Arsenal vs MU.
Under 2.5 gola. 1.9 Fortuna. lub MU z remisem 1.64 Fortuna.
Tutaj MU wg mnie bedzie faworytem. Ostatnio w obronie grają naprawdę solidnie. Arsenal bez Lacazetta, zagrozeniem najwiekszym Sanchez. Myslę, ze Mou cos wymysli na ten mecz. Z Wengerem nie lubi przegrywać i gra MU po prostu równiej ostatnio. Bramkowy remis lub skromna wygrana MU przeczuwam w hicie kolejki.
Tu nie ma żadnych argumentów, pod te typy. Owszem under może być, ale ja myślę trochę inaczej i w przeciwieństwie do kolegi rzucę parę argumentów czemu tak a nie inaczej. Wydaje mi się, że obie ekipy strzelą gola.
Arsenal w naprawdę fajnej formie. W Burnley co prawda wymęczone zwycięstwo, ale z Huddersfield to akurat świetnie grali. Teraz po raz kolejny mecz odbędzie się na Emirates. Twierdzy niezdobytej od 21 meczów (mecze o "coś"
. United wygrali na Emirates raz w przeciągu ostatnich 5 lat. Ostatnie dwie wizyty to 3:0 i 2:0 na korzyść Arsenalu, dodatkowo wygrana z beniaminkiem w takim wymiarze na pewno wpłynęła na morale drużyny, więc stricte do tego meczu Kanonierzy mogą podchodzić w dobrych nastrojach.
Manchester zaczął znowu ostatnio strzelać, ale dali wbić Szerszeniom 2 gole w 7 minut i mało brakło od wyrównania. Obrona więc trochę kulawa w tym meczu. Jednak uważam, że United dobrze się wzmocniło przed tym sezonem i aby walczyć o mistrzostwo muszą nawiązać walkę zarówno z City w lidze jak i dziś z Arsenalem a nie murować bramkę, bo remis nic im nie da, tym bardziej gdy City wygra u siebie z Młotami.
Gunners prawdopodobnie bez Alexa, ale może Oli wystąpi od początku, bo ostatnio w fajnej formie i cały czas pod grą. Z Hudders np. dwa gole. W United może zabraknąć Matica, Fellainie i Bailly'ego ale trzeba czekać do składów tak naprawdę.
Dodatkowo tercet Monreal - Kościelny - Mustafi w 6 meczach nie stracił bramki, bilans 15:0, zdobyte 16 z 18 możliwych punktów, wydaje mi się, że w końcu stracą tę bramkę, bo ofensywa MU jest potężna. Kanonierzy u siebie powinni strzelić na spokojnie. Strzelają w praktycznie każdym spotkaniu i to zazwyczaj więcej niż bramkę, a w przeciągu 10 lat na Emirates zaledwie raz nie strzelili gola ekipie Czerwonych Diabłów.
Unikałbym grania w stronę United mimo wszystko, Mourinho na wyjeździe nie wygrał ani jednego spotkania z drużynami z TOP6, a Arsenal na Emirates stracił tylko 4 bramki dotychczas, w tym 3 z Lisami, więc po pierwszym spotkaniu mocno ustabilizowała się obrona w północnym Londynie. A United nie wygrało dwóch ligowych meczy na wyjazdach od kwietnia. Dlatego uważam, że będzie to zacięte spotkanie, ale z delikatnym wskazaniem na Arsenal, jednak najlepszym typem wg mnie odnośnie tego meczu jest BTS.
Arsenal - Man United / BTS @1,75 1xbet
Oprócz tego, do minitaśmy biorę Arsenal ov 4,5 RR @1,48, taką linię pokrywali w każdym spotkaniu u siebie, dodatkowo jeśli mecz ułoży się tak, że będą gonili wynik to tym powinien wpaść jeszcze łatwiej. A gdy strzelą bramkę mam nadzieję, że pójdą za ciosem a nie będą stać na swojej połowie i czekać na ruch United. Każdy wie jak grają Kanonierzy w tym sezonie. Konsekwentnie 3-4-3, a z roli wahadłowych dobrze wywiązują się Kola i Hector. Do tego Monreal fajnie wchodzi lewą flanką a tam jest Alexis + Sead to zawsze jest młyn. Taka linia na Arsenal po tym kursie to mimo wszystko delikatne promo i do jakiegoś dubla bądź tasiemki spokojnie można brać.
Arsenal over 4,5 RR @1,48 1xbet
Czysto 4fun :
1X + BTS @2,36
DW 1:1 @6
Obydwa 1xbet