Jagiellonia Białystok - Raków Częstochowa
Jagiellonia i powyżej 1.5 goli
Fortuna @3.75
W niedzielę zobaczymy na polskich boiskach dwa bardzo mocne zestawienie, o 14:45 na boisko wyjdzie Jagiellonia z Rakowem, a o 17:30 Lech podejmie u siebie Legię. Choć wybieram spotkanie Jagielloni to pozwolę sobie przedstawić mój punkt widzenia również na drugie spotkanie (remis do przerwy lub na koniec spotkania), przejdźmy jednak do sedna, a więc do Jagiellonia - Raków.
Jagiellonia zachwyca, w
ekstraklasie zajmuje drugie miejsce, choć teoretycznie ex aequo tyle samo punktów co Lech Poznań na miejscu numer jeden. W lidze konferencji trzecia lokata po 3 wygranych meczach, również ex aequo tyle samo punktów co druga Legia i pierwsza Chelsea. Po "czerwonym" sierpniu nie pozostał nawet ślad, od tamtych porażek Jagiellonia Białystok leci jak burza i od początku września na czternaście spotkań wygrali aż 12, raz zremisowali z Legią Warszawa u siebie i raz przegrali z Lechem na wyjeździe, ich passa wygranych aktualnie wynosi 7 meczy, a ostatnie zwycięstwo 3:0 z Mokre robi duże wrażenie.
Z drugiej zaś strony Raków Częstochowa, który ostatnio pobił rekord bodajże Górnika Zabrze sprzed lat w ilości straconych goli w pierwszych 10? kolejkach
ekstraklasy. Na chwilę obecną mają rewelacyjny bilans 17-4 w 14 spotkaniach, choć goli nie tracą to trzeba również zauważyć, że grają mocno na 1:0. Wydaje mi się, że ten mecz może zmienić dużo i Jagiellonia, która jest w rewelacyjnej formie i w tym spotkaniu jest underdogiem właśnie ze względu na ostatni mecz z Molde, który odbył się 7 listopada oraz gry defensywnej Rakowa mimo wszystko zaskoczy i wygra również i to spotkanie, a w całym meczu zostanie pokryty również niski over bramkowy na
podbicie kursu. Jagiellonia gra bezkompromisowo, a Raków bardzo zachowawczo, myślę że Imaz, Hansen czy Pululu jako jedna z najlepszych ofensyw w lidze zaskoczy defensywę częstochowian.