Godzina: 18:00
Spotkanie: Korona - Śląsk
Typ: Korona
Kurs: 2.13
Bukmacher: LVBet
Analiza: Biorąc pod uwagę formę Korony i Śląska, raczej zdecydowanym faworytem powinna być Korona. jedynym mankamentem może być wąska ławka przy serii kontuzji a raczej zmęczeniu piłkarzy kalendarzem. By grać z takim natężeniem jednak ławka musi być szersza. Bardzo fajnie wkomponował siew zespół obecnie Dejmek. Jest kapitanem drużyny i przetrwał początek sezonu na ławie. Od kiedy się pojawia w podstawowej jedenastce Korona nie traci bramek. W ofensywie nie mam pojęcia kto dziś zagra, ale Korona coś powinna zdobyć. Śląsk w porównaniu do Korony jest bardzo nierównym zespołem. Wystarczy przypomnieć mecz z Wisłą Płock. Zagrali wtedy jak Lechia w poniedziałek z Koroną - dno. Dziś może tak nie być ale Korona jest na fali, meczu nie przegra, a kursy na Koronę jeszcze są wysokie także gram czystą jedynkę. zobaczymy o 18 na stadionie jaki będzie skład i gra Korony, po Śląsku niczego wielkiego się nie spodziewam. Jana Urbana uważam za stanowczo przereklamowanego trenera. Piłkarzem był dobrym, a zdobyć mistrza z Legia to nic wielkiego w polskiej piłce. Lettieri natomiast był wyśmiewany w miesiącach letnich. Wyliczano mu spadki z niższych lig niemieckich a nie wspomniano, iż miał dużo więcej awansów, a spadki były z drużynami słabymi często beniaminkami, którymi awansował sezon wcześniej. Po grze Korony widać myśl trenerską, drużyna powinna być wzmacniana, ale dużym sukcesem Lettieriego jest to, iż z niedocenianych piłkarzy stworzył drużynę, która będzie walczyła przed własną publicznością. Byłem na meczu z Wisłą Płock, gdzie zupełnie goście zdominowali Koronę, ale prawdziwą drużynę poznaje się po zwycięstwach, gdy gra się nie klei. Porażka nie wchodzi w grę przed swoimi kibicami. Myślę, iż kiedyś przyjdzie zimny prysznic dla zespołu, ale oby to nie było dziś i w Kielcach. Śląsk jest za słaby, brak dobrego trenera. To jest niestety problem większości polskich klubów. Bardzo kibicuję Jurkowi Brzęczkowi w Płocku i Bartoszkowi w Niecieczy (chociaż nie lubię tej drużyny grają bardzo fajnie już w zeszłym sezonie fajnie byli ustawiani w meczach). Dla chętnych polecam wywiad na facebooku Roman Kołtonia z Lettierim. Opowiada tam o swojej kareirze piłkarskiej przyczynach jej przerwania, związkach z Burdenskim, konflikcie z Palancą i swoich celach i planach.