Raków Częstochowa - Pogoń Szczecin typ 2X kurs 1.73 Betfan
Powraca naszą
Polska Ekstraklasa. Wybrałem na dzisiejszy wieczór mecz pomiędzy Rakowem Częstochowa, a Pogonią Szczecin. Raków nie gra na swoim obiekcie tylko w Bełchatowie. Co prawda zespół gospodarzy na tym stadionie rozegrał już wiele spotkań, ale chciałem o tym wspomnieć. Raków mimo, iż nie gra na swoim obiekcie to w meczach tzw. "u siebie" zajmują drugie miejsce. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe Pogoni także zajmują wysoka druga pozycję w tabeli. Oba zespoły patrząc nawet na układ tabeli aspirują w Europejskie Puchary, a może nawet mówi się, że chociażby o Mistrzostwo Polski. W meczach sparingowych Pogoń przegrała z Wartą i zremisowali z Arka Gdynia, natomiast Raków rozegrał cztery spotkania z FK Zoria Ługańsk, Mariupol, Zagłębie Lubin i Dynamo Moskwa. Wszystkie mecze zremisowali z wyjątkiem Dynama Moskwa. Raków znany jest z ofensywnej gry, co potwierdzają to też w bramkach, gdzie podopieczni Papszuna strzelili już 27 bramek co daje im najwięcej strzelonych bramek na ten moment w
Ekstraklasie, natomiast bramek straconych mają 15. Patrząc na Pogoń to także mają solidny bilans bramkowy, który wynosi 20 strzelonych bramek i tylko osiem straconych. Ważną sprawa są transfery, gdzie w Pogoni przyszedł solidny boczny obrońca z Legii Warszawa i odszedł do Warty Maciej Żurawski. Jak widać sytuacja wydaje się stabilna w Pogoni. Raków trochę więcej tych ruchów transferowych zrobili m.in: do zespołu dołączył także solidny środkowy obrońca - Jarosław Jach oraz Dominik Holec i Iwo Kaczmarski. Sporym osłabieniem jest na pewno transfer do innego zespołu podstawowego bramkarza Rakowa - Jakuba Szumskiego, solidny obrońca - Maciej Wilusz oraz Mamić,Kaczmarek. Spore zainteresowanie jest także dla Piatkowskiego m.in z takich klubów jak: Sassuolo, Udinese, Milan czy Borussia. Kurs zachęca do spróbowania pogrania typu ponieważ Pogoń nie musi wygrać tego spotkania, a wystarczy, że zremisuje żeby typ okazał się na plus. Pogoń nie jest w tym meczu faworytem, ale ja tutaj spodziewam się wyrównanego spotkania i na pewno Pogoń jest na tyle solidnym zespołem, że nie jest w tym meczu na straconej pozycji.