>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15. kolejka Ekstraklasy [8.11.2024 - 10.11.2024]

Status
Zamknięty.
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:15 Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Śląsk @ 2.46
Śląsk wygra jedną z połów @ 1.74
Betclic

Ciężko ostatnio trafić z typami jeśli chodzi o Górnik Zabrze. Wydawało się, że po meczu z Stalą i Widzewem wszystko idzie ku dobremu, a tu przyszedł mecz z Jagiellonia, 18 tyś na trybunach i kolejny bezbarwny mecz. JU po raz kolejny pomieszał w składzie i nie wyszło to na dobre. Teraz jadą na kolejny trudny teren do Wrocławia, a tam Górnik ostatni raz wygrał dwa lata temu. Rok temu rzutem na taśmę udało się ugrać jeden punkt.
Śląsk swoją gra na kolana nie powala i w meczu z Zagłębiem zagrali jeszcze gorzej niż Górnik z Jagiellonia. Po meczu padło kilka ostrych słów w stronę piłkarzy, a więc można się u nich spodziewać 200% mobilizacji na ten mecz, w dodatku, że znowu okupują ostatnie miejsce w tabeli. Ten mecz dla nich jest idealny bowiem na Górniku właśnie lubią się przełamywać zespoły które potrzebują punktów. W ekipie gospodarzy mamy dwóch byłych piłkarzy Górnika, Paluszek i Musiolik i nie zdziwię się właśnie jak to jeden z nich trafi do siatki po stałym fragmencie gry. Bo jak dobrze wiemy, Górnik właśnie po SF traci najwiecej goli i popełnia niewybaczalne błędy w obronie.
Uważam, że Śląsk ten mecz wygra. Ja tak naprawdę czekam na przerwę zimowa, bo obecna gra Górnika pozostawia wiele do życzenia...​

Ostatnia edycja:
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Korona Kielce - Lechia Gdańsk, gol Lechii, @1.45 Superbet

Korona Kielce jest świeżo po ważnej wygranej z GKS Katowice, do tego wydartego w samej końcówce meczu. Było to zatem przełamanie po dwóch porażkach kolejno z Piastem Gliwice i Jagiellonią. W przypadku Lechii można mówić o dołku formy, bo Gdańszczanie nie wygrali od 6 spotkań w lidze, chociaż należy zaznaczyć, że mieli też niezłe mecze jak np. 3-3 z Piastem Gliwice czy ostatecznie przegrana rywalizacja z Jagą 2-3. Lechię stać na zdobywanie goli, ale problemem jest tutaj formacja defensywna. Biorąc pod uwagę cały ten sezon, to goście nie zdobyli gola tylko w dwóch meczach (Legia , Motor), a więc pod kątem zdobyczy bramkowych nie jest to tragiczne. Myślę, że i z Koroną Kielce są w stanie zrobić absolutne minimum w postaci gola.

Ostatnia edycja:
typerskoki 637K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Piast - Motor 1 (2 gole przewagi = kupon wygrany) @ 1,88 @ Fortuna

Piast świetnie rozpoczął ligę, odszedł Ameyaw i pojawiły się słabsze wyniki. Mimo, że Piast nadal grywa dobrze, to dobre wyniki już nie wróciły i mamy zjazd z czołówki tabeli do środka. Uważam jednak, że ta drużyna ma potencjał na wygrywanie takich meczy jak mecz u siebie z beniaminkiem, który traci bardzo dużo goli. Jest nieco obliczalny a Piast nieco bardziej poukładany. Jak się trafia rywal jak Stal grający antyfutbol to Piast ma problemy sforsować obronę. Ale jak jest otwarty mecz to Piast wypada moim zdaniem lepiej, dlatego sądżę że u siebie dziś wygrają. Spodziewałem się kursu w okolicy 1,6. Kursi 1.88 to promocja moim zdaniem.

Korona - Lechia 2 (2 gole przewagi = kupon wygrany) @ 4,10 @ Fortuna
Zgadzam się z przedmówcą i pójdę krok dalej.
Korona wygląda na JEDEN ze słabszych zespołów w lidze. Ostatnio wygrali w Katowicach, ale było w tym mnóstwo farta i strasznie mało jakości piłkarskiej. Lechia punktowo wygląda równie źle i w obronie jeszcze gorzej. Jednak z przodu potrafi się pokazać, jak chociażby 2 kolejki temu prawie wygrywając na wyjeździe. Jeśli chcą uciec ze strefy spadkowej to muszą grać dalej odważnie na wyjazdach i na Koronę to już może starczyć a kurs jest znakomity. Można też szukać opcji z podpórką lub DNB. Liczę, że przebieg meczu będzie podobny jak wspomianego meczu Piast - Lechia 3-3, gdzie Lechia powinna to wygrać. Na Koronę taka gra spokojnie wystarczy.

Ostatnia edycja:
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna; Ekstraklasa

Godzina: 20:30

Spotkanie: Pogoń Szczecin – Radomiak Radom

Typ: 1 i over 1,5 gola

Kurs: 1,85

Bukmacher: fortuna

Post w dziale:

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20:30 odbędzie się spotkanie w Ekstraklasie pomiędzy drużynami Pogoni Szczecin i Radomiaka Radom. Faworytem w tym spotkaniu są gospodarzy, którzy walczą o miejsce na podium w Ekstraklasie. Jest to dla nich ważne spotkanie i z pewnością będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. W ostatnich pięciu spotkaniach zdobyli tylko 6 punktów, więc jest to słaby wynik. Po przeciętnym występie w Lublinie, Portowcy mają szansę na szybką rehabilitację. Radomiak to przeciwnik, który może sprawić trudności dzięki kilku technicznie uzdolnionym zawodnikom, ale czasami prezentuje się wyjątkowo niepewnie w obronie. Gospodarze powinni wykorzystać słabe strony rywala i sięgnąć po pełną pulę punktów w tym meczu. Moim zdaniem gospodarze będą sporo atakować i powinni w dzisiejszym meczu strzelić co najmniej dwie bramki. Mój typ 2:1

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Nie wiem czemu ale czuję punkty Motoru i Radomiaka. Pogoń u siebie gra bardzo dobrze ale to ekstraklasa. Motor jakby poprawił koncentracje to uzbierałby więcej punktów. Piast dla mnie jest chimeryczny. Może i szukam sensacji na siłę ale kursy ani na Piasta ani na Pogoń mnie nie przekonują

Otrzymane punkty reputacji: +3536
krzysiek74 161,3K

krzysiek74

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna Ekstraklasa
Godzinna : 17:30
Spotkanie : Widzew Łódź - Zagłębie Lubin
Typ : 1
Kurs : 2,15
Bukmacher : Forbet

Analiza :

Widzew kontra Zagłębie...typować naszą Ekstraklasę to jak zapowiadać pogodę na za 2 tygodnie.Wczorajsze wygrane gości mnie osobiście trochę zaskoczyły choć w naszej ligowej młócce
wszystko raczej możliwe (vide Puszcza ostatnia w tabeli ogrywa lidera z Poznania)...
Pod lupę dziś biorę mecz mojego klubu.Rozum mówi ciężko o komplet punktów zaś serce podpowiada koniec porażek i znów wracamy na ścieżkę wygranych .
Goście, w przeciwieństwie do podopiecznych F16 czyli łódzkiego Myśliwca , w dobrej ostatnio formie a ostatnie derbowe zwycięstwo 3:0 nad Śląskiem jeszcze ich bardziej
podbudowuje.Liczna publika w Sercu Łodzi poniesie zespół gospodarzy i uznając iż nie mają gorszego zespołu od rywala powinni powalczyć o wygraną bo
na pewno ich na to stać.Mecz z Legią przegrany jednak przy lepszej skuteczności można było minimum punkt ze stolicy wywieźć.Tak wiem mój fanatyzm może przesłonić wady zespołu ale
sądzę iż dziś zepół z AP138 wyjdzie zwycięsko z tej potyczki.
Mó typ wygrana ...wynik dokładny dla zabawy 1:0 lub 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +975
no PRO8L3M 39,4K

