>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15. kolejka 1. Bundesligi (03-05.12.2010)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Średnio mi pasuje ta kolejka Bayer L powinien ograć u siebie Kolonie zwłaszcza po incydencie Podolskiego, po za tym goście mnie nie przekonują i według mnie są jednym z głównych kandydatów do spadku, Kolonia do tego gra strasznie nierówno, a Leverkusen jest mocne i raczej nie przegrywają w obecnym czasie.

Schalke - Bayern to jest fajne spotkanie wątpię że któraś z ty drużyn kalkuluje remis czy przegraną, Schalke wiadomo odwalają szopkę i ten mecz jest dla nich bardzo ważny, a Bayern jak ich trener sam powiedział że jest zadowolony z gry jego ekipy, ale największym problemem jest to że Borussia nie traci punktów, bo oni i tak dogonią 1-3 żeby grać w LM ale ich celem jest Patera. No zobaczymy ale faworyta nie wytypują bo nie mam pojęcie jak to się skończy, jak ktoś szybko strzeli to będzie over jak będą szachować to under, przeczucie mówi mi że gospodarze ale nie postawił bym na to grosza.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Schalke nie jest jeszcze na tyle zrownowazone formowo zeby wygrac z Bayernem jedyne co im moze sie udac to remis. X2 na Bayern wydaje sie ciekawy.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
St. Pauli 1:0 Kaiserslautern
Ogólnie słabe widowisko, ale nie rozumiem w ogóle przeprowadzonych przez trenera diabłów zmian w 87 i 88 minucie meczu. Gdy przegrywa się od 48 minuty i gra się do tego kompletny piach. ???? Dziwne, w tych minutach można przeprowadzać zmiany jak się wygrywa i gra się na czas. ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ciekawie nie było w tym meczu. Pauli po raz kolejny pokazuję nie moc strzelecką i szczęśliwie wygrywa dzięki samobóju Kaiserslautern.Po za tym pogoda nie dopisuje i strasznie ciężko się gra w takich warunkach. Kaiserslautern parę akcje sobie stworzyło jak i Pauli ale skuteczności zabrakło. Co do zmian to trochę kosmos też dla mnie ale to oni są 3 pkt w plecy i ich problem...

Schalke-Bayern
⛔
Na jutro w hicie kolejki warto zagrać na porządną firmę jaką jest Bayern. Pisałem trochę wcześniej o tym pojedynku i pobrałem typ na gości. Mam nadzieję , że Van Buyten nie zagra wiadomo dlaczego :cool:
wstępne:
Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Jurado - Raul, Huntelaar
Bayern: Butt - Lahm, Demichelis, Breno, Pranjic - Tymoshchuk, Kroos - T. Müller, Schweinsteiger, Ribery - Gomez

