>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka Ekstraklasy (23-26.10.2015)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

betclic

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W BETCLIC!
200zł na Darmowy zakład w BetClic

Kolejka numer 13. Rozpoczynamy w Chorzowie, Śląsk faworytem? Kursy dziwnie wystawione. Hit kolejki, przynajmniej z nazwy ;) Legia vs Lech, Urban wraca na stare śmieci.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!

UWAGA!! Przypominamy - obowiązek rozliczenia typów, zarówno na plus jak i na minus. Będzie to wpływać na ewentualne otrzymanie rangi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
jan-blachowski 74

jan-blachowski

Użytkownik
Ruch-Śląsk @1 - 3.3
Faktycznie kurs jest trochę śmieszny, ale to tylko dobrze dla nas. Śląsk gra ostatnio strasznie. Myślę, że Mariusz Stępiński bez większych problemów będzie nękał Celebana i Pawelca. Ruch u siebie jest mocny, przegrywał tylko z mocnymi drużynami (Pogoń, Legia), a Śląsk w całym obecnym sezonie gra w kratkę. Piszę to wszystko jako kibic Wisły, Śląska i Lechii ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
Typ: 1 DNB
Kurs: 2.30
Buk: Betsson
Wynik: 1:0
✅

Ja również idę w stronę gospodarzy. Śląsk nie wygrał w Chorzowie od 2011 roku i nie zapowiada się na to, że jutro by mieli to zmienić. Goście nie wyglądają najlepiej w meczach wyjazdowych 1-2-2. Jak widać granie na Śląsk było by samobójstwem...
Gospodarze po dobrym początku sezonu trochę spuścili z tonu nie wygrywając od pięciu spotkań. Złą passę czas przerwać, a mecz ze słabym Śląskiem może być przetarciem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
typ: Jagiellonia Białystok
kurs: 2,60
fortuna
Bardzo ciekawie zapowiada się piątkowa potyczka miedzy Jagiellonią Białystok a Wisła Kraków. Moim zdaniem faworytem tej potyczki są gospodarze, mimo że ostatnie ich trzy potyczki ligowe to porażki. &quot;Białej Gwieździe&quot; wyjątkowo nie leży ekipa gospodarzy. Biorąc pod uwagę dziesięć ostatnich spotkań tych ekip tylko dwukrotnie udało się im wygrać. Bardzo ważne jest też to że we wszystkich rozgrywanych spotkań w tym roku podopieczni Moskala tylko raz wygrali na wyjeździe z Podbeskidziem blisko miesiąc temu. Obie ekipy ostatnio są w kryzysie i każda z nich liczy na przełamanie. Od wrzesnia 2008 roku Jaga nie ugięła się przed gośćmi z Krakowa i nie przegrała meczu w piątkowy wieczór liczę na sukces podopiecznych Michała Probierza.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Jeżeli idzie o mecz Jagi z WIsłą. Czytałem ostatnio wywiad z Probierzem, który podkreślał, że jego zawodnicy jakby siedli. NIe mają już takiej radości z gry jak to było wcześniej. Wisła to Wisła. Są wstanie zagrać całkiem dobry mecz zaś w drugim prezentują się dosyć przeciętnie. DLa mnie w tym meczu może wydarzyć się wszystko. Jaga w żadnym wypadku nie przypomina zespołu z meczu chociażby z Legią.

weszlosuper 28

weszlosuper

Użytkownik
Ruch Chorzów-Śląsk Wrocław
Typ: Ruch Chorzów DNB
Kurs: 2,40
Bukmacher: Sbobet

W ostatniej kolejce bardzo pozytywnym zaskoczeniem była gra Ruchu Chorzów, który prowadził juz w Poznaniu nawet (2:0). Ostatecznie padł remis (2:2), ale gra podopiecznych trenera Waldemara Fornalika robi naprawde swiętne wrażenie. Na zupełnie innej orbicie jest Ślask Wrocław. Ślask, który po fatalnym meczu przegrał z Koroną Kielce (0:1). Gdyby nie dobra forma Mariusza Pawełka to byłoby jeszcze gorzej. Trener Tadeusz Pawłowski zaczyna narzekać na swoich piłkarzy, co niestety nie wpłynie mobilizująco na jego piłkarzy...Czas na przebudzenie Ruchu Chorzów, który u siebie umie takie mecze wygrywać. Gram opcje DNB. Ruch to drużyna bez kompleksów.I dochodzi fakt ze Ł. Surma zagra 500-setne spotkanie w Lidze Polskiej... Mam nadzieje,że koledzy postarają się mu zrobić dobry prezent. Poza tym kurs jest moim zdaniem z kosmosu za DNB max bym wystawił 1.8 a tutaj mamy value 2.4.
Powodzenia wszystkim zyczę

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław Typ: Ruch 0.0 AH @ 2.41 Pinnacle
O wadze tego spotkania dla obu drużyn specjalnie nie trzeba pisać. Wystarczy bowiem spojrzeć na tabelę, w której zespoły sąsiadują ze sobą na 12 i 13 lokacie. Nie będę specjalnie oryginalny powielając typy kolegów, ale są one po prostu dobre. Chorzowianie pomimo, że ostatnio nie inkasowali zbyt wielu oczek, to prezentowali całkiem niezły futbol. Szczególnie przy Cichej Chorzowianie są bardzo groźni, a główne o co powinni zadbać, to o to, żeby nie stracić bramki w pierwszych minutach i nie powtórzyć tym samym starć z Legią, czy z Pogonią, kiedy to szybko strzelone przez rywali bramki ustawiały rywalizację. Do składu gospodarzy wraca dzisiaj Rafał Grodzicki i powinno to być znaczące wzmocnienie dla defensywnych formacji gospodarzy. Warto również zaznaczyć, iż Wrocławianie również nie grzeszą formą. Jeden punkt w czterech poprzednich starciach i zaledwie dwa strzelone gole, to najlepszy przykład kryzysu jaki trapi przyjezdnych. Dlatego też stawiam na Ruch a typ swój popieram zerowym azjatyckim handicapem. Jest to o tyle ciekawa propozycja, gdyż Chorzowianie nie przegrali na Cichej ze Śląskiem trzech poprzednich starć, jedno z nich wygrywając.

L 0

luboleo

Użytkownik
Zapowiada się super widowisko przy Łazienkowskiej. Uważam, że Lech Poznań po zwycięstwie nad aktualnym liderem serie A w puhcarze wygra lub conajmniej zremisuje z Legią (kursy grubo ponad 3).

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Wrocławskie wróble ćwierkają, że los Pawłowskiego wisi na cienkim włosku. Dzisiejszy mecz może być gwoździem do trumny. Wrocław wrze, domaga się zmian. Sprawdźmy ile prawdy jest w plotkach

Ruch 2.75
Ruch -1.5 6.10

Otrzymane punkty reputacji: +11
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Jedno mnie dziwi - stawiacie tak na ten Ruch jak na jakiegoś potentata - jakby, dla przykładu, do Legii przyjeżdżała jakaś Szczakowianka Jaworzno czy Pelikan Łowicz ???? Prawda jest taka, że jedna i druga drużyna nie gra ostatnio żadnej rewelacji (i ująłem to delikatnie). Ruch to nie żadna potęga na chwile obecną, a Śląsk znowuż to żadne ogórki przecież. Sąsiadują ze sobą w tabeli, co nie jest przypadkiem. Typy z zabezpieczeniem remisu jak najbardziej mogą wejść niemniej, ale w taką gładką i łatwą jedynkę bym tak ochoczo się nie pakował (co nie znaczy, że nie wejdzie). Osobiście dałem tutaj remis po kursie 3,19. Wielkiego widowiska się raczej nie spodziewam. Mecz chyba będzie na styku, oby nie było jakiegoś mocno żenującego 0:0, jak to czasami w polskiej lidze bywa.
Mój typ: Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław typ: X kurs: 3,19
To samo zresztą zagrałem u siebie w temacie z remisami (z zawrotną stawką jak zawsze) ???? W tym meczu aż się prosi by spróbować zagrać remis ????

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Wrocławskie wróble ćwierkają, że los Pawłowskiego wisi na cienkim włosku. Dzisiejszy mecz może być gwoździem do trumny. Wrocław wrze, domaga się zmian. Sprawdźmy ile prawdy jest w plotkach

Ruch 2.75
Ruch -1.5 6.10
Pozwolę sobie dopisać coś nie coś do Twojego wpisu ???? .
Z typem się zgadzam o tyle, że pograłem win Ruchu, handi ryzykowne.
W drużynie powstała tzw. ekipa , która gra na zwolnienie trenera, o czym się mówi coraz głośniej. A dlaczego? A no bo panowie piłkarze chcieliby trenować lżej, bawić się do upadłego, a mecz to tam się sam zagra, Pawłowski przywiózł z zagranicy nie tylko nowy oddech dla Śląska, ale także nowe podejście, które zaprocentowało i komu się chciało - patrz Mila, to rozwinął się, zrzucił nadwagę - kadra, nie mówię o obecnej formie.
W tej drużynie jest jak to mówi Tadek &#39;11&#39; chłopców, bez charakteru. A jako , że jest łatwiej wywalić trenera niż 5-6 piłkarzy.
Na mecz do Chorzowa nie pojechał Grajciar i Kokoszka, Grajciar tzw. mikro urazy, natomiast Kokoszka, po powrocie z Rosji gra mówiąc krótko piach.
A Ruch po ostatnich spotkaniach jest w gazie, Stępiński w gazie. Powinni sobie przy Cichej poradzić ze Śląskiem, ale jak wiadomo to tylko Ekstraklasa ;).
Śląsk dzisiaj:
Pawełek - Zieliński, Celeban, Hołota, Dudu Paraiba - Hateley, Gecov, Danielewicz - Flavio, Machaj, Bartkowiak

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Co do dzisiejszego dnia to tak żałuję, że nie miałem możliwości dzisiaj grać, bo takie fajne kursy siadały ;x
Co do Cracovia Pogoń to tu bym raczej nie szedł w grad bramek. Kursy na 1x2 raczej dobrze wystawione. Ja bym szedł w win Cracovii, podoba mi się ich gra. Na tle Legii wypadli kiepsko, ale wiadomo efekt nowej miotły zawsze działa :p Co do Pogoni to myślałem, że już Zagłębie ich przełamie, skończyło się na 0:0.

Cracovia - Pogoń 1@ 2,1 Unibet

Drugi mecz i ciekawe starcie Piasta z Koroną. Bardzo ciekawy mecz z punktu analizy, nie ze strony zwykłego widza. Korona gra najbrzydszą piłkę w Ekstraklasie, ale ta gra skutkuje tym że są tak wysoko w tabeli. Rzadko kiedy tracą bramki, a czasem uda się im coś wepchnąć. Tutaj szukał bym czegoś w stronę Korony, to jest ten moment kiedy przewaga Piasta zacznie powoli spadać i zacznie on zmierzać gdzieś w kierunku środka tabeli.

Piast - Korona 2DNB@ 3,3 Unibet
DW 0:1@14 Unibet
Edit: Piękna sprawa ta polska ekstraklasa ????

Otrzymane punkty reputacji: +29
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zagłębie Lubin-Górnik Łęczna
Na mecz w Lubinie zagram lekko dwa ciekawe zakłady na strzelców, które rzuciły mi się w oko. Gram na dwóch Grześków - Bonina i Piesia. Pierwszy z nich w tym sezonie spisuję się bardzo fajnie, a najlepszy jego okres rozpoczął się od meczu z Wisłą. 5 kolejek i 3 bramki, to jak na skrzydłowego naprawdę niezły wynik. Widać, że też trenerzy Szatałow i Rybarski trochę zmienili mu rolę na boisku i zamiast grać tylko na skrzydle, gra również za napastnikiem i ma sporo luzu na boisku, co procentuje. Widać, że wśród zawodników ofensywnych jest to zdecydowanie najlepszy i najważniejszy zawodnik.
Piesio też udowadnia, że daje radę w E-klasie. Przy typie na mecz w Lubinie jest jeden ważny argument - 2 z 3 bramek strzelił na wyjazdach - w Kielcach i Gdańsku. Jego atuty to wiadomo szybkość i siła, bo Piesio to kawał chłopa i potrafi się poprzepychać na boisku.
Zagłębie też nie jest hegemonem w obronie, bo w każdym domowym meczu tracili bramki i uważam, że nie inaczej będzie w sobotni wieczór i liczę, że co najmniej jeden z nich będzie strzelcem gola dla Górnika.
G.Bonin strzeli @ 6,00 Betsafe⛔
G.Piesio strzeli @ 7,00⛔

thejet 2K

thejet

Użytkownik
24/10/2015 15:30 CET
Cracovia - Pogon Szczecin over 2.5
2.13 (Pinnacle) ✅ 4:1
5/10

Pogoń dotychczas bez porażki w lidze, a przez to często grają zachowawczy futbol, aby utrzymać remis i dalej posiadać bilans bez przegranej. Cracovia na własnym boisku gra bardzo ofensywną piłkę i mecze są bardzo otwarte i pada dużo bramek (Cracovia bilans 12:10 w 6 meczach). Myślę, że Pogoń zostanie zmuszona do ataku po stracie gola lub Cracovia będzie bardzo mocno cisnąć i strzeli jeszcze w I połowie.

Spodziewam się bardzo ofensywnego spotkania. Długi czas bez gola pozostaje napastnik &quot;Portowców&quot; - Łukasz Zwoliński, który w końcu powinien się przebudzić. W Cracovii mamy świetny ofensywny zespół, który doskonale potrafi sobie kreować sytuacje (najlepiej w lidze wg mnie).

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Termalica - Lechia 2
Nie wiem dlaczego ale wciąż nie mam przekonania do graczy z Necieczy. Na początku sezonu postawiłbym każde pieniądze na to, ze poleca z ekstraklasy, a tu proszę. Mimo ich wyników uważam, ze wciąż są o klasę niżsi od lechii, Lecha, Legii czy Wisły i właśnie dlatego chceszis wykorzystać niezły kurs ma gdańszczan.

master. 1K

master.

Użytkownik
Piast Gliwice vs Korona Kielce ✅✅✅
Korona Kielce lub remis @ 2.00

Dzisiaj lider naszej Ekstraklasy spotyka się z siódmą drużyną w tabeli. Wielu stawia na pewną wygraną Piasta Gliwice, lecz ja to widzę troszkę inaczej, a mianowicie mecz na styku od samego początku, aż do końca. Podobnie jak to miało miejsce tydzień temu na stadionie w Bielsku. Gliwiczanie nie grają już tak dobrej piłki jak to było na początku sezonu i z każdym meczem mają coraz większe problemy z wygrywaniem meczów. Do składu Piasta wraca Nespor, ale czy to coś zmieni ? myślę, że nie za dużo. Korona Kielce za to bardzo lubi remisować niczym Wisła Kraków. W ostatnich 5 meczach 3 razy remisowała raz wygrała oraz raz poniosła porażkę. Warto zaznaczyć, że na mecze z mocnymi klubami Korona potrafi się zmobilizować. Kielczanie zatrzymywali już takie drużyny jak Wisła, Śląsk, Lechia czy też Pogoń Szczecin. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie. Można również zaryzykować remis po kursie 3.60.

Otrzymane punkty reputacji: +6
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Zastanawiam by zagrać na Kolejorza. Zawodnicy z poznania po wygranej we Florencji mówią, ze jadą do stolicy po zwycięstwo. A kurs na mistrza polski w okolicach 4 to naprawdę niezły bet. Może właśnie mecz we Włoszech był przełomowym momentem, który zszedł się z przyjściem Urbana, który legie zna jak własna kieszeń.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Zastanawiam by zagrać na Kolejorza. Zawodnicy z poznania po wygranej we Florencji mówią, ze jadą do stolicy po zwycięstwo. A kurs na mistrza polski w okolicach 4 to naprawdę niezły bet. Może właśnie mecz we Włoszech był przełomowym momentem, który zszedł się z przyjściem Urbana, który legie zna jak własna kieszeń.
Patrzmy obiektywnie na ten mecz. Lech nic ciekawego nie pokazał we Florencji, a przynajmniej nic nowego. Fiorentina w drugim garniturze, w dodatku przeszła obok meczu. Progres w Lechu zobaczymy na pewno, ale nastąpi to pewnie po przerwie zimowej, kiedy Urban przepracuje pełny okres przygotowawczy. Trochę te wyniki w lidze europejskiej dla mnie są mylące względem formy tych dwóch drużyn. Mówisz, że Poznaniacy twierdzą, że jadą po zwycięstwo. A co mają mówić? ;d Raczej nie spodziewam się dużej ilości goli, Czerczesow pewnie będzie chciał maksymalnie zabezpieczyć środek i ciekawie będą wyglądały starcia Jodłowiec, Pazdan, Furman z Linettym, Tettehem i Jevticiem. Szanse rozkładam 75/25 na korzyść Legii.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Dodam tylko że Korona i Cracovia zagrały pod Legie.
Pojawia się szansa odrobienia kolejnych punktów do Piasta i pojawia sie szansa na wicelidera.
Według mnie na wynik meczu Lecha z Fiorentiną nie ma co nawet patrzeć.
Fiorentina miała wiele okazji i zabrakło jedynie skutecznośći. Takie mecze zdarzają się jeden na dziesięć jak ta wygrana Lecha z Fiorentiną.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom