>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15. kolejka Bundesligi (10.01.2025 - 12.01.2025)

sunxl 2,2M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/1. Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Borussia Dortmund vs Bayer Leverkusen
Typ: Powyżej 6.5 kartek
Kurs: 4.10🟥
Bukmacher: Betclic

W Niemczech jest spora dyskusja na temat tego spotkania. Na początku tygodnia do prowadzenia hitu wyznaczony został Sascha Stegemann.
Jest to bardzo nielubiany arbiter w Dortmundzie, a wszystko spowodowane jest błędem tego sędziego w sezonie 2022/2023. Przypomnijmy, że BVB do końca walczyło wtedy z Bayernem Monachium o mistrzostwo i w jednej z ostatnich kolejek Borussia zawitała do Bochum na derby Zagłębia Ruhry. Tam padł wynik 1:1, ale należał się rzut karny dla pretendenta do tytułu, który nie został podyktowany.

To miało wpływ na brak zwycięstwa faworyta i co się później też okazało, wyczekiwana patera również nie była dana Borussii. Stegemann otrzymywał wiele pogróżek i przez dłuższy czas nie prowadził już meczów. Wrócił niedawno i otrzymał hit na Signal Iduna Park. Dziwnym zbiegiem okoliczności zostało mu to 2 dni temu odebrane i oficjalnym powodem jest choroba arbitra. Uważam, że to kolokwialnie mówiąc, „ściema”, ale osoby odpowiedzialnie za wyznaczenie sędziów nie przemyśleli tej decyzji.

Włodarze projektu z Dortmundu chcą wreszcie stabilizacji. Wczoraj swój nowy kontrakt jako dyrektor sportowy podpisał Sebastian Kehl i wielu kibiców nie jest zadowolonych z pracy swojej legendy. Udaje się jednak znajdować perełki i Jamie Gittens niewątpliwie taką jest. W mediach można przeczytać, że Anglik jest na radarze klubów z Premier League i być może jest to jego ostatnia kampania w barwach BVB. Po przekonującym zwycięstwie z Wolfsburgiem są nadzieje, aby kolejny komplet punktów trafił na konto gospodarzy. Czy Signal Iduna Park znów będzie magicznym miejscem dla Borussii?

Bayer miał bardzo słaby początek sezonu, ale najwidoczniej był potrzebny czas, aby powrócić na zwycięskie tory. Jeżeli spojrzymy na wyniki osiągane przez ten zespół we wszystkich rozgrywkach, to w tej chwili przyjezdni notują serię 8 wygranych. Udało się pokonać takie marki jak Inter, czy też Bayern w Monachium i zapewne drużyna z Leverkusen była trochę smutna, że nadeszła przerwa świąteczna. Zawodnicy potrzebowali jednak odpoczynku przed drugą częścią kampanii, która będzie zdecydowanie bardziej wymagająca.

Do zdrowia wraca powoli Victor Boniface, niemniej jednak Nigeryjczyk potrzebuje jeszcze trochę czasu na rehabilitacje. Patrik Schick znajduje się w bardzo dobrej dyspozycji i w spotkaniu z Freiburgiem popisał się 4 trafieniami. Wiele par oczu będzie skierowanych na Floriana Wirtza, a więc na jednego z największych talentów niemieckiej piłki w ostatnich latach. Pomocnik ten dojrzał i często bierze ciężar gry na swoje barki.

W defensywie wygląda to całkiem nieźle, chociaż Bayer rzadko kiedy zachowuje teraz czyste konta. Ta sztuka udaje się z topowymi ekipami, jak Bayer Monachium, czy też Inter, ale już z St. Pauli oraz z wcześniej wspomnianym Freiburgiem trzeba było wyciągać futbolówkę z siatki. Dzisiaj obrona przyjezdnych będzie mocno testowana przez przeciwników. Czy goście zdobędą Signal Iduna Park?

Bukmacherzy nie widzą jednostronnego faworyta i nie ma co się ku temu dziwić. Oba zespoły są na zbliżonym poziomie i Borussia posiada ogromny atut, jakim jest Signal Iduna Park. Nikomu tu nie gra się łatwo i BVB nie przegrało jeszcze na własnym obiekcie w lidze. Jedynie Barcelona po wyrównanym spotkaniu sięgnęła po komplet punktów w Dortmundzie w ramach Ligi Mistrzów.

Jestem zdania, że czeka nas świetna inauguracja roku w Bundeslidze i zdecydowałem się na wysoką linię kartek. Zazwyczaj jest gorąco w starciach pomiędzy tymi zespołami. 7, 5, 6, 8 to liczby kartoników w niedawnych 4 meczach. Miał sędziować Sascha Stegemann i wtedy proponowałbym nawet czerwień, ale jego przypadek opisywałem wyżej. Tobias Stieler to też świetny arbiter pod kartki i jego statystyki to 3, 6, 3, 7, 6. Mam nadzieję, że nie zawiedzie nas, tak jak to było przy okazji rywalizacji Borussii z RB Lipsk!

Ostatnia edycja:
lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna/Bundesliga
Spotkanie: Borussia Dortmund -Bayer Leverkusen
Typ: obie drużyny strzelą w obu połowach
Kurs: 9.30
Bukmacher: Fortuna

Po przerwie świąteczno -noworocznej wraca Bundesliga i od razu uraczy Nas prawdziwym szlagierem czyli pojedynkiem z udziałem vicelidera tabeli i jednocześnie aktualnego mistrza Niemiec oraz Borussi Dortmund, która mimo 6 lokaty, na własnym terenie jest niesamowicie trudnym rywalem i miejsce w tabeli na pewno nie oddaje jej możliwości i potencjału.
Typowanie zwycięzcy w tym meczu to loteria bo poziom szalenie wyrównany, decydować będą niuanse i dyspozycja dnia bo każdą z ty drużyn stać tutaj na 3 punkty. Ja pójdę w kierunku bramek bo oba zespoły usposobione ofensywnie, co prawda wiadomo jak z takimi meczami bywa róweni dobrze może się skończyć 1-0 albo 4-4, jednak biorę ten drugi wariant nieco na przełamanie bo ostatnie 2 mecze underowe, a w latach wcześniejszych bywały już wyniki 3-2; 5-2 czy 6-2 więc kurs zachęcający do gry za drobniejszą stawkę.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Spotkanie: Borussia Dortmund -Bayer Leverkusen
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.56
Analiza:

To ja pójdę po najniższej linii oporu i na to spotkanie zaproponuje, że padną minimum trzy gole. Na przeciwko siebie stają drużyny, które grają dość ofensywnie, a co za tym idzie pada dużo goli. Borussia przed przerwa zimowa, bo tak można nazwać przerwę w Bundeslidze miała problemy w defensywie i regularnie od pięciu spotkań tracili gola. Czy udało im się to poprawić?, niewiem, ale z pewnością musieli nad tym popracować. Bayer pod tym względem wyglada nieco lepiej, ale po przerwie ciężko ocenić czy zobaczymy szczelną, a może dziurawą obronę jak ser szwajcarski.
Cieszy fakt, że na przeciwko siebie stają nie dość, że ofensywę ekipy to na dodatek bramkostrzelne. Bezpośrednie mecze nie napawają optymizmem, a same takie spotkania potrafią rozczarować. Ja natomiast liczę na wymianę ciosów i gol za golem.
Uważam na dzień dzisiejszy, że w tym meczu trzy gole to minimum, a mam nadzieje, że jeśli obie drużyny utrzymały formę sprzed przerwę to może ich paść zdecydowanie więcej, stad tez podoba mi się Typ od lukas88 lukas88, że obie drużyny strzela w obu połowach.

Otrzymane punkty reputacji: +1078
sunxl 2,2M

sunxl

Typer
Borussia Dortmund vs Bayer Leverkusen: Florian Wirtz strzeli gola i zanotuje asystę @14.00 Betclic🟥

Dorzucam jeszcze gol i asystę Floriana Wirtza. BVB dzisiaj bez nominalnego stopera. Z gry wypadli Schlotterbeck, Sule, Anton, czy nawet Can. Schick i Florian w formie, można spróbować jeszcze takiego wariacika. Z Freiburgiem taki zakład się udał.

Ostatnia edycja:
maarcin14 1,3M

maarcin14

Użytkownik
Spotkanie: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Typ: 1X
Kurs: 1.62

Witam, dziś wraca Bundesliga, 16 kolejkę rozpocznie hit pomiędzy BVB a Bayerem Leverkusen. Borussia zajmuje 6 miejsce, w 15 meczach odnieśli 7 wygranych, a po 4 razy remisowali i przegrywali. To daje łącznie 25 punktów, z czego aż 20 było zdobytych na swoim stadionie. W roli gospodarza grali 8 razy, wygrali 6 spotkań a 2 skończyło się podziałem punktów. To pokazuje, jak mocna jest Borussia na swoim obiekcie. Bayer to aktualny Mistrz Niemiec, obecnie zajmuje 2 miejsce w tabeli ze stratą 4 oczek do Bayernu Monachium, na wyjazdach jeszcze drużyna z Leverkusen nie przegrała. Grając w delegacji odniosła 4 wygrane i 3 remisy, ale analizując te spotkania w większości mierzyli się z rywalami z dolnej części tabeli, jak Augsburg, Bochum, Hoffenheim czy Union. W 6 z 7 wyjazdowych meczów tracili co najmniej jedną bramkę. Myślę, że obie drużyny są na wyrównanym poziomie, zapowiada się fajne starcie, myślę że atut własnego boiska będzie bardzo istotny i dlatego typuję 1X. Powodzenia !

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Kadra Borussii Dortmund bez ani jednego środkowego obrońcy, a nawet bez grającego tam ostatnio Emre Cana.

Kobel, Lotka - Lührs, Couto, Ryerson, Kabar, Lelle, Sabitzer, Nmecha, Azhil, Wätjen, Brandt, Reyna, Gittens, Malen, Adeyemi, Duranville, Campbell, Guirassy, Beier, Paulina

elalma 229K

elalma

Olimpijski Mistrz Skoków
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Liczba strzałów zawodnika (z dogrywką; rozliczenie za soccerstats.info)
Alejandro Grimaldo Garcia 3+
betfan 2.56

Wielki hit w Bundeslidze, Borussia Dortmund zagra u siebie z Bayerem Leverkusen. Stawiam w tym spotkaniu na minimum 3 strzały ze strony gracza gości - Alejandro Grimaldo. Wahadłowy Leverkusen wychodzi w pierwszym składzie, w ostatnich meczach bardzo często oddaje po 2 strzały. W tym sezonie w 4 występach miał przynajmniej 3 uderzenia, co moim zdaniem i tak jest dobrym wynikiem. Co ciekawe, w obu występach przeciwko Borussi w poprzednim sezonie oddawał po 4 uderzenia. Liczę, że dziś Bayer zagra odważnie a sam Grimaldo będzie często próbował pokonać bramkarza rywali.

Do góry Bottom