brooklynbounce
Użytkownik
Postanowiłem się dziś skupić na meczu,który jest troszkę w cieniu innych z tej kolejki,spotkanie ŁKS-u Łódź z Ruchem Chorzów,bo o nim chcę coś napisać,nie będzie na pewno wielkim widowiskiem,raczej przeciętną jak w 80% potyczek naszej Ekstraklasy kopaniną,widzę natomiast zdecydowanego faworyta tego meczu,jest nim drużyna gości,Ruch w tym sezonie gra bezkompromisowo,tylko jeden remis na 12 spotkań TM - Ekstraklasy,podoba mi się ta drużyna,trener Fornalik wycisnął ze składu maksimum i poukładał go jak należy,pisałem już kiedyś o tym podczas jednej z poprzednich analiz,że Ruch był jak dla mnie jednym z faworytów do spadku,nie spodziewałem się po nich,że będą walczyć o czołowe lokaty,rzeczywistość okazuje się jednak inna,widziałem mnóstwo spotkań Niebieskich z tego sezonu,w tym jedno na żywo,u nas na Reymonta 22,zagrali bardzo dobry mecz,zasłużyli w nim na remis,jednak to Wisła zainkasowała 3pkt,zostawili jednak po sobie dobre wrażenie,o personaliach rozpisywał się nie będę,wszyscy wiemy,która formacja gości dzisiejszego spotkania jest najgroźniejsza,stąd też liczę na częste kontrataki i skuteczne wykorzystanie linii ofensywnej,sporą szansę przyznam upatruję w tym,że jak już wiemy wczoraj oficjalnie z drużyną pożegnał się trener Michał Probierz,to jednak jakaś "kolorowa" postać w naszej Ekstraklasowej szarzyźnie,z resztą nie bez powodu ma miano dobrego trenera,bo przeważnie za co do tej pory się zabierał,to mu wychodziło,pamiętamy jak ŁKS rozpoczął obecny sezon,od wielkich blamaży,wyglądało to tragicznie,już po dwóch,trzech kolejkach byli skazywani na spadek,jednak po przyjściu trenera Probierza okazało się,że można,że można natchnać w zespół dobrego ducha,w umowie z klubem trener miał zapis,że w przypadku dobrej oferty z zagranicy,będzie mógł odejść do zagranicznego klubu bez żadnych przeszkód,jak widzimy skorzystał z tej opcji,co na pewno nie jest dobrą informacją dla kibiców ŁKS,którzy po zwycięstwie w Derbach i kilku innych udanych meczach,wracali już na dobrą drogę i powoli zapominali o walce o utrzymanie.Ja osobiście twierdzę,że drużyna odczuje brak trenera Probierza już w dzisiejszym spotkaniu,Niebiescy grają bardzo dobrze na wyjazdach(Kapitalny mecz na Roosvelta)odpowiada im gra z kontrataku,na którą przeważnie się nastawiają,drużyny spotkały się 2 tygodnie temu przy Al.Unii w 1/16 Pucharu Polski,tam górą po dogrywce byli piłkarze Ruchu,dziś historia powinna się powtórzyć,z małą różnicą,goście zdobędą bramki w regulaminowym czasie gry,Pozdrawiam!
ŁKS Łódź Vs Ruch Chorzów
Ruch Chorzów @2,90 0:4
Expekt
ŁKS Łódź Vs Ruch Chorzów
Ruch Chorzów @2,90 0:4
Expekt