 3,5. W dotychczasowych 14 kolejkach Newcastle dostało 28 żółtych i 3 czerwone (3 miejsce w lidze, 2,29 na mecz*), Wigan 26 żółtych i 1 czerwona (9 miejsce w lidze, 2 na mecz). Linia w Bet365 ustawiona wysoko, a jakoś ten mecz nie wygląda mi na mecz walki, Wigan nie gra typowego footballu dla słabszych drużyn w Anglii. Pod wodzą Martineza starają się grać piłką i w tym meczu zadecydują raczej umiejętności czysto piłkarskie.
under 4 kartki (azjan) 1,975 Bet365 ⛔

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
To i ja słówko o meczu kończącym 15 kolejkę Premier League.
Na St. James Park wybiera się Wigan. W obu ekipach dość pokaźny szpital, sporo nazwisk stojących pod znakiem zapytania. Ale po kolei. Najpierw o tych absencjach:
James Perch - wrócił po kontuzji, zagrał dwa mecze, złapał kartkę i już odpoczywa znowu. Perch to typ zawodnika, który jak już gra to trzyma ten środek (czy to obrony czy jako defensywny pomocnik) w ryzach. Taki trochę drugi Tiote ( nie umniejszając nikomu).
Ben Arfa - dla mnie jest to piłkarz kluczowy w układance Pardew. Nie ma jego nie ma kto kreować gry w środku. Dla niego 4 rywali to nie problem bo jak się rozpędzie to mija ich jak tyczki. Fakt, że ostatnio może trochę pod formą jak i całe Newcastle ale tak jak pisałem, on potrafi zrobić coś z niczego. Może cały mecz cieniować by zagrać coś niekonwencjonalnego i wykreować okazję. Jutrzejsza jego absencja to spore osłabienie II lini srok.
Obertan i Ameobi -duży znak zapytania, być może ogarną się na jutro ale to akurat żadne wzmocnienie. Obertan gra ogony, a Ameobi to zmiennik który nie strzela goli.
Cabaye - dokąd grał Cabaye to i Sroki jeszcze jakoś grały i punktowały wypadł Francuz na kilka miesięcy i się posypało wszystko, porażka goni porażkę.
Steven Taylor - kolejny obrońca, kolejny podstawowy, kolejny co wypada na kilka miesięcy.
Gossling i Vuckic - oni co prawda nie grali ale w obliczu tylu kontuzji przydaliby się na jutro.
Jak widać najbardziej zdziesiątkowana jest obrona i pomoc. Angole dopatrują się na jutro takiej wyjściowej 11:
Newcastle: Krul; Simpson, Coloccini, Williamson, Santon; Anita, Marveaux, Tiote, Gutiérrez; Ba, Cissé.

I tak na prawdę to na tym się kończy. Ławka Srok jutro będzie bardzo uboga i słaba jakościowo. Raczej próżno szukać tam będzie nazwisk, które w razie konieczności wejdzie na boisko i coś da drużynie. Sroki po udanym poprzednim sezonie rozbudzili trochę apetyty ale w tym zaczynają brutalnie weryfikować tamten pojedynczy &quot;wyskok&quot; i podejrzewam, że bukmacherzy wystawiając kursy na mecze Srok żyją jeszcze trochę tamtym sezonem. Pardew jak przychodził do klubu to nie był ulubieńcem kibiców, dobrym sezonem w pewnym stopniu zaskarbił sobie część, ale szybko może wrócić to do normy bo z zapowiadanej LM przed sezonem bliżej Srokom do strefy spadkowej niż europejskich pucharów. I te ostatnie spotkania połączone z kłopotami raczej nie napawają optymizmem, tymbardziej, że na horyzoncie widać Fulham na Craven Cottage , Man City , Man United, Arsenal, Everton czy Norwich na Carrow Road. Ojj idą chude czasy dla Pardewa i jego ekipy.
To może coś i o Wigan. Może zacznę tak samo jak z Newcastle czyli od absencji:
Jones i McArthur - leczą jakieś tam urazy po środowym meczu z City ale pewnie jutro będą do dyspozycji Martineza
Caldwell,Alcaraz i Ramis - trio obrońców. Caldwell wraca po kontuzji i jeszcze nie wiadomo czy będzie w pełni sił na jutro. Alcaraz nie gra już dłuższy czas. Brak Ramisa będzie niewątpliwie osłabieniem ale Martinez preferuje grę 3 obrońcami więc da radę ogarnąć zastępstwo. Boyce z Figuerora pewnie po bokach a na środek pewnie Lopez, który rozegrał całe spotkanie z City ostatnio a także połówkę z Reading, gdzie zastąpił kontuzjowanego Ramisa.
Crusat i Watson- Crusat to żadne osłabienie bo nie gra, Watson to raczej nie jest kluczowy pomocnik, ale to on zapewnił 3 pkt na White Hart Lane strzelając jedynego gola.
Miyachi i Maloney - Miyachi jest wypożyczony z Arsenalu ale póki co więcej czasu leczy kontuzje niż gra, a Maloney IMO nie jest napastnikiem na Premier League. Więc ta dwójka też jakoś strasznie nie osłabia drużyny.
Jeszcze prawdopodobna 11 Martineza:
Wigan: Al Habsi; Boyce, Lopez, Figueroa; Stam, McCarthy, McArthur, Beausejour; Kone, Gomez, Di Santo.
Rasumując. Pardew ma większe kłopoty ze skompletowaniem optymalnego składu. Dodatkowo dochodzi presja wyniku jaka ciąży na Srokach bo nie wierzę, że po tym co wyprawiali w tamtym sezonie, nie ostrzyli sobie zębów na ten sezon. A tu taki zonk. Zresztą Pardew sam podsycał atomsferę i trzeba teraz zejść na ziemie. Martinez robi swoje. Od niego wymaga się utrzymania zespołu w lidze i na razie w miarę mu to wychodzi. Pewno będzie tak jak w tamtym sezonie, że Atleci im bliżej końca tym będą coraz lepiej grać. Chyba wyciągnęli wnioski i nie chcą sobie fundować takiej końcówki sezonu i wcześniej wzięli się za punktowanie bo w tamtym roku o tej porze to ledwo 9pkt mieli na koncie. Ciężko typować ten mecz, i nie mam na niego żadnego pomysłu. Więc tylko sobie obejrzę ;)

sparta 309

sparta

Użytkownik
Absencje:
Newcastle - Wigan
Newcastle: Perch (O 11/0), Shola Ameobi (N 8/0), Ben Arfa (P 12/2), S. Taylor (O 11/0), Gosling (P 0/0), Cabaye (P 10/2), Obertan (N 6/0), R. Taylor (O 1/0)
Wigan: Caldwell (O 12/0 - pod znakiem zapytania), Jones (P 5/0 - pod znakiem zapytania), Crusat (P 0/0), Watson (P 8/1), Miyaichi (N 4/0), Maloney (N 13/1), Alcaraz (O 2/0), Ramis (O 13/1)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom