"
Toro Rosso potwierdziło start Sainza w wyścigu. Hiszpan wystartuje do niego z dwudziestego pola, za Roberto Merhim oraz Fernando Alonso." ->
http://f1wm.pl/php/news_id-36219.html
@bob94 fajny typ na te Williamsy! Szkoda, że kurs nie zbyt wysoki.. Jednak ja tego nie gram, jakoś tak się dłużej zastanowiłem i uświadomiłem sobie ile pecha w ostatnich wyścigach ma Felipe Massa, zawsze coś z nim nie tak. A to Hulk w niego wjedzie, a to na Suzuce ostatnio już na samym początku musiał zjechać na pit stop. Owszem tempo mają Williamsy na tym torze świetne. Nawet sam Felipe jest nastawiony pozytywnie i mówił po kwalifikacjach w ten sposób
Felipe Massa (P15): Na moim pierwszym okrążeniu w Q2 popełniłem błąd, natomiast później natrafiłem na spory korek, który kosztował mnie trochę czasu. Na kolejnym przejeździe moje opony na tylnej osi były już zużyte i to był koniec szans na dobry wynik. Wielka szkoda, ponieważ mamy szybki bolid, jednakże przy niezłym tempie i strategii powinniśmy być zdolni do walki o punkty.
Ale jakoś nie tykam tego, aczkolwiek powodzenia!
GP Rosji wyścig, niedziela 13:00
Valteri Bottas- Kimi Raikkonen
Typ : Bottas @ 1,65
Romain Grosjean - Pastor Maldonado
Typ : Grosjean @ 1,30
AKO @ 2,15 betsson/betsafe
Tor sprzyjajacy Williamson. Tak było w tamtym roku kiedy to Valteri finiszował na 3 msc, tak było widać to wcozraj kiedy osiągał bardzo dobre rezultaty w 3 treningu i podczas kwalifikacji wywalczył P3.
Owszem potrafi być miękki w czasie wyścigów, np jak płakał na Silverstone żeby mu Masse zabrali z drogi. Ale w tym wypadku mam nadzieję, że w pojedynków dwóch Finów będzie górą, chociaż bardziej sympatyzuje z Kimim, ale podczas tego wyśćigu sentymentu nie ma i patrzę po prostu na potencjał bolidów w ten weekend.
Grosjean z P8, a Maldonado z P14 obok Massy i Ericssona co już samo w sobie jest ryzykowne. Romek pokazał ostatnio kilka bardzo dobrych wyników. Będzie chciał dojechać w punktach, a Lotus wydaje się szybki.
Pastor raczej o punktach może pomarzyć dzisiaj.
---------------------------
@barto22 ciekawy typ z tym Alonso! Oczywiście, że wczoraj oszczędzał jednostkę Hondy. Musi ona mu starczyć na kolejne
Grand Prix w Austin, a w związku z karą jaką miał na dzisiejszy wyścig nie było sensu by jechał maxa o czym pisałem powyżej. Ericssona nigdy nie ceniłem i już chyba mnie do siebie nie przekona. Po takim kursie można próbowąc, ale należy pamiętać, że to jednak McLaren czyli wszelkie zło jakie może byc w tym sezonie i granie cokolwiek na nich w wyścigu jest niezwykle ryzykowne
Wiadomo awaria awaria awaria...