no PRO8L3M

Użytkownik
Korona Kielce - Lechia Gdańsk, over 3,5 kartki @ 1,52 STS

Według mnie zapowiada się nerwowe spotkanie. Korona po zwycięstwie w pucharze z rezerwami Lecha wygrała mecz wyjazdowy w Katowicach i dzisiaj słusznie jest faworytem tego spotkania. Lechia bez zwycięstwa od września natomiast ostatnie dwa mecze pod kątem ofensywnym wyglądają nieźle. Kielczanie mają 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. Lechia jest przedostania z 10 punktami na koncie. Potencjalne zwycięstwo pozwoliłoby opuścić strefę spadkową. Mecz sędziuje Tomasz Kwiatkowski, którego średnia kartek w porównaniu z początkiem sezonu znacząco wzrosła. Sędziował Koronie mecz Piastem w tym sezonie gdzie pokazał 6 kartek. W Lechii zawieszeni za kartki są Conrado i Zhelizko stąd linia na kartki nie za wysoka. Mecz jest bardzo istotny dla obu drużyn, może być szybki ofensywny co liczę będzie wiązać się z bezpardonowymi próbami zatrzymania akcji przeciwnika.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1466
versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Powyżej 2.5 goli
Fortuna @2.07
Kurs wydaje mi się dosyć przyzwoity biorąc pod uwagę w jakiej sytuacji znajduje się gospodarz tego meczu Śląsk Wrocław, który zamyka tabelę ekstraklasy i musi odbijać się od dna czym prędzej, z drugiej zaś strony Górnik Zabrze, który ma tendencję tracić co najmniej tę jedną brameczke w spotkaniu ale za to też w ofensywie nie wygląda to tak źle.
Statystycznie wygląda to tak;
Śląsk Wrocław w meczach u siebie na 9 meczy od początku sezonu na swoim obiekcie aż 8 razy padał BTTS, a linia overowa została pokryta 5 razy, natomiast Górnik na wyjazdach : BTTS 4/7, tracili gola 6/7, a linia pokrywana była 3/7.
Statystyki pokazują, że BTTS w tym spotkaniu bardzo prawdopodobny, niemniej jednak ja idę w over 2.5 bramek, bowiem wydaje mi się, że któraś z drużyn przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę, mam nadzieję że będzie to Górnik :)

Ostatnia edycja:
versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Jagiellonia Białystok - Raków Częstochowa
Jagiellonia i powyżej 1.5 goli
Fortuna @3.75

W niedzielę zobaczymy na polskich boiskach dwa bardzo mocne zestawienie, o 14:45 na boisko wyjdzie Jagiellonia z Rakowem, a o 17:30 Lech podejmie u siebie Legię. Choć wybieram spotkanie Jagielloni to pozwolę sobie przedstawić mój punkt widzenia również na drugie spotkanie (remis do przerwy lub na koniec spotkania), przejdźmy jednak do sedna, a więc do Jagiellonia - Raków.
Jagiellonia zachwyca, w ekstraklasie zajmuje drugie miejsce, choć teoretycznie ex aequo tyle samo punktów co Lech Poznań na miejscu numer jeden. W lidze konferencji trzecia lokata po 3 wygranych meczach, również ex aequo tyle samo punktów co druga Legia i pierwsza Chelsea. Po "czerwonym" sierpniu nie pozostał nawet ślad, od tamtych porażek Jagiellonia Białystok leci jak burza i od początku września na czternaście spotkań wygrali aż 12, raz zremisowali z Legią Warszawa u siebie i raz przegrali z Lechem na wyjeździe, ich passa wygranych aktualnie wynosi 7 meczy, a ostatnie zwycięstwo 3:0 z Mokre robi duże wrażenie.
Z drugiej zaś strony Raków Częstochowa, który ostatnio pobił rekord bodajże Górnika Zabrze sprzed lat w ilości straconych goli w pierwszych 10? kolejkach ekstraklasy. Na chwilę obecną mają rewelacyjny bilans 17-4 w 14 spotkaniach, choć goli nie tracą to trzeba również zauważyć, że grają mocno na 1:0. Wydaje mi się, że ten mecz może zmienić dużo i Jagiellonia, która jest w rewelacyjnej formie i w tym spotkaniu jest underdogiem właśnie ze względu na ostatni mecz z Molde, który odbył się 7 listopada oraz gry defensywnej Rakowa mimo wszystko zaskoczy i wygra również i to spotkanie, a w całym meczu zostanie pokryty również niski over bramkowy na podbicie kursu. Jagiellonia gra bezkompromisowo, a Raków bardzo zachowawczo, myślę że Imaz, Hansen czy Pululu jako jedna z najlepszych ofensyw w lidze zaskoczy defensywę częstochowian.

R 1,3M

rjastrzab

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Polska Ekstraklasa
Godzina: 14:45
Spotkanie: Cracovia – GKS Katowice
Typ: powyżej 1,5 gola i powyżej 7,5 rożnych
Kurs 1,58
Bukmacher: Betfan Betbuilder
Post w dziale:
Analiza:

Na razie odpuszczam hokejowe wynalazki z niższych lig w Szwecji i na dziś proponuję składaka w ramach Betbuildera na mecz w naszej Ekstraklasie. To połączenie over 1,5 gola w meczu i over 7,5 rożnych. Cracovia w meczach ligowych na 14 spotkań zanotowała 13 overów 1,5 gola, a GKS 9 na 14. Jeżeli chodzi o liczbę rzutów rożnych w spotkaniach z ich udziałem to też prezentują się zachęcająco: Cracovia kolejno 9, 10, 8, 10 i 9, GKS 13, 14, 13, 12, 14. Takie statystyki biorę za pewnik że dziś typ zaświeci się na zielono .

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1776
zbinky 24,7K

zbinky

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Godzina: 17:30
Spotkanie: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Legia i powyżej 2.5 goli
Kurs: 6.10
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Mecz rundy jesiennej polskiej Ekstraklasy. Lider Tabeli, jeden z głównych kandydatów do mistrzostwa podejmuje Legię. Kibicowsko najmocniejszego wroga, piłkarsko chyba także.
Pisałem to już przy jakiejś wcześniejszej analizie - Legia ma w tym momencie wszystko, żeby iść do przodu, zgarniać punkty i rozbijać rywali. Dobry, kontrowersyjny trener, któremu wystarczyło dać trochę popracować żeby ułożył drużynę, mental zawodników, którzy wreszcie nie odpuszczają spotkań. Solidną serię wygranych, w tym bardzo przekonujące w LKE. W sumie Legia jest wyżej na tą chwilę w klasyfikacji europejskiej niż ligowej :)
Lech jeszcze do niedawna uchodził za maszynę rozjeżdżającą przeciwników i biorącą 3 punkty w każdym meczu jakby od niechcenia. Ostatnio chyba jednak coś w tym mechanizmie zaczęło szwankować. Porażka z Puszczą na stadionie Cracovii, wcześniej Motor pokazał, że twierdza Poznań jest jak najbardziej do zdobycia. Liczę, że w szlagierze Lech jak najszybciej będzie chciał rozstrzygnąć losy meczu na swoją korzyść, a ich ofensywna gra będzie wodą na młyn legionistów. Typ mocno zboostowany sercem ;) ale mam nadzieję, że się sprawdzi

Otrzymane punkty reputacji: +843
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Jagiellonia - Raków
Jagiellonia powyżej 4,5 celnych strzałów @2,17 Superbet
Jagiellonia od rozpoczęcie fazy grupowej złapała drugi oddech, także w rozgrywkach ligowych. Raków póki co jest mocno wyrachowany i dobrze punktuje, choć ich styl mnie nie przekonuje, plus wiele szczęśliwych punktów w końcówkach w dość szczęśliwych okolicznościach. Ciężko dziś ugryźć jakiś wynik, więc ja spróbuję celne strzały Jagi, na które linia wydaje się być do gry. Ekipa trenera Siemieńca gra ładny dla oka futbol, natomiast goście często wydaje się jakby chcieli uspać rywala, jednak zazwyczaj drużyny, które z nimi rywalizują dochodzą do wielu sytuacji bramkowych. Póki co jednak ta determinacja częstochowian wystarczała, dziś jednak poprzeczka jest przynajmniej szczebelek wyżej. Stawiam, że gospodarze będą mieli w tym meczu przewagę i będą sobie stwarzać okazje, więc i celne strzały powinny być, tym bardziej, że personalnie Jaga z przodu wygląda bardzo dobrze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +802
bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Jaggielonia-Rakow
Nie zamierzam się doszukiwać negatywów w stronę gospodarza, że za wysoki kurs, że coś musi być na rzeczy. A Jaga grała w LK w tygodniu kiedy Raków się mógł przygotować. Pululu w gazie, Imaz zawsze na propsie a po stronie Rakowa kto się wyróżnia. Nie będę robił z siebie eksperta od naszej ligi ale przyznam szczerze że w tym sezonie oglądam zdecydowanie więcej te zmagania. Może dlatego mam czystą głowe a nie żyje przeszłością jak w przypadku Pogoni Szczecin, bo twierdza. Motor nie ma szans. Bardziej sobie nie wybaczę tego że nie spróbowałem niż mam potem żałować że nie zagrałem 1X jest mega pewny dla mnie. Do tego Lech podejmuje Legię i tu można rozważać różne scenariusze. Jaga jak chce realnie walczyć o mistrza musi dziś zdobyć punkty z Rakowem i liczyć na to że Legia nie wygra. Legia jak odpadnie na wiosnę czego im nie życzę to skupi się na lidze j może mieć bardzo mocna wiosnę

Otrzymane punkty reputacji: +311
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom