Jagiellonia(-1) vs GKS Bełchatów(+1) typ1
kurs:2.6(pinnacle)
stawka: 8/10
Jagiellonia vs GKS Bełchatów typ1
kurs:1.8(pinnacle)
stawka:10/10
Analiza:
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok: Jakub Słowik - Alexis Norambuena, Ugochukwu Ukah, Michał Pazdan, Luka Pejović - Tomasz Kupisz, Tomasz Bandrowski, Rafał Grzyb, Nika Dzalamidze - Dawid Plizga - Tomasz Frankowski
PGE GKS Bełchatów: Adam Stachowiak - Raul Gonzalez, Maciej Szmatiuk, Maciej Wilusz, Szymon Sawala - Tomasz Wróbel, Grzegorz Baran, Piotr Witasik, Łukasz Madej - Kamil Wacławczyk - Paweł Buzała
"Z obozu Żółto-Czerwonych dochodziły do nas ostatnio niepokojące wieści. Alexis Norambuena i Jakub Słowik nie trenowali z drużyną z powodu urazów. Wciąż nie wiadomo było czy wystąpić będzie mógł Tomasz Bandrowski, który jeszcze niedawno przechodził ospę. We Wrocławiu z kolei swoją szansę na występ w kolejnym meczu zaprzepaścił Filip Modelski, który będzie musiał pauzować za nadmiar żółtych kartek. Jak się jednak okazuje, wszyscy rekonwalescenci w piątkowy wieczór będą mogli zagrać."
"Trenerzy będą również mogli już skorzystać z usług Tomasza Bandrowskiego - Wszystko już jest w porządku. Trenuję od początku tygodnia, czuje się dobrze i jestem do dyspozycji sztabu szkoleniowego - podkreśla sam zainteresowany.
Pauzę Filipa Modelskiego z pewnością wykorzysta Luka Pejović. Wszyscy kibice zastanawiają się jednak, czy po świetnym występie we Wrocławiu trenerzy zdecydują się postawić na Ebiego Smolarka.
- Warto w tym miejscu podkreślić samo podejście Ebiego, bo rzadko się zdarza, żeby piłkarz o takim nazwisku, o takiej renomie w Polsce czekał cierpliwie na swoją szansę. Pamiętajmy, że były mecze w których on w ogóle nie grał, a cały czas był pozytywnie nastawiony. Wchodząc w tak trudnym momencie na Śląsku dał zespołowi to, czego w tym momencie było mu potrzeba. Strzelił bramkę, wywalczył rzut karny dodatkowo osłabiając przeciwnika. Przede wszystkim jednak dał nadzieję na korzystny wynik, na to, że możemy jeszcze powalczyć - komplementuje zawodnika Dźwigała - Ebi jest na pewno brany pod uwagę przy ustalaniu składu na mecz z GKS-em - dodaje szkoleniowiec Jagi."
"Jedną zmianę w porównaniu z meczem z Lechią przygotował na dzisiejszy pojedynek z Jagiellonią trener PGE GKS Bełchatów Michał Probierz. W pomocy Miroslava Božoka zastąpi Piotr Witasik.
Będzie to debiut 20-letniego wychowanka bełchatowskiego klubu w T-Mobile Ekstraklasie. Po raz pierwszy w karierze w meczowej osiemnastce znalazł się inny wychowanek, 18-letni obrońca Seweryn Michalski."
I od siebie kilka słów. Oglądałem większość meczu GKS i skrót Jagiellonii. Jeśli chodzi o GKS widać, że powoli klocki zaczynają się układać dzięki Probierzowi. Jak sam on przyznał buduje zespół na rundę wiosenna. Hm... , jeśli PGE nie wycofa się z finansowania to uważam że w rundzie wiosennej GKS bedzie miał szanse na pozostanie. Ale co do meczu za kilka minut. GKS ewidentnie się starała na swoim stadionie z Lechią, lecz jedynym wartościowym zawodnikiem był tylko wróbel, jego rezegranie, pogląd pola. Szacun! Ponad przeciętnie oceniam również Madeja. Cała ekipa naprawdę marnie wypada, brak zgrania, piłki bite na oślep, w dwóch zawodników meczu się nie wygra. Teraz na szybko o Jadze. Ostatni podryw z WKS naprawdę podziw! Dla samego Hajty jak i zawodników. Nie jedni stracili by ochotę do gry a tu proszę z 3:0 na 3:3. Uff piękny skrót z meczu obejrzałem. Dobre skrzypce rozegrał Kupisz jak i ;> powracający mam nadzieję Ebi. Druga bramka Ebiego(przy stanie 3:2 na 3:3) naprawdę kunsztowna. Jak wyżej opisano Jaga ma przed sobą szansę na złamanie przeciętnej passy swojego stadionu. Rok temu była to twierdza, mam nadzieję, że i od dziś tak będzie. Co mnie nie pokoi w tym meczu to zawieszenia z ostatniego meczu po czerwieniach. Kurs na jage wczoraj był lekko powyzej 1.6 dzis juz prawie 1.9 widziałem, jak dla mnie bet jak najbardziej. Sorki, że tak późno ale może komuś się przyda moja wstawka, i pogra coś na
live.
Po meczu:
Porażka, poupier.... bym pensje co niektórym zawodnikom.
Pogoń vs Podbeskidzie typ x2
kurs: 2.02(pinnacle)
stawka: 8/10
Analiza
Pogoń Szczecin:
SKŁAD WYJŚCIOWY: 12. Dusan Pernis – 8. Peter Hricko, 3. Maciej Dąbrowski, 19. Emil Noll, 6. Przemysław Pietruszka – 16. Adrian Budka, 17. Maksymilian Rogalski, 27. Takafumi Akahoshi, 5. Edi Andradina, 28. Mateusz Lewandowski – 9. Adam Frączczak.
ŁAWKA REZERWOWYCH: 84. Radosław Janukiewicz, 4. Mateusz Szałek, 11. Robert Kolendowicz, 15. Grzegorz Bonin, 14. Wojciech Golla, 20. Bartosz Ława, 99. Mouhamadou Traore.
Podbeskidzie Bielsko-Biała:
SKŁAD WYJŚCIOWY: 1. Richard Zajac – 18. Sławomir Cienciała, 2. Michal Piter-Bucko, 17. Dariusz Pietrasiak, 10. Marek Sokołowski – 31. Ireneusz Jeleń, 22. Matej Nather, 28. Dariusz Łatka, 11. Sebastian Ziajka, 16. Kamil Adamek – 23. Robert Demjan.
ŁAWKA REZERWOWYCH: 12. Mateusz Bąk, 4. Liran Cohen, 3. Damian Byrtek, 7. Juraj Dancik, 19. Damian Szczęsny, 20. Fabian Pawela, 27. Krzysztof Król.
Czemu gram na Podbeskidzie? Otóż, mają fatalną passę którą liczę, że w końcu przełamią, do tego ich obecna gra nie wskazuje aż tak fatalnej postawy jak świadczy o tym zdobycz punktowa. 3 ostatnie porażki z Polonią, Piastem i Lechem, nie były jakimś pogromem. Poza meczem z Polonią którego nie widzałem, to podbeskidzie miało realne szanse na zwycięstwo. Co do Pogoni, są faworytami tego meczu, ostania ich postawa jest na pewno pozytywna. W 1 lidze górą byli górale w obydwu pojedynkach, czy i dzisiaj im się to uda? H2H nie wskazuje faworyta, jedynie przybliża do zagrani na remis, do czego osobiście najbardziej się skłaniam.