>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14. kolejka Ekstraklasy (30.10 - 02.11.2015)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W BETCLIC!
200zł na Darmowy zakład w BetClic

Juź w piątek ruszamy z 14 kolejką Ekstraklasy. Rozpoczniemy w Szczecinie gdzie jedna z największych rewelacji (jak nie największa) sezonu podejmie będący na samym dnie Górnik Zabrze. Czy podopieczni Leszka Ojrzyńskiego pokuszą się o niespodziankę?
Po tym meczu równorzędnie rozpoczną się pojedynki Krakowskich drużyn. Wisła podejmie u siebie Ruch Chorzów natomiast Cracovia wybierze się na ciężki teren w Łęcznej.

W sobotę dwa hity. Najpierw w Gdańsku Lechia podejmie Legię, natomiast o 20:30 we Wrocławiu Śląsk zmierzy się z Kolejorzem. Oba mecze będą bardzo wyrównane i tutaj odradzam gry 1X2. Nieco wsześniej bo o 15 sensacyjny lider z Gliwic zmierzy się przed własną publicznością z Zagłębiem Lubin. Kurs na gospodarzy wysoki, ponieważ Lubinki potrafią napsuć krwi nie jednej drużynie.

Zachęcam do dyskusji i pisania analiz.​

UWAGA!! Przypominamy - obowiązek rozliczenia typów, zarówno na plus jak i na minus. Będzie to wpływać na ewentualne otrzymanie rangi.

Otrzymane punkty reputacji: +11
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze
Typ: 1
Kurs: 2.00
Buk: Betsson
Wynik: 1:1 szkoda...
⛔

14. kolejkę rozpoczniemy w Szczecinie, gdzie tamtejsza Pogoń podejmować będzie u siebie czerwoną latarnie Górnik. Tym razem idę w stronę gospodarzy. Górnicy przyjeżdżają na gorący teren do Szczecina gdzie nie wygrali od 2013 roku, a gospodarze są nie pokonani u siebie od 1. Lipca 2015 roku. I nie zapowiada się na to, że jutro by miało się to zmienić. Pogoń to dobrze poustawiany zespół, który u siebie jest naprawdę silny. Wiem, że Górnik szuka punktów wszędzie, lecz jutro nie daje im szans...
W meczu z Podbeskidziem rozegrali tylko dobrze pierwszą połowe, a to za mało żeby uciec ze strefy spadkowej. Jutro tylko katastrofa może tylko sprawić, że 3 pkt nie zostaną w Szczecinie.
20:30 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Typ: 2X
Kurs: 2.10
Wynik: 0:0
✅

Taki typ z takim kursem biorę z pocałowaniem ręki. Ruch nie przegrał w Krakowie od 2012 roku!, a udało mu się tam nawet wygrać. Goście po ostatnich ligowych wpadkach - 5 przegranych z rzędu, wydaje się, że wracają na właściwe tory - remis i wygrana. Wisła gra w kratkę, a więc tym bardziej stać zespół z Chorzowa na wywiezienie remisu z Krakowa. Dodam, że Wisła jest niepokonana u siebie również od lipca, a Ruch słabo spisuje się na wyjeździe. Jednak jestem zdania, że goście poradzą sobie bo po prostu mecze z Wisłą im leżą.

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Piast - Zagłębie 1
Piast w tym sezonie to najlepiej grająca drużyna u siebie. Jedna porażka w ostatniej kolejce z Koroną, to moim zdaniem mały wypadek przy pracy. Tym bardziej, że Zagłębie grało wczoraj mecz z Lechem w PP, a każdy wie jak w Polsce wygląda gra co 3 dni. Czysta jedynka po niezłym kursie.Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 6

jedenniesiadl

Użytkownik
Przemyśl sobie Kolego ten typ jeszcze raz. Piast złapał wyraźną zadyszkę. W Bielsku uratowali punkt tylko dzięki dwóm rzutom karnym, a tydzień później już w pałę od Korony. Zagłębie też bez rewelacji, ale oględałem pierwszą połowę PP z Lechem i wyglądali świetnie.

bialyz 129

bialyz

Użytkownik
18:00Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze
Typ: 1
Kurs: 2.00

Wynik:

14. kolejkę rozpoczniemy w Szczecinie, gdzie tamtejsza Pogoń podejmować będzie u siebie czerwoną latarnie Górnik. Tym razem idę w stronę gospodarzy. Górnicy przyjeżdżają na gorący teren do Szczecina gdzie nie wygrali od 2013 roku, a gospodarze są nie pokonani u siebie od 1. Lipca 2015 roku. I nie zapowiada się na to, że jutro by miało się to zmienić. Pogoń to dobrze poustawiany zespół, który u siebie jest naprawdę silny. Wiem, że Górnik szuka punktów wszędzie, lecz jutro nie daje im szans...
W meczu z Podbeskidziem rozegrali tylko dobrze pierwszą połowe, a to za mało żeby uciec ze strefy spadkowej. Jutro tylko katastrofa może tylko sprawić, że 3 pkt nie zostaną w Szczecinie.
Chcę tylko dodać tyle że Czesiu Michniewicz dziś na konferencji powiedział że nie miał jeszcze tak dużych problemów kadrowych jak przed jutrzejszym spotkaniem. Na 100% nie zagra Rafał Murawski, prawdopodobne jest również to że jutro na murawę nie wybiegnie Zwoliński bo boryka się tam z jakimś urazem po meczu z Cracovią, podobnie jest z Akahoshim. Za kartki nie zagra Fojut czyli najpewniejszy punkt defensywy Pogoni. Jeżeli nie zagra jutro Zwolak to szczerze bałbym się zagrać na zwycięstwo Portowców po kursie 2.00. Radziłbym poczekać na składy przedmeczowe bo Pogoń jutro może być mocno osłabiona.

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Przemyśl sobie Kolego ten typ jeszcze raz. Piast złapał wyraźną zadyszkę. W Bielsku uratowali punkt tylko dzięki dwóm rzutom karnym, a tydzień później już w pałę od Korony. Zagłębie też bez rewelacji, ale oględałem pierwszą połowę PP z Lechem i wyglądali świetnie.
Piast miał w meczu z Koroną rzut karny, a w całym meczu dominował. Zagłębie potrafi postawić się Lechowi, Legii, ale tym razem uważam, ze mecz w PP z Kolejorzem da się we znaki.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Piast Gliwice - Zagłębie Lubin
Typ: Piast Gliwice ✅✅✅
Kurs: 2,45
sts
Na sobotę zaplanowano trzy potyczki z 14 kolejki. Pierwszy mecz dnia to pojedynek Piasta Gliwice i Zagłębia Lubin. Co po niektórzy prorokują że Piast złapał ostatnio poważną zadyszkę ale jak wiadomo nikt nie będzie wiecznie wygrywał i słabe chwile musiały nadejść. Choć kto wie jak by się potoczył mecz gdyby w ostatnim pojedynku z Koroną Kielce w 30 minucie Kamil Vacek wykorzystał karnego na 1-1. Nespor w końcówce trafił w słupek. Moim zdaniem większe szansę na wygraną mają gospodarze. Podopieczni Stokowca w ostatnich trzech meczach nie strzelili ani jednego gola i maja za sobą ciężki pojedynek pucharowy z Lechem Poznań. Gliwiczanie mają dobrą defensywę składająca się z Kornela Osyry, Urosa Koruna czy też Herberta i żadnego z nich nie zabraknie. O ofensywie już nie wspomnę. Wygrana podopiecznych Latala wydaje się być dobrym typem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 6

jedenniesiadl

Użytkownik
Proponuję do kuponu AKO na podbicie typ: Pogoń- Górnik posiadanie piłki na korzyść gospodarzy- @ 1,55 w STS. Może to być ciężki do oglądania mecz, dużo kopania się po czole, ale Pogoń będzie starała się prowadzić grę, a Górnik skupi się na przeszkadzaniu i na grze z kontry, jak to mają w zwyczaju w spotkaniach na wyjeździe z teoretycznie silniejszym przeciwnikiem. Tak wyglądały ostatnie wyjazdowe potyczki Górnika (w nawiasie posiadanie piłki Zabrzan)- z Lechią (33%), z Lechem (33%), z Ruchem (48%).

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
20:30 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Typ: 2X
Kurs: 2.10

Wynik:

Taki typ z takim kursem biorę z pocałowaniem ręki. Ruch nie przegrał w Krakowie od 2012 roku!, a udało mu się tam nawet wygrać. Goście po ostatnich ligowych wpadkach - 5 przegranych z rzędu, wydaje się, że wracają na właściwe tory - remis i wygrana. Wisła gra w kratkę, a więc tym bardziej stać zespół z Chorzowa na wywiezienie remisu z Krakowa. Dodam, że Wisła jest niepokonana u siebie również od lipca, a Ruch słabo spisuje się na wyjeździe. Jednak jestem zdania, że goście poradzą sobie bo po prostu mecze z Wisłą im leżą.
można próbować ale te argumenty masz naciągane.Wisła wcale nie gra w kratkę, gra stabilnie tylko brakowało jej skuteczności.Tak było w przegranym meczu w Gliwicach gdzie dostali bramkę zaraz po akcji po której powinni objąć prowadzenie, w najgorszym wypadku z przebiegu powinni zremisować, tak było u siebie z Koroną gdzie mimo brzydkiego meczu i słabej gry mieli kilka kluczowych akcji które lądowały na bramce lub minimalnie obok(Korona zamurowała się na własnej połowie) i tak można jeszcze wymieniać Łęczną, Szczecin i tak do Warszawy gdzie też przez skuteczność wypuścili zwycięstwo na Łazienkowskiej.Nie przypominam sobie meczu w którym szczęśliwie zdobyli punktu choć może i mieli spotkania w których tyłka nie urywali to ich gra była dosyć stabilna i jedyne o co można się czepiać to właśnie skuteczność.Czy Wisła leży Ruchowi to też bym tak tego nie nazwał, mecze między tymi drużynami należą do otwartych, pada sporo overów a co do wyników j/w chodzi bardziej o skuteczność.

boracz 12

boracz

Użytkownik
Wisła Kraków - Ruch Chorzów

Typ: remis ( w przypadku wygranej Wisły - zwrot ) @ 1,56 BaH

Ciężki do typowania mecz. Głównie z powodu wielkiej niewiadomej jaką stanowi obecnie Wisła. Kibice mają nadzieję że ostatnia wygrana świadczy o przełamaniu się Wisły, ale to samo też pewnie myśleli po wygranej z Podbeskiedziem.
Jak wieść niesie w tamtym meczu gospodarze grali na zwolnienie trenera i dlatego taki wynik. Zawodnicy Jagi też podobno mają nie po drodze z Probierzem co mogło zaburzyć obraz prawdziwego potencjału Wisły.

W każdym razie ostatnia wygrana 4:1 spowodowała że kurs na wygraną Wisły jest bardzo niski, niewarty IMHO ryzyka.

W Ruchu brak większych osłabień kadrowych. W Wiśle wraca Mączyński, co powinno podnieść jakość gry w środku pola, Guzmicsa zastąpi pewnie Sadlok a na lewą wróci Burliga. No chyba że Guerrier nie będzie w pełni sił to Burliga zagra na skrzydle jak w ostatnim meczu a Głowacki za partnera dostanie Urygę...

Poza głównym, raczej bezpiecznym, typem, można spróbować jeszcze:

BTS @2 BaH
Stępiński gol @4 STS

Głównie dla tego że kursy wysokie.

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Wybrałem na dziś dwa mecze do analizowania ???? Składy podane przeze mnie anonsowane są przez dzisiejszy, papierowy Przegląd Sportowy ;)
Wszystkiego na pewno nie zagram, ale napiszę jak to widzę ????
#1 Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze
Składy:
Pogoń: Kudła - Frączczak, S. Murawski, Czerwiński, Lewandowski - Matras, R. Murawski - Małecki, Dwaliszwili, Akahosh - Listkowski.
Nie zagrają: Daniel, Matynia, Nunes, Obst, Rudol, Fojut
Górnik: Kasprzik - Widanow, Danch, Kopacz, Magiera - Przybylski, Sobolewski - Gergel, Kwiek, Madej - Korzym
Nie zagrają: Kosznik, Szeweluchin, Mańka, Urynowicz
Już dziś o 18:00 starcie wicelidera z ekipą zamykającą tabelę. Patrząc na skład Górnika, aż nie chce się wierzyć, że zajmują oni ostatnie miejsce w tabeli, bo samym składem, jak dla mnie jest potencjał na pierwszą ósemkę, natomiast na pewno nie jest należycie wykorzystywany. Pogoń gra efektownie i idzie po swoje. Nasza liga jak wiadomo jest jedną z najdziwniejszych w Europie, każdy ogrywa każdego i to jedno wielkie dzieło przypadku. Pomimo porażki Pogoń 1:4 na Cracovii, wydaje mi się, że są oni faworytem meczu z Górnikiem. Górnik przegrywa sporo, choć główną bolączką ekipy z Górnego Śląska są moim zdaniem nie porażki, a same remisy. Brakuje momentu, w którym będą się mogli odbić od dna. Do tej pory mają bilans 1-6-6. Gdyby choć ze dwa remisy zamienili na zwycięstwa, to byliby choćby na plecach Śląska i mieli kontakt z kolejnymi, wyższymi lokatami, a tak muszą szybko się wziąć za zdobywanie punktów. Pogoń lepiej gra na wyjazdach (3-3-1), niż u siebie (2-4-0), natomiast uważam, że dziś się odpowiednio zmobilizują i nie dadzą ekipie z Zabrza szans. To też idealny moment na odskoczenie Cracovii, która w Łęcznej nie będzie miała łatwo, a także Legii, z analogicznych powodów w Gdańsku. Wiadomo, że ten podział punktów rozleniwia zawodników, ale mimo wszystko jakoś te punkty trzeba zbierać i myślę, że dziś Pogoń pokaże co potrafi i odprawi Górnik, bo jest zwyczajnie lepsza na chwile obecną. Oby tylko się im udało załatać dziurę na środku obrony po wykartkowanym Fojucie. Ponadto Ojrzyński, trener Górnika wyraźnie daje znać w dzisiejszym wywiadzie dla &quot; PS &quot;, że Górnikom brakuje sił. To zły omen.
Pogoń @ 2.10 ⛔ Niewiele zabrakło.
#2 Górnik Łęczna - Cracovia Kraków
Składy:
Górnik: Rodić - Mierzejewski, Bożić, Bielak, Leandro - Tymiński, Nowak - Bonin, Pruchnik, Piesio - Śpiączka.
Nie zagrają: Basta, Nikitović.
Cracovia: Sandomierski - Rymaniak, Polczak, Wołąkiewicz, Jaroszyński - Covilo, Dąbrowski - Rakels, Cetnarski, Kapustka - Jendrisek.
Nie zagrają: Wójcicki.
Obie ekipy bez większych osłabień, porównując to do meczu opisanego powyżej. Górnik Łęczna to dla mnie taka typowa ekipa walczaków ze środka tabeli, która nawet gry brakuje umiejętności, to nadrabia to mrówczą pracą i wolą walki. Obecnie Górnik jest na 9. pozycji, natomiast Cracovia na trzecim miejscu. Wcale się nie zdziwię, jak tak obie drużyny zakończą sezon. Górnik Łęczna grać potrafi, co pokazywał niejednokrotnie, często brakuje im szczęścia, ale mogą w tym sezonie powalczyć o pierwsza ósemkę, choć wydaje mi się, że raczej zakończą sezon na bezpiecznej pozycji w górze dolnej połówki. Co innego Cracovia, która jak dla mnie obok Pogoni jest rewelacją sezonu. Są na trzecim miejscu, ale jeśli dalej tak będą grać i nie opadną z sił, bądź w zimę nie będzie jakiejś znaczącej metamorfozy, to mogą się włączyć aktywnie nawet w walkę o mistrzostwo, a przynajmniej zapewnić sobie miejsce na pudle, dzięki któremu wejdą do Ligi Europejskiej. Ostatnie wyniki robią wrażenie. Pomimo wyjazdowej porażki z Legią, która grała pierwszy mecz pod wodzą Czerczesowa, to chcę przypomnieć, że pokonali 4:1 Pogoń, 5:2 ostatniego wówczas, ale jednak Lecha i 2:1 Ruch Chorzów. Te wyniki muszą budzić respekt. Kwestia tylko, czy to czasowy wystrzał formy, czy Jacek Zieliński, w mojej ocenie jeden z lepszych polskich szkoleniowców, dobrze tam wszystko poukładał. Liczę dziś na otwarty mecz z obu stron i bramki.
BTS @ 1.72 ⛔
Powyżej 2.5 @ 2.00 ⛔ trzeba grać przeciw swoim przemyśleniom, jak ktoś dobrze napisał niżej. Ekstraklasa to liga bez jakiejkolwiek logiki, jak losowanie lotto.
#3 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Wisła mnie kilka razy ostatnio zawiodła, szczególnie w Krakowie nie wchodziło, to co pograłem, więc się wstrzymam od analizy i podawania typów. Dla mnie ten mecz to wielka zagadka, wypiszę tylko składy, może komuś się przyda.
Składy
Wisła: Cierzniak - Jović, Głowacki, Sadlok, Burliga - Mączyński, Popović - Boguski, Jankowski, Guerrier - Brożek.
Nie zagrają: Guzmics, Sarki.
Ruch: Putnocky - Konczkowski, Grodzicki, Koj, Oleksy - Surma, Iwański - Mazek, Lipski, Zieńczuk - Stępiński.
Nie zagrają: Helik, Gigołajew, Urbańczyk.
NO BET

Otrzymane punkty reputacji: +23
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze Typ: 2 @ 3.80 Unibet
Tabela nie gra, tylko piłkarze i choć bukmacherzy obniżyli sporo kursy na przyjezdnych, to wciąż są bardzo atrakcyjne. Górnik bardzo potrzebuje punktów, a ostatnio mimo że nie wygrał od czterech spotkań prezentuje się całkiem korzystnie. Remisy z trzema eLkami tj. Legią, Lechem i Lechią to co najmniej satysfakcjonujące wyniki. Dlatego też starcie z bardzo osłabionymi Portowcami to olbrzymia szansa dla Górników. W zespole gospodarzy zabraknie przede wszystkim Murawskiego, którego nieobecność mocno odbiła się w poprzednich starciach. W szczecińskim zespole ewidentnie brakowało zawodnika, który mógłby pokierować grą zespołu, zaś w destrukcji również dało się odczuć absencję Rafała. W dodatku wątpliwe są dzisiaj występy Zjawińskiego, najskuteczniejszego napastnika gospodarzy oraz Akahoshiego, głównego kreatora poczynań ofensywnych miejscowych. Ich braki są dla Portowców prawie tak dotkliwe jak czerwona kartka od pierwszej minuty spotkania. Dlatego też typ na Górnik to dla mnie niemal obowiązek.

skols13 573

skols13

Użytkownik
W dodatku wątpliwe są dzisiaj występy Zjawińskiego, najskuteczniejszego napastnika gospodarzy oraz Akahoshiego, głównego kreatora poczynań ofensywnych miejscowych. Ich braki są dla Portowców prawie tak dotkliwe jak czerwona kartka od pierwszej minuty spotkania. Dlatego też typ na Górnik to dla mnie niemal obowiązek.
No z tym się zgadzam, nie zagra on na 100% w Szczecinie, jak już to będzie biegał po boisku w Łęcznej.
później do usunięcia

Otrzymane punkty reputacji: +8
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze Typ: 2 @ 3.80 Unibet
Tabela nie gra, tylko piłkarze i choć bukmacherzy obniżyli sporo kursy na przyjezdnych, to wciąż są bardzo atrakcyjne. Górnik bardzo potrzebuje punktów, a ostatnio mimo że nie wygrał od czterech spotkań prezentuje się całkiem korzystnie. Remisy z trzema eLkami tj. Legią, Lechem i Lechią to co najmniej satysfakcjonujące wyniki. Dlatego też starcie z bardzo osłabionymi Portowcami to olbrzymia szansa dla Górników. W zespole gospodarzy zabraknie przede wszystkim Murawskiego, którego nieobecność mocno odbiła się w poprzednich starciach. W szczecińskim zespole ewidentnie brakowało zawodnika, który mógłby pokierować grą zespołu, zaś w destrukcji również dało się odczuć absencję Rafała. W dodatku wątpliwe są dzisiaj występy Zjawińskiego, najskuteczniejszego napastnika gospodarzy oraz Akahoshiego, głównego kreatora poczynań ofensywnych miejscowych. Ich braki są dla Portowców prawie tak dotkliwe jak czerwona kartka od pierwszej minuty spotkania. Dlatego też typ na Górnik to dla mnie niemal obowiązek.
W 100 % popieram ludzie którzy stawiają dzisiaj na Pogoń nic nie piszą o jej osłabieniach.Nie będę już ich przytaczał ale napisze tylko jedno.Pogoń ma punktów za dużo Górnik potrzebuje ich jak tlenu.Wniosek jest prosty Górnik lub remis to promocja piątkowa.
Górnik lub remis 1.877 ✅
Tylko jeszcze jedno panowie nie ma kogoś takiego jak Zjawiński w Pogoni jest Zwoliński ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Dzisiaj gra nasza ekstraklasa, a więc pojawiam się i ja ???? Czekają nas dosyć ciekawe mecze, ostatnia kolejka dała duży plus, także i w tej mam duże oczekiwania ????
Górnik, Lech, Śląsk, Jaga. Tak wygląda od końca tabela, a wszystkie te drużyny grały w tamtym sezonie w grupie mistrzowskiej. Pytanie które z tych drużyn się pozbierają i zaczną się zbliżać do czołowej 8. Ale dzisiaj zajmiemy się Górnikami. Ostatnimi czasy lekki progres formy widać. Nie wiem na ile to efekt nowej miotły a ile rzeczywisty przyrost formy, ale fakt jest faktem. Ojrzyński to trener, którego cenię i wierzę że da radę jakoś ten zespół poukładać. Dzisiaj pójdę tak jak koledzy w stronę właśnie nich, Pogoń osłabiona w dodatku nie ma co się oszukiwać ostatnio spuściła z tonu, Cracovia wypunktowała ich błędy.
Tutaj zagram ostrożnie.
Pogoń - Górnik Z. - 2DNB @2,62 BET365 4/10 ZWROT

Natomiast drugi mecz i tutaj widzę jednego faworyta. Wiele razy już to pisałem i zachwalałem środek pola Cracovii, ale nie można tego nie chwalić. Każdy ma swoje zadania do których jest predestynowany i które wykonuje świetnie, a razem stanowią niezwykły kolektyw. Po tym jak z tonu spuściła Pogoń i Piast to Cracovia na ten moment gra dla mnie najlepszy futbol w tej lidze. Górnicy z Łęcznej to dla mnie o klase słabsza drużyna. Myślę, że Cracovia ich dzisiaj wypunktuje.

Górnik Ł. - Cracovia - 2 @2,45 UNIBET 6/10

Górnik Ł. - Cracovia(-1,5) - 2 @4,8 BET365 3/10

Ostatnie spotkanie to pojedynek przy Reymonta Wisły z Ruchem. Wiślaków można określić takim stwierdzeniem, że grają ładną piłkę ale wyniki za tym nie idą. Po wysoko wygranym meczu 6:1 w następnej kolejce trafia im się remis 0:0 z Koroną. Ostatnio wygrali z Jagą 1:4, ale tamci to już w ogóle bez formy ;d Nie widzę, żadnego value w kursie w granicach 1,6 na Wisłe, czuję że śmierdzi tu remisem. Ten mecz to dla mnie największa zagadka, dlatego zagram leciutko kilka typów na wyczucie, żeby sprawdzić jak tam się ma mój nos bukmacherski ;)
Wisła - Ruch - Stępiński strzeli @4,1 UNIBET 2/10
Wisła - Ruch - X @4 UNIBET 2/10
Wisła - Ruch -DW 2:2 @22 UNIBET 0,5/10
POWODZENIA I WYSOKICH WYGRANYCH ???? ))