Bayern
@ 2,10

bet365

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
-

Borussia M&#39;Gladbach - Hannover 96

Hannover DNB ✅✅✅
2.37 | Bet365​

Generalnie mało w tej kolejce spotkań gdzie można coś podać, zanalizować na wysoki procent powodzenia, ale tak jak wspominałem w pierwszym poście postram się coś podać i to będzie typ związany z wywiezieniem punktów przez drużynę gości.Wybrałem spotkanie w Gladbach bo uważam, że kurs na gości jest wysoki i warty spróbowania.
Zmierzą się drużyny o tych samych celach, ale każda z nich jest w innym etapie realizacji tego celu.Na pewno gospodarze nie mają powodów do zadowolonia w tym sezonie bo wszelkie dotychczasowe spotkania przełożyły się na zdobych punktową, która pozwala na zajęcie ostatniej pozycji.Dotychczas są to tylko dwa zwycięstwa, cztery remisy oraz same porażki.Na dodatek zaczyna się robić gorąco bo ekipy począwszy od Wolfsburga zaczynają odjeżdzać punktowo, na pewno Schalke i Stuttgart mają większy potencjał aniżeli miejsce w tabeli także też się wygrzebią i Gladbach zostaje wraz z Koln latarnią Bundesligi.Ostatnie spotkania to przede wszystkim ogromna ilość bramek traconych przez zespół Fronzka, bo to cztery zaaplikowało BVB, trzy Bayern oraz Mainz.Obrona jest na prawdę tragiczna i nawet potencjał ofensywny drużyny nie jest tego w stanie nadrobić.Wydawało się, że odżyli w spotkaniu z Koln i mogli niejako stawiać się w roli faworyta w spotkaniu z Mainz, ale tam też nie wyszło gdzie nawet dwie bramki Matmoura nie pomogły.Może się wydawać, że problemy w defensywie potengują kontuzję bo nie zagra w dzisiejszym spotkaniu szkielet tej formacji bo i bramkarz Bally i stoperzy - Dante oraz Meeuwis, którzy poniekąd zapewniali trochę lepszą jakość w obronie.W jego miejsce jest para Anderson - Callsen-Bracker, która nie błyszczy, tak na dobrą sprawę ten drugi nigdy nie zrobił kariery w BL, miał szansę w Leverkusen, ale był/ jest za słaby.Do wyjżej wymienionych osłabień dochodzi jeszcze Jantschke i Jaures, ale to zawodnicy, którzy odgrywają mniejszą rolę w zespole.Resztę pierwszej jedenastki powinni uzupełnić para Marx i Bradley [ nota bene oby dwaj bardziej usposobieni defensywnie ] oraz na bokach Herrmann oraz Reus [ jeden z większych talentów, bardzo dobrze się zapowiada ], a w ataku stary wyga niemieckich boisk oraz sprowadzony nie dawno De Camargo.
Co do gości to imponuje ta drużyny.Przyszło kilku mało znanych graczy, do defensywy dokoptowano Pogateza, a Slomka poukładał zespół i prezentuje się on nazbyt dobrze.Fajna, zgrana paczka, dobrze grająca taktycznie, mająca zawodników, którzy mają nosa w ataku i strzelają bramki.Dobrze idzie tej drużynie, ostatnio run trzech zwycięstw, m.in w Mainz czy w Hamburgu.Pozwala to na zajmowanie miejsca czwartego, z widokami na miejsce na pudle.Aby się tam stało to muszą dziś zdobyć kolejne punkty, nie jest to niemożliwe.W bramce jest Fromlowitz, mnie nigdy nie imponował, ale gra bo nie ma lepszego - wiemy dlaczego i po jakim wydarzeniu.Jak wcześniej wspomniałem w obronie dyryguje Pogatez wspierany przez Eggimana oraz na bokach Schulza i Cherundolo.Widać od razu, że blok defensywny ograny w BL, doświadczenie jest niesamowite.Linie pomocy tworzą Schmiedebach, Pinto, Stindl, Rausch i tak na dobrą sprawę to Pinto jest znany, reszta to właśnie ten nowy zaciąg, o którym pisał kicker w skarbie kibica i wspominał, że nie będą się liczyć jak na razie w walce o pierwszy skład.Jest inaczej, jest lepiej bo nie dość, że się liczą i grają to z bardzo dobrym skutkiem.W ataku również bardzo dobra para, przede wszystkim napastnik z Afryki - Ya Konan, niezwykle sprytny i ciekawy, podoba mi się jego gra w tym sezonie bo jest bardzo skuteczny i nie raz zapewnił wygraną H96.Niestety nie zagra z nim w parze Abdellaoue - Norweg, również nowa twarz, ale pożyteczna w zespole Słomki.Zamiast jego zagra Schlaudraff i to też nie powinno się wydawać osłabieniem bo też zaczął strzelać bramki.Z ważniejszych osłabień to nie będzie jeszcze Stoppelkamp i zawieszonego Hagguiego.
Już mówiąco o samym meczu to stawiam na Hannover bo drużyna jest bardzo fajnie poukładana taktycznie, słyną w tym sezonie iż wykorzystują większość błędów rywali dzięki czemu wygrywają spotkania.Z Borussia liczę na to samo bo właśnie ta drużyna ma w zwyczaju popełniać masę błędów.Kurs duży, grzech nie skorzystać.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

Heimeroth - Levels, Anderson, Callsen-Bracker, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - Idrissou, de Camargo

Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff

Otrzymane punkty reputacji: +2
mastershot 5

mastershot

Użytkownik
Borussia M&#39;Gladbach - Hannover 96 ✅✅✅ 1-2
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.70
Bukmacher: bwin
Ostatnia w tabeli Borussia M&#39;gladbach zmierzy się z czwartym Hannoverem. Dyspozycja gości jest wielkim zaskoczeniem. Mirko Slomka stworzył bardzo dobrze rozumiejący się kolektyw. W porównaniu do zeszłego sezonu, kiedy to praktycznie w ostatniej kolejce zapewnili sobie utrzymanie, to ten trwający jest dla nich jak bajka. Punktują głównie u siebie, ale na wyjazdach grają również całkiem skutecznie, gdyż zdążyli odnieść trzy zwycięstwa m.in. z Mainz 1:0, z K&#39;Lautern 1:0 i Schalke 2:1. Gospodarze walczą desperacko o wydostanie się ze strefy spadkowej. Obecnie tabela jest bardzo spłaszczona i jedno zwycięstwo wywinduje ich na bezpieczną pozycję, jednak drużyna przeżywa straszne wahania formy. Po bardzo niespodziewanym zwycięstwie w derbowym pojedynku w Koln 4:0 wydawało się, że wszystko wraca do normy, ale przyszły kolejne porażki z Mainz 2:3 i Dortmundem 1:4. Jeśli zespół Michaela Frontzecka chce zapewnić sobie w miarę bezpieczną pozycję przed przerwą zimową musi zrobić wszystko, aby jego drużyna wygrał sobotnie spotkanie. Ważną postacią Borussii jest Amerykanin Michael Bradley, który prezentują bardzo wysoką formę i od jego dyspozycji będzie bardzo dużo zależeć w tym spotkaniu. G&#39;ladbach gra bardzo ofensywnie, co bardzo często odbija się na grze defensywnej. W tym sezonie w 14 spotkaniach zanotowali aż 12 overów (spotkania z trzema bramkami i więcej). W meczach Borussii na własnym stadionie pada ponad 3,8 bramki. Goście również są ekipą bardzo overovą, gdyż do tej pory zanotowali 10 takich spotkań, a ich średnia padających bramek w meczach wyjazdowych wynosi 2,3. W ostatnich meczach między tymi zespołami padały następujące rezultaty: 5:3, 3:2, 0:1, 2:2. Również w najbliższej potyczce możemy być świadkami bardzo ofensywnego nastawienia obu drużyn. G&#39;ladbach praktycznie nie ma nic do stracenia i musi zaatakować, co z pewnością będzie sprzyjać stwarzanym sytuacjom bramkowym przez oba zespoły.

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Nie grajcie na Wolfsburg FT!???? Ja mając w pamięci ich &quot;wyczyny&quot; np z Mainz i Schalke postanowiłem do końca rundy nie tykać Wilków jeżeli chodzi o cały mecz. Co innego HT lub liczba bramek - to im wychodzi znakomiecie.???? Werder znacznie obniżył loty, nie idzie im nic. Do tego plaga kontuzji ważnych zawodników: Naldo, Borowski, Pizarro, Andreasen, Wesley i Vander. Do tego za czerwoną kartkę nie zagra Almeida - zdecydowanie najlepszy strzelec zespołu(10 bramek, drugi Marin ma ich zaledwie 4). Tak więc ustawienie Werderu w tym meczu będzie mocno eksperymentalne. Wolfsburg wyjdzie w mocnym zestawieniu - brakuje tylko Grafite i Friedricha(ale nie sądzę, aby defensywa w tym meczu miała dużo roboty). Niepokoją mnie jedynie pogłoski o tym, że w pierwszym składzie ma wyjść Mandżukić. Chorwat ewidentnie nie odnajduje się w Bundeslidze. Poza tym ofensywa z Diego i Dżeko na czele powinna dać radę.

Wolfsburg - Werder
Wolfsburg HT @ 2.65 Tobet
Wolfsburg over 1.5 @ 1.70 Bwin
strzelec pierwszej bramki - Dżeko @ 5.50 Tobet

ak3r 7

ak3r

Użytkownik
Ja myślę, że warto grać na to, że Dzeko strzeli - kurs w Tobecie bardzo ładny aż 2,2. Kto ogląda grę Wilków to widzi, że gra tam jest ustawiona pod kapitana Dzeko, teraz nie będzie Grafite, więc każdy będzie się rozglądał za Edinem, który będzie najbardziej wysuniętym graczem. Jest on piłkarzem znakomitym i jestem pewny, że coś ustrzeli.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ja myślę, że warto grać na to, że Dzeko strzeli - kurs w Tobecie bardzo ładny aż 2,2. Kto ogląda grę Wilków to widzi, że gra tam jest ustawiona pod kapitana Dzeko, teraz nie będzie Grafite, więc każdy będzie się rozglądał za Edinem, który będzie najbardziej wysuniętym graczem. Jest on piłkarzem znakomitym i jestem pewny, że coś ustrzeli.
Ostatnio Dzeko brał ciężar gry na siebie i dosyć często rozgrywał piłkę więc z tym, że wszystkie piłki na szpice bym uważał. Dziś ponownie zabraknie ważnego ogniwa w Wolfsburgu Grafite ale wrócił kręgosłup do rozgrywania Brazylijczyk Diego. W Werderze masakra jeśli chodzi o skład co powinny wykorzystać Wilki ale tak na prawdę nie wiadomo czego po nich się spodziewać. Na wyjeździe grają cienko czasami są jakieś przebłyski u siebie lepiej tylko problem z koncentracją i marnotrawią przewagę, którą wypracują.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
-

