Pogoń - Cracovia
Typ: Cracovia
kurs: 2,85 (Admiralbet)
Na tapetę biorę spotkanie Pogoni z Cracovią. Na pierwszy rzut oka faworytem wydaje się być Pogoń, która gra u siebie, tak też pokazują staty. Ale ja tu typuję drużynę gości, gdyż:
Cracovia godnie prezentuje się na boisku, Pogoń gra w kratkę - wygrana z Legią, Piastem i Rakowem (gdzie dwie pierwsze drużyny bardzo słabo weszły w ten sezon), przegrana natomiast z Lechią i Górnikiem, czyli drużynami z którymi Cracovia spokojnie daje sobie radę (nie przegrywa). Pasy natomiast grają przyjemną dla oka piłkę, widać zgranie w zespole i zapewne jadą na ten mecz w dobrych nastrojach po ostatniej wygranej z Rakowem (co nie było dla mnie absolutnym zaskoczeniem).
Teraz trochę prawdopodobieństwa: Cracovia w ciągu ostatnich 20kilku meczy wyjazdowych nie przegrała dwóch z nich pod rząd. Pogoń natomiast ostatnie dwa mecze (jeden towarzyski u siebie) to remisy, co zwiększa prawdopodobieństwo wygranej (w tym wypadku według mnie drużyny gości). Jeszcze taka ciekawostka, Cracovia nie wygrała z Pogonią od 7 bezpośrednich spotkań. Ostatnie zwycięstwo wyjazdowe miało miejsce w 2018 roku i licząc od tamtego zwycięstwa - również możemy zejść 7 meczów niżej i dopiero widzimy zwycięstwo Pasów.
Jak ktoś chce bezpiecznie obstawić - X2 po kursie 1,61 (Admiralbet) wydaje się również przyjemne.