03.12.2016 g. 15.30 Borussia Dortmund- Borussia M`Gladbach
-
Typ: 2 (+1,5)
Kurs: 1,68
Pinnacle
Stawka 7 j
Typ przeciwko wszystkiemu i wszystkim, bo racjonalnie patrząc na tabelę i dotychczasowe wyniki obu drużyn ciężko pokusić się o jakieś pozytywy w stronę gospodarzy, ale mam swoje przeczucie i pewne wątki znalazłem, które mogą dać szansę przyjezdnym.
O BVB nie ma się co rozpisywać, jak grają każdy widzi, jednak jest jedna rzecz, w której upatruję szansy, mianowicie BVB przeplata mecze gdzie im wszystko wychodzi z takimi do których lepiej nie wracać jak Ostatni wyjazd do Frankfurtu czy domowe spotkanie z Hertą. Owszem ta drużyna ma ogromny potencjał, naprawdę powinni powalczyć do końca z Bayernem o mistrza, bo nie wierzę że Lipsk będzie "drugim Leicesterem".
M`Gladbach jak już podkreślałem w przypadku analizy w dwóch poprzednich kolejkach zawodzi, mimo iż mają skład na top 4 to zajmują odległe 13 miejsce. Dlaczego więc decyduję się grać w kierunku gości?? Otóż to:
- Są to derby, które rządzą się swoimi prawami i czasami ani logika ani obecna forma nie ma tutaj nic do rzeczy, czasem wolą walki i mobilizacją można wygrać mecz, lub przynajmniej go nie przegrać, mimo iż tylko takie rokowania są przed meczem
- to o czym wspominałem powyżej, BVB ma młody skład, który jest lokatą na przyszłość ale czasem tego doświadczenia brakuje i przeplatają świetne mecze z mocno przeciętnymi, wracam uwagę na fakt iż Borussia nie potrafiła wygrać w tym sezonie na własnym terenie z mocno przeciętną na wyjazdach Hertą, czy w derbach zagłębia ze średnio grającym Schalke, które też było skazywane na pożarcie przez zawodników Tuchela
- M`Gladbach bez zwycięstwa w lidze od 24 września, czy może być lepsza motywacja do przerwania serii niż pojedynek z rywalem zza miedzy na jego terenie?
- M`Gladbach w tym sezonie nie pokazało jeszcze pełni swoich możliwości, które moga odpalić każdej chwili, bo zawodników mają klasowych
- M`Gladbach jeszcze bez wyjazdowego zwycięstwa w tym sezonie w lidze, ale jest jeden motyw na który warto zwrócić uwagę, jako JEDYNY zespół w Bundeslidze potrafili urwać punkty Lipskowi na ich terenie
- Dortmund czeka w tygodniu ciężki wyjazd na Santiago Bernaabeu i walka o 1 miejsce w grupie, z kolei M`gladbach ma jasną sytuację i może wysłać 2 garnitur do Barcelony, która pewnie też wystawi rezerwy bo również gra o nic....
Wracając do mojego typu to główny typ jest mocno asekuracyjny bo daje wygraną w przypadku jednobramkowej porażki, osobiście nieco ostrożniej gram tak:
Typ: X2
Kurs: 2,75
Pinnacle
Stawka 5j
Typ: 2 DNB
Kurs: 5,10
Unibet
Stawka 3j
----------------------------------------------------------------------------
03.12.2016 g. 18.30 RB Lipsk- Schalke
-
Typ: x2
Kurs: 1,88
Pinnacle
Stawka 8j
Kolejne spotkanie, które gram to Lipsk- Schalke, czyli rewelacyjny beniaminek, kontra drużyna która przebudziła się po fatalnym początku sezonu.Krótko i na temat, kolejna moja próba na potknięcie Lipska które szokuje obserwatorów niemieckiej bundesligi. Po pierwsze beniaminek ma 7 zwycięstw z rzędu, po drugie jeszcze nie przegrali w tym sezonie. Schalke z kolei tak jak wspomniałem miało falstart, teraz już wygląda to nieźle, zremisowali wyjazd do BVB oraz wygrali na ciężkim terenie w Wolfsburgu. Zapowiada się ciekawe spotkanie i liczę na zwycięstwo gości:
Schalke wygra + under 3,5
Kurs: 4,70
Marathon
Stawka 3 j