Borussia MG- Hannover
Typ : Borussia MG over 1 and 1,5gola @ 1,980 Pinnacle
Hannover wysoko w tabeli. Czy nie za wysoko? Jak widziałelm ich któryś z meczów chyba z BVB u siebie to grali tragicznie. Nie stwarzali tam kompletnie okazji z przodu. Borussia MG strzela sporo bramek, a nie wygrywa meczów. Dzisiaj jest na to okazja wg mnie. Moga powalczyc z H96. Reus z Idrissou i De Camargo w ataku są groźni dla każdego. Gorzej z defensywą która jest nawet gorsza od Werderu :p
Wolfsburg - Werder

Typ : Wolfsburg over 1,5gola @ 1,800 Pinnacle
Over1,5 Wolfsburga bo nie zamierzam stawiac na ich wygraną, nawet mimo iż Werder jest totalnie rozbity i osłabiony. A to dlatego, że już kilka razy w tym sezonie Wolfsburg roztrwaniał przewage 2-3 bramek przy swoim prowadzeniu. Nie będzie Grafite, ale wraca Diego, a w ataku z Dzeko ma zagrac Mandzukic. Defensywa Werderu jest tragiczna. Tracą na potęge. A dzisiaj strzelac może też byc im cieżko bo Hugo Almeida zawieszony za cz.kartke z meczu z St.Pauli. Dla mnei to kusząca opcja na dzisiejsze mecze Bundesligi.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie : VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim
Typ : over 4,5
Kurs : 5,00
Bukmacher : Bwin
Data: 2010-12-04 15:30
Analiza:
Bardzo ciekawe spotkanie,bukmacherzy faworyzują gospodarzy ale dla mnie faworytem jest gruzyna gosci ,która nie boi sie żadnego wyzwania i z każdym rywalem gra by wygrać.Stwarzaja bardzo duzo sytuacji do zdobycia gola i to przynosi rezultaty .W ostatnim spotkaniu źle rozpoczeli z Leverkusen bo po 10 minutach przegrywali juz 0-2 ale podziałało to na nich jak czerwona płachtana byka i zdołali doprowadzić do remisu 2-2.
Wcześniejsza kolejka była bardziej udana dla Hoffenheim,wygrana w wyjazdowym spotkaniu z Frankfurtem 4-0 bardzo ucieszyła kibiców.Wostatnich meczach drużyna Hoffenheim spisuje sie bardzo dobrze jedyna porażka w ostatnim czasie była bardzo pechowa,poniewaz Hoffenheim spisywał sie w tym spotkaniu bardzo dobrze,mieli wyraźną przewage lecz ostatecznie przegrali 2-1 z Hamburgiem.
Stuttgart w ostatnim meczu w lidze europejskiej uległ Young Boys 4-2 ,wiec to nie za dobrze świadczy o obronie gospodarzy wiec mysle ze spokojnie dzis zobaczymy conajmniej 5 goli.
Gospodarze w ostatnich 2 meczach mieli stycznosc z duza ilością bramek,obydwa przegrali 4-2.Dziś musza udowodnić ze stac ich na zwycestwa i zagraja ofensywnie co mysle wykorzysta Hoffenheim.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Po dzisiejszym Hicie jestem w lekkim szoku to co się stało z Bayernem.Pierwsza połowa dla gości potem za nie wykorzystane sytuacje zostali skarceni i się grać odechciało. Wszystko idzie na korzyść Dortmund jeżeli jutro wygrają przewaga po prostu będzie miażdżąca i majster przesądzony...

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Wszystko idzie na korzyść Dortmund jeżeli jutro wygrają przewaga po prostu będzie miażdżąca i majster przesądzony...
Przecież nawet połowa sezonu nie minęła. 10 punktów(w przypadku dzisiejszego zwycięstwa) to nie jest przewaga, której nie da się odrobić w 19 kolejek. :|

Ja bym chciał na chwilę zatrzymać się przy Wolfsburgu. Zespół który ma wszysko aby odnosić sukcesy, po raz kolejny nie wygrywa meczu(i przy okazji psuje nam kupony!????). Nie wiem gdzie szukać przyczyn takiego stanu rzeczy. Boję się o ten zespół. Wyglądali bardzo fajnie, ale jeżeli będzie tak dalej to obawiam się, że tacy zawodnicy jak Dżeko i Diego nie będą chcieli tam grać. Szkoda.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Przecież nawet połowa sezonu nie minęła. 10 punktów(w przypadku dzisiejszego zwycięstwa) to nie jest przewaga, której nie da się odrobić w 19 kolejek. :|
Ja bym chciał na chwilę zatrzymać się przy Wolfsburgu. Zespół który ma wszysko aby odnosić sukcesy, po raz kolejny nie wygrywa meczu(i przy okazji psuje nam kupony!????). Nie wiem gdzie szukać przyczyn takiego stanu rzeczy. Boję się o ten zespół. Wyglądali bardzo fajnie, ale jeżeli będzie tak dalej to obawiam się, że tacy zawodnicy jak Dżeko i Diego nie będą chcieli tam grać. Szkoda.
Psują nam kupony to mało powiedziane.Oni nie chcieli wczoraj strzelić bramki.Dwa karne w meczu a wynik 0-0.Pierw z Werderu ładuje w bramkarza a 2-3 minuty później gracz Wolfsburga przenosi piłkę nad poprzeczką z 11 metrów.Dodać do tego kilka &quot;setek&quot; to wczoraj można by było pokryć over 4,5 ???? Teraz nie wygrać z Werderem to jest już sztuka zwłaszcza na własnym stadionie

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Przecież nawet połowa sezonu nie minęła. 10 punktów(w przypadku dzisiejszego zwycięstwa) to nie jest przewaga, której nie da się odrobić w 19 kolejek.
Obecnie przewagi mają 14 punktów czyli prawie 5 wygranych meczy. Dzisiaj jak zdobędą 3 pkt to będzie przewaga 17 pkt. Nie chce mi się wierzyć żeby Dortmund , które jest w gazie roztrwoniło tą przewagę na drugiej rundzie. W meczach z Schalke, Leverkusen, no i Bayernem mogą spokojnie pogubić punkty bo z kim innym nie będzie tak ciężko... Prawie połowa sezonu a żółci mają już prawie 2 razy tyle punktów co Bayern.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Obecnie przewagi mają 14 punktów czyli prawie 5 wygranych meczy. Dzisiaj jak zdobędą 3 pkt to będzie przewaga 17 pkt. Nie chce mi się wierzyć żeby Dortmund , które jest w gazie roztrwoniło tą przewagę na drugiej rundzie. W meczach z Schalke, Leverkusen, no i Bayernem mogą spokojnie pogubić punkty bo z kim innym nie będzie tak ciężko... Prawie połowa sezonu a żółci mają już prawie 2 razy tyle punktów co Bayern.

Ja też wątpię aby nagle przestali wygrywać, owszem mogą mieć jakąś słabszą passę, ale nawet jak w BL widzimy, że nikt może prócz Leverkusen [ choć oni też frajerzą np. tydzień temu ] nie chce wygrać Mistrzostwa i tu BVB na pewno jest już murowanym, najpoważniejszym kandydatem do mistrzostwa.

Co do dzisiejszych meczy to nie chce mi się pisać analizy do BVB bo kurs taki mocno średni, a wpadł mi w oko over1.5 Bayeru, ale bukmacherowi też to wpadły także nie gram bo kurs 1.40.

Warto za to za drobne spróbować - to score Sidney Sam @ 2.62 ⛔ oraz ewentualnie Koln nie strzeli @ 2.20 ⛔, dziś ma nie zagrać Novakowic, a bez niego ciężko wygląda sprawa w ofensywie.

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Chodziło mi o przewagę nad drugim Mainz - nieporozumienie.;)

Nie zapomniajmy, że w rundzie rewanżowej czekają ich mecze wyjazdowe z Bayerem, Wolfsburgiem, Bayernem, Hoffenheim i HSV. Tam o punkty może nie być tak łatwo. Zresztą nie wierzę, że Dorussia pociągnie do końca sezon na takim gazie. W końcu gdzieś muszą na chwile zgubić formę. Nie twierdzę, że oni nie zdobędą mistrzostwa ale na przesądzanie tej kwestii jest zdecydowanie za wcześnie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Bayer-Koln
Walczymy dalej z Bundesligą. Krótko bo zaraz mecz. Goście dzisiaj osłabieni w ofensywie w dodatku gra na wyjazdach nie wygląda dobrze , rzadko strzelają i nic nie wskazuję dzisiaj na to by mieli to poprawić.

BTS-NO
@ 2,05
Tobet
Jak nie idzie to nie idzie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom