>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15. kolejka La Liga [09/12-12/12/2016]

Status
Zamknięty.
krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
Malaga - Granada CF
Typ: 1
Kurs: 1,67
Bet365

Dobry typ na rozpoczęcie 15 kolejki w Hiszpańskiej LaLiga. Krótko zwięźle i na temat. Niepokonana od 4 spotkań, u siebie od 5, Malaga podejmuje na własnym boisku gości z Granady. Gospodarze w dobrej formie, 5 dni temu urwała pkt na gorącym terenie w Valencii na Estadio de Mestalla, a trochę wcześniej nawet na Camp Nou remisując z miejscową Barceloną 0-0. W tym sezonie w meczach u siebie jak to już bywało wcześniej radzą sobie bardzo dobrze. Do tej pory bilans 5-1-1 w stosunku bramkowym 16:10 może wzbudzać szacunek.
Granada - nie oszukujmy się, co ona jeszcze robi w najwyższej klasie rozgrywkowej ? Co rok ocierają się o spadek a koniec ratuje ich cud. W tym roku mam nadzieję już spadną zgodnie z planem. Po ostatniej sensacji jaką sprawili wygrywając z Sevillą pora ich trochę sprowadzić na ziemię.
Na wyjazdach radzą sobie raczej słabo, 0-2-5, 7-22 w bramkach. Jutro pewnie bedzie 0-2-6 i jakieś 8-24. Gra na wyjazdach przychodzi im z wielkim bólem dlatego jutro gram czystą jedyneczke i jestem spokojny o swoje pieniądze. Powodzenia.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
Las Palmas - Leganes
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365
Stawka: 4/10
⛔
ANALIZA
Wiadomo jak każdy beniaminek wkracza do najwyższej klasy rozgrywek to leci na euforii. Gra bez bojaźni, zawodnicy mają ogromną motywację pokazania się, rywale jeszcze nie do końca ich znają i lekko z przymrużeniem oka ich traktują. Tak do La Liga weszło Leganes. Wygrana z Celtą, następnie remis z Atletico Madryt, jeszcze potem zwycięstwa na wyjeździe z La Coruną i Granadą. Ach no i było jeszcze 1-5 z Barceloną za które gracze Leganes byli bardzo chwaleni że bez bojaźni podeszli do takiego rywala (zresztą stworzyli sobie więcej okazji do strzelenia bramki – tylko kontry Barcelony ich zabiły). I wszystko fajnie się toczyło. I nagle zdarzyły się dwa momenty gdy wszystko zaczęło się zmieniać. Pierwszy to dwutygodniowa przerwa reprezentacyjna po której już takiej werwy nie było i leciała porażka za porażką. A druga to kontuzje bardzo istotnych graczy i tak w najbliższym spotkaniu nie zagrają:
- podstawowy bramkarz Jon Serantes
- podstawowy lewy obrońca Rico
- Robert Ibanez, który dał swojej drużynie ostatnie zwycięstwo w lidze nad Osasuną 2-0 po obu jego bramkach
- a przede wszystkim Szymanowski, który zdecydowanie ciągnął grę Leganes i jest kluczową postacią tej drużyny (no może po za Gabrielem jeszcze).
Leganes strzeliło w tym sezonie 11 bramek w lidze z czego ponad połowę strzelili zawodnicy aktualnie kontuzjowani. Zespół ten nie jest jakąś stajnią talentów więc zastąpienie takich zawodników będzie dla trenera bardzo trudne.
Las Palmas z kolei przystąpi do meczu niemal z najsilniejszym składzie (brakuje tylko lewego obrońcy Castellano). O Las Palmas musimy pamiętać jedną rzecz. To jest drużyna własnego boiska! Jeśli u siebie przegrywa to z najlepszymi drużynami La Liga. Ostatni raz Las Palmas przegrało u siebie z drużyną swojego pokroju 28.11.2015 roku z Deportivo La Coruna. Od tamtej pory przegrali u siebie tylko 4-rokrotnie (z Atletico Madryt, Valencią, FC Barceloną i Realem Madryt).
Wynik: 1-1 No tak, błąd obrońcy i rzut karny dla Leganes zdecydował o wyniku.

