FSV Mainz vs SC Freiburg: BTTS @1.69
Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund: Bayer powyżej 1.5 gola @1.45
FC Augsburg vs Eintracht Frankfurt: powyżej 3.5 kartki @1.30
AKO bez podatku @3.19 TOTALBET
Ciężko znaleźć kolejne słowa, które mogą opisywać to, co dzieje się aktualnie w Leverkusen.
Xabi Alonso wykonuje kapitalną pracę w Bayerze i jest to zasłużony lider niemieckiej ekstraklasy. Pomimo rywalizacji na kilku frontach udaje się sięgać regularnie po zwycięstwa zarówno na krajowym, jak i międzynarodowym podwórku.
Silną stroną gospodarzy jest przede wszystkim rozkład piłkarzy, którzy odpowiedzialni są za gole. Victor Boniface nieco spuścił z tonu, ale za to jego koledzy nadrabiają w ofensywie. Tak naprawdę każdy z zawodników jest w stanie trafić do siatki przeciwnika. Kto zostanie niedzielnym bohaterem?
Borussia jako pierwszy zespół z grupy śmierci awansował do fazy pucharowej Ligi Mistrzów. Jest to spory sukces tego klubu i mało kto spodziewał się, że BVB tej sztuki dokona.
Niestety wyniki osiągane w Europie nie przekładają się na krajowe podwórko i goście tracą do lidera niemieckiej ekstraklasy aż 10 punktów. Trudno będzie ten dystans skrócić, uważam, że ta sztuka się nie uda, dlatego pozostała walka o podium. Kandydatów jest sporo, dlatego też każde zdobyte oczko jest na wagę złota. Fani krytykują jednak swój zespół, ponieważ nie widzą rozwoju pod przewodnictwem Edina Terzica.
Wyróżnia się Jamie Bynoe-Gittens, a więc autor dwóch trafień w starciach z Milanem i Źrebakami. Czy Anglik ponownie strzeli gola?
Jasne, Bayer musi się kiedyś potknąć, ale nie sądzę, aby to się stało z BVB. Borussia nie przekonuje swoją grą i jestem zdania, że gospodarze wykorzystają atut własnego boiska.
Zdecydowałem się na 2 gole ekipy z Leverkusen. W tym sezonie zespół prowadzony przez Xabiego Alonso za każdym razem strzelał minimum 2 bramki w Bundeslidze. Przyjezdni mają swoje problemy, szczególnie w delegacjach i spotkania ze Stuttgartem, czy Eintrachtem to potwierdzają. Ofensywa Bayeru jest niesamowita i liczę na festiwal trafień ze strony faworyta.
Czas na Mainz i na rywalizacje FSV z Freiburgiem. Gospodarze starają się odnaleźć po odejściu Bo Svenssona.
Duńczyk sam zrezygnował ze swojej posady, widząc, że nie jest w stanie poprawić sytuacji swojego ukochanego klubu. Szkoda, ale ten menadżer jest dostępny na rynku i myślę, że ujrzymy go na ławce jednej z ekipy niemieckiej ekstraklasy. Mainz zbiera pojedyncze punkty i remis z Hoffenheim jest bardzo cenny. Nie był to najlepszy mecz w wykonaniu FSV, ale liczy się to, co na tablicy wyników. Dzisiaj kolejne wymagające zadanie przed gospodarzami i do jednej ze stolic karnawału zawita Freiburg.
Przyjezdni świetnie radzą sobie w Lidze Europy, gdzie sięgają po zwycięstwa. W lidze wygląda to już nieco gorzej i podział oczek z Darmstadt był zawodem. Christian Streich musi sobie jednak radzić bez wielu piłkarzy, którzy są kontuzjowani. Rotacja jest ograniczona i ciekawy jestem, co pokażą goście w Mainz. Czy stać ich na przełamanie złej passy w Bundeslidze?
Mainz dobrze pokazuje się w ofensywie, tworząc sobie wiele szans. Podobnie jest z Freiburgiem, który przede wszystkim w Europie zdobywa wiele goli.
Uważam, że są spore szanse na klasyczny wynik BTTS i taka też będzie moja propozycja. 3 niedawne bezpośrednie potyczki z rzędu kończyły się bramkami z obu stron. Przyjezdni byli w stanie pokonać bramkarzy RB Lipsk, czy też Bayeru Leverkusen na wyjazdach, mam nadzieję, że z goalkeeperem z Mainz będzie podobnie. Gospodarze u siebie regularnie cieszą się z trafień i wiele wskazuje na BTTS.
Ostatnim przystankiem będzie Augsburg i mecz pomiędzy miejscowym klubem piłkarskim a Eintrachtem.
Ekipa z Bawarii bardzo dobrze prezentuje się pod przewodnictwem nowego trenera. Przypomnijmy, że niedawno do gospodarzy dołączył Duńczyk Jess Thorup i znacznie poprawiły się wyniki osiągane przez FCA. Ten menadżer nie zaznał jeszcze porażki, notując 2 zwycięstwa i 3 remisy. Augsburg ma już sporą przewagę nad strefą spadkową i postara się ją jeszcze zwiększyć. Dzisiaj przyjeżdża Eintracht, który złapał małą zadyszkę. Porażki ze Stuttgartem oraz PAOK-iem nie są satysfakcjonujące i potrzebne jest przełamanie, aby dalej liczyć się w walce o cele.
O ile w ofensywie funkcjonuje, jak należy, to są spore problemy w defensywie i tutaj trzeba popracować nad tym elementem. Jedno jest pewne, w tę niedzielę ujrzymy zmotywowanych Orłów. Czy SGE pokona Augsburg?
Miałem tutaj dylemat, czy iść w stronę BTTSa, czy też kartek, zdecydowałem się na to 2. Przyjezdni po dwóch porażkach z rzędu zrobią wszystko, aby wrócić na zielone tory. Augsburg doskonale wie, że czeka ich wymagające starcie.
Próg 3.5 kartoników był pokryty w 4/5 bezpośrednich starciach pomiędzy tymi ekipami. Sporym plusem jest osoba sędziego, bo Harm Osmers to jeden z moich ulubionych arbitrów pod kartki. Jego liczby w Bundeslidze z tej kampanii to 5, 1, 9, 6, 4, 7, 3, 3, 5, 7. Jak możemy zauważyć, jego średnia znacznie przekracza naszą linię i oby nas nie zawiódł. Także piłkarze zrobią wszystko, aby solidnie zapunktować.