Edit. Wczorajszy dzień nie zachwycił, mało bramek i nie ma co mówić dość średnie widowiska. Typy na jutrzejsze mecze, mam nadzieje lepsze wrzucę niebawem ;d

weszlosuper 28

weszlosuper

Użytkownik

1. Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze Typ: x2 @ 1.90 188BET 2/10
Tak jak przedmówca pisał o osłabieniach Pogoni to są wszystkie niaktualne. Oto składy :
Pogoń: Kudła - Lewandowski, Czerwiński, S. Murawski, Frączczak - Małecki, Matras, R. Murawski, Listkowski, Akahoshi - Zwoliński.
Górnik: Kasprzik - Widanov, Kopacz, Danch, Słodowy - Madej, Kurzawa, Dźwigała, Gergel, Kwiek - Korzym.
Na wygranie Górnika się nie zdecyduję, ale x2 @1.90 już tak tutaj widzę value dałbym max 1.55. Górnik w dobrym składzie, ostatnio mieli pecha w tych spotkaniach ale starają się grać dobrze w piłkę. Myślę, że w końcu wyjdzie im lepsze spotkanie, na wyjazdach lepiej wyglądają niż u siebie. Ostatnio kibice dali im do myślenia, potrzebują pkt.. motywacja jest. W pogoni mimo pełnego składu jednak urazy lekkie odczuwają i pewnie grają na blokadach. Boisko idealne do gry, stół. Pogoda super. Także widzę w tym meczu też bramki. 1-1 wynik bramkowy taki by mnie satysfakcjonował. Jeszcze tutaj dodam ze H2h pod Górnik. Co prawda ostatnio Pogoń wygrała ale Górnik tak jak widać lubi grać w Szczecinie na tym dobrym szerokim boisku.
Dodatkowe zakłady :
BTS @ 1.83 bet365 1.5/10
2. Górnik Ł. - Cracovia over 2.5 @ 2.03 SBObet 3/10
Drugi typ to over w meczu w Łęcznej. Bardzo podoba mi się ta pozycja bo Cracovia gra otwartą piłkę co może się podobać dla kibica. Fajną robotę robi tam trener Zieliński. Łęczna u siebie zawsze coś strzela grają w piłkę też do przodu wiadomo chcą u siebie wygrywać ale co za tym idzie widzę w tym meczu bramki i to można powiedzieć takie solidne 1-2 2-2 itd.. Cracovia ostatnio na fali, wiadomo w |Warszawie przegrali ale tam mieli z 5 sytuacji 100% .. i tylko szczęście Legi ze piłka nie wpadła do siatki więcej razy. Górnik u siebie nie kalkuluje albo wygrywa albo przegrywa nie remisuje ???? Także dzisiaj albo wygra 2-1 albo przegra 2-1 lub więcej. Po przerwie po reprezentacji 2 mecze 4 pkt Łęczna. Także dobry dorobek. A. Onyszko skwitował ten mecz będzie ciekawy dla kibiców co oczywiście mówi o bramkach. Powodzenia

qwerty10 1K

qwerty10

Użytkownik
Górnik Łęczna - Cracovia Kraków ov 10 korkow azjan @1.875 ⛔ 8
Na dzis z Ekstraklasy w meczu w Łecznej zdecydowanie korki do gry. Ekipa Szatalowa grozna na bokach, w dobrej formie Piesio, jest Grzesio i z przodu wariat Spiaczka. Dobrze pomagaja bokom, boczni obroncy, szczegolnie Mierzej. Cracovia ekipa bardzo ofensywna, mecz bedzie pewnie overowy, druzyna gosci gra bardzo dobrze pilka, elegancko zmieniaja pole gry. Powninen to byc bardzo otwarty mecz ze spora iloscia akcji w bocznych strefach. Stadion na Jana Pawła jest elegancki do korkow, wiem cos bo sam na nim gralem, pozdrawiam ;)

larkspur 510,5K

larkspur

Użytkownik
Górnik Łęczna - Cracovia

Mój typ:
⛔ BTS - @1.73 - Bet365⛔

Mecze Cracovii obfituja w bramki , z reszta Cracovia jest druzyna ktora dotychczas zdobywala chocby jedna bramke w kazdym meczu a takze mecze z udzialem Pasow czesto koncza sie BTSem.
Cracovia zbila ostatnio Pogon u siebie 4:1 i teoretycznie jest dzis lekkim faworytem.
Łeczna jednak nie odpusci , graja ostatnio naprawde niezle i maja spore szanse na grupe mistrzowska - Bonin , Piesio ostatnio bardzo dobrze wygladaja na boisku. Stawiam na otwarty mecz i gole z obu stron.​

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
vs.

Śląsk Wrocław - Lech Poznań

Czy Pawłowski po tym meczu zachowa posadę?
Dziś wieczorem na Stadionie Miejskim we Wrocławiu zmierzy się miejscowy Śląsk z drużyną Lecha Poznań.
Lech na fali wznoszącej, wygląda na to, że swoje już przegrał i mecz z Fiorentiną pozwolił uwierzyć w siebie piłkarzom. Poznaniacy jak na polskie warunki kadrowo stoją bardzo wysoko, ofensywa to przede wszystkim dobre skrzydła, w środku rewelacja poprzedniego sezonu czyli sprowadzony z Białegostoku Gajos plus Hamalainen, który też z meczu na mecz wygląda co raz lepiej, a co najważniejsze zaczął strzelać. Defensywa prezentuje się nawet lepiej, ostatnie mecze bez straconych goli. Poza tym, że piłkarsko jeśli forma jest równa to nie ma co porównywać tych dwóch zespołów, to Lech koniecznie! potrzebuje punktów. Nie mogą kalkulować, szukać remisów, muszą strzelać bramki, grać ofensywny, dominujący futbol. Tylko zwycięstwa z każdym przeciwnikiem pozwolą wydobyć zespół z odmętów dołu tabeli.
Śląsk natomiast w ogromnym kryzysie. Nie wygrali od 5 spotkań, notując po drodze 3 porażki i 2 razy remisując. Od momentu sprzedaży Picha do Niemiec zespół wyraźnie stanął, Biliński z kolei nie spełnia oczekiwań i pokładanych w nim nadziei.
Nie powinno być tu dużo bramek. Lech super defensywa, ale też dużo nie strzelają, Śląsk fatalny atak, ale z tyłu trzymają w miarę rygor. Nie zdziwię się wynikiem 0-1.
Jeśli chodzi o 5 ostatnich mecz między tymi zespołami to WKS wygrał tylko raz, 3 razy górą byli Poznaniacy oraz padł jeden remis. 3 razy under, 2 overy.

Lech @ 2,40 Marathon ⛔
Lech Poznań i poniżej 2,5 @ 5 b365 ⛔
Under 2,5 @ 1,82 Marathon ✅
DW 0-1 @ 8 b365 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Typ: 2
Kurs: 2.35
Buk: betsson
Wynik:

Lech odzyskał maszynistę, i jest nim Jan Urban!. Kolejorz w końcu zaczął grać w piłkę odkąd przejął ich trener Urban. Dziś jednak przyjeżdżają do Wrocławia, gdzie łatwo nie będzie. Kolejorz odniósł ostatnio na wyjeździe trzy zwycięstwa i niema zamiaru zwalniać, tym bardziej, że zajmują 16. miejsce w tabeli. Kibice jak i trener oczekują dziś tylko zwycięstwa!. Śląsk rozpoczął nieźle ten sezon, lecz ich forma jest raczej spadkowa gdyż nie potrafią wygrać od pięciu spotkań...Czy dziś zdołają zatrzymać rozpędzoną lokomotywę?. Nie wydaje mi się, stawiał bym tu na skromną wygraną gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom