Lazio - Fiorentina
Zastanawiam się jak ugryźć te spotkanie.
Z jednej strony myślę nad zwycięstem Lazio, a z drugiej strony myślę nad BTTS albo over 2.5
Nie ma co ukrywać, że obie drużyny potrafią strzelać, w obecnym sezonie Lazio na 12 meczy - 11 było overowych, a Fiorentina na 12 - 10 overowych. Które, według was z tych typów jest najbardziej prawdopodobnym?
Rzutów rożnych nie gram, nie analizuję tego typu statystycznych rozwiązań. Wiadomo skrzydła niby są u jednych i drugich kluczowe w graniu,ale mecze róznie układają się.
Co do opcji na ten mecz, to lepsza wydaje się według mnie BTS. Ale tutaj też zastrzeżenie, że Fiorentina nie gra jeszcze jakoś wybitnie. Federico Chiesa ostatnio fajnie ukłuł brameczkę, ale VIola zawiodła ze Spal. Lazio gra zachwycająco, mecz z Vitesse w
LE odpuścili bo mieli tam już awans. W
Serie A po porażce w derbach, gdzie byli bez sztycha, Roma ich zajechała i zdecydowanie wygrała zasłużenie. Głupie zachowanie Manolasa sprawiło, że było nerwowo przy 2-1, ale Roma kontrolowała przebieg meczu. Niemniej jednak Inzaghi z Lazio robi roboty kawał! Musi to się podobać. Immobile nie może się zaciąć, seriami gol za golem. Luis Alberto ma już wsparcie, bo jest Nani i Milinković Savić, więc jest komu napędzać akcje. A i ja bym na miejscu Simone postawił na Jordana Lukaku na lewej stronie. Jego rajdy to miodzio! Super się tak przebojowego gracza ogląda, czasami chaotyczny, ale Lulić to już nie ten poziom i nie ten błysk.
Lazio strzeli, to raczej pewne. Pytanie co na to Viola? Bastos w derbach dramat miał. Fiorentina to zagadka, nie funkcjonuje to odpowiednio. Czasu im trzeba.
Bardziej bym chyba szukał wygranej Lazio w tym meczu niż opcji na BTS, choć z wyboru BTS /over to opcja z BTS często przy dobrych zespołach lepsza. Takie 2:0 dla Lazio widzę. Ale kurs trochę nie zachęca...
VS
Chievo - Spal
Typ; Chievo @ 1,85 Totolotek2:1
Według mnie dobra opcja. Chievo swoje punkty gromadzi jak zawsze spokojnie. Ostatnio dobre wyniki, remisy z Torino na wyjeździe i u siebie z Napoli, to bardzo cenne punkt, wcześniej wysokie porazki z Sampą i Milanem. Czas na przełamanie serii. A mecz u siebie, a i Spal osłabione przyjedzie do Werony. Na Bentegodi nie zagrają Salamon, Boriello, Oikonomou, Viviani, Costa, Meret i Antenucci.
Trójka zawieszonych za kartki, a reszta kontuzje.
Chievo bez Lucasa Castro i Radovanovica. Jest Birsa, będzie Inglese, Meggiorini. Dobrze, że Puccia na ławce, bo wtedy atak byłby bezzębny jednak
Spal na wyjazdach fatalne. Bez wygranej, z jednym remisem w Bergamo ostatnio. A wcześniej to bramkarz Gomis ich przy życiu utrzymywał wiele razy i przed wysokimi porażkami. Ja widzę przełamanie Chievo i wygraną ich jutro.
VS
Milan - Torino
Typ; Obie strzelą gola? TAK @ 1,60 Totolotek 0:0
W niedzielę bardzo ciekawe mecze na rozkładzie. Takie Milan - Torino to moze być sztosik. Rossoneri i Bonucci, chcecie o tym podyskutować? Jak to możliwe, że Bonu tak gra? Przecież ta jego interwencja wczoraj w meczu z Austrią Wiedeń, to jakiś kabaret haha
933799966304239618
Mecz z Torino może być obfity w bramki tak coś czuję. Belotti zdrowy, z meczu na mecz powinna forma rosnąć. Ostatnio karny nie strzelony... ajj jak słyszy Milan to pewnie karne im się nie kojarzą zbyt dobrze. Im, bo Belotti i Ljajić przegrywali ostatnio z Donnarummą pojedynki oko w oko z jedenastu metrów.
Mecz ten ma tak wiele smaczków i podtekstów, że można by o nim pisać i pisać! Sinisa Mihajlović jest jedną z takich osób, która łączy te zespoły. A mecze bezpośrednie są niezwykle ciekawe. Milan traci na potęgę bramek, jak widać wyżej Bonucci nie jest sobą, ale ofensywa jakiś tam potencjał ma choć czasami logikę Montelli ogarnąć graniczy z cudem...
Byle nie grał regista Biglia, błagam! Ale La Gazetta dello Sport przewiduje Kessie, Montolivo w środku jednak. A o dziwo Montolivo przeciwko Napoli zagrał najlepiej z całego zespołu, tak wiem jak to brzmi, ale takie fakty, miał spokój, rozgrywał pod pressingiem. Może akcji z tego Milan nie miał,ale był jedynym który nie bał się. Takie miałem przynajmniej ja wrażenie.
Torino ma w przodzie świetnych graczy, Belotti wspominałem, ale i Ljajić, Falque czy Niang potrafią pokręcić trochę rywalami jak się rozpędzą. A jak kojarzę w tamtym sezonie w oba mecze na San Siro to były spektakle, dwa bo jeszcze w
Coppa Italia grali ze sobą. Milan wygrywał 3:2 w lidze i 2:1 w Coppa na własnym terenie, a to wtedy był ten przestrzelony karny Belottiego w 94 minucie na inaugurację sezonu.
W Turynie tez niezła jazda bez trzymanki była, 2-0 dla Toro do przerwy + zmanrowany karny Ljajica, a po przerwie Bertolcci i Bacca i się skończyło cudem 2:2
Sinisa Milanowi nie odpuści, za szybko go zwolnili, a Montella wizjonerem nie jest żadnym i trzymanie go nadal na posadzie to moim zdaniem błąd. Ja widzę tutaj meczycho i bramki.
Ponadto w tej kolejce wiadomo, Juventus + Atalanta = pewniaki. tak mówi papier przynajmniej.
A Wy jakie już macie przygotowane typy? Coś pograne? Zapraszam do dyskusji