>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka Ekstraklasy (23-26.10.2015)

Status
Zamknięty.
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dodam tylko że Korona i Cracovia zagrały pod Legie.
Pojawia się szansa odrobienia kolejnych punktów do Piasta i pojawia sie szansa na wicelidera.
Według mnie na wynik meczu Lecha z Fiorentiną nie ma co nawet patrzeć.
Fiorentina miała wiele okazji i zabrakło jedynie skutecznośći. Takie mecze zdarzają się jeden na dziesięć jak ta wygrana Lecha z Fiorentiną.
W meczu z Fiorentina mam tutaj bardziej na myśli przełamanie psychiczne, bo przecież w poprzednim sezonie w takim składzie, a nawet ciut gorszym Lech ogrywał na zawołanie przeciwników.

ilendil 2,1K

ilendil

Użytkownik
Jak dla mnie to nie można tu jeszcze mówić o odbudowaniu psychicznym zawodników Lecha. Owszem, wygrali z Fiorentiną, ale popatrzmy jak włosi traktują Ligę Europy - otóż nie traktują, nie jest ona dla nich tak ważna, jak Serie A. Pomijam już rezerwy Fiorentiny.
Legia u siebie musi wygrać, aby zmniejszyć przewagę Piasta i Pogoni. Lech na wyjazdach wyjątkowo słabiutki w tym sezonie, dlatego też gram czystą Legię.
Legia @ 1.9
Legia 0:1 @ 3.4
Legia over 1.5 bramki @ 1.89

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Niby tak, ale to zawsze wygrana z liderem serie A, pryzmatem tego co Lech wyprawia do tej pory w lidze i na pewno nie działa to na nich mobilizująco taka wygrana sporo im da, jakby nie patrzeć dokonali jakiegoś wyczynu, bo chyba żadna nasza drużyna nie wygrała jeszcze spotkania we Włoszech.
Oczywiście zgoda że takie drużyny mają gdzieś LE, przecież było widać to teraz jak i w meczu z Basel, grają bez żadnego przygotowania nie mówiąc o zaangażowaniu, gra jest prowadzona na stojąco a patrząc się na zawodników obu drużyn od razu widać przepaść w motoryce tak naprawdę na nasze drużyny wystarczy narzucić odpowiednie tempo na zwykłej podwórkowej piłce.
Lech jakoś się jednak potrafił odnaleźć na boisku zdecydowanego faworyta, dzisiaj też grają z drużyną która jako gospodarz musi być stroną trzymającą inicjatywę, to nie jest mecz z serii jak większość ligowych gdzie trzeba pojechać i narzucać swój styl gry, który jak dotąd niezbyt im wychodził.Ja tu szansę Lecha na jakieś punkty widzę jak najbardziej, z drugiej strony Legia też miała swoje wpadki i trochę im odjechało to pierwsze miejsce więc to na pewno doda meczowi smaczku.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
25/10/2015 15:30 CET
Termalica Nieciecza - Lechia Gdansk over 2.5
2.17 (Pinnacle) ⛔ 0:1
5/10

Nieciecza ma serial czterech spotkań bez overa. Jest to jednak drużyna, która gra ofensywny futbol i nie zamyka się w hokejowym zamku. Lechia ma naładowany potencjał ofensywny, a więcej bramek pada w ich spotkaniach wyjazdowych od domowych.

Do składu wraca Grzegorz Kuświk, który w ostatnim spotkaniu pauzował za kartki, a ostatnio był w bardzo dobrej dyspozycji i akurat jego jest trudno zastąpić. Myślę, że Lechia ze swoim potencjałem ofensywnym będzie męczyć Bruk-Bet, a ten będzie się odgryzał groźnymi kontrami.

dawidzbazin 62

dawidzbazin

Użytkownik
Ja mam dziś przeczucie że Lech nie przegra w Warszawie, ostatnia wygrana z Fiorentiną może dać dużo wiary w siebie kopaczom z Poznania. Legia już nie raz pokazała że Ł3 to nie żadna twierdza, raczej zamek z piasku - mecze z Termalicą, Zagłębiem to pokazały. A wiadomo, jak się przełamywać to w takich meczach ???? Trzeba też pamiętać że to tylko ekstraklasa, tu logika jest na ostatnim miejscu.

Legła - Lech
typ: x2
pograne za 1.9 w expekt

swoją drogą Biernacky17 propsy za twoje typy, od przyszłego tygodnia gram z tobą ????

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Patrzmy obiektywnie na ten mecz. Lech nic ciekawego nie pokazał we Florencji, a przynajmniej nic nowego. Fiorentina w drugim garniturze, w dodatku przeszła obok meczu. Progres w Lechu zobaczymy na pewno, ale nastąpi to pewnie po przerwie zimowej, kiedy Urban przepracuje pełny okres przygotowawczy. Trochę te wyniki w lidze europejskiej dla mnie są mylące względem formy tych dwóch drużyn. Mówisz, że Poznaniacy twierdzą, że jadą po zwycięstwo. A co mają mówić? ;d Raczej nie spodziewam się dużej ilości goli, Czerczesow pewnie będzie chciał maksymalnie zabezpieczyć środek i ciekawie będą wyglądały starcia Jodłowiec, Pazdan, Furman z Linettym, Tettehem i Jevticiem. Szanse rozkładam 75/25 na korzyść Legii.
Zauważ, że Lech też zagrał nie najmocniejszym składem z takimi grajkami jak Thomalla, Formella czy Holman w składzie. Nie grali (od początku lub wcale) Hamalainen, Linetty, Gajos, Pawłowski, Jevtic, Arajuuri, Douglas, Kownacki, Ceesay. Sporo..

Włosi faktycznie olali, Lech - konsekwentnie i tym razem ze szczęściem. Poza tym Lech w lidze zmuszony jest do grana atakiem pozycyjnym. We Włoszech autobus z tyłu i posiadanie piłki na poziomie 35-40%.

Dla mnie dzisiejszy mecz to NO BET, bo Lech nie jest aż tak słaby jak pokazuję tabela i w końcu muszą zacząć punktować, a Legia - mocno przeciętna. Źle wyglądają fizycznie. Ciekawe jaki skład wystawi nowy trener Legii. Póki co bardzo mało rotuję.

Jevtic nie zagra dzisiaj raczej w podstawowym składzie. Problemy ze zdrowiem.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Dla mnie dzisiejszy mecz to NO BET, bo Lech nie jest aż tak słaby jak pokazuję tabela i w końcu muszą zacząć punktować, a Legia - mocno przeciętna. Źle wyglądają fizycznie. Ciekawe jaki skład wystawi nowy trener Legii. Póki co bardzo mało rotuję.
Jevtic nie zagra dzisiaj raczej w podstawowym składzie. Problemy ze zdrowiem.
Kownacki tez nie zagra.
Lech nie jest tak słaby ??
Wedłyg mnie maja odpowiednia pozycję w lidze do tego co prezentują.
Jeden mecz z Fiorentina ma wszystko zmienić ? A niby dlaczego ?
Lech nie jest słaby i jest ostatni a Legia mocno przeciętna i jest druga??
No tak przecież Legii zespoły rozdaja punkty za darmo ????
Trener mało rotuje ?
Berg duzo rotował i też było źle...
Zrobicie wszystko by tylko uargumentowac jakos swój typ...
Dla mnie mecz no bet ewentualnie cos na zywo

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Lech nie jest tak słaby ??
Nie jest aż tak słaby i dobrze o tym wiesz jeśli śledzisz i masz obiektywne spojrzenie na polską ligę (patrząc na Twój awatar można mieć wątpliwości). I sądzę, że z perspektywy kibica Legii życzysz sobie jej wygranej dziś, ale zapewne masz świadomość, że z Lechem (mimo, że przyjeżdżającym jako ostatnia drużyna w lidze) wcale nie będzie aż tak łatwo o 3 pkt. Osobiście idę w stronę Lecha X2, bowiem jak inni tutaj mam przeczucie, że Lech tego dziś nie przegra. Lech gra tragicznie w lidze, Legia gra nieporównywalnie lepiej - to fakt. Jednakże co by nie mówić ostatnie występy tych zespołów w LE mogą dziś rzutować na ich występ w sferze mentalnej. Mecz będzie wyrównany w mojej opinii. Ja idę w stronę Lecha.
Typ: X2 obecnie kurs w Bah: 1,74 (można było łapać wyższe wcześniej)
Pewnie nie tylko ja tak sądzę, bowiem kurs na Legię od wczoraj sukcesywnie rośnie, a wyjściowy (1,84) był w mojej opinii przeszacowany. Może i przyjeżdża ostatnia drużyna w tabeli, ale to wciąż Lech.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Nie jest aż tak słaby i dobrze o tym wiesz jeśli śledzisz i masz obiektywne spojrzenie na polską ligę (patrząc na Twój awatar można mieć wątpliwości). I sądzę, że z perspektywy kibica Legii życzysz sobie jej wygranej dziś, ale zapewne masz świadomość, że z Lechem (mimo, że przyjeżdżającym jako ostatnia drużyna w lidze) wcale nie będzie aż tak łatwo o 3 pkt. Osobiście idę w stronę Lecha X2, bowiem jak inni tutaj mam przeczucie, że Lech tego dziś nie przegra. Lech gra tragicznie w lidze, Legia gra nieporównywalnie lepiej - to fakt. Jednakże co by nie mówić ostatnie występy tych zespołów w LE mogą dziś rzutować na ich występ w sferze mentalnej. Mecz będzie wyrównany w mojej opinii. Ja idę w stronę Lecha.
Typ: X2 obecnie kurs w Bah: 1,74 (można było łapać wyższe wcześniej)
Pewnie nie tylko ja tak sądzę, bowiem kurs na Legię od wczoraj sukcesywnie rośnie, a wyjściowy (1,84) był w mojej opinii przeszacowany. Może i przyjeżdża ostatnia drużyna w tabeli, ale to wciąż Lech.
Naprawdę bawi mnie to wszystko co piszecie o sferze mentalnej....
Jakoś nie widzi mi się że nagle w Lechu wypadnie 11 wojowników ninja bo wygrali z Fiorentiną... Oni są po prostu słabi w tym sezonie i tyle.
Legia nie gra porywająco ale jednak te punkty gdzies ciuła.
Druga sprawa taka że Lech nie potrafi grać meczów ligowych po lidze europy. Jan Urban tez tego nie umie co pokazywał w Legii.
Jedyne argumenty przemawiające za Lechem to to co każdy z was pisze czyli wygrana z Fiorentiną i to że oni zawsze spinaja się na mecze z Legią.
sportowych argumentów nie ma żadnych.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
niby są słabi ale jednak sprzątnęli wam majstra sprzed nosa, to gdzie się teraz znajdują jest mega niespodzianką i tak naprawdę wszystko jest w głowach no chyba że w poznaniu szaleje jakiś wirus powodujący zanik mięśni.
Zresztą dobrze wiadomo jaka jest nasza liga, większość meczów bez emocji trzeba wyjść i wygrać brakuje w tym jakiegoś zapału, przed nami właśnie jeden z tych meczy ze smaczkiem więc nie ma co robić porównań jak grali z Podbeskidziem czy Koroną.Legia w tym meczu ma obowiązek wygrać zważywszy pozycje Lecha, Kolejorz miał we włoszech dobry trening przygotowawczy przed tym meczem zagrają pewnie podobną taktyką tyle że będą mieli większe pole do popisu.Nie typuje tu jednoznacznego zwycięscy sporo będzie zależało od skuteczności.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Wszystko okej ale gdyby to Lech sprzatnął Legii majstra to by teraz nie odwalali takiej popeliny. Jak dla mnie to bardziej Legia przegrała to mistrzostwo a raczej BERG niż Lech go wygrał.
Druga sprawa taka że tak słabego mistrza to jeszcze nie było i chyba juz nie będzie

dawidzbazin 62

dawidzbazin

Użytkownik
Tak jak pisałęm, jak się przełamywać to najlepiej właśnie w takich meczach ???? Przeczuwałem że Legia nie wygra tego meczu, bo podobnie jak w czwartek Lech mógł grać z kontry, a to im najlepiej na razie wychodzi. Myślę że od tej chwili Lech już wróci na właściwe tory i to co będzie miał wygrać, to będzie wygrywał
MISTRZ POWRÓCIŁ MA SIĘ ZDRÓW!

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Wszystko okej ale gdyby to Lech sprzatnął Legii majstra to by teraz nie odwalali takiej popeliny. Jak dla mnie to bardziej Legia przegrała to mistrzostwo a raczej BERG niż Lech go wygrał.
Druga sprawa taka że tak słabego mistrza to jeszcze nie było i chyba juz nie będzie
był, takim był Śląsk Wrocław.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Klasyk zakończył się wygraną Lecha 0:1, powrót Urbana na Łazienkowską udany. Co sądzicie o spotkaniu, co sprawiło, że Lech wygrał, a może to Legia przegrała na własne życzenie? Zapraszam do dyskusji !

Psychosocial 1,3M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
POLSKA: Ekstraklasa
Górnik Zabrze-Podbeskidzie B-B TYP 1 kurs 2,37 4/10 g.18.00 0:2 BOX
PS: Gospodarze z tendencją zwyżkową. Nie przegrali od 4 kolejek (goście od 3 kolejek). Potrafili zremisować z Legią, Lechem i Lechią. Po wczorajszej wygranej Lecha ich sytuacja jest już mega trudna (mają również minus jeden punkt podobnie jak Wisła odebrany przez PZPN). Dzisiaj powinni wygrać, u siebie są naprawdę groźni, w ostatnich 5 spotkaniach strzelili aż 8 goli i nie przegrali od 4 kolejek. Jedynym zagrożeniem dla mego typu jest to że Podbeskidzie na wyjazdach radzi sobie świetnie, nikt ich nie pokonał od 5 kolejek. Ale każda passa się kiedyś kończy i mam nadzieje że będzie to dziś. W obu klubach równo po 4 absencje..

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Górnik Zabrze-Podbeskidzie B-B
Typ: 1
Kurs: 2.00
Buk: Betsson
Wynik:

Na zakończenie 13. kolejki, Górnik podejmować będzie u siebie Podbeskidzie. Gra gospodarzy z meczu na mecz wygląda coraz lepiej - jak widać zmiana trenera, kupno nowych graczy podziałała mobilizująco na zawodników. Górnik powoli zaczyna ciułać sobie punkty, a dziś muszą wspiąć się na wyżyny i wygrać z ekipą z BB, która jest tuż nad nimi. Porażka Zabrzan sprawi, że ich sytuacja dalej będzie dramatyczna. Dziś spodziewany jest po raz kolejny komplet publiczności, którzy wierzą w kolejną wygraną i ucieczkę powoli ze strefy spadkowej.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Klasyk zakończył się wygraną Lecha 0:1, powrót Urbana na Łazienkowską udany. Co sądzicie o spotkaniu, co sprawiło, że Lech wygrał, a może to Legia przegrała na własne życzenie? Zapraszam do dyskusji !
Lech strzelił bramkę i się dość szczęśliwie bronił. Legia grała taktyką a&#39;la Piotr Świerczewski - &quot;na chaos&quot;. Atakowali, stwarzali sytuacje, ale w ich grze nie widać było żadnej myśli. Indywidualnie należy wyróżnić na plus: Buricia - kolejny super mecz, Tetteha - fajnie, naprawdę fajnie to wyglądało, Gajosa - za super asystę. Na minus natomiast: Brzyskiego: za beznadziejne dośrodkowania, Rzeźniczaka - za kolejny klops, Kucharczyka - za nędzną grę i popchnięcie Douglasa w końcówce - powinna być ????.
Porażka Legii to miód na moje serce, szydzili z Lecha przez długi czas a tymczasem jak zwykle dostali od niego oklep. Dodajmy do tego 4 pkt Lecha w pucharach przy ledwie 1 pkt Legii i okazuje się, że tak naprawdę nie było z czego się śmiać, bo Wojskowi są równie daremni jak Kolejorz.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Odnosnie meczu Legia - Lech napisze cos od siebie - jako od sympatyka Legii Warszawa.
Według mnie pan Leśnodorski skrupulatnie niszczy nasz ukochany klub.
Wszystko zaczęło się od zwolnienia Daniela Ljuboji.
Później przyszła zmiana szkoleniowca. Jak można zwolnić Urabana który na jesień wypracowuje 5-cio punktową przewagę i jak można go zastapić kotem w worku (czytaj Bergiem).
Cała zmiana trenera to była jedna wielka medialna napinka (m.in. artykuły o rekomendacjach Sir Alexa Fergusona (hehehe) )
Późnij była przerwa zimowa a więc kolejna medialna napinka na temat spektakularnych transferów do klubu... Takie były ale z klubu (czytaj Radović).
Teraz nastapiła kolejna zmiana trenera i raczkujacego Berga zastapił &quot;chłop&quot; który swoja myśl szkoleniową zatrzymał na latach 80-tych czyli siła siła siła i jeszcze raz siła.
Jak dla mnie to równie dobrze mogli zatrudnić Jacka Gmocha....
Paradoksem jest to że w maju pozbywa nas mistrza nasz były trener Skorża a teraz kolejny raz ogrywa nas były trener Urban.
Według mnie miejsce Urbana było i jest przy Łazienkowskiej.
To bardzo sympatyczny facet a zarazem człowiek który potrafi opieprzyć.
Jedyne co za żądów Leśnodorskiego można uznac na ✅ to komunikacja klubu z kibicami oraz 3-4 transfery : Nikolić , Pazdan , Jodłowiec , Duda(obniżył loty ale kilka ważnych bramek strzelił)
I jeszcze cos na temat pana Jakuba Rz.
Jak dla mnie to ten chłopak to facebookowy celebryta.
ktoś powie ok to też człowiek i ma prawo do fejsa w wolnych chwilach.
Odbije piłeczke i powiem jaki z szanujących się i dobrych piłkarzy uzywa tak często fejsa ???
Panie Rz. pierwsze trzeba cos pokazac a później sie bawić a tu babol goni babola a później jest wylew wypocin na fejsie i twiterze.
Nie wystarczy wylogowac się z fejsa na 7 ostatnich kolejek w grupie mistrzowskiej aby tego mistrza zdobyć... to nie tak działa.
Kuciak jest również do wymiany. Chyba zbyt pewnie się czuje w tej bramce...

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
⚽Polska
Górnik : Podbeskidzie
karny w meczu / 3.50 / Bet365
na szybko bo za chwilę zaczynają , ja idę w karnego , z jednego prostego względu a jest nim pan Daniel Stefański który bardzo uwielbia ten pkt na boisku , w tym sezonie podyktował już 5 karnych w 10 meczach i myślę że i dziś piłka będzie ustawiona na 11 m

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom