Mecz: Lech Poznań - Wisła Kraków
Typ: Wygrana Lecha/Poniżej 3,5 bramki
100
Kurs: 2,47
Bukmacher: Fortuna
Oba zespoły bywały już w lepszej formie w tym sezonie.
Lech po dwóch bramkowych remisach z Lechią i Jagiellonią wraca do siebie,
gdzie w tym sezonie nie przegrał meczu w lidze.
Krakowska Wisła po zdobyciu Wrocławia nie obroniła Krakowa przed Legią.
Kolejorz jak już wcześniej wspomniałem w meczach w poznaniu gra bardzo dobrze.
W 6 meczach strzelił 13 bramek (z 22 łącznie) w tym w połowie trafiał 3 lub więcej bramki.
Tylko raz, grając u siebie nie zdobył bramki, co jest wyraźnie lepszy wynikiem niż na wyjazdach.
Tam miało to miejsce trzykrotnie (43% meczów). Obrona u siebie wyśmienita, tylko w dwóch meczach
nie zachował czystego konta, a jeśli rywale zdobywali bramkę to tylko jedną.
Seria bez straconego gola zbliża się do 300 minut.
Biała Gwiazda nie prezentuje jakiegoś wielkiego rozstrzału pomiędzy zdobyczami punktowymi
u siebie czy na wyjeździe. Stosunek wynosi 55:45. Ofensywa tutaj lepiej gra na wyjazdach.
Średnia bramek zdobytych jest wyższa o 29%. Za to wyraźnie gorsza jest defensywa.
Zespół traci aż ponad trzykrotnie więcej bramek na wyjazdach niż u siebie.
Absencje, gospodarze bez Nicki Bille Nielsena i Mario Situma.
Ich wpływ na grę w meczach ligowych był następujący. Nielsen 1 bramka i asysta,
podczas jego obecności na boisku bilans bramkowy + 8. Situm 2 bramki i asysty bilans bramkowy + 10.
Goście bez Ivana Gonzaleza, podstawowego gracza, rozegrał on blisko komplet w lidze (1154 z 1170 minut),
Patryka Małeckiego i Pawła Brożka statystycznie ich zdobycze bramkowe i asyst nie są spore,
ale po odejściu Petara Brleka ofensywa to głównie Carlitos (udział w 8 bramkach),
potem właśnie Małecki i jeszcze Sadlok (udział w 2 bramkach). Na mój typ miała wspływ dobra postawa
obronna Lecha w meczach u siebie oraz wyraźna poprawa formy defensywnej Wisły w ostatnim czasie.
Spodziewam się mocnego fizycznie meczu, z duża ilością nieewidencjonowanej boiskowej czarnej roboty,
meczu podobnego choćby do starcia podopiecznych Nenada Bjelicy z Koroną Kielce lub Sandecją.
No i po co się sugeruję. Pewnie nikt mi nie uwierzy, ale pierwotnie wystawiłem typy under 2 i 2,5, ostatnie dwa zdania mojej analizy o tym mówią. Potem przeczytałem typy z forum innych graczy i zwątpiłem w swoje umiejętności. GŁUPI JA GŁUPI!