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Hiszpania
Godz: 13:00
Spotkanie Osasuna-Barcelona
Typ: barca wygra dokładnie 2 golami 1 połowe
Kurs 4.20
Buk : UniBet
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie w którym osasuna na swoim stadionie podejmowała będzie drużynę FC Barcelony, goście w tym sezonie grają poniżej oczekiwań swoich jak i swoich kibiców, bowiem co prawda zapewnili sobie zwycięstwo w grupie Ligi Mistrzów ,ale w lidze Hiszpańskiej są za zespołem Madryckiego Realu, w poprzedniej kolejce gdzie żeby nawiązać walkę musieli wygrać z zespołem &quot;Królewskich&quot; oni tylko podzielili się punktami i ich strata do Lidera wynosi w tym momencie 6 punktów , Barcelona z zespołem Osasuny zagra przede wszystkim o przełamanie w lidze bowiem nie wygrała spotkania w Primera Divison od 3 kolejek, Wszystkie spotkania kończyła podziałami punktów . Osasuna natomiast w lidze jest na ostatniej pozycji , zdobyła zaledwie 7 punktów i dla mnie jest zdecydowanym kandydatem do spadku w obecnym sezonie , o dziwo znacznie lepiej radziła sobie do tej pory w meczach na obcych stadionach u siebie ekipa z Pampeluny zdobyła tylko 2 punkty , strzeliła zaledwie 4 bramki, straciła ich aż 12. Według mnie ekipa przyjezdnych spokojnie tutaj komplet punktów zdobędzie, stawiam na 0:2 do połowy oraz 0:5 po 90 minutach tej rywalizacji.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Malaga - Granada CF
Powyżej 2,5 bramki ::: 1,79 ::: 1/3 Pinek ⛔

Jakaś dziwna mega masówka na over, kursy spadły niesamowicie. Wygląda to tak, że na Oddsportal 99% gra na over, z czego jest to 99 z 100 ludzi. Jednak to zwykła strona papugująca innych więc nie ma też za bardzo co się nią sugerować.
Jednak fakty są takie, że Malaga to dość overowa drużyna w tym sezonie. Jak już pisałem w poprzednich kolejkach to poza 0:0 z Barceloną ich wyniki wyglądają tak: 2:2 z Valencią (gol strzelony w doliczonym czasie), 4:3 (gol strzelony w doliczonym czasie) z DLC, 3:2 z Gijonem, 4:2 z Atletico, 4:0 z Leganes.
Granada to dość underowa drużyna, jednak w poprzednim tygodniu zdobyli po raz pierwszy w sezonie komplet punktów pokonując u siebie Sevillę 2:1.
Braki u Malagi:
Castro 12/1
Charles 7/1
Wynik: 1:1

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Ja bym uważał z tym stawianiem na Malagę. Kurs nie jest jakiś mega zachwycający, a passa wygranych na La Rosaleda kiedyś się musi skończyć. Nie twierdzę, że stanie się to na pewno dzisiaj, ale wydaje mi się, że niespodzianka jest jak najbardziej możliwa. Ekipa Juande Ramosa miała ostatnio trochę szczęścia, ratując w końcówkach remis na Mestalla czy zwycięstwo u siebie z Depor. Dziś naprzeciwko nich staje drużyna Granady podbudowana zwycięstwem w derbach Andaluzji z Sevillą. Granada, która jeszcze tydzień temu była najgorszą drużyną La Liga. Mecz z zespołem Sampaolego pokazał jednak, że może jeszcze coś z tego będzie. Oczywiście, jedna jaskółka wiosny nie czyni, niemniej kibice Nazaries mogą z trochę mniejszym strachem patrzeć w przyszłość. Dzisiaj widzę na Rosaleda także over. Malaga, zwłaszcza u siebie, to drużyna bardzo ofensywna. Dużo strzelają, ale też i dużo tracą. W tym sezonie tylko 2 razy udało im się zachować czyste konto. Granada także nie błyszczy grą w defensywie, z przodu też nie jest najlepiej, ale dzisiaj na pewno będzie ich stać na strzelenie bramki.
Over 2.5/BTS @2.2 5/10⛔
Remis @4 2/10✅
Bet365

