W Bundeslidze znalazłem dzisiaj 2 typy, a nawet pokusiłem się o znalezienie niespodzianki ????
Borussia Monchengladbach vs Bayern
Spotykają się dwie drużyny, które reprezentują najlepszą formę w Bundeslidze w minionych tygodniach. Borussia u siebie jest bardzo mocna i moim zdaniem typy w stronę Bayernu (1.33!) są zdecydowanie zaniżane, bo przecież nie mamy do czynienia z jakąś podrzędną drużyną, tylko z aktualnie 5 drużyną w lidze. Motywują się na najlepsze drużyny (Sevilla, 2 remisy z Juve, pewna wygrana z Wolfsburgiem i Schalke). Nie mówię, że i tutaj wygrają, ale wątpię żeby przegrali z kretesem. Kto oglądał ostatni meczyk z Hoffenheim, ten wie, że grają naprawdę rewelacyjny, kombinacyjny futbol, pełen kreatywności i skuteczności. Kolejnym argumentem, aby iść w stronę Gladbach są kontuzje. Bayern dzisiaj bez Goetze, Thiago, Riberiego, Bernata, Costy i Alaby. O ile kontuzje pierwszej 4 są jeszcze do zastąpienia to brak Costy i Alaby to spory minus. Costa jest głównym motorem napędowym Bayernu, a Alaba jest wszechstronny i ich braki było widać w potyczce u siebie z Herthą. Potencjalne składy:
Possible Bayern starting XI: Neuer; Lahm, Benatia, Boateng, Rafinha; Martinez, Alonso, Vidal; Muller, Lewandowski, Coman.
Possible Monchengladbach starting XI: Sommer; Korb, Christensen, Nordtveit, Wendt; Drmic, Xhaka, Dahoud, Johnson; Raffael, Stindl.
Podsumowując, twierdzę, że Bayern będzie kontrolować mecz, ale nie wygra większą ilością bramek niż 1.
Gladbach + 1.5 @2
Gladbach + 2 @1.525
Gladbach lub remis @ 3.2
Gladbach 0.0 @ 6.9
Gladbach over 3.5 rożnego @ 2.2
Wolfsburg vs Dortmund
No i tutaj też kursów nie rozumiem, moim zdaniem powinno być coś koło 2.8/2.4, a nie 4/1.8. Czy Dortmund jest aż tak silne na wyjeździe żeby rozbić Wilki, które ostatnio np. z Bremą sobie urządziły festiwal strzelecki? Ostatnie mecze z Krasnodarem i Hamburgiem nie zachwycały. O ile ten 1 powinni wygrać spokojnie, to Hamburg zdecydowanie zasługiwał na wygraną. Jedynym argumentem przeciw temu typowi jest chyba jedynie fakt, że przez Wolfsburgiem mecz z United w
LM. W Dortmundzie spore luki w obronie.
Wolfsburg lub remis @ 2.1
Wolfsburg +1 @ 1.625 (to już chyba jakaś promocja) zwrot
Wolfsburg over 1.5 gola @ 2.7
Jeżeli ktoś chciałby coś dodać lub obalić moje argumenty, lub pokazać że gdzieś się mylę to zapraszam do dyskusji.