Ile tutaj bzdur dzisiaj padło...
Na Leszno ? tam pol skladu nie umie jezdzic na smoczyku , zawsze pamietam to tam bylo w palnik -
Pół składu, to w Gorzowie jest rodem z Leszna. A wyniki? jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to zerknij na stronę rlacha. Myślę, że w Twoim przypadku warto to zrobić.
Dodatkowo Leszno jest ostatnio naprawdę bardzo słabe.
Leszno ostatnio w formie delikatnie mówiąc nienajlepszej, Wrocław słabszy od Zielonej Góry.
Znamy już półfinałowe pary i teraz języczkiem u wagi jest fakt, że dwójka lubuskich faworytów nie ma juniorów. Mimo wszystko, tak jak pisałem na kilku forach przed sezonem - juniorzy są oczywiście bardzo ważni i mogą stanowić dobrą rezerwę w razie niedyspozycji jednego-dwóch zawodników, ale 5 silnych seniorów zawsze > 2 juniorów.
Każdy klub ma swoje słabości. Na dzisiaj najsolidniej wygląda Stal, ale trzeba wziąć pod uwagę, że obraz zamazują mecze na wygodnych terenach w Zielonej Górze i Lesznie + mecz z Częstochową, która zbudowała dobre wrażenie w meczach u siebie (ręka Lecha Kędziory zrobiła swoje). Moim subiektywnym zdaniem Stal będzie miała trudniejszą przeprawę w półfinale ze Spartą, niż w potencjalnym finale z Falubazem. Oczywiście do rubryki problemów dołącza ewentualna kontuzja Iversena.
Zielona Góra jest w lekkim dołku. Albo inaczej, Dudek jest koszmarnie chimeryczny, a Hampel musi wystartować, żeby jechać. Tor we Wrocławiu ewidentnie mu podpasował, bo technicznie i spod taśmy to jest kapitalny zawodnik, udowadniał to już jako junior we Wrocławiu. Czy wystarczy na mecz w Lesznie (kapitalny tor do walki) - mam wątpliwości. Z drugiej strony tor leszczyński powinien pasować jak ulał Protasiewiczowi. Leszno rozgromiło Falubaz 64:26 i nie jestem pewien czy w Zielonej Górze z półfinałowego rywala powinni się bardziej smucić, czy cieszyć. Myślę, że dzisiejszy mecz udowodnił, że Unia to najgorszy rywal jaki mógł im się trafić (bo we Wrocławiu i Gorzowie czują się dobrze).
Kreuje mi się zatem taki klucz:
Wrocław > Gorzów
Wrocław > Leszno
Wrocław < Zielona Góra
Zielona Góra = Gorzów
Zielona Góra < Leszno
Gorzów > Leszno
Klucz jest oczywiście bardzo luźny, bo kilka wyników mnie w tym sezonie zaskoczyło, ale bawiąc się w Ostafińskiego zgaduję, że z półfinałów wyjdą Wrocław i Leszno, jeśli tak się stanie to finał będzie nudny i jednostronny. Nie ma wątpliwości, że Karczmarz i Czerniawski, którzy dotychczas robili Stali ważne punkty, z Drożdżem i Maksem za wiele ich nie zdobędą. Pytanie czy nadrobią to seniorzy, bo Woźniak, Lebedev i Milik mimo wszystko wyglądają słabiej od całej piątki gorzowskich seniorów.
Powodzenia w dalszym typowaniu! Ja już czekam z niecierpliwością na kolejne mecze.