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Stawiałem Malaga over 1,5 i jestem wku*wiony jak 150 na &quot;sędzinę&quot; tego meczu, bo to już jest po prostu żenujące. Gospodarzom zabrał zwycięstwo, a ja przy okazji trochę złotych straciłem. Najbardziej denerwujący jest fakt, że ci ludzie są kompletnie bezkarni i każde oszustwo uchodzi im płazem. Tak, oszustwo, bo pomylić się można raz czy dwa, a takie notoryczne wypaczanie wyników meczu, jest niczym innym, jak oszustwem.
Przed nami sobota i oby tym razem sędziowie nie pojawiali się w rolach głównych, choć wiadomo, że się pojawią...
Real Sociedad-Valencia
Do zespołu gospodarzy wraca David Zurutuza i prawdopodobnie wybiegnie od 1. minuty. Spore wzmocnienie, a poza tym wszyscy zdrowi i w pełni gotowi na mecz przeciwko Nietoperzom. W poniedziałek skompromitowali się okrutnie, ale w ofensywie nie było aż takiej biedy, bo strzelili gola, a potem Willian Jose obił dwa słupki zamiast trafić do bramki. Liczę właśnie na niego, na Carlosa Vele, Oyarzabala czy Xabiego Prieto, który zdecydowanie lepiej wygląda na Anoeta. Tam z resztą cały zespół Txuri-Urdin jest mega mocny i nie powinien mieć kłopotów ze sforsowaniem cienkiej obrony VCF.
Dodatkowo Prandelli nie będzie mógł do tej defensywy wstawić Ezequiela Garaya, który doznał kontuzji. Urazy w tym tygodniu doznali Abdennour i Mangala, ale ostatecznie znaleźli się w kadrze meczowej, tyle że pod znakiem zapytania jest ich forma fizyczna przed meczem. Nie będzie też kontuzjowanego Naniego i Enzo Pereza, a zatem spore straty przed ostatnim ligowym meczem w 2016 roku dla Valencii. Na wyjazdach tracą teoretycznie mniej bramek niż u siebie, ale poza Eibar każdy poważny przeciwnik strzelał im przynajmniej 2 gole - Athletic, Sevilla i Celta.
Wczoraj na konferencji Prandelli opie*dolił solidnie zespół i powiedział, że wielu zawodników nie przejmuje się aktualnymi wynikami i olewa swoje obowiązki. To rzadkość - takie wystąpienia - ale pokazuje, jaki burdel panuje na Mestalla i jest najlepszym przykładem rozkładu tego klubu.
Na plus też historia, bo z ostatnich 10 meczów tych ekip Real Sociedad wygrał 8, do tego po jednym remisie i wygranej VCF.
Real Sociedad over 1,5 @ 1,83 Bet365✅3:2

Otrzymane punkty reputacji: +6
furman19 928

furman19

Użytkownik
Osasuna v Fc Barcelona

Powyżej 2.5 i Nie @ 3.20 całoroczny ✅
(ilosc goli i obie strzelą)

Barcelona dawno nie wygrała meczu w swojej lidze, jutro świetna okazja na przełamanie. Rywal idealny, jak na razie najgorsza drużyna La Liga. Gospodarze niewiele strzelają, wyjdą raczej z nastawieniem nie przegrać za wysoko.Dobra okazja na poprawienie morali i ugranie solidnego wyniku. Ten kurs podyktowany chyba tymi remisami, normalnie max 2.5 bym wystawił.

Dodatkowo polecam

Kroos kartka @ 2.4 uniibet ⛔
4 Kartki ma także może sie wyczyści, potem mecz u siebie z Granadą. ( mecz z Valencią przełozony, termin nie znany)

Polecam

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W sumie trochę info przydałoby się przed sobotą poza analizą:

Barcelona bez Neymara - zawieszonego za kartki, a co ciekawe jednej kartki do zawieszenia brakuje Busquetsowi i Mascherano. Trudno jednak przypuszczać, by mieli się czyścić, skoro za tydzień derby z Espanyolem! Kadra na mecz:

Bramkarze: ter Stegen, Cillessen

Obrońcy: Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, Umtiti

Pomocnicy: Rakitić, Busquets, D. Suárez, Arda Turan, Iniesta, Rafinha, Andre Gomes

Napastnicy: Messi, L. Suárez, Paco Alcácer

Osasuna:

Porteros: Mario y Nauzet Pérez.
Defensas: Tano, M. Flaño, David García, Unai García, Fuentes, C. Clerc e Iván Márquez.
Centrocampistas: Oier, Causic, R. Torres, De las Cuevas y Álex B.
Delanteros: Sergio León, Oriol Riera, Rivière y Kenan

---

Jak już wspomniałem Real Sociedad w najmocniejszym zestawieniu i poniżej kadra:

Real Sociedad: https://twitter.com/RealSociedad/status/807201890912137216

Kadra Valencii:

Bramkarze: Diego Alves, Jaume, Ryan;

Obrońcy: Montoya, Cancelo, Mangala, Abdennour, Santos, Gayà, Siqueira;

Pomocnicy: Medrán, Parejo, Mario Suárez, Soler, Bakkali, Fede Cartabia;

Napastnicy: Rodrigo, Munir, Santi Mina, Rafa Mir

---

Jeśli chodzi o Las Palmas, to nie mam kadry, ale wiem tyle, że poza grą są: Aythami, Prince Boateng oraz Sergio Araujo. Do zespołu dołączył Dani Castellano, ale to na ostatnim treningu, więc domyślam się, że raczej Helder Lopes wyjdzie w podstawowym składzie. Po zawieszeniu wraca jeszcze Roque Mesa, a więc Montoro wraca na ławkę.

Leganes z ogromnymi osłabieniami, bo zabraknie: Serantesa, Diego Rico, Adriána Marína, Sastre, Róbera Ibáñeza, Szymanowskiego, Koné oraz Luciano. Do kadry meczowej zostali włączeni zawodnicy rezerw: Diego Barrios, Álvaro Molina, Iu Ranera i Sergio Arribas.

---

Dodatkowo polecam

Modric kartka @ 2.4 uniibet
4 Kartki ma także może sie wyczyści, potem mecz u siebie z Granadą. ( mecz z Valencią przełozony, termin nie znany)
Modrić dostał wolne od Zidane&#39;a, podobnie do Ronaldo oraz Benzemy, a kadra Realu wygląda tak:

Bramkarze: Navas i Casilla i Yáñez.
Obrońcy: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo i Danilo.
Pomocnicy: Kroos, James, Casemiro, Kovačić, Asensio i Isco.
Napastnicy: Morata, Lucas Vázquez i Mariano

Deportivo:

Bramkarze: Germán Lux, Przemysław Tytoń.
Obrońcy: Juanfran, Fernando Navarro, Raúl Albentosa, Sidnei, Alejandro Arribas, Luisinho.
Pomocnicy: Pedro Mosquera, Emre Çolak, Carles Gil, Fayçal Fajr, Guilherme, Celso Borges.
Napastnicy: Joselu, Marlos Moreno, Florin Andone, Ryan Babel.

Otrzymane punkty reputacji: +5
RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Modric kartka @ 2.4 uniibet
Polecam
kolego chyba o Toniego Kroosa ci chodzilo? on ma 4 kartki i kurs sie zgadza 2.40 w uni?

K 103

kuchar1988

Użytkownik
Kto posędziuje w Sociedad? Znacie jakaś stronke ze statystykami sędziów? Ile kartek daja itp... Wiem, że coś takiego jest, ale zapomnialem tej stronki. Dzięki

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:15 Real Sociedad – Valencia
Kurs: 1.90
Buk: unibet
Wynik: 3:2 ✅

Baskowie niespodziewanie przegrali na El Riazor z Deportivo aż 1:5. Była to pierwsza porażka po świetnej passie, którą kontynuował Real. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z Valencią. Ekipa gości pod wodza Prandelliego nie imponuje swoją grą, a słabe wyniki spowodowały, że goście znajdują się w strefie spadkowej. Jestem zdania, że gospodarze będą chcieli wrócić na właściwe tory i dalej walczyć o miejsca w czołówce tabeli. Anoeta to ciężkie teren i przekonały się już o tym Atletico i Barcelona. Dziś kolejnym zespołem pożartym przez Anoeta będzie Valencia, tym bardziej, że nietoperze przegrali aż cztery z pięciu ostatnich spotkań na Anoeta i nie wygrali tu od 2010 roku.
18:30 Las Palmas – Leganes
Kurs: 1.80
Buk: unibet
Wynik: 1:1 ⛔

Drużyna z Gran Canarii zremisowała w ostatniej kolejce na boisku ligowego nowicjusza z Alaves 1:1. Las Palmas to jedyna obok Realu Madryt drużyna, która w tym sezonie jeszcze nie przegrała spotkania u siebie, w siedmiu meczach zespół z Gran Canarii zdołał wygrać cztery razy, trzykrotnie remisował. Dziś przyjeżdża do nich Leganes, zespół w ostatnich trzech meczach ligowych na wyjeździe drużyna nie zdobył ani jednego punktu i stracił aż dziesięć goli nie strzelając ani jednego. Tak więc wszystkie za i przeciw przemawiają za gospodarzami, którzy mam nadzieje, że nie zawiodą.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Barca-2.5
1.990
Pinnacle
Czego się dzisiaj boicie Barcelony? Bo boli jeszcze po ostatnich wtopach?Dzisiaj będzie odbicie.Neymar i tak nic trafić nie mógł a Arda ostatnio wymiata.Barca w pełnym składzie Iniesta już w rytmie meczowym.Nikt ich dzisiaj nie gra bo się boją że znowu będzie to samo.A będzie łatwy win.Osasuna to młoda drużyna która zbiera doświadczenie na takich meczach.Punktów nie zbiorą a wlekcja będzie sroga.
Pozdrawiam
Wiadomo że ✅

tigana 130

tigana

Użytkownik
Też myślę, że dziś to jest ten dzień i ten mecz, że Barca poleci over 4.5 ze słabiutką Osasuną. Wiadomo grają na wyjeździe ale myślę, że nie powinni mieć problemu z ostatnią ekipą w lidze a tym bardziej gospodarze ani razu nie wygrali u siebie i tylko 2 remisy i aż 5 porażek. Są dostarczycielami pkt czy to u siebie czy na wyjeździe. Łącznie mają 7 pkt, druga pod względem największej ilości straconych goli aż 29.
Barca wiadomo goni Real, na chwilę obecną 6 pkt straty i teraz będzie musiała wszystko wygrywać i nie ma tu już miejsca na jakiś remis czy porażkę bo szansę na odrobienie strat zmaleją. Dziś Real z Deportivo u siebie więc powinni wygrać ale po cichu liczę na remisik ;)

wawo 15,1K

wawo

Użytkownik
Ja rozmawialem dlugo z Dziadkiem z Debreczyna, m.in wlasnie o meczy Barcelony z Osassuna. Mimo braku Neymara Barcelona dzis faworyt ogromny, mimo ze na wyjezdzie. Barcelona walczy o kazde zwyciestwo szczegolnie teraz gdy 6 punktow straty i meczu siebie z Realem juz za nimi na remis. Kazda strata punktow moze skonczyc sie zle bo Real mimo wszystko bedzie punktowal ale starty jakis zanotuje do konca sezonu. Osassuna w tym sezonie to dostarczyciel punktow i slaba defensywa. Traca bramki na potege.
Barcelona jesli nie chce miec nerowowki w spotkaniu to zapewne zamknie spotkanie w I polowie, a napewno nie bedzie grala na bezpieczne 1-0 bo to sie moze skonczyc przypadkowym golem, kontra w ostatnim minutach meczu.
Dlatego uwazam, wspolnie z Dziadkiem z Debreczyna, kibica z tradycjami druzyny Debreczynskiej i Katalonskiej, ze dzis atrakcyjnie i mega pewnie zapowiada sie typ na Barcelone -1,5 po 1.4 bet365.
Oboje to gramy, ja jako Lokomotywe, Dziadek w swoich systemach z innymi typami.
Polecam
✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom