Dla mnie takie przywoływanie suchych statystyk jest trochę bezsensowne, liczy się co jest tu i teraz.
Moje dzisiejsze propozycje :
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt
Mam podobne zdanie co kolega powyżej. Schalke w ostatnich meczach nie zachwyca na co wskazują również wyniki. O ile drużyna z Gelsenkirchen mecz w Hoffenheim przegrała niezasłużenie (mieli dużo więcej sytuacji niż Hoffe, jednak z skutecznością byli na bakier) o tyle ostatnie przegrane spotkanie w Leverkusen było w pełni zasłużone. Drużyna Bayeru świetnie rozpracowała gości i wynik nie był dziełem przypadku. Ogólnie wydaje mi się, że Schalke po dobrym początku ostatnio spuściło z tonu, mam tu na myśli m.in wygrany mecz na własnym stadionie z Werderem, niby S04 ten mecz wygrało, ale równie dobrze spotkanie mogło skończyć się wynikiem odwrotnym.
Dzisiaj drużynie Huuba Stevensa przyjdzie zmierzyć się z nie byle kim, bo trzecią obecnie drużyną w tabeli - Eintrachtem Frankfurt. Drużyna Eintrachtu niesamowicie pozytywnie zaskakuje mnie w tym sezonie, ich obecne pozycja w tabeli to nie dzieło przypadku czy szczęścia, to potwierdzenie ich na prawdę dobrej i ciekawej gry. Eintracht wprawdzie przegrał niedawno na Bayernie 0-2, jednak zespół nie ma się czego wstydzić. Pokazali kawał dobrego ofensywnego futbolu i mieli niejedną szansę na zdobycie bramki w tym meczu, Eintracht nie wystraszył się Bayernu i nie postawił autobusu w bramce czekając na jak najmniejszy wymiar kary, drużyna chciała grać w piłkę i jej się to udało. Przechodząc już do ostatniej ligowej potyczki Frankfurtu z Augsburgiem, spotkanie skończyło się wynikiem 4-2 dla Eintrachtu, lecz wynik mógł być o wiele wyższy.
Według mnie Eintracht dzisiaj nie jest na straconej pozycji jakby na to mogły wskazywać kursy. Schalke będzie musiało pokazać o niebo lepszą grę niż w ostatnich spotkaniach, żeby zdobyć dzisiaj 3 pkt. Warto również wspomnieć o absencji Papadopoulosa (pauzuje za czerwoną kartkę) i o tym, że w drużynie Schalke panuje ostatnio nienajlepsza atmosfera - doszło do spięć na ławce pomiędzy trenerem Stevensem, a Holtbym i Farfanem po tym jak zostali zdjęci przedwcześnie z boiska. Moim zdaniem warto dzisiaj zagrać coś w stronę Eintrachtu.
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt
Typ : handicap 0:1 X2 (1,52)
X2 (2,50)
Fortuna
VFL Wolfsburg - Werder Brema
Tutaj już krócej. Mecz ma swój dodatkowy smaczek, mam tu na myśli osobę Klausa Allofsa. Jak wiemy Allofs niedawno zamieniał po 13 latach Werder Brema właśnie na ekipę Wilków. Przechodząc już do samego spotkania, to widać po odejściu Magatha progres w grze Wolfsburga, drużyna prezentuje bardziej radosną, nie tak ociężałą piłkę, wszystko przychodzi im lżej, konsekwencją tego są ostatnio lepsze wyniki. Jeśli chodzi o ekipę gości to nie prezentują oni jakiejś super piłki, jednak w ich kadrze drzemie na prawdę bardzo duży potencjał. Elia, de Bruyne, Hunt to bardzo ciekawi zawodnicy, którzy mogą zrobić różnicę. Co jak co, ale obrony zespołu Wilków nie można w żadnym wypadku nazwać monolitem, w ostatnich spotkaniach głównie z opałów ratowała ich super postawa bramkarza Diego Benaglio, do tego dochodzi na pewno podwójna motywacja w ekipie gości, aby pokazać Allofsowi, że zamiana Werderu na Wilki to błąd. Podsumowując obydwa zespoły mają duży potencjał z przodu, a ich tyły nie wyglądają na mur nie do przejścia, więc ja próbuję w tym meczu BTS'a.
VFL Wolfsburg - Werder Brema
Typ : BTS (1,50)
